A ​szerelem iskolája (Chambers testvérek 1.) 91 csillagozás

Donna MacMeans: A szerelem iskolája

Emma Brimley rémülten tapasztalja, új munkahelyén azt várják tőle, hogy a gondjaira bízott fiatal lányokat felkészítse a házasság minden helyzetére. Mivel azonban ő maga sosem volt férjnél, kénytelen a vonzó Nicholas Chambers segítségét kérni…

Eredeti mű: Donna MacMeans: The Education of Mrs. Brimley

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
General Press, Budapest, 2014
304 oldal · ISBN: 9789636436919 · Fordította: Őri Péter
>!
General Press, Budapest, 2014
304 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636435479

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Nicholas Chambers · Emma Brimley


Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 29


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Donna MacMeans: A szerelem iskolája

Ez igazán aranyos történet volt, jobban tetszett, mint a Casanova érintése, amit előzőleg olvastam az írónőtől. Szerettem Emma bátorságát és leleményességét, ahogy titokban átlopakodik Lord Nicholashoz, a segítségét kérve. Talpraesett fiatal hölgy, akit könnyű megkedvelni, márcsak azért is, mert szereti a könyveket. A két idős tanárnő is igazi egyéniség, vicces volt, ahogy füleltek az órán, amiket Emma tartott a férfi testrészekről.
A Lord pedig, akit igazi rosszfiúnak tartanak és őbujasága a gúnyneve, nem is volt annyira rémes. Összegezve, minden megvan ebben a történetben, amit a történelmi romantika kedvelői szeretnek, sőt még egy kis pikantéria is.

>!
KönyvMoly_1989
Donna MacMeans: A szerelem iskolája

Aranyos, kedves, üdítő, romantikus regény. Tetszett Nicholas karaktere, szenvedélyes, tehetséges, buja férfi, igazán érdekesek voltak a jelenetek, amikor Emmát festette és tanította.
Bár számomra elég hiteltelen, hogy „erotika oktatást” vezettek be egy jóhírű lányiskolában, de érdekes elgondolás. :)

>!
Sippancs P
Donna MacMeans: A szerelem iskolája

Minden évben, ahogy egyre hűvösebb lesz az idő, és a nyár őszbe fordul, annál inkább vágyom történelmi romantikus regényt olvasni. Idén első őszi olvasmánynak MacMeans történetét választottam, és milyen jól tettem, hogy ezzel a könyvvel kezdtem!

Mivel a fülszöveg nagyon kevés cselekményleírást tartalmaz, spoiler nélkül a történet röviden: Emma 23 éves vénlány. Édesanyja halála után a nagybátyjával és az unokahúgával lakik Londonban, a nagybácsi gonoszsága miatt azonban kénytelen a saját kezébe venni életét, és elszökni a nagyvárosból. Így kerül a Pettibone Leányiskolába, ahol özvegynek kiadva magát, az irodalom mellett – tekintettel arra, hogy elvileg tapasztalt asszony – az „utódnemzés” tanítása lesz a feladata. Innentől pedig megkezdődnek a bonyodalmak. Hogyan okítsa a lányokat, amikor még maga is ártatlan? Mit válaszoljon a kérdésekre, amikor még csókolózni sem csókolózott soha? Hogyan magyarázza el, hogy mi a teendő a nászéjszakán, amikor még a gondolatába is belepirul? Egyértelműen segítségre lenne szüksége egy tapasztaltabb embertől… És itt jön a képbe Lord Nicholas Chambers, a szomszédban élő, jóképű festőművész, aki élvhajhász életmódja miatt rendelkezik a kellő ismerettel, csakhogy a segítségéért cserébe magas árat követel: Emmának modellt kell állnia a következő festményéhez.

Nagyon jól szórakoztam olvasás közben. Teljesen beszippantott ez a cseppet sem tipikus történet a bájával, a humorával, a hangulatával, a szerethető szereplőivel és az izgalmas cselekményével.

Emma az egyik legédesebb női karakter, akivel történelmi romantikus regényben találkoztam. Kedves, okos, szellemes és kifejezetten tanulékony. Annyira vicces és szeretnivaló volt, ahogy apránként megismerte a férfi testet, és az elbeszélések, majd a képek segítségével, végül pedig a gyakorlatban szerzett tapasztalatot!

Nicholast is nagyon szerettem. Tökéletesen alakította a romantikus főhőst a zárkózottságával és az élvhajhásznak tűnő életvitelével. Élvezet volt olvasni, ahogy apránként megszabadította Emmát a gátlásaitól, és közben egyre közelebb került hozzá!

