31. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Démoni ​suttogás (Mila Vasquez 1.) 402 csillagozás

Donato Carrisi: Démoni suttogás

Rettenetes ​bűnténysorozat sokkolja az országot. Egy embernek aligha nevezhető szörnyeteg kislányokat rabol el és csonkít meg. Goran Gavila kriminológusnak és az általa irányított különleges egység tagjainak olyan pokoli régiókba kell leereszkedniük a nyomozás során, ahonnan alig-alig van visszatérés. A tettes mindvégig ördögien megtervezett, lidérces játékot űz velük, minden egyes feltárt gonosztette valamilyen üzenet, amely arra kényszeríti a csapat tagjait, hogy nézzenek szembe azzal a sötétséggel, amelyet valamennyien magukban hordoznak.
Versenyfutás az idővel és harc a mindannyiunk lelkében ott lakozó démonnal: ez az, ami letehetetlenné teszi Donato Carrisi igaz történet alapján írt első regényét. A felkavaró és végtelenül izgalmas történet a jóság és a gonoszság között húzódó keskeny határmezsgyét vizsgálja, amíg fel nem fedi az utolsó, könyörtelen titkot.

„Mire az olvasó rájön, hogy egy agyafúrt pszichopatával van dolga, aki legalább annyira kegyetlen,… (tovább)

Eredeti cím: Il suggeritore

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Alexandra, Pécs, 2013
512 oldal · ISBN: 9789633571163 · Fordította: Simonné Kajsza Krisztina
>!
Alexandra, Pécs
512 oldal · Fordította: Simonné Kajsza Krisztina

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Goran Gavila · Mila Vasquez · Sarah Rosa


Kedvencelte 102

Most olvassa 21

Várólistára tette 246

Kívánságlistára tette 206

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
FairyDust P
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Életem legjobb krimije lett ez a könyv! Tény, hogy hosszú, de hidd el minden sora le fog kötni! Ennyire jól felépitett cselekménnyel ritkán találkozik az ember. A fő szál millió fele elágazik, és mindegyik hozzád egy kicsit a fő momentum jelentéséhez. Tipikusan az az eset amikor a csavaros törénetet, még egyszer megcsavarja az iró, és akkor „tessék olvasó bogozd ki.” Természetesen ezt mind teljesen pozitiv irányban értem, a végkifejletnél a legapróbb részletekre is megtaláljuk a választ. A szereplők mind rétegelt jellemmel rendelkeznek, és megismerhetjük a hátterüket is, ez is hatalmas pozitivum. Engem teljesen lesokkolt a könyv, és instant felkerült a kedvenceim közé. Áh, ezt el kell olvasnod, és ennyi!
Bővebb ajánló: https://missreaders.com/books/details/11

3 hozzászólás
>!
_Eriii P
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Atya világ! Soha az életben nem olvastam ennyire csavaros kegyetlen krimit. Nem csodálkozom, hogy a 23-ik helyen áll a molyon, mert teljességgel megérdemli. Az író olyan mesterien szövi a szállakát, hogy egyszerűen képtelen vagy rájönni a miértekre. Olyan szinten agyafúrt, ördögi, csavaros, lehengerlő, dühítő, sokkoló, hogy nemegyszer fogott el reszketés olvasás közben. Olyan szállak vannak benne, hogy nemegyszer levegő után kapkodsz, mert képtelen vagy elhinni, vagy éppenséggel elhiszed mégis amit a szemeid elé tár az író. Az utolsó oldalon a névtől sokkot kaptam. Ajánlom minden krimi rajongónak, mert ez egy eszméletlenül zseniális sztori. A legjobb fajtából. De, hogy miért nem lett folytatva a sorozat, ez örök rejtély marad számomra……:((((

6 hozzászólás
>!
Lanore P
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Nagyon szeretem a krimi műfaját, és ez volt az egyik legjobb, amit valaha olvastam! Le a kalappal az író előtt, fantasztikus kis labirintust hozott össze emberi tévedésekből, félreismerésekből, hazugságokból, megdöbbentő csavarokból, pszichológiából és kriminalisztikából. Azt hittem, már sosem látom meg a fényt az alagút végén, annyiszor vert át Carrisi, hogy meg sem tudom számolni az áll-leeséseimet. És hogy miért vontam le mégis a fél csillagot? Két dolog miatt: egyrészt a halvány, de szerintem felesleges misztikus szál miatt, másrészt pedig a végső „igazság”, a megoldás miatt… nekem ez egyszerűen értelmetlen volt, senki nem tudja elhitetni velem, még egy ilyen csavaros író sem, hogy én ilyen szinten hallgassak valakire… az én gyomrom nem vesz be ilyen mértékű befolyásolhatóságot, főleg akkor nem, ha mellé nem jár egy komplett, válaszokkal teli lezárás. Ettől függetlenül imádtam a könyvet, rég olvastam már ennyire feszült történetet, remélem lesznek további művei is!

