Kaland ​nélkül 24 csillagozás

Dörnyei Kálmán: Kaland nélkül

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Négy kalandozó ül egy asztal körül Karavan, a Mongor Birodalom dekadens fővárosának kétes hírű fogadójában, a Sárga Kígyóban. Behemor, a berserker barbár, Csibor, a goblin pap, Zaislo, az alkoholista kocsmai verekedő és Yabbagabb, a harcos-varázsló pszionicista vadtehetség. Nyugodt társalgásukat semmi sem zavarhatja meg. A fertőző ragály, a négyük és a többi vendég elpusztítására felsorakozó hadsereg, a titokzatos gyilkosságok, az áldozatokból összedobált kupac egyre növekvő mérete, az élőholt szörnyetegek, s az érkező démonfejedelem, kevesek ahhoz, hogy miattuk félbehagyják békés borozgatásukat. Míg a fogadó vendégei élethalálharcukat vívják, addig ők békésen üldögélnek, iszogatnak és beszélgetnek, s nem is sejtik, hogy cselekedeteik abszurditása orvosság egy félisteni hatalmasság lelki békéjének helyreállítására.

>!
Magánkiadás, Budapest, 2001
240 oldal · ISBN: 9634404685

Kedvencelte 5

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
zamil P
Dörnyei Kálmán: Kaland nélkül

Nem is tudom mit vártam ettől a könyvtől, de az biztos, hogy jó szórakozást nyújtott.
Valahogy sose találtak meg ezek a humoros könyvek, inkább fárasztottak, de itt szerencsére nem egy létező mű van kifigurázva (ez már maga jó pont).
Jól el lett találva a humor és a történet összhangja, egyáltalán nem éreztem erőltetettnek, nem ment egyik a másik rovására. A könyv igazi fantasy, megkapunk mindent amit ehhez a műfajhoz tartoznak. Akik valaha játszottak szerepjátékot, azok még többet is.
Tényleg ajánlom a könyvet, igazi Kaland nélküli történet.

2 hozzászólás
>!
Allanon 
Dörnyei Kálmán: Kaland nélkül

Dörnyei Kálmán stílusa és humora mindig lebilincselő a számomra. Ebben a regényben a humor morbiditása olyan mértéket öltött, hogy szerintem sehol máshol nem olvastam és nem is fogok olvasni még csak hasonlót sem. De mindettől függetlenül, megmaradt viccesnek, és nem esett túlzásokba. Legalábbis szerintem. :) Lenyűgöző.

>!
kokaiakos
Dörnyei Kálmán: Kaland nélkül

A Kaland nélkül egy örök klasszikus. Szerintem az egyik legjobb könyv, ami régi vágású RPG-s arcoknak kötelező.
Engem mindig a M.A.G.U.S játékokra emlékeztet és szinte bármennyiszer el tudom olvasni :D

>!
Traclon
Dörnyei Kálmán: Kaland nélkül

Minden szempontból tökéletes! Ami csak egy jó fantasyhoz kell (kocsma, bor, tűz, harcosok, mágusok, druidák, papok, elfek, törpék, goblin, barbár, farkasember, vámpír, gólem, csapda, varázslások, harcok, rejtélyes gyilkosságok, démonidézés, drágakövek és még sorolhatnám), az mind benne van, a cselekmény végig a maximumon pörög, hihetetlenül izgalmas, az ember egyszerűen falja a lapokat! Mindez annak ellenére (vagy talán éppen annak köszönhetően), hogy az egész történet helyszíne egyetlen fogadó területére, ideje pedig egyetlen éjszakára korlátozódik.
Ja, és hát a humor! Nagyszerűen adagolt, telibetalált poénok, se több se kevesebb, mint amennyi kell, a cselekményt nem hátráltatja, sokkal inkább színesíti!
Picit „kockacsörgős” jellege van (erről egyszer szívesen megkéredezném az írót…), de az sem baj, sőt, mivel ilyen tökéletes RPG-alapanyag, már tervezem is elmesélni egyszer „a fiúknak”. :)
Az biztos, hogy ezek után Dörnyei többi regényét is be fogom szerezni!

