Dornbach Mária (szerk.) · Végh György (szerk.)

Az ​álomtündérek 5 csillagozás

Francia versek és mesék gyerekeknek
Dornbach Mária – Végh György (szerk.): Az álomtündérek

Volt egyszer egy Világjáró varázscipő. Nem holmi egyszerű, de csodás topánka. Csak bele kelett bújni, és a cipő oda röpítette a gazdáját, ahová csak akarta. Csiribi, csiribá… ehol van ni, húzzuk fel gyorsan… aztán jól kapaszkodjunk meg a madzagjában, mert már röpülünk is. Ugyan hova? Hegyeken, völgyeken túlra, Franciaországba. Gyönyörű régi, igen régi és új verseket, meséket duruzsol a szél. Nyolc évszázad írói, költői szólnak hozzánk, hallgassuk őket figyelmesen.

A művek szerzői: Charles Perrault, Jean de La Fontaine, Victor Hugo, Gérard de Nerval, Théophile Gautier, Alphonse Daudet, Paul Verlaine, Anatole France, Arthur Rimbaud, Jules Renard, Francis Jammes, Fernand Gregh, Max Jacob, Guillaume Apollinaire, Blaise Cendrars, Jules Supervielle, Paul Éluard, Louis Aragon, Philippe Soupault, Robert Desnos, René Guillot, Antoine de Saint-Exupéry, Jacques Prévert, Marcel Aymé, Raymond Radiguet, Jean Rousselot, Claude Roy, Maurice Druon, Jean-Luc Moreau, Pierre Gamarra, Giséle Prassinos, René Goscinny, Alain Bosquet, Pierre Gripari

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világjáró varázscipők


Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 6


Népszerű idézetek

>!
Dormeck P

Ha a földön az összes kislányok meg akarnák fogni egymás kezét – ami olyan szép volna: gyönyörű szép – körültáncolhatnák az egész világot.

Ha a földön az összes kicsi srácok mint matrózok, minden tenger vizét be akarnák járni, hajójuk egymás mellett a hullámokon átívelné az egész világot.

És akkor mindenki körültáncolhatná az egész világot, ha minden ember meg akarná fogni egymás kezét. És ez oly szép lenne; gyönyörű szép.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bauer Gabriella (szerk.): Gyermekirodalmi szöveggyűjtemény
T. Aszódi Éva (szerk.): Második meséskönyvem
Jean de La Fontaine: A tücsök és a hangya
József Attila: Altató
Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról
Móricz Zsigmond: A török és a tehenek
Csukás István: Sün Balázs
Fazekas Anna: Öreg néne őzikéje
Gazdag Erzsi: Mesebolt
Arany János: Juliska elbujdosása