25 hozzászólás
>!
NewL P
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Nehéz számomra erről a könyvről írni, mert attól függetlenül nagyon tetszett, amennyire borzasztó a története. És itt a borzasztót nem a könyvre, hanem a benne lejátszódó eseményekre értem. Amit és ahogy az író leírt, az nagyon izgalmas téma, és be kell vallanom, hogy az író végig a sötétségben tartott, egyáltalán nem számítottam arra a végkifejletre, amit kitalált. A könyv a végéig fenntartotta az érdeklődésemet (na jó a vége felé egy kicsit félre tettem – úgy pár órára – mert kezdte túlterhelni a agyamat), és egy nagyon jó kriminek gondolom. Ajánlom.

1 hozzászólás
>!
ZsúésKrisz_Olvas
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Kegyetlen, brutális de mégis olvasható, tény, hogy nem rezeltem be tőle, de elgondolkodtatott és lesokkolt, hogy mennyi, de mennyi beteg ember van a világban, akik egyszerűen köztünk járnak, és ez az ami hátborzongató.
http://zsuolvas.blogspot.hu/2016/12/donato-carrissi-dem…

>!
Mazsidrazsi
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Jaaaj, ez a könyv……az utolsó 50 oldalnál többször falhoz vágtam, mert mondom ilyen nincs! :O

Tökéletesen ajánlom azoknak, akik szeretik az ilyen félrevezetős krimit. A háromnegyedéig minden rendben volt, egy kicsit nyomasztó hangulatú, de igényes, izgalmas nyomozású, jól felépített krimit kaptam. Viszont a végétől még ma sem tudok szabadulni! Ha szeretted a Viharszigetet és a Pillangó-hatást, akkor ez a könyv Neked való!
Olyan szinten megzavart az író, hogy szavakba se tudom foglalni! Igaza volt apukámnak – ő hamarabb olvasta, mint én – ez valami fantasztikus olvasmány! Még több ilyet nekem!

33 hozzászólás
>!
Zsuzsanna_Makai
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Isten hallgat – Az ördög suttog
Baromi jó volt. Megint egy olyan könyv, ami miatt holnap hullafáradt leszek, mert 3 órám maradt alvásra. De muszáj volt befejeznem, mert egyrészt tudnom kellett, mi a vége, másrészt az izgalomfaktor úgysem hagyott volna…
Nagyon tetszett, h nem volt se országhoz, se városhoz kötve a sztori, ugyanúgy lehetett volna pl Svédország v Mexikó. A hatodik lány talánya igazából ha valaki figyel, akkor a válasz adva volt.
Jaa, és visszaolvastam, amikor a pap azt mondja, h ott az asztalon a tea, Mila jól megcukrozza, de nem ivott bele, szóval…

>!
Dyus33 P
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Nem sűrűn olvasok krimit, de szerintem az egyik legkiemelkedőbbet olvashattam. Nagyon sok szálon mozgott a történet, ugyanakkor követhető volt. Lebilincselt az a fajta agyafúrtság, amiről a könyv szólt. A helyszínelések és a boncolások olyan élethűek voltak, mintha én magam is ott álltam volna a szereplők között. Milát nagyon megkedveltem. Egy szóval jellemezve a könyvet: „Aztaaaaa”…

>!
Alexandra, Pécs, 2013
512 oldal · ISBN: 9789633571163 · Fordította: Simonné Kajsza Krisztina
3 hozzászólás
>!
Judit_Sike P
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Nagyon sokan mondták, hogy így jó könyv, úgy jó könyv, azért én valamiért mégis ódzkodtam tőle. Valószínű azért mert olasz :D De ha valaki ugyanígy gondolja, ne féljen tőle, ez egy borzasztóan jó könyv.