Ami pedig a mellékszereplőket illeti, örültem volna, ha az írónő egy kicsit többet szerepelteti őket, főleg Alice-t és Williamet. Mindkettőjük nagyon szimpatikus karakter volt, így bízom benne, hogy valamikor (talán a közeli jövőben) megismerhetem az ő történetüket is.

Történelmi romantika rajongóknak kifejezetten ajánlott!

9 hozzászólás
>!
Zsuzsanna_Makai
Donna MacMeans: A szerelem iskolája

Igazából nem volt egy nagy valami, mégis imádtam. Romantikus regényhez képest sem volt egetrengető, mégis letehetetlen, Emmát nem sikerült megkedvelnem, mégis imádtam a szereplőit. Ez a Donna tud valamit. Ha tényleg sorozat, tuti elolvasom a többi részét is. Lett volna benne még kidolgozható lehetőség, kár, hogy ezek a szálak nem varródtak el, majd legközelebb… vagy a folytatásban.
Nagyon tetszett, hogy amíg Nicholas nagyon szerethető volt, William ennek érezhetően az ellentéte volt. Tőlem rideg elutasítást kapott, majd amikor cselezett-trükközött, úgy megutáltam, h jól megrugdostam volna. Értem én a miértet, akkor is utáltam érte.
Azért sajnáltam, hogy a lovaglás végül is kimaradt a könyvből. Érdemes elolvasni, akinek a kezébe kerül, nem fog csalódni.
Második olvasásra azt hittem, feljebb viszem majd a csillagot, de Emma idegesített, aztán amikor normális lett, akkorra már megint 4☆ volt a véleményem. Jöhet a következő rész!

>!
anikho
Donna MacMeans: A szerelem iskolája

Öröm és boldogság.
Tiszta cukiság volt ez a történet egy kis effekttel megspékelve :)

Bár a fülszöveg rövid sorai tényleg felvázolják az alapszituációt, nem kell félni, sokkal többről van itt szó magában a könyvben.
Emma, Nicholas segítségével eddig számára ismeretlen dolgokba nyer betekintést, és rájön, hogy amit eddig hitt magáról, nem igaz. Így eredményesen sikerül levetkőznie gátlásait.
Közben Nicholas jelleme is formálódik, észreveszi az élet valódi értékeit, ráadásul tehetsége is meghozza a már esedékes elsöprő sikert.

Természetesen a szerelem is szárba szökken a főszereplők között, és kisebb nagyobb bukkanók után csak egymás oldalán kötnek ki.

Még több ilyet.

>!
Kovács_Mesi
Donna MacMeans: A szerelem iskolája

Ez volt az első könyvem az írónőtől, de nagyon bejött. Bár voltak apróbb hiányosságok, de nem rontották az olvasás élményét. Egy-két részt jobban kibontottam volna, mint például a végét. Ez egy picit összecsapott lett. A főszereplők nagyon kedvelhetőek voltak, sőt még a mellékszereplők is. Nem volt feleslegesen csűrve a cselekmény.

>!
Dora_Sullivan
Donna MacMeans: A szerelem iskolája

Az első könyvem az írótól, de biztos, hogy nem is az utolsó.
Nekem nagyon tetszett. Megvolt számomra benne az a történelmi romantikus hangulat, amit szeretek egy történelmi romantikus könyvben.
Ott s akkor került bele a félreértéses reakció – bonyodalom, amikor kellett. A végén.
A két főszereplő Emma és Nicholas remek karakterek lettek. Imádtam őket.
Tetszett, ahogyan az író engedte, Nicholas szeméből is láttatni a dolgokat, s legfőképpen Emmát. S ugyanígy ez fordítva is igaz.
Két más társadalomból és családi háttérből való karakter egymásra találása, szerintem remekül jól összeszedett volt. Nem volt túlbonyolítva, ahogyan összedobva se. S ez nekem tetszett is. :)

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Donna MacMeans: A szerelem iskolája

Aranyos kis történet volt. (Bár az, hogy mit kellett tanítania az iskolában Emmának, számomra eléggé hihetetlen…. :P) Magának, Emmának az okítása pedig kimondottan tetszett! ;-))

>!
meteoritastar P
Donna MacMeans: A szerelem iskolája

Nagyon sokáig halogattam ezt a könyvet, de nem tudom, hogy miért.
Könnyed, szorakoztató, romantikus törénet volt pikáns füszerezéssel és nagyon is szimpatikus szereplőkke. :)):))
Határozottan tetszett:)):))


Népszerű idézetek

>!
Csoszi P

– Nos, Mrs. Brimley, mivel úgy tűnik, hogy túszul ejtett engem, minek köszönhetem a megtiszteltetést?
Emma hirtelen nem tudta, mit feleljen. Hogyan vezesse elő a férfinak kínos kérését?
A férfi a mellette álló kisebb asztal felé fordult.
– Megkínálhatom némi brandyvel? Talán megeredne tőle a nyelve.
Emma kihúzta magát. Elege volt saját magából, a gyávaságából.
– Nem élek vele, uram.
– Őszintén sajnálom.

