Pillangók ​kertje (A gyűjtő 1.) 837 csillagozás

Dot Hutchison: Pillangók kertje

A ​szépség még soha nem volt ilyen rettentő.

Egy elszigetelten álló, hatalmas ház mellett gyönyörű kert terül el.

A kert nemcsak buja virágokat és árnyas fákat rejt… A „Pillangók” becses gyűjteményét is: elrabolt fiatal nőket, akiket fogvatartójuk pillangószárnyas tetoválással bélyegez meg. A gyűjtemény ura a brutális, őrült Kertész, akinek mániája, hogy elkapja és megőrizze magának a szépséges pillangólányokat.

Miután a kertet végül fölfedezik, az FBI ki akarja kérdezni az egyik túlélőt. Victor Hanoverian és Brandon Eddison ügynökök kapják a feladatot, hogy göngyölítsék fel karrierjük egyik leggyomorforgatóbb ügyét. Ám a kihallgatott lány, akit csak a Maya néven ismernek meg, önmagában is kész rejtélynek bizonyul.

Ahogy kibontakozik a lány fordulatos és csavaros története, lassan fény derül a Pillangók kertjére is, Maya pedig mesél régi sérelmekről, új megmentőkről, valamint egy szörnyűséges férfiról, aki semmitől sem riadt vissza, hogy rabságban… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kristály pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
366 oldal · ISBN: 9789635612482 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
366 oldal · ISBN: 9789635612499 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571582 · Fordította: Komáromy Zsófia

1 további kiadás


Enciklopédia 34

Szereplők népszerűség szerint

Maya · Bliss · Lyonette · Desmond · Sophia Madsen · Victor Hanoverian · Avery · Brandon Eddison · Kertész

Helyszínek népszerűség szerint

New York · A Kert


Kedvencelte 233

Most olvassa 29

Várólistára tette 536

Kívánságlistára tette 534

Kölcsönkérné 13


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Dot Hutchison: Pillangók kertje

"NYUGTALANSÁG VÖLGYE

Volt egyszer egy zsenge-zöld,
Senki-lakta, szende völgy;
Hadra kelt, ki ott lakott,
S csak a nyájas csillagok –
Tornyuk azúr ablakán át –
Őrizték a völgy virágát,
Melyen nappal mindenütt
Lusta lángu nap feküdt.
Érzi most, ki arra jár:
Nyugtalanul fáj e táj.
Minden íze úgy zihál,
Csak a bús lég ül ma békén
Csöndje mágikus vidékén.
Szél se libben, de az ág
Borzong, mint a Hebridák
Hűvös habja, ködvilág!
Szél se libben, s mord sereggel
Bolyg az ég, nagy fellegekkel,
Dalmahodva este-reggel,
Árnyalva a miriád
Szemmel kéklő ibolyát –
S mely névtelen síron zokog,
A hajlongó liliomot!
Hajlong – s harmatot hullat a
Liliom örök illata.
Zokog – s szép szárán könny csorog,
Mint halhatatlan gyöngysorok.

Kardos László fordítása"

Jó pár napja olvastam, de csak most tudom leírni, amit érzek ezzel a könyvel kapcsolatban.
Elképesztő volt, már csak abból kiindulva, hogy kétszer kezdtem el olvasni, egyszer a felénél abba hagytam, de azt magánéletem tragédiája miatt.
Akkor készítettem hozzá egy ruhát, most pedig elkészült egy újabb hozzá.
Mert ez a történet nem csak lapok formájában kell, hogy éljen, hanem az általam látott és létrehozott öltözetben is.
A borító gyönyörű a maga egyszerűségében. Annyira megfogott anno, hogy a kezemhez ragadt és meg is vettem.
Maga a cselekményszál nagyon izgalmas, fullasztó, gyomorforgató, és hihetetlen, de megkönnyeztem bizonyos lapokat.
Tekintetbe véve, mennyire nem vagyok az a pityergős kislány, meglepett ez a reakció, de annyira éreztem azon lányok fájdalmát és félelmét, a maga groteszk módján a szeretett és törődést, de pontosan tudtam, hogy nem valóság és mégis elhittem.
Kitépte a szívemet, minden halottért belül sikítottam és a legszívesebben én öltem volna, hogy megtoroljam azt a rengeteg felesleges fájdalmat….
Mert milyen jogon veszi el bárki a szépséget? Nézd ha akarod, de NE NYÚLJ HOZZÁ…..
A főszereplő lány fantasztikus volt, ahogy játszott a nyomozók érzelmi és értelmi skálájukkal.
De ha már a nyomozókról van szó, mindegyik rendkívülinek találtam.
Minden lány egy külön karakter volt, még ha csak említve lett.
Imádtam az árnyaltságot, ahogy kibontakozott a szemem előtt a történet.
A gonosz itt is kegyetlen, de mégis, valahol szánalomra méltó…és annyira élveztem, hogy megmutatta, a fekete is milliónyi árnyból áll és nem minden sötét és világos, ahogy nem minden jó és gonosz….
Azt hiszem egy beteg lelkű némber vagyok, de nekem ez kedvenc lett.
És nagyon remélem lesz folytatása….mert képtelen vagyok elengedni ezt a világot.
Megy a gyűjteményembe!!! Ezt olvasni kell…..♥

13 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Dot Hutchison: Pillangók kertje

Különleges egy könyv volt, hiszen thriller létére visszaemlékezés. Egy túlélő/szemtanú meséli el a történetet az FBI ügynököknek. Nagyon beteg történet, a Kertész egy igazi pszichopata, teljesen elrugaszkodva a valóságtól. A vége egy kicsit meglepő, de nagyobb csattanóra számítottam.

17 hozzászólás
KönyvMoly_1989>!
Dot Hutchison: Pillangók kertje

Ez egy meglehetősen morbid regény, mégis alig bírtam letenni!
Hihetetlen, hogy ilyen létezhet… Sőt, megkockáztatom, hogy a Kertésznél ezerszer betegebb emberek is élnek közöttünk.
Virágok, tavacska, kert, barlang, vízesés… Olyan romantikus is lehetne, ha nem éppen elrabolt és bántalmazott nők börtöne lenne.
Maya egy rendkívül kemény csaj, erős egyéniség, akit nagyon tiszteltem a tartása miatt.
A Kertész tetteire nincs mentség, ilyen egy beteg elmét… Szégyen és gyalázat. Nem volt olyan brutális, de a pszichológiai szenvedés, amit kirótt a fogjaira… Beleroppantam volna az első héten…
Avery spoiler viszont egy vadállat, aki egyáltalán nem ismer semmiféle könyörületet… Hihetetlen volt olvasni, hogy milyen szörnyűségeket követett el.
Desmond karakterével kapcsolatban spoiler ellentétes érzéseim vannak. Nem tudok rá haragudni, mert oka volt a tetteinek spoiler, ugyanakkor a történtek tükrében nem szabadott volna homokba dugnia a fejét.
Minden pszicho-thriller kedvelőnek ajánlom, nekem nagyon „tetszett” ez a regény. Ha lehet ilyet mondani egy ilyen beteges könyvre.

35 hozzászólás
Milli88 P>!
Dot Hutchison: Pillangók kertje

Zseniális! ♡

Nekem nagyon tetszett, új kedvencet avattam. Szó szerint nem tudtam letenni. Éjszaka nem hagyott aludni a gondolat, hogy van még a könyvből hátra, és nem tudom, hogy mi történik a Kertben, mi lesz a Pillangókkal?
Végig fenntartotta az érdeklődésemet, izgalmas volt, borzasztó, de mégis nagyon szerethető.
Minden Pillangónak megvan a maga kis története, ahogy minden tinilánynak is megvolt a maga kis élete, amíg a Kertész „be nem költöztette” őket a Kertbe.

Tetszett, hogy Victorban nem csak a munkáját elvégezni akaró különleges ügynököt és nyomozót, hanem a mély érzésű apát is megismerhettem.

Remélem a többi kristály pöttyös könyv is ennyire jó lesz.

SteelCurtain >!
Dot Hutchison: Pillangók kertje

Nem csodálom, hogy magas a tetszési indexe, mert érzelmileg kiválóan manipulálja az olvasókat. Ugyanakkor logikailag elégtelen.
Reményteljes kezdés után hamar kihunyt az érdeklődésem. Az elején még akadt néhány érdekes és hiteles karakter, de aztán a szerző teljesen elvetette a sulykot. A sztori meg tulajdonképpen jól ismert, hiszen a valóságban is rabolnak el és tartanak fogva lányokat perverz állatok. Mivel mostanában divatosak a hasonló történetek, a szerző fel akarta egy kissé turbózni. Ám semmi új gondolat nem jutott eszébe, ezért egyszerűen a hasára ütött, és megnövelte az elrabolt lányok számát. Számomra egyben el is utalta a dajkamesék világába. 20-25 életerős, jó fizikai állapotban lévő 18-20 év körüli lány, akik nincsenek egymástól elszeparálva. Elrablójuk, a Kertész többnyire egyedül keresi fel őket. Fegyvertelenül. És még csak nem is valami harcművész.
Távol álljon tőlem, hogy egy átlagos fizikumú nőt arra biztassak, hogy egy szintén átlagos fizikumú férfit megtámadjon, mert annak csúnya vége lesz. De ahol ilyen sok halálra szánt lány van összezárva – hiszen mindegyikük pontosan tudja, hogy meddig élhet még – kizártnak tartom, hogy néhány vállalkozóbb szellemű rab ne lázadna fel vadbarom fogvatartójuk ellen. Mindössze 4-5 lány együttes fellépése drasztikusan megváltoztatná az erőviszonyokat. Helyette kapunk egy nyúlós, csöpögős, azaz nem túl étvágygerjesztő állagú történetet. Történetet? Inkább az érzelmek értő masszírozását. Talán az is sokat elárul a történetről, hogy férfiként is rettentően sértőnek találtam ahogyan a nőket akarat nélküli birkáknak ábrázolja, akiket ellenkezés nélkül lehet a vágóhídra terelni. Azon is eltűnődtem, hogy egy ilyen méretű fogolytábor kialakítása, működtetése és rabokkal való folyamatos feltöltése mekkora logisztikai munkát igényel. Három ember – a Kertész és két fia – akkor sem lenne képes ezt elvégezni, ha életük minden percét ez töltené ki. De a legsúlyosabb érv a könyv ellen mégis az, hogy untam.

