Magányos ​nők klubja 37 csillagozás

Dorothea Benton Frank: Magányos nők klubja

Mesés ​tengerparti világba repíti az olvasót eleven ritmusú, hangulatos regényében a The New York Times sikerszerzője, a romantikus történetek világszerte ismert mestere, a nálunk most bemutatkozó Dorothea Benton Frank.

A történet kezdetén három mit sem sejtő nőt hoz össze egy tragédia és egy rejtély.
Lisa St. Clair csupa szív ápolónő, aki mindenről lemondva nevelte zabolátlan lányát, Marianne-t, miután a férje huszonnégy éve magára hagyta őket, és gyerektartás gyanánt évente egy lottószelvényt küldött. Egy szép napon azonban a volt férj ismét felbukkan, és magával csalja a lányt.
Így amikor Lisa legkedvesebb betege, Kathy meghal, a magányos Lisa hozzácsapódik Carrie-hez és Suzanne-hoz, volt betegének leghűbb barátaihoz. A három nő élete összefonódik, megosztják egymással problémáikat, de bármilyen eseménydús is így együtt az élet, valahogy mindig visszakanyarodnak Kathy rejtélyéhez. Ki volt ez a nő? Mit jelentett rövid élete?
Lisa, Carrie és Suzanne… (tovább)

>!
XXI. Század, Budapest, 2016
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155373947 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin
>!
XXI. Század, Budapest, 2016
320 oldal · ISBN: 9786155373954 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin

Enciklopédia 3


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Dorothea Benton Frank: Magányos nők klubja

A könyv főszereplői már jóval túlhaladták a tinédzser kort, sőt már fiatalnak sem nevezhetnénk őket. Jócskán benne járnak középkorúságukban és mindannyian egyedülálló nők. Egy szomorú haláleset hozza őket össze, és míg a rejtélyek kibogozásán ügyködnek, közel kerülnek egymáshoz, barátokká válnak.

Nagyon tetszett mindhármuk karaktere, mindegyikük egy teljesen más egyéniség. A könyv igazi, amerikai, rózsaszín történet, ne várjuk tőle az élet nagy problémáinak megoldását. Viszont lendületes, dinamikus, zajlik az élet főszereplő hölgyeink körül, mindig történik velük valami. Könnyed történetnek tűnik, ám komoly témákat érint.

Tetszett, ahogyan ennek a három nőnek a példáján keresztül mutatta meg a szerző, hogy az életnek még egyáltalán nincs vége ötvenévesen, a barátság, a szerelem nincsen életkorhoz kötve. Sok minden vár még egy emberre, egy nőre, ha nyitottan áll az élet szépségeihez és tartalmasan szeretne élni. Ilyenkor már megvan az embernek a kellő tapasztalata, türelme, amivel igazán sokat ki tud hozni a mindennapokból.
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.hu/2016/05/dorothea-benton-fr…

Adrienn57 P>!
Dorothea Benton Frank: Magányos nők klubja

Ez a könyv most kellett! Sok dráma után! Főleg a történetben szereplő nők korosztálybeli közelsége tette olyanná, hogy bele is tudjam élni magam. A középkorú nők barátsága, a magukkal hozott szerelmi, családi,egzisztenciális problémák összekötötték őket, és egy nő elhunytával, még izgalmat is hozott az életükbe. Sok minden felbukkan a kötetben. Családi intrikák, házasságok romba dőlése,anyagi problémák, némi krimi, ami a végére teljesedik ki. Aztán a remény felvillanása, hogy még nem kell lehúzni a rolót, még tartogathat számukra jót az élet. Kicsit meseszerű is lehetne, de számomra életszagú volt a humorral átszőtt történet.

1 hozzászólás
HENGYE>!
Dorothea Benton Frank: Magányos nők klubja

Nagyon jó az írónő stílusa, így könnyen olvasata magát. Tele van élet bölcsességekkel, az 50-en túli nők élet problémájával ez pozitív. De azon kívül az egész könyv számomra csak egy locsogás. A címe se találó, mert a három nőt nem igazán éreztem magányosnak, hisz szinte majdnem az elejétől együtt laktak, Lisa is nagyon hamar hozzájuk költözött. Aztán csak locsognak,hirtelen mindenki megtalálja a párját, és a vége egy nagy hapy end Nem hiszem, hogy keresni fogom az írónő többi könyvét.