Már a legelső jelenet, a sírok megtalálása és feltárása elindítja ezt a hihetetlenül magával ragadó, de kellően borzalmas történetet. A hideg ráz, miközben olvasod. És oldalról oldalra teljesedik ki.
Nagyon tetszettek a karakterek, és a csoport felépítése is. Nekem a Mentalistára hajazott végig, és azt is imádtam, mint ahogy ezt is. Goran kifejezetten jó karakter volt, hihetetlen jó megoldásai és meglátásai voltak. És nagyon jól kivoltak dolgozva a profilozós részek, élvezettel olvastam, hogy milyen logikát követnek, hogyan próbálják megfejteni ki lehet a bűnös.
És igazából szavakba sem tudom önteni azt a rengeteg izgalmat, ami a könyvben volt, mert nem akarom elspoilerezni. Mert amikor… és amikor… és amikor… és még utána… :D
És a legvégén, amikor már azt hiszed, hogy vége (egyébként tudtam, hogy Ő vele lesz valami gikszer – el is találtam, csak nem teljesen úgy volt, ahogy gondoltam), akkor még rátesz még legalább 10 lapáttal, és egy olyan befejezést kreál, hogy az elképesztő. És azt hiszem egyedülálló, mert olvastam elég sok könyvet már, de ez még engem is meglepett :)

Úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek, de készüljetek fel, mert rettenetesen izgalmas, és letehetetlen :)

9 hozzászólás
>!
Moon93
Donato Carrisi: Démoni suttogás

„– Isten hallgat. Az ördög suttog.”

Hát ez valami hihetetlenül JÓ volt!!!!
A legjobb krimi melyet életemben olvastam. Próbáltam kibogozni a fő szálat, rájönni, hogy itt mi is történik valójában, de lehetetlen volt! Annyi körömrágó és pulzusnövelő csavar volt benne, hogy csak fogtam a fejem. Egyszer sem találtam el, hogy most „miért is van ez így?”, egyszer sem gyanusítottam senkit, és ez tette olyan érdekessé a könyvet. Nem vártam ennyire véres és kegyetlen gyilkosságokat, mészárlásokat. Majdnem elsírtam magam amikor bele gondoltam, hogy mennyi család élete ment tönkre ilyen gyilkosok keze által. Borzasztó…
A szereplők tetszettek, mindenki megállta a helyét. Mindegyik szereplőnek ki lett dolgozva a múltja, senki sem „a könyv elejétől” kezdett élni. Mindenkinek megvolt a személyisége és ez még valódibbá tette a történetet. Sokkolt, amikor kitudódtak a sötét titkok. Sosem tudjuk, hogy kivel van dolgunk.
Donato Carrisi egy zseni! Mindenkinek nagyon-nagyon-nagyon ajánlom a könyvet! :-)


Népszerű idézetek

>!
Diaval

A gyerekek nem látják a halált. Mert az életük egy napig tart csupán: reggel attól a perctől, hogy felébrednek, addig, amíg este aludni mennek.

>!
kaposi95

– Olyan emberekkel vagyunk együtt, akikről azt hisszük, mindent tudunk, holott egyáltalán nem ismerjük őket…

340. oldal

>!
Hush_Campo

Mert többnyire az emberi tragédiák, nem pedig a sikerek kovácsolják össze az embereket,

>!
Hush_Campo

– Csak nem a szexről beszélsz?
Az ismeretlen kiábrándultan megrázta a fejét.
– Nagyon beszűkült a horizontod. Egy emberi élet áll rendelkezésedre, barátocskám… Isten legnagyobb és legcsodálatosabb teremtménye. És neked más se jut róla eszedbe, minthogy megdugd…

>!
Böngyör6 

A természetben az ember az egyetlen olyan lény, amely képes sírni vagy nevetni.

186. oldal

>!
Kacsamadár

Egyetlen vágyuk a valóság megismerése, hogy abbahagyhassák a reménykedést. Mert a remény lassan, de öl.

34. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: remény
>!
Lunèa_Charlotté

Mindenki el akarja kerülni az elkerülhetetlent, s közben nevetségessé válik.

>!
Hush_Campo

A halál illata émelyítő, ugyanakkor édeskés. Abszurditás: először gyomron vág, mint egy ökölcsapás, aztán rájössz, hogy alapjában véve van valami abban a szagban, amit kellemesnek találsz.

>!
Lunèa_Charlotté

– Efféle gyönyörű látvány előtt megfeledkezünk a legfontosabb és legnyilvánvalóbb dologról: ezek a lepkék soha többé nem röpülnek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rita Monaldi – Francesco Sorti: Imprimatur
Pierre Lemaitre: Téboly
Lauren Beukes: Tündöklő lányok
Karen Rose: Sikíts értem
M. J. Arlidge: Üsd, vágd
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Bleeding Bride: A téboly kertje
John Cure: A gonosz új arca
Chris Carter: A keresztes gyilkos
Kristina Ohlsson: Lotus blues