1 hozzászólás
MissFortune>!
Dot Hutchison: Pillangók kertje

Nehéz erről a könyvről értékelést írnom. Olvastatta magát ez a nagyon-nagyon morbid történet, mégis alig vártam, hogy egyre többet tudjak meg a Pillangók életéről. Borzasztó, hogy mennyi mindent kellett túlélniük ezeknek a lányoknak. Olvasás közben néhol sírhatnám, néhol ordíthatnék volt. A Kertész egy igazi beteg figura, aki tulajdonképpen elhiszi, hogy nem az. Teljesen kiakadtam rajta sokszor, hogy azt hiszi, ez a szeretet. Tulajdonképpen a legrosszabb az, hogy a való életben is vannak ilyen pszichopata emberek.
Averyt szörnyen gyűlöltem, bár szerintem mindenki. Nagyon agresszív, még az apjáénál is betegebb elmével rendekező egyén..
Maya igazi túlélő, nagyon erős karakter. Tetszett, amit a kertben tett a lányokért. Sajnos én teljesen megértem, hogy miért nem próbálkoztak a szökéssel sem. Nem tudták hol vannak, sőt, ha kárt tettek volna a Kertészben akkor sem tudtak volna kimenni a Kertből. Nagyon reménytelen..
Nem tudom rá tiszta lelkiismerettel azt mondani, hogy tetszett. Ahhoz túl morbid volt.. még keresem rá a szavakat.

klara_matravolgyi>!
Dot Hutchison: Pillangók kertje

Ez a könyv aztán nem volt semmi! Szerintem Rázós könyvként is kiadhatták volna, mert ez nem pszichothriller volt, hanem egy totál beteg dráma, ahol egy fogvatartott kiszabadulása után visszaidézi, milyen is volt az élet a Kertben.
A történet lassú volt, tehát aki egy vérfagyasztó pörgős thrillerre vágyik, az csalódni fog. Az érzelem, ami nálam dominált, az az undor volt: undort éreztem ezek iránt a férfiak iránt, akik fel sem fogják, mit művelnek. Az elmebetegség egy egészen egyedi formájával találkozhat, aki elolvassa a Kertész és a pillangók történetét.
Az írónő implicit módon adja át a rengeteg borzalmat, ami a Kertben történik, nem részletezi például a spoiler. Eleinte zavart, hogy emiatt néha magamnak kellett összetenni a képet, de aztán rájöttem, hogy sokkal csúnyább módon tudja a saját elmém elképzelni azt, ami történt. Nem marad megválaszolatlanul semmi, csak épp nem tárul elénk egyből az összes részlet. Nagyon tetszett az, ahogy a sok rettenet mellett megjelenik a bajtársiasság és az összetartás a pillangók között.
Nagyon ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik szeretik a finoman csordogáló direktnagybetűs BETEG történeteket.

Infierno>!
Dot Hutchison: Pillangók kertje

Nagyon ígéretes olvasmánynak tűnt a fülszöveg alapján, nem is okozott akkora csalódást. Életem során rengeteg pszicho-thrillert olvastam, teli izgalmakkal, így hát ezekhez voltam hozzászokva.

Kicsit több izgalmat és fordulatot vártam, inkább az elbeszélésen volt a hangsúly. Persze így is borzasztó minden, amit Innara elmesél a nyomozóknak. Tudtam, hogy lesz a végén egy nagy csavar, ami majd mindent megváltoztat, de amikor kiderült, hogy mi az, valahogy nem tudtam neki hinni, kevésnek éreztem.

Ettől függetlenül jól felépített, szuperül megírt könyv volt, élveztem az olvasását. A filmet pedig már alig várom!