Kapcsolódó szócikkek: Emma Brimley · Nicholas Chambers
>!
Csoszi P

– Uram, könyörülj rajtam! – sóhajtott a festő.
Emma magához szorította a fűzőt.
– Valamit rosszul csináltam? – Gombóc szorongatta a torkát.
Vajon Chambers észrevette volna formátlan, csúf testét, amelyről nagybátyja lefitymálón állította, hogy egyetlen férfi számára sem jelenthet vonzerőt?
– Mrs. Brimley! – szólalt meg Chambers olyan komolysággal, ami szinte mellbe vágta a nőt. – Ha még ennél is tökéletesebb lenne, itt helyben holtan rogynék össze. Csak a szárny hiányzik ahhoz, hogy angyal legyen.

Kapcsolódó szócikkek: Emma Brimley · Nicholas Chambers
>!
Csoszi P

– Érzi, milyen könnyedén siklik az ecset, és szinte simogatja a vásznat?
– Ez nem egy vászon, uram. Hanem a vállam – lehelte a nő.
Visszatartotta a lélegzetét, amikor a varázslatos ecset az egyik vállától a másikig vándorolt.
– Az ön finom bőre az én képzeletem vászna.

Kapcsolódó szócikkek: Emma Brimley · Nicholas Chambers
>!
Csoszi P

– Szeretlek, Emma. – Nicholas ujjaival maga felé fordította az arcát. – Nem tudtam, mennyire szeretlek, amíg kis híján el nem veszítettelek. – Gyengéden megcsókolta. – Úgy terveztem, hogy egyedül élem le az életemet, a festővásznak és a festékek társaságában, de keresztülhúztad a számításaimat. Nem veszíthetlek el még egyszer. Nem hiszem, hogy túlélném.

Kapcsolódó szócikkek: Nicholas Chambers
>!
Csoszi P

Vajon milyen érzés lehet, ha valaki kívánatos egy ilyen férfi számára? Ha egyszer őt kérnék fel a tehetős, pletykára éhes elsőbálozók előtt, akik egy verset is képtelenek megkülönböztetni egy pörköltrecepttől? Ha egyszer irigyelnék őt, nem pedig lenéznék rajta kívül álló körülmények miatt?

Kapcsolódó szócikkek: Emma Brimley
>!
Csoszi P

Miss Brimley vissza fog térni. És amikor visszajön, a festményével bebizonyíthatja neki, hogy valódi szépség. Ha időközben Mrs. Brimley rájön, hogy egy tiszteletre méltó, erkölcsös nőt is fel lehet izgatni – és ekkor a lord szélesen elmosolyodott –, akkor annál jobb. Miss Brimleynek saját vágya segíthet abban, hogy megbocsássa édesanyjának születése körülményeit. A kihívás persze abban rejlik, hogy a nő megérintése nélkül kell felébresztenie a benne rejlő tüzet.
„Az veled a gond, fiam, hogy mindig megrettensz a kihívástól. Még azelőtt rontod el az esélyeidet, hogy belevágnál." Az apja szavai visszhangoztak a fejében, de most először fordult elő, hogy mosolyt csaltak az arcára. Az apja sosem értette meg, hogy nem kell minden kihívásnak megfelelni. Ennek azonban – Nicholas a vázlatára pillantott –, ennek a kihívásnak meg fog felelni.

Kapcsolódó szócikkek: Nicholas Chambers
>!
Jucko84

– Mégis miféle nőnek képzel engem? – kérdezte emelt hangon. Mérges volt, amiért a férfi megpróbálta keresztülhúzni a számításait.
– Gondolom, csinos lehet az alatt a fekete hacuka alatt. – A férfi a sétapálca végével kissé megemelte a szoknyája szélét

37. oldal

>!
Jucko84

– Tisztában vagyok vele, hogy Londonban furcsa szokások dívnak – jegyezte meg a férfi alig leplezett gúnnyal a hangjában –, de mi Yorkshire-ban inkább begyújtunk a kandallóba, ha melegre vágyunk, és a ruhatárunk egy részét más napokra hagyjuk.

69. oldal


A sorozat következő kötete

Chambers testvérek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mary Robinette Kowal: Tünékeny illúziók
Lisa Kleypas: Ősszel történt
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya
Julia Quinn: Hogyan fogjunk örökösnőt
Mary Jo Putney: Egy hamis úr
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Julianne Donaldson: Blackmoore
Judith McNaught: Földi mennyország
Gail Carriger: Soulless – Lélektelen