Csokoládéfutam 59 csillagozás

Dorothy Koomson: Csokoládéfutam Dorothy Koomson: Csokoládéfutam

NEM AKARTAM. KOMOLYAN MONDOM, NEM AKARTAM. EGYSZERŰEN CSAK MEGTÖRTÉNT."
Amber Salpone nem akar folyton a barátja, Greg Walterson ágyában kikötni, de képtelen uralkodni magán. Miután több alkalommal is „csak megtörténik”, titkos viszonyuk egyre inkább valódi kapcsolattá válik, ami komoly gondot jelent, ha a férfi szoknyavadász, a nő pedig betegesen ragaszkodik a függetlenségéhez.

>!
Partvonal, Budapest, 2008
374 oldal · ISBN: 9789639910096 · Fordította: Novák Petra

Enciklopédia 2


Kedvencelte 13

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 27

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Evika82 P>!
Dorothy Koomson: Csokoládéfutam

Amber és Greg évek a óta a legjobb barátok… aztán egy este egymásba gabalyodnak, majd ezek után elkezdenek járni. Igaz csak titokban, mivel Amber ismerve Greg szoknyavadász énjét nem bízik benne, hogy a férfi képes lesz a tartós kapcsolatra.
Meglepő módon működik a dolog, már minden szépnek és jónak tűnik, mikor „robban a bomba”, és olyan múltbeli titkokra derül fény, ami miatt Amber lehet nem lesz képes többé bízni Gregben és a szerelmében…
Tetszett a könyv, érdekes volt, néha volt benne egy-egy unalmasabb momentum, amit szívesen kihagytam volna az életemből, de összességében jó volt. :)

Kriszti515>!
Dorothy Koomson: Csokoládéfutam

Az alaptörténet egész jó. Jó lett volna. Ha nem az történik, hogy olvasás közben elveszti az írónő szerintem még a saját gondolatait is. Volt egy adott gondolatmenet pl.: Greg és én itt és itt voltunk (hosszasan mesélve) aztán eszébe jutott Amber-nek hogy legutóbb mikor itt voltak akkor mi történt, ha lehet ezt még hosszasabban elmagyarázva, semmi dőltbetűs, hogy tudjad ez egy emlék vagy valami, nem puff bele a közepébe aztán azt sem tudod ki kivel van és vége egy fejezetnek. Aztán folytatódik a történet és akkor esik le hogy ja igen ez egy visszaemlékezés. Szóval nagyon élvezhetetlen volt. Ezt leszámítva jó sztori, bár eléggé sablon. Mit is várhatunk egy ilyen pasastól? Pont azt amit tett. Nem lepődtem meg, inkább már alig vártam, hogy a végére érjek.

nat>!
Dorothy Koomson: Csokoládéfutam

Megfogalmazódott bennem, hogy ezeket a limonádé könyveket max 250-300 oldalban szabadna csak megírni. Egyszerűen nincs meg bennük a 300 oldal feletti történet. Írom ezt úgy, hogy imádom ezt a műfajt, és nincs problémám az 1000 feletti oldalszámmal sem, ha valóban van annyi mondanivaló. Ebben a műfajban az esetek 90%-ban szerintem nincs.
A könyv egyébként nagyon tetszett, bár volt benne pár idegesítő mozzanat. Ez az a fajta romantikus könyv, ahol a szex csak említés szintjén szerepel (bár úgy jó sokszor :) ), és inkább a szereplőkön van a hangsúly. A könyv tele van érdekes gondolatokkal, ki nem mondott dolgokkal, nagyon hétköznapi, néha vicces, néha kicsit szomorú eseményekkel. Ez a könyv inkább hasonlít az élethez, mint a most megjelenő romantikus könyvek. Ennek ellenére, vagy éppen ezért, elég lett volna szerintem 100 oldallal kevesebb. Az írónő annyi mindent el akart mondani a kapcsolatokról úgy általában, hogy az már túl sok volt.
Egyébként ez az egy hibája van a könyvnek. Alapvetően egy elég értelmes könyv a maga műfajában, érdemes elolvasni.

Papusz>!
Dorothy Koomson: Csokoládéfutam

A maga könnyed műfajában nagyon is jó könyv – azért ültem neki, mert kellett valami könnyű olyan fejbeverősek után, mint mondjuk a Váróterem, és meg is kaptam a romantikus-lányos kis csacsiságot, amire vágytam, csokival, mindennapi (oké, némelyiket nevezhetjük közhelynek, de akkor is) okosságokkal, ismerős helyzetekkel, a kellő mennyiségű kalamajkával és szívszorongatással, nem egészen lezárt befejezéssel. Nem azért 5 csillag, amiért Wass Albert könyvei, de igenis 5-öst kap, mert limcsiként imádnivaló.
(A csoki már csak ráadás :))

5 hozzászólás
andy332488>!
Dorothy Koomson: Csokoládéfutam

Nagyon szerettem! Vicces, szórakoztató. Azonban egyben komoly is. :D Egy „barátság extrákkal” kapcsolat hogyan válik szerelemmé, összekutyulva ezzel mindent. :D Érzelmek, önmegismerés, megdöbbentő helyzetek, barátok, akikről kiderül, hogy nem is azok stb. Tényleg jó könyv, örülök, hogy rábukkantam és megvettem. :D

Rencs7>!
Dorothy Koomson: Csokoládéfutam

Abszolút kedvenc könyv, simán lepipálta a Twilight Sagát pedig hát azt nagyon csípem/csíptem! Karácsonyi ajándéknak kértem, miután olvastam róla egy véleményt. És hála az égnek, hogy ezt kértem. A főszereplők szimpatikusak voltak – viszont Jen és Matt többször is kinyitották a zsebemben a bicskát –, és lassanként újabb és újabb meglepetések voltak benne, amik végül megoldották a nagy „rejtélyt”.

