Kozmikus ​Szellemlovas: A bébi Thanosnak meg kell halnia 10 csillagozás

Donny Cates: Kozmikus Szellemlovas: A bébi Thanosnak meg kell halnia

– ​Ki tanított meg harcolni, mi?
– Thanos. Az ördög. És az Egyesült Államok tengerészgyalogsága.

Egykor úgy ismerték: A Megtorló.
Aztán Frank Castle szerződést kötött az ördöggel, így ő lett a Szellemlovas. Majd egy Galactusszal kötött alku kozmikussá tette. Egy paktum Thanosszal pedig halottá. De nem kell megijedni, Castle nem hal meg oly könnyen! Visszatért – és van egy terve az univerzum jobbá tételére… A nagy sikerű Thanos győz fergeteges folytatása egy szinte nevetséges módon kézenfekvő ötlettel kezdődik. Nehéz elhinni, hogy másnak még nem jutott eszébe: visszamenni az időben, és eltenni láb alól a csecsemő Thanost. De ami elsőre egyszerűnek tűnik, arról gyakran bebizonyosodik az ellenkezője. Castle-nak dolga akad egy istenség orrával, jól beolvas Odinnak, szembeszáll a Galaxis Őrzőivel, egy kocsmai bunyó során pedig magával Galactusszal is összefut! És akkor a bébi Thanosról még nem is beszéltünk. Ez még Frank… vagyis… a Megtor…ööö… a Kozmikus… (tovább)

>!
Fumax, Budapest, 2020
136 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634701422 · Fordította: Lunczer Gábor · Illusztrálta: Dylan Burnett, Brian Level

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

fowler P>!
Donny Cates: Kozmikus Szellemlovas: A bébi Thanosnak meg kell halnia

Oké, olvastam Donny Cates-től egyet s mást, és eléggé megkedveltem a fickót, de aztán a Thanos győzzel nálam szintet lépett.

Thanos a Marvel Multiverzum abszolút főgonosza. Kifogyhatatlan tárházát biztosítja a végzetesnél végzetesebb eseményeknek. Mikor az ellaposodás veszélye fenyegeti a karaktert, valahogy mindig képes megújulni.

A Kozmikus Szellemlovasról nehéz okosat mondani, mert annyira valószerűtlen a „kialakulásához” vezető folyamat, mint amennyire teljesen logikus. Frank Castle karakterét kétféleképp lehet kimaxolni, az egyik az, ha úgy tekintünk rá, ahogy van (ld. legutóbb itt), a másik pedig… nos, az, ahogy azt Donny Cates teszi. Ez az 5 részes történet pontosan azt hozza, amire a Thanos győz alapján számítottam, úgy, hogy közben mégis tök mást. Dylan Burnett képi világa egy kicsit rajzfilmszerűbb megközelítést hoz, de nekem Antonio Fabela színeivel együtt nagyon bejött.

A Fumax évek óta remek érzékkel nyúl a Marvel korábbi és egészen aktuális címeihez. Nem elég, hogy egészen megkedveltették velem Deadpoolt, de most úgy tűnik, lett egy újabb kedvenc antihősöm. Jár a pacsi, srácok!

A_S1M0N P>!
Donny Cates: Kozmikus Szellemlovas: A bébi Thanosnak meg kell halnia

Nagyon vártam már a Donny Cates – Chris Hastings – Kieron Gillen – Katie Cook – Ryan North – Al Ewing: Thanos győz *folytatását*, nem is kellett benne csalódnom!

Ugyan olyan szókimondó, beteg, vicces és fordulatos, imádom! :D

Az események hihetetlen sebességgel zajlanak, a felbukkanó, jól ismert karakterek (spoiler) fantasztikusan lettek felhasználva a cselekményhez, a Szellemlovas szövege meg zseniális!
Azért sajnáltam is a Megtorló/Frank Castle karakterét, hiába próbált spoiler.
Azonban ezzel spoiler!

Castle emberi arca nem igazán tetszett az elején, de megszoktam, a rajzok összességében viszont továbbra is nagyon jók, a színkavalkádot meg imádom, fantasztikusan néz ki az egész kötet!

Altarus P>!
Donny Cates: Kozmikus Szellemlovas: A bébi Thanosnak meg kell halnia

Csak azt tudnám, hogy én most mégis mi az istent olvastam? Akaratlanul is az Ölégiához hasonlítottam a Kozmikus Szellemlovast, mert ahhoz hasonló elmeroggyantságnak tűnt az egész, azzal a különbséggel, hogy a Kozmikus Szellemlovas végül nem okozott csalódást. Egyedüli bánatom, hogy túl rövid lett.


Népszerű idézetek

Dávidmoly >!

Odin: Sőt, makacsságod emlékeztet egy régi midgardi mondásra, amit kedvelek… Úgy hiszem, így szól: „@$%& meg magad…” „…meg azt a magas lovad.”

1. rész

Dávidmoly >!

Frank Castle / Kozmikus Szellemlovas: Figyelj, szeretném átadni a bébit, csakhogy… nem akarom, plusz letojom a hülye jövőd.

3. rész

Dávidmoly >!

Frank Castle / Kozmikus Szellemlovas: Régebb óta vagyok halott, mint amióta te élsz, fiam.

5. rész

Dávidmoly >!

Koldaxe a Rém: E-ennyit tudsz, halandó? Ki tanított meg harcolni, mi?
Frank Castle: Thanos. Az ördög. És az Egyesült Államok tengerészgyalogsága.

1. rész

Dávidmoly >!

Igazából csak két dolgot kell tudni erről a világról. Egy: a happy hourjuknak nincs párja… …és kettő: ezen a bolygón minden és mindenki tíz perc múlva elpusztul.

2. rész

Dávidmoly >!

Galactus feltépi az elmémet, válaszokat keresve. Ha nem lennék eleve őrült, most begolyóznék. Bárki más számára túl sok lenne, ha a Bolygófaló, mint egy tudatára ébredt galaxis, az agyában kotorászna. De hát nekem… ez nem újdonság.

2. rész


Hasonló könyvek címkék alapján

Gerard Way: The Umbrella Academy: Az Esernyő Akadémia 2. – Dallas
René Laloux – Moebius: Az idő urai
Pierre Boulle – Zórád Ernő: A majmok bolygója
David Bischoff: A sárkánygyíkok nyomában
Bob Gale – John Barber: Vissza a jövőbe – Kicsoda Marty McFly?!
Georgij Martinov – Zórád Ernő: Az időspirál
Török Roland: -BloodLine: Az Utolsó Mágus I-II.
Alan Moore: A teljes Watchmen
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Warren Ellis: Vasember – Extremis