Edo_Prklb>!
Dorothea Benton Frank: Magányos nők klubja

Személy szerint nem lett a kedvencem, sőt úgy kellett rávennem magam , hogy olvassam végig ha már egyszer elkezdtem. Egyszerű, unalmas, nem tartja fent az érdeklődést . A borítója szerelem volt első látásra, de maga a regény sajnos nem.

wmagda>!
Dorothea Benton Frank: Magányos nők klubja

Három középkorú nőről szól ez a könyv, bár az író pontos életkorukat nem árulja el. Mindegyikük sok szerelmi csalódást tud maga mögött, s egyikük anyagi helyzete sem rózsás, ők mégis pozitívan állnak az élethez. Szóval olyan félig tele a pohár típusú emberek, amit én személy szerint nagyon szimpatikusnak tartok. Bár az, ahogy a három főszereplő egymásra talált és öri barik lettek, nekem kicsit túl hirtelen volt, de alapvetően bírtam őket és jól szórakoztam a történetükön.

evii29>!
Dorothea Benton Frank: Magányos nők klubja

Nem volt rossz, könnyed, érdekes történet. Nekem az írónő stílusa kicsit furcsa volt, nem annyira éreztem. Olyan iskolai fogalmazás-szintű volt, meg mintha mindent bele akarna sűríteni egy könyvbe. De egy laza olvasmánynak teljesen rendben volt.

ValerinLanz P>!
Dorothea Benton Frank: Magányos nők klubja

Bevallom őszintén, némileg tartottam ettől a könyvtől, magam sem tudom, miért. Mindig szeretek kicsit idősebb és tapasztaltabb emberekről olvasni, akiknél nem kell attól félnem, hogy picsognak, hogy túl gyorsan és következetlenül szerelembe esnek, satöbbi. Tehát kihasználva a nőnapot gyorsan kézbe is vettem, de magam sem gondoltam, hogy ennyire gyorsan fogok vele haladni.
A borító, az még oké, de nekem a cím valahogy nagyon nem passzolt a történethez. Ha a „klub” szót meglátom a címben, akkor rögvest olyan könyvek jutnak eszembe, mint például az Elvált nők klubja, vagy a Péntek esti kötőklub, ahol ténylegesen megvolt a klub, itt azonban közel sem ezt kaptam. Persze a főszereplőink a történet kezdetén mind egyedülállók voltak, de szerintem egyáltalán nem magányosak, kikérem ezt az ő nevükben is!
Lisa persze magányosnak is nevezhető, elvégre spoiler A kiskutyát egyenesen megzabáltam, tényleg olyan volt, mintha lett volna a történetben egy kisbaba, akit mindenki imád, elkényeztet, és aki megérti és átérzi a gazdák érzéseit. Lisa egyébként aranyos karakter, ami zavart mégis, az az volt, hogy nekem a viselkedése és az életkora nem jött össze. Az van a leírásban, hogy középkorúak ezek a nők, amiből én azt gondoltam, olyan harmincas-negyvenesek, bár attól függ persze, hogy számítjuk a középkort. Ha száz évig él az ember, akkor nyilván az ötven a közép. És Lisa ugye spoiler, és nekem a cselekedetei meg a viselkedése ezt nem igazolta. Sokkal fiatalosabb volt, és ez szerintem nyilván az író hibája. Ismerek ilyen korú embereket, és ha kiszámoljuk, hogy mikor is kellett születniük, akkor a viselkedésüknek nem egészen ilyennek kellene lennie. Persze ahány ember, annyi szokás, és szerencsére Lisa tényleg nem volt idegesítő, sőt, nagyon segítőkész és kedves nő volt, csak inkább képzeltem a nővéremnek, és nem az anyámnak! :D
Suzanne és Carrie is nagyon aranyos volt végig, tetszett, hogy Suzanne spoiler Carrie meg… ha ő is olyan korú, mint a többiek, akkor megint nem tudom elképzelni, hogy spoiler
A főszálra áttérve, hogy Kathy halála hozta össze ezt a három nőt, ezt aláírom, és bár a halálának nem örülök, annak viszont igen, hogy ennyire összebarátkoztak, és segítették egymást, ahol csak tudták. Természetesen én is nagyon izgultam azon, hogy spoiler
Paul. *-* Paul a szerelmem, bár belegondolva abba, hogy az apám lehetne… áh, mindig oda jutok vissza, hogy egyszerűen nem tudom elképzelni ezeket a karaktereket annyi évesnek, amennyik!
Lisát sajnáltam továbbá a nagyon remek exe és a szintén nagyon remek lánya miatt. Majdnem elsüllyedtem annál az spoiler Amit nem értettem egyébként, az az, hogy Mark és Marianne mégis miért nem segített soha Lisának? Elvégre mindkettőnek jól ment, szegény nő meg éppen csak megélt a fizetéséből, aztán kitették a lakásból, és ha a barátnői nem segítenek rajta… őszintén, én tovább kérettem volna magam, mikor Marianne bocsánatért esedezett.
Az egyik legszomorúbb esemény volt a könyvben spoiler
Kiemelném még továbbá spoiler Ez nagyon-nagyon tetszett, magam is utána fogok nézni! :)
Érdekes könyv volt ez, amivel gördülékenyen lehetett haladni. Annyi problémám volt vele, mint amit fentebb is említettem, egyébként tényleg aranyos kis könyv volt.