ZsúésKrisz_Olvas>!
Dot Hutchison: Pillangók kertje

Ez a könyv egy nagy „Woow”! Egyszerűen zseniális maga a történet, igaz, hogy nagyon beteg, de nagyon ott van.
Viszont, úgy érzem egy kicsit még érlelődnie kellett volna, főként a karaktereknek mielőtt a könyvbe kerülnek. De mivel úgy néz ki, hogy ez egy sorozat első kötete, remélem tanúi lehetünk egy kis jellemfejlődésnek a nyomozópárosunkat illetően.
De az igazság az, hogy ettől eltekintve imádtam a történetet, a felépítését, egyszerűen mindent!
Teljes értékelésem itt olvashatod:
http://zsuolvas.blogspot.hu/2018/03/dot-hutchison-pilla…

Naiva P>!
Dot Hutchison: Pillangók kertje

Úgy álltam neki ennek a könyvnek, hogy szándékosan nem olvastam róla véleményeket. Annyit így is sikerült belőle elcsípni, hogy durva. Nem mondom, volt benne bicskanyitogató, durva jelenetek, spoiler de összességében kicsit durvábbra számítottam. Mégis úgy érzem, ez egy nagyszerű pszicho-thriller volt.
Elkezdem és nem tudtam letenni. Olyan volt, mintha a Gyilkos elmék egy epizódját olvastam volna könyvben. A történetvezetés jól meg volt írva, a karakterek pedig hihetőek voltak.
Maya karaktere előtt komolyan le a kalappal. Hihetetlen volt a lelkiereje.
Ami az egyik legjobban tetszett a könyvben, hogy bár sajnálatos módon, fontos szerepet játszik a történetben a szexualitás, az erőszak, az emberi gonoszság, a halál, mégsem voltak részletezve. A maga bizarr módján el voltam ragadtatva a könyvtől. Talán a végére valami ütősebb befejezést, valami erős csavart vártam volna, ami a legtöbb pszicho-thrillerre jellemző.
Ez egy trilógia első része, de olyan volt, de önálló kötetként is megállja a helyét, mert nem volt függővég. Érdekesnek találom, hogy ez a kötet volt a sorozat első része, és nem tudom elképzelni, hogy a folytatásban mire számítsak. Mindenképpen érdekel a folytatás és, hogy abban a könyvben lesz-e szerepük a most megismert szereplőknek. pl. a nyomozóknak.


Népszerű idézetek

dragonfly11>!

– Vannak megtört emberek, akik megtörtek is maradnak. Mások összeszedegetik a szilánkokat, de hiába igyekeznek helyrerakni őket, kilátszanak az éles szélek.

104. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Victor Hanoverian
KönyvMoly_1989>!

Nem tanulhatunk meg bátornak lenni. Egyszerűen csak meg kell tennünk azt, ami helyes, még akkor is, ha félünk tőle.

315. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Desmond
KönyvMoly_1989>!

Gyerekként az olvasásba menekültem a világ elől, és habár akkoriban már nem igazán akadt mi elől menekülnöm, továbbra is imádtam a könyveket.

69. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv · olvasás
Hóvirág72>!

A szépség elveszíti a jelentőségét, ha az embert túl sok veszi körül belőle.

51. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szépség
Everglow P>!

– Az is döntés, ha nem döntesz. A semlegesség csupán egy elmélet, nem tény. Senki sem élheti az életét igazán semlegesen.

Kapcsolódó szócikkek: döntés · Maya
KönyvMoly_1989>!

Nagyon bírom Poe – t. Igazán üdítő egy olyan férfi, aki ennyire szégyentelenül komor.

67. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Edgar Allan Poe · Maya
KATARYNA>!

(…) készségesen elismerem, hogy én aztán totálisan el vagyok cseszve.

EssentialHencsi P>!

Noémie szintén egyetemista volt, a világ egyik leghaszontalanabb szakán készült diplomát szerezni: irodalomtudományból.
Őszintén szólva, szerintem csakis azért járt egyetemre, mert így ösztöndíjat kaphatott, és az irodalmi tanulmányai tökéletes kifogásként szolgáltak arra, hogy állandóan olvashasson.

KATARYNA>!

(…) halálra fagyott a valóság kíméletlen pillanataiban, egy-egy gyufaláng fellobbanása között, mert hiába gyújtotta meg a gyufákat, azok csak fényt tudtak adni, meleget nem.

KönyvMoly_1989>!

– A jó és a rossz között nem mindig könnyű választani.

252. oldal


A sorozat következő kötete

A gyűjtő sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Bret Easton Ellis: Amerikai psycho
Thomas Harris: A vörös sárkány
Helena Silence: Ezüsthíd
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt
Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Paula Hawkins: A lány a vonaton
M. J. Arlidge: Ecc, pecc
Dennis Lehane: Viharsziget