>!
FFG
Dörnyei Kálmán: Kaland nélkül

Ahhoz képest, hogy hőseink nem akartak kalandozni, nagyon humoros volt, kalandos, izgalmas, érdekes. Nekem nagyon tetszett. Vitt előre a cselekmény, és nem lehetett túl sokat unatkozni. Logikus felépítés meg minden, ami kell. Rengeteg bonyodalom, verekedés, mágia, poénok stb…

>!
Carun
Dörnyei Kálmán: Kaland nélkül

Nagyon jó fantasy paródia, megannyi szerepjátékos klisével egybegyúrva. Abszolút kedvenc :)

>!
vyland
Dörnyei Kálmán: Kaland nélkül

Csak szuperlatívuszokban lehet róla nyilatkozni. Best ever.

>!
hinodranzer
Dörnyei Kálmán: Kaland nélkül

Kicsit lassan olvastam, más stílusú írásokhoz vagyok szokva. Eleinte féltem is tőle, hogy mégsem fog annyira tetszeni, mint vártam, de az utolsó 30 oldal olyan élményt adott az egésznek, hogy az valami fantasztikus!
Ilyen fantasy-t még valóban nem olvastam, és félek, hogy ennyire egyszerűen nagyszerűt egyhamar nem is fogok. A főszereplőket pedig imádtam. :D


Népszerű idézetek

>!
hinodranzer

Hát vedd tudomásul, hogy soha többet nem teszek semmilyen hülye fogadalmat, s ezt az utolsót se fogom betartani. A fogadalmak arra valók, hogy nyugodt lélekkel megszegjük őket, ha már voltunk olyan ostobák, hogy meghoztuk azokat. Elég gátat szab az élet, felesleges, hogy mesterséges falak felemelésével tovább tetézzük.

10. fejezet - A végjáték

>!
RandomSky

Nem rossz dolog egyedül kalandozni. Éjszaka egyedül barangolni az erdőben, lombos fák alatt, mikor esti szellő simogatja arcodat, csöndes, melankolikus hanggal zizegnek a levelek, gondolkodásra késztetnek a fekete égbolt misztikus alakzatai. Csak magad vagy és a természet, csak a tudatod tölti be a teret, te vagy a világ és saját magad kovácsa, s csak saját magadra számíthatsz. Nyers erő, állóképesség, ügyesség, gyorsaság, ravaszság… másra nincs szükséged. Ha egyedül barangolsz a sötét erdőben, másnak látod a világot, máshogyan gondolkodsz, kicserélődsz, más emberré válsz. Ha békére vágysz, lelki nyugalomra lelsz, ha nyomasztó tespedtségtől sorvadsz, lázadó szellem száll meg, ha feledni akarsz, felejtesz, ha emlékezni, emlékezel. Ha sírni akarsz, úgy, hogy senki se lásson, veled együtt sírnak a fák, ha nevetni akarsz, veled együtt mosolyog a hold. Ha erdő fái között halsz meg, boldogan leled halálod.

>!
Varga_Tamás_József

– Imádom a calquai koboldütőt – szólalt meg Zaislo a véresbarna italt hangosan szürcsölve. – Tudjátok, hogy készül? A szőlő mellé néhány koboldot is gyömöszölnek a présbe, így aztán jó adag koboldvért tartalmaz; ez jellegzetes mennyei bukét ad az italnak.

26. oldal

>!
Varga_Tamás_József

Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó, vagy felgyújtom az egész kocsmát…

18. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője
On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik
J. Goldenlane: Napnak fénye
Vavyan Fable: Álomhajsza
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Anthony Sheenard: Egy ghoul vacsorája
Jeaniene Frost: Karó és sírhant
Terry Pratchett: Fegyvertársak
Kerstin Gier: Rubinvörös