Salsita>!
Dorothy Koomson: Csokoládéfutam

Mielőtt belekezdtem, azt gondoltam, ez is csak egy lesz a tucatnyi „hogyan vegyük észre a nagy Őt, főleg, ha az orrunk előtt van”, avagy a „pasizzunk be végre” típusú könyvekből, remélhetőleg a szórakoztatóbb fajtáből. De kellemesen csalódtam, mert nagyobb súlyt fektetett az önmagunkkal való konfliktus kezelésének ábrázolására, mint a romantikus ábrándok kergetésére.

radaine P>!
Dorothy Koomson: Csokoládéfutam

Szórakoztató, humoros olvasmány amiben a szereplők is szerethetőek, habár én nem magával a főszereplő hölggyel azonosultam, hanem annak testvérével. Amber számomra egy kicsit idegen, én bizonyos élethelyzetekben másképp reagáltam volna, ezért az ő személyisége távol állt tőlem. Egyes cselekedeteit személy szerint többször is megfontoltam volna, így néha sikerült is magam jól felbosszantani, hogy lehet valaki ennyire h….. Viszont a bátyja Eric, haláli jó fej figura, aki jól megmondja a frankót. ;)

Francica>!
Dorothy Koomson: Csokoládéfutam

Kellemes meglepetés!
Féltem ettől a könyvtől, mert megfogott a fülszöveg, de mégis az volt bennem, hogy csalódni fogok, mert kevésbé szeretem a nagyon életszerű női történeteket. De csak el kellett olvasnom az első oldalt és már tudtam, hogy ez igen is nekem való lesz.
És imádtam.

Roszka>!
Dorothy Koomson: Csokoládéfutam

Nagyon tetszett! Vidám, szórakoztató,humoros,mai remekül megírt könyv!


Népszerű idézetek

Papusz>!

Szerelem?
Csokoládé kalóriák nélkül

277. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
29 hozzászólás
hársvirág>!

Miért gondolta aznap mindenki, hogy mindenre van válaszom? Először Greg kérdezte meg, mi van köztünk, aztán Jen állt elő azzal, vajon helyesen döntött-e. Nem lepődtem volna meg, ha egyszercsak felbukkan Indiana Jones és megkérdezi, merre hagyta a Szent Grált.

Papusz>!

A tiltott szexnél csak egy valami jobb: a tiltott csoki

7. oldal

Papusz>!

– Adnék egy aprócska tippet, haver. Mindig a bátyra próbálj jó benyomást tenni, ne az öregekre. Ha az ember barátnőjéről van szó, a bátynak mindig több szava van.

22. fejezet - Szülői útmutatás

Papusz>!

Rosszabbul is állhatnának a dolgok – okoskodtam. Lehetnék akár teafilter is, aki csak a maga dolgával törődik, és boldog, mert nem tudja, hogy rövidesen belefullad a lobogó, forró vízbe.

27. fejezet - Várakozás

Letti P>!

Nem is akartam ennél többet. Csak annyit, hogy megértse, a családom éppen olyan, akár egy doboz vegyes desszert: mindannyian mások vagyunk, de alapvetően ugyanabból az anyagból gyúrtak bennünket. Összetartoztunk.

226. oldal, 22. fejezet - Szülői útmutatás (Partvonal, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: csokoládé
hársvirág>!

… igyekeztem szemkontaktusba kerülni vele anélkül, hogy ránéznék.

nesh>!

Az igazi erő abban rejlik, ha valaki bűntudat nélkül megeszik egy tábla csokit.

Cheril>!

– Hallom, Brightonba költözöl – szólal meg Greg
– Ó, kitől hallottad?
– Renée-től. Felhívott, és azt mondta, ha elmész felbérel valakit, hogy rendezze át a térdkalácsaimat. És még hozzátette, hogy Martha harapófogóval fogja letépni a golyóimat.
Bárcsak tudná, hogy komolyan gondolják
– Nem tudtam, milyen a valódi félelem, amíg meg nem fenyegetett egy francia nő meg a yorkshire-i barátnője. – Talán mégiscsak tudja.

357. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Milly Johnson: Itt jönnek a csajok
Milly Johnson: Teaház a sarkon
Milly Johnson: Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban
Jodi Ellen Malpas: A tiltott
Joanna Trollope: Sógornők
Milly Johnson: Nyári flört
Milly Johnson: Fehér esküvő
Anthony Capella: A szerelem étke
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Jodi Ellen Malpas: Egy éjszaka megtagadva