A ​karácsony ígérete (Karácsonyi remény 4.) 8 csillagozás

Donna VanLiere: A karácsony ígérete

Minden ​karácsonykor ígéretet kapunk a mennyből: a szeretet és a kegyelem ígéretét.
Hét évvel ezelőtt Gloria is tett egy ígéretet a férjének, annak halála előtt. Azóta minden karácsonykor elhelyez egy borítékot a karácsonyfán, benne egy emlékeztetővel, arról a bizonyos ígéretről. Gloria azonban nemcsak a férjének tett ígéretet, de önmagának is: megfogadta, hogy megtesz minden tőle telhetőt, hogy a rászorulókon segítsen. Legyen szó akár egy fiatal, egyedülálló anyáról, aki nem tudja kifizetni a villanyszámlát, akár egy olyan családról, akinek élelmiszersegélyre van szüksége, Gloria, a maga vehemenciájával, mindig megtalálja a módját, hogyan oldja meg a felmerülő problémákat. Kivéve egyet: amit a szomszédja, Miriam jelent. Miriam egy végtelenségig kritikus, folyamatosan elégedetlenkedő nő, aki nem szűnő gyanakvással tekint mindenre, amit Gloria tesz. Amikor ők ketten a sors szeszélye folytán szomszédokból lakótársak lesznek, az lesz a türelem és a hit végső próbája…
Ez a… (tovább)

>!
Lazi, Szeged, 2021
176 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632675343 · Fordította: Barcza Gerda
>!
Lazi, Szeged, 2021
176 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632675343

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

B_Bri>!
Donna VanLiere: A karácsony ígérete

Rövid (175 oldal), de annál szebb, érzelemben gazdag ez a könyv!
Igazi Karácsonyra hangoló történet, a sok tragikus sors a végére mind jóra fordul, minden szereplő kedves, szimpatikus, mindegyiket van miért szeretni.
Abban a tekintetben csalódás, hogy a leírása alapján egy rossz szomszédi viszonyról terveztem olvasni, de nem erre van kihegyezve az olvasmány.
Van benne hóesés, téli fények, rengeteg remény, szeretet, segítségnyújtás és még sorolhatnám. Minden évben el fogom olvasni, november-december környékén, emellett körülnézek itthon, hogy mi az, ami nekünk felesleges, másnak pedig szükséges dolog lehet, és megkeresem a megfelelő szervezetet, ahonnan biztosan jó helyre kerülnek a holmik…talán ez a legnagyobb tanítása a könyvnek!

Zsuzsanna_Hernádi>!
Donna VanLiere: A karácsony ígérete

Ez az a könyv, ami jó is lehetett volna. Jó az alaptörténet, jók a karakterek, de az egész teljesen kidolgozatlan és összecsapott. Kiválóan meg lehetett volna ezt írni, akár dupla ennyi oldalon, kidolgozva a szálakat, a karaktereket. Sőt, szerintem szuper forgatókönyvet lehetne belőle írni egy klassz, szivet melengető filmhez. Kár érte, hogy ez a jó alaptörténet csak ígéret maradt.


A sorozat következő kötete

Karácsonyi remény sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Wiggs – Sarah Morgan: Az ünnep varázsa / Kis karácsony, nagy szerelem
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Jay Asher: What Light – Micsoda fény!
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
J. D. Robb: Halálos ünnep
Marie Force: Végzetes viszony
Leiner Laura: Mindig karácsony
Debbie Macomber: Karácsonyi varázs
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig
Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda