Fénytörés (Helena-trilógia 1.) 73 csillagozás

Dora Craiban: Fénytörés

A tizennyolc éves Helena, akinek már hét fiatal fiú kiontott vére szárad a lelkén, Oregon államban kóborol, új áldozatot keres. Súlyos balesetet szenved, s ezáltal sorsa váratlan és sokáig önmaga számára is érthetetlen fordulatot vesz. Az évszázadok óta titkolt képességekkel rendelkező Raven család fogadja be.
Jeremy, a Látó, még őt is képes manipulálni annyira, hogy ne úgy folytassa életét, ahogy a benne lakozó szörnyeteg kívánja. Ehhez azonban már nem elegendők a Ravenek földöntúli képességei. Kell valami más is: Helena életében először szerelmes lesz…

Engedik-e a Gyógyítók, hogy ez a szerelem kiteljesedjék, vagy megpróbálják elpusztítani Helenát? És mi köze mindennek a Gyógyítók és Boszorkányok között dúló örök háborúhoz?
Tomboló szenvedélyek, pusztító ösztönök hullámain navigálja az olvasót a Helena trilógia első kötetében Dora Craiban, aki utolérhetetlen a tizenéves érzelemvilág ábrázolásában.

Papp Dóra szerzői névvel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Atlantic Press, Budapest, 2013
ISBN: 9786155033223
>!
Aba, Budapest, 2011
556 oldal · ISBN: 9786155033223

Enciklopédia 1


Kedvencelte 8

Várólistára tette 71

Kívánságlistára tette 32

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Bleeding_Bride IP>!
Dora Craiban: Fénytörés

A nagy „olvassunk moly-t” magánkihívásom második kiszemeltjeként vásároltam meg a kötetet, szerencsére nem néztem meg az adatlapját :D
Az alapötlet, a sztori az nagyon jó, az ötlet 5 csillagos.
Sokat veszít viszont az értékéből, hogy borzalmasan túl van írva. Voltak jelenetek, ahol több tucat verzióban meg lett magyarázva, hogy mi is van. Igen, elsőre is megértjük :))
A másik ami engem nagyon zavart, az a bugyuta párbeszédek, amiket úgy oldottam meg, hogy átszaladtam az üres körökön, amik nem adtak egyébként semmit a történethez, csak szócséplésnek tűntek. Olyan igazi tini csacsogás.
Egyébként a könyv hibáit nem tudom igazi hibaként felróni, mivel hűen tükrözik a szerző zsenge korát, amikor a történetet papírra vetette, és ahhoz viszonyítva teljesen ok. Messze nem olyan alsókategóriás, mint ahogy le van vázolva, nem hazudtolta meg önmagát, nem próbált számára teljesen idegen vizekre evezni (pl igen, a tini szerelem, ismerjük be, ilyen setesuta, mint itt is amivel szembesülünk)

8 hozzászólás
idea4 P>!
Dora Craiban: Fénytörés

Olvastam már jobb fantasyt is, de tekintve, hogy milyen fiatal a szerző, és ez az első könyve, megbocsátható a nem túl eredeti téma. Mintha vki más is írta volna, hogy nagy a hasonlóság spoiler. Szerintem ezt kár is volna tagadni. Ami nálam túl sok volt, az, hogy az elején minden oldalon az ilyen-olyan hű de szép kék szemébe nézett a srácnak és váó… spoiler
Aztán később kicsit javult a helyzet, de bennem azért motoszkál a kérdés hogy a 18 éves korosztály tényleg ennyire kimondja, kimutatja az érzéseit? Főleg a másik nem iránt? Főleg rajongása tárgyának? Főleg ilyen rövid ismeretség után? off Mert ha fiatalon így meg tudják beszélgetni a dolgokat, akkor nem lesz gond a jövő nemzedékével ilyen téren.
És még egy: rendesen bírkóznom kellett a könyvvel, annyira szorosra volt kötve. Még jó, hogy edzésben van a kezem :D

samuelpff>!
Dora Craiban: Fénytörés

atyavilág:oo milyen patália volt itt két éveOo nekem pedig komolyan tetszett a könyvxD [a 2. résszel együtt] .. még barátnőmtől kaptam kölcsön decemberben, és imádtam:o olyan aranyos volt végig Jer.. az elején kicsit agybajom volt, hogy hasonlóan hívják a 3 testvért [Jen, Jet, Jer] annyira összekevertem őket az elején, hogy nagyon >< de aztán belerázódtam yeee ~'o'~ prológus alapján másra számítottam, akkoriban nem tetszett az a téma [nem úgy, mint most], így kicsit félve álltam neki.. de aztán teljesen mást kaptam.. és engem nem zavart:$ szerintem az alapötlet és a megvalósítás is nagyon jó volt [a 2. rész azért jobban tetszett:3].. annyira ki voltak dolgozva a képességek, a múlt meg minden.. én várom a befejező részt** ui: a borító: érdekes // a könyv: [szeretem a Ciceró féle 'nagyobb' könyveket,] így ez a könyv nagyon kényelmetlen volt, hogy úgy mondjam:s
[13.08.12] <- ez magamnak szól c:

2 hozzászólás
Lunèa_Charlotté>!
Dora Craiban: Fénytörés

WoW! Most megdöbbentem , pedig újraolvasás volt… Két évvel ezelőtt olvastam és akkor ez elején egy picit megijesztett, mégis tetszett. Akkor nem nagy figyelmet szenteltem neki , csak olvastam , nem fogtam fel mi is a lényege , nem értettem , hogy akkor ebből mit kell leszűrni…
Sokszor emlegettem régen , mert tetszett az egész… Sokszor kerestem egy főhősnőt , de nem tudtam milyet, végre rájöttem , hogy nekem pont most ez kellet , ez a könyv. Valami azt sugallta, hogy muszáj ismét a kezembe fognom. Bármi is súgta a fülembe , hát köszönöm! :)
Most teljesen másképp álltam neki , teljesen lenyűgözött… 50% Jeremy kinézete… talán inkább 60%… :D Azt kell mondjam annak ellenére , hogy sokan leszavazták , nekem igazán tetszett. :) Nagyszerű egy alkotás! :DD
Bővebben: http://lalalunea.blogspot.ro/2014/04/dora-craiban-fenyt…

1 hozzászólás
P_Zsoofi>!
Dora Craiban: Fénytörés

Hát, na :)
Épp nem volt mit olvasnom, mikor egy barátnőm a kezembe nyomta. Az elején nem volt rá időm, és csak feküdt egyedül az íróasztalom sarkán, de aztán végül megszántam és az egyik szabad délutánom alkalmával leültem és elolvastam. Azt hiszem, könnyen össze tudom foglalni: hűű.
A karakterek és a világleírás briliáns. Helena és Jeremy kapcsolata elképesztő. Mindenki a kedvencem lett, Jet már csak a megjelenésével mosolyt csalt az arcomra, hát Rogerről már ne is beszéljünk, imádtam :)
Szóval összefoglalva: @DoraCraiban hűűűűű :))) <3, gratulálok, nem kevés fantázia kell ehhez!

1 hozzászólás
Melnek_Tamás>!
Dora Craiban: Fénytörés

Érdekes lebilincselő, mindenkinek csak ajánlani tudom, érdemes elolvasni, s nem lehet letenni. Én tudom mert 1 nap alatt kiolvastam.

1 hozzászólás
Via20>!
Dora Craiban: Fénytörés

Nagyon vegyes érzelmekkel vágtam bele. Amikor elolvastam a hozzászólásokat, akkor majdnem lemondtam az elolvasásáról. Az eleje nagyon tetszett. Folyamatosan pörgött. Helena és Jeremy egymásra találása nagyon aranyos volt, de a végén már idegesített. Az hogy nélküle nem bírok ellenni 10 percre sem… Meg ugye az elején folyamatosan arról volt szó, hogy Helena milyen kemény és hogy mennyire nem érdeklik az emberek és az egyik pillanatról a másikra mindenki a legjobb barátja lesz . A kedvencem Roger volt. Nagyon kevés szerepet kapott, de amikor róla olvastam akkor mindig elmosolyodtam. Voltak benne pörgős részek és rengeteget dobott rajta. Az alap sztori nagyon tetszik és szerintem egy olvasást megér.

1 hozzászólás
Raeni>!
Dora Craiban: Fénytörés

Kedvenc könyveim közé tartozik! Imádom minden egyes sorát ♥ :)

1 hozzászólás
Jedo>!
Dora Craiban: Fénytörés

Imádtam a könyvet! Le se bírtam tenni. Ajánlom máskoknak! :)

oscuridad>!
Dora Craiban: Fénytörés

Nem értem miért van ennyire lehúzva ez a könyv.
Érzem hogy valami hiányzik, de nem tudom megmondani, hogy mi az, viszont lekötött a sztori. Nem tökéletes, vannak hibái, de nekem azért tetszett.
Biztos, hogy a többi részt is olvasni fogom.


Népszerű idézetek

Lunèa_Charlotté>!

– Szeretem az abnormálisat… – leheltem az ajkaira. – Különleges. Kilóg a sorból… szerethető.

Lunèa_Charlotté>!

Ez az alaptörvény pedig így szól: a tökéletesség nem létezik.

Gαbicusz>!

-Gondolkodtál már rajta… milyen lenne normálisnak lenni? – kérdeztem.
-Igen, de fogalmam sincs.

463. oldal

Rémálom P>!

Azt hiszi, zöld tintával belevésték az igazság kínzó szavait a szemembe?

131. oldal, 8. Tükörsima ügy

19 hozzászólás
Lunèa_Charlotté>!

Ő volt a lány, akinek nem volt se otthona, se barátja, se hite. Egymaga volt a világ bosszúja, haragja, örökös vitája. S ő volt a világ minden hálája, szeretete és ajándéka is. Nem várt megértést senkitől, nem volt szüksége rá. Amióta az eszét tudta, ezt csinálta. Csinálta, mert valami azt súgta neki, hogy ezt kell csinálnia… és csak folytatta, mert remélte, hogy egyszer megleli a választ.

Rémálom P>!

Igazam van: Jeremy agya abnormálisan működött!

140. oldal, 8. Tükörsima ügy

Lunèa_Charlotté>!

Hogy viselkedhet így egy angyal egy ördöggel? Hogyan képes bízni bennem, hogyan képes arra, hogy törődjön velem? Itt volt a válasz előttem: úgy, hogy az angyal nem is tud róla, hogy magával az ördöggel van dolga.

Lunèa_Charlotté>!

Mintha a cipőjére ragadt koszfolt lettem volna, sőt, talán még ahhoz is finomabb hangon beszélt volna.

MisssBee>!

[Roger] – Bekopogtatott az ablakon Jetnek. – Öcsi! Gyere ki a hóra!
Angela és Jet végre kiszálltak.
– Nincs is hó! – vonta meg a vállát Jet.
– Persze, de én majd csinálok neked…

418. oldal


A sorozat következő kötete

Helena-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: A két herceg
Margit Sandemo: Örvényben
Csóti Lili: Hetedvérig
Meg Cabot: Jinx
Alice Hoffman: A tizenharmadik boszorkány
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Tracy Wolff: Sóvárgás