Örülök, ​félek, haragszom 9 csillagozás

Doris Rübel: Örülök, félek, haragszom

A Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötete az alapérzelmekkel ismerteti meg az apróságokat. A könyvet lapozgatva elgondolkodhatnak azon, minek örülnek, mitől félnek, miért lesznek mérgesek vagy szomorúak. Megtudhatják, hogyan ismerhetik fel ezeket az érzéseket magukon és másokon. Megérthetik, mi történik, amikor sírnak vagy veszekednek.
Ismerjük meg a világot, lépésről lépésre – együtt, minden nap. A Mit? Miért? Hogyan? Mini sorozat a legkisebbekkel ismerteti meg környezetünk titkait. Kötetei egyszerű és szemléletes válaszokat adnak a kicsik kérdéseire. A játékos elemek, a kedves rajzok, a kinyitható ablakok és a kornak megfelelő magyarázatok a könyv minden oldalát élvezetessé teszik. A praktikus és „strapabíró” könyvet kétéves kortól ajánljuk.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Kiadói ajánlás: 2 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Scolar Mini - Mit? Miért? Hogyan?

>!
Scolar, Budapest, 2012
16 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632443423 · Fordította: Gulyás Lelle · Illusztrálta: Doris Rüber

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Juci P
Doris Rübel: Örülök, félek, haragszom

Hasznos könyvecske, főleg kiindulási pontnak ahhoz, hogy az érzelmekről beszélgessünk. (Én pl. megtudtam, hogy a gyerekeim attól félnek a legjobban, hogy felrobban a Föld, illetve a Nap vörös óriás lesz, és elnyeli a Földet is.)
Kb. kétéves kortól ajánlanám.

36 hozzászólás
>!
H_Andi
Doris Rübel: Örülök, félek, haragszom

Egy újabb általam olvasott kötete ennek a klassz kis sorozatnak, bár ez egyelőre kevésbbé ért célt nálunk. Kisfiam kicsit több, mint 2,5 éves, de nem igazán kötötte le/értette a könyv mondanivalóját.
Ebből kifolyólag én inkább az ajánlott 2-4 éves korosztályon belül a nagyobbacskáknak ajánlanám. Mi is futunk vele még egy kört később, mert tényleg jó lehet az érzelmek megismertetésére/megértésére.

>!
naravna
Doris Rübel: Örülök, félek, haragszom

Olyan szituációk ábrázolása, amik előfordul(hat)nak a mindennapokban. Vannak benne kicsit gáz dolgok is (a kislányt kék pólóba, nadrágba öltöztették, ezért mérges, de amint megkapja a rózsaszín habos szoknyáját, máris felvidul – wtf?), de alapvetően arra jó, hogy a könyvből kiindulva beszélgessünk az érzelmekről.

>!
Millázs
Doris Rübel: Örülök, félek, haragszom

Sok újat, extrát nem ad. Az alapérzelmekre hoz megfelelő szituációkat (mérges, mert elvették a játékát vagy sír, mert elesett, elment anya stb.). Esetek, érzések amelyek olyan alapvetőek, hogy száz másik könyvben is szerepel, ezért beszélgethetünk róla ott is.
Annyi az előnye ennek a kötetnek, hogy rendszerezetten és koncentráltan szerepelteti ezeket az érzéseket, érzelmeket.


Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Milbourne: Nézd meg, milyen egy kert!
Ruth Martin – Allan Sanders: Minden, ami mozog
Katie Daynes: Mik azok az érzések?
Susanne Gernhäuser: Mentőjárművek
Susanne Gernhäuser: Az én nagy képes szótáram – Járművek
Susanne Gernhäuser: A járművek világa – Építkezés
Susanne Gernhäuser: Mi történik az építkezésen?
Susanne Gernhäuser: Mezőgazdaság
Christian Tielmann: Járművek az építkezésen
Állatábécé