Muciolvas>!
Dorothea Benton Frank: Magányos nők klubja

Egy kellemes, üdítő olvasmány, igazi amerikai sztori. Ne várjunk tőle nagy magasságokat és nagy mélységeket, de nagyon szórakoztató, humoros, szimpatikusak a szereplők, cseppet sem vontatott, lehet szeretni. És természetesen happy end a vége, mindenki megtalálja a párját és a gonosz elbukik. :) Van, amikor pont ilyet kell olvasni! Az írónő az amerikai Délről való, és ez a történet is Charlestonban játszódik. Nagyon jópofa, ahogy bemutatja az általunk teljesen ismeretlen helyi ételeket, sajátosságokat.

Adriboci>!
Dorothea Benton Frank: Magányos nők klubja

Aranyos, de semmi extra. Gyorsan olvasható, egyszeri kikapcsolódásra tökéletes.

Ancsi0909>!
Dorothea Benton Frank: Magányos nők klubja

Erre nem mondhatnám, hogy izgalmas és letehetetlen… Elolvastam, de nem hiszem, hogy egy következő Benton Frank regényre is beneveznék…


Népszerű idézetek

Kókuszka >!

Hallottam már csodákról, nem is egyről, de még egyet sem láttam.

21. oldal

theodora>!

Felettébb teátrális éghajlatról származom.

(első mondat)

ValerinLanz P>!

– A gyerekek néha halálosan félnek attól, hogy látják megöregedni a szüleiket – mondtam.

Kasztór_Polüdeukész >!

Megkínálhatom egy kis jégbe
hűtött, felnőtteknek való nedűvel? A hölgy erre
elmosolyodott, és azt válaszolta: Ó, az csodás lenne! Szívjunk
be a piazzán? Pompás sajtos rudam van! Vagy csípős tojás,
vagy savanyított rák, vagy a kertből frissen szedett
fűszerekkel feljavított sajtkrém. Mennyezeti ventilátorok
keverték és mozgatták az esti meleg levegőt, miközben a
párok elbűvölőnek szánt, édes szavakkal ecsetelték ráérős
napjaikat.

Kasztór_Polüdeukész >!

Az idős állampolgárok az
életből és a világból levont tanulságok gazdag tárházai.
Páratlanul bőséges ismerettel rendelkeznek számtalan
témáról

Kasztór_Polüdeukész >!

Az igazság az, hogy
senki sem tudja pontosan megjósolni egy másik ember
halálának időpontját. De vannak jelek. Ahogy a vég felé
közeledik, beállnak bizonyos változások

Kasztór_Polüdeukész >!

Bizonyos fokig mindez a saját elmúlásommal
kapcsolatos aggodalmaimat tükrözte. Hisz nem tűnődünk-e
el időről időre, hogy ki lesz ott a temetésünkön? Ki hagy ott
csapot-papot, vesz fel alkalomhoz illő ruhát, száll autóba, és
hajt el a temetési szertartásunkra? Kit ismerünk, aki feláll,
leül vagy letérdel a padban, remélhetőleg imát mond értünk,
elmereng az életen, amelyet leéltünk, és valami jóra és
érdemlegesre emlékszik, vagy olyan kedvességre, amit érte
tettünk?
Igaz, amit az emberek az élet rövidségéről és arról
beszélnek, milyen hamar elrepül az idő. Egyetlen emberöltő
nem elég, hogy megtegyük mindazt, amit szeretnénk.

Kasztór_Polüdeukész >!

Tapasztalataim szerint egy érzékeny férfi
szokatlan és gyönyörűséges jelenség. Sajnálatos módon
jobbára a saját térfelén szokott játszani.

Kasztór_Polüdeukész >!

– Az emberek a legőrültebb dolgokra szórják el a pénzt.
Valahol azt olvastam, hogy valaki háromezer dollárt fizetett
azért, hogy megvehesse a Hitler agyáról készült
röntgenfelvételt – mesélte Mike.

Kapcsolódó szócikkek: Adolf Hitler · röntgenkép

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Tracey Garvis Graves: Kötelék
Janet Evanovich: Két ravatal
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Tracey Garvis Graves: Péntek a Szigeten
J. A. Redmerski: A soha határa
Charles Martin: Hegyek között
Nicola Yoon: Minden, minden
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre
Borbás Edina: Hullámok csapdája