Yabbagabb 12 csillagozás

A kalandorok szégyene
Dörnyei Kálmán: Yabbagabb

Yabbagabb, a harcos-varázsló útja során olyan gonosz szerzetekkel és félelmetes szörnyetegekkel kerül szembe, akik ellen egy magafajta alulképzett szélhámosnak az égvilágon semmi esélye.
Mégis csellel, nyakatekert gondolkodásmódjával és némi csetlés-botlással a legkilátástalanabbnak tűnő helyzetekből is kivágja magát… hogy aztán ingatag karrierje csúcsán összemérhesse erejét Tarackkal, a legendák halhatatlan szörnyével…

>!
Magánkiadás, Budapest, 2004
208 oldal · ISBN: 9634307752

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Yabbagabb


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Allanon
Dörnyei Kálmán: Yabbagabb

Dörnyei Kálmán: Yabbagabb A kalandorok szégyene

Szórakoztató és humoros történetek sorozata volt. Igazi kikapcsolódást nyújtott, teljesen ellazultam tőle. Többször hangosan felnevettem. Aki szereti a fantasy-t és akar egy jót szórakozni, akkor ajánlom ezt a könyvet becses figyelmébe. Nem fogja megbánni. :) A fél csillag levonás, a helyszínek közötti átvezetések, és a tájleírások hiánya miatt történt, bár nem feltétlenül használt volna a könyv hangulatának ha mégis bele kerülnek. :) Összességében véve imádtam ezt a könyvet!

>!
Stiga
Dörnyei Kálmán: Yabbagabb

Dörnyei Kálmán: Yabbagabb A kalandorok szégyene

Határozottan élveztem, bár kicsit sokáig tartott (mondjuk ha megnézem az össz olvasással töltött órák számát, akkor annyira nem, meg persze közben mást is olvastam).
Érdekes volt, hogy mi minden állatság történik Yabbagabb-bal, és persze mindig ő jött ki győztesen mindenből. :)) Ahogy az egy jó kalandorhoz illik.

Kellemes kis szórakoztató olvasmány volt. :)

>!
Traclon
Dörnyei Kálmán: Yabbagabb

Dörnyei Kálmán: Yabbagabb A kalandorok szégyene

Dörnyei Kálmán enyhén szólva túl magasra emelte nálam a lécet a Kaland nélkül c. könyvével, melyhez először volt tőle szerencsém, és rögtön fel is vettem a kedvenceim közé, valamint eltökéltem, hogy beszerzem és elolvasom a többi írását is. Nos, mindezek fényében a Yabbagabb egy picit csalódást jelentett, bár előre sejtettem, hogy a Kaland nélkül színvonalához nemigen érhet majd fel.
Önmagában egy kellemes, korrekt kis fantasy, könnyed olvasmány; a cselekménye nem pörög olyan lendületes sebességgel, de azért lehet haladni vele, jól összerakott lineáris történet, aminek van eleje és vége, továbbá az egyéni humor is jónéhány helyen betalál. Ami nem tetszett, az a karakterek kidolgozatlansága. Még a főhős is elég papírmasé-figuraként hat, a további szereplőknek pedig még az alap külső jegyeinek leírása is hiányzik (általában ennyivel el van intézve, hogy „az úton találkozott egy tolvajjal”, és kész).
Mindent összevetve tehát nem rossz, de mivel a Kaland nélkül-nek a nyomába sem ér, ezért csak 4 és fél csillag.

>!
péter86
Dörnyei Kálmán: Yabbagabb

Dörnyei Kálmán: Yabbagabb A kalandorok szégyene

Ez akkora marhaság, hogy az már fáj! Igazából se füle, se farka. De azért jó. a Kaland Nélkül után ugyan kissé lapos, de még mindig jó. Amolyan egy délutános könnyed olvasmány, amit nem kell és nem is lehet komolyan venni.

>!
kokaiakos
Dörnyei Kálmán: Yabbagabb

Dörnyei Kálmán: Yabbagabb A kalandorok szégyene

Yabbagabb szerencseprópa D6 és persze hogy sikerült! :D
Az egész könyv olvasása alatt ez járt a fejemben, ilyen nincs, ennyire nem lehet szerencsés egy kalandozó….de közben mégis :D

A Kaland nélkül még mindig jobban tetszik, de azért a story végén feltűnő problémamegopldó képességről tett tanúbizonyságot hősünk, az inteligencia próbája is sikerült :D

>!
Varga_Tamás_József
Dörnyei Kálmán: Yabbagabb

Dörnyei Kálmán: Yabbagabb A kalandorok szégyene

Egyike azon könyveknek, amiket legalább négyszer elolvastam… ;)


Népszerű idézetek

>!
Allanon P

Yabbagabb nem bírta megállni, hogy kíváncsiságból meg ne érintse a szörny lelógó fagyos szakállát. Közben azt mondta:
– Elismerem, rémísztő ronda házőrző jószág vagy, de ez szánalmasan kevés ahhoz, hogy egy olyan nagy harcos és varázsló, mint amilyen én vagyok, megijedjen tőled. Eridj vissza az odúdba! – fejezte be mondandóját, és megveregette a szörny térdét. Magasabbra nem ért fel.
Azzal ment is volna tovább, ha az óriás meg nem suhintja lapáttenyerével. Yabbagabbot az ütés ráébresztete, hogy tud repülni. Hat méterrel hátrébb ért földet. A lény megindult feléje, s mert Yabbagabb biztos volt benne, hogy nem azért siet a szörny hozzá, hogy felsegítse a földről, gyorsan felpattant, és kóválygó fejjel a kijárat felé szaladt.
– Fegyverbe! Fegyverbe! – ordította a barlang előtt állomásozó katonáknak. – Jégóriást hozok!

Dörnyei Kálmán: Yabbagabb A kalandorok szégyene

Kapcsolódó szócikkek: Yabbagabb

Hasonló könyvek címkék alapján

Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője
On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik
J. Goldenlane: Napnak fénye
Vavyan Fable: Álomhajsza
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Anthony Sheenard: Egy ghoul vacsorája
Kerstin Gier: Rubinvörös
Karen Chance: A hajnal átka
Neil Gaiman: Anansi fiúk
Jeaniene Frost: Karó és sírhant