Démoni ​suttogás (Mila Vasquez 1.) 761 csillagozás

Donato Carrisi: Démoni suttogás

Öt ​eltűnt kislány… Öt kis gödör a tisztáson… Rettenetes bűnténysorozat sokkolja az országot. Egy embernek aligha nevezhető szörnyeteg kislányokat rabol el és csonkít meg. Goran Gavila kriminológusnak és az általa irányított különleges egység tagjainak olyan pokoli régiókba kell leereszkedniük a nyomozás során, ahonnan alig-alig van visszatérés. A tettes mindvégig ördögien megtervezett, lidérces játékot űz velük, minden egyes feltárt gonosztette valamilyen üzenet, amely arra kényszeríti a csapat tagjait, hogy nézzenek szembe azzal a sötétséggel, amelyet valamennyien magukban hordoznak. Versenyfutás az idővel és harc a mindannyiunk lelkében ott lakozó démonnal: ez az, ami letehetetlenné teszi Donato Carrisi igaz történet alapján írt első regényét. A felkavaró és végtelenül izgalmas thriller a jóság és a gonoszság között húzódó keskeny határmezsgyét vizsgálja, amíg fel nem fedi az utolsó, könyörtelen titkot. „Mire az olvasó rájön, hogy egy agyafúrt pszichopatával van dolga, aki… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Alexandra, Pécs, 2016
512 oldal · ISBN: 9789633572528 · Fordította: Simonné Kajsza Krisztina
>!
Alexandra, Pécs, 2013
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633571163 · Fordította: Simonné Kajsza Krisztina

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Goran Gavila · Mila Vasquez · Sarah Rosa


Kedvencelte 182

Most olvassa 18

Várólistára tette 405

Kívánságlistára tette 335

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

FairyDust P>!
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Életem legjobb krimije lett ez a könyv! Tény, hogy hosszú, de hidd el minden sora le fog kötni! Ennyire jól felépitett cselekménnyel ritkán találkozik az ember. A fő szál millió fele elágazik, és mindegyik hozzád egy kicsit a fő momentum jelentéséhez. Tipikusan az az eset amikor a csavaros törénetet, még egyszer megcsavarja az iró, és akkor „tessék olvasó bogozd ki.” Természetesen ezt mind teljesen pozitiv irányban értem, a végkifejletnél a legapróbb részletekre is megtaláljuk a választ. A szereplők mind rétegelt jellemmel rendelkeznek, és megismerhetjük a hátterüket is, ez is hatalmas pozitivum. Engem teljesen lesokkolt a könyv, és instant felkerült a kedvenceim közé. Áh, ezt el kell olvasnod, és ennyi!
Bővebb ajánló: https://missreaders.com/books/details/11

3 hozzászólás
_Eriii>!
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Atya világ! Soha az életben nem olvastam ennyire csavaros kegyetlen krimit. Nem csodálkozom, hogy a 23-ik helyen áll a molyon, mert teljességgel megérdemli. Az író olyan mesterien szövi a szállakát, hogy egyszerűen képtelen vagy rájönni a miértekre. Olyan szinten agyafúrt, ördögi, csavaros, lehengerlő, dühítő, sokkoló, hogy nemegyszer fogott el reszketés olvasás közben. Olyan szállak vannak benne, hogy nemegyszer levegő után kapkodsz, mert képtelen vagy elhinni, vagy éppenséggel elhiszed mégis amit a szemeid elé tár az író. Az utolsó oldalon a névtől sokkot kaptam. Ajánlom minden krimi rajongónak, mert ez egy eszméletlenül zseniális sztori. A legjobb fajtából. De, hogy miért nem lett folytatva a sorozat, ez örök rejtély marad számomra……:((((

12 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Magamhoz kell térnem… Rengeteg krimit olvasok, engem már nehéz sokkolni, de ez a könyv maga volt a DÖBBENET. Volt néhány pont, ahol azt hittem értem, de nem értettem én semmit. Ez a történet, úgy ahogy van, szembemegy a krimire jellemző konvenciókkal, briliánsan csavar a cselekményen ott, ahol nem is várnád, és ad egy frissítően újszerű befejezést.
Ez a könyv méltatlanul nem eléggé ismert (én is csak egyik molytársam értékelése miatt figyeltem fel rá), és hadd jegyezzem már meg… Pont ezek miatt az elkaszálások miatt veszünk mi, olvasók, jóval kevesebb könyvet…

6 hozzászólás
gabiica P>!
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Ó, te magasságos! Ez valami eszméletlenül jó volt!
Bevallom, hogy nagy elvárásokkal vettem a kezembe a könyvet, csupa jót hallottam róla és bennem volt a félsz, hogy nekem egyáltalán nem fog tetszeni. De szerencsére hatalmasat csalódtam, természetesen kellemesen.
Ez a könyv egyszerűen tökéletes volt!
Már az írásmód is magával ragadott, szinte magam előtt láttam minden eseményt is minden szereplőt, annyira valóságosan és annyira jól volt megírva a történet.
Minden szereplő különleges volt a maga módján, mindenkinek megvolt a specialitása, ami miatt helyt kapott ebben a csapatban. Nagyon izgalmas volt, ahogy egyre több minden kiderült az emberekről és az olvasó ráébredt, hogy tényleg semmi sem az, aminek látszik.

A történet igazából több szálon fut, ezáltal tényleg nagy odafigyelést igényel, hogy mindent megértsen és összerakjon az olvasó, de igazából még ez sem elég ahhoz, hogy minden összefüggést lásson, hiszen az író mindig csavar rajta egyet, ami megváltoztat mindent. És épp ezért volt olyan jó. Ezért tartotta fenn végig az érdeklődésemet, hiszen egyáltalán nem számítottam a cselekmény következő lépésére.

Hihetetlenül jó krimi, brutális és kegyetlen, tele izgalommal és csavarokkal. Ez egy olyan könyv, amit mindenképp el kell olvasnod, ha szereted az IGAZÁN jó krimit!

2 hozzászólás
Nono_ P>!
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Hölgyeim és Uraim!
Az ilyen krimi könyvek miatt érdemes ebben a műfajban olvasni.
Odaszegez, nem ereszt és folyamatosan pörögnek az események, nincs megállás. És ami a legjobban tetszett, mégis fájó pont volt számomra a történetben, hogy semmi és senki sem volt szent. Nincs benne tabu vagy szép, finomkodó leíró részek. Nyers, brutális és zseniális.
Helen Fields: Tökéletes maradványok óta nem olvastam ilyen jó krimit!

2 hozzászólás
Réka0128 P>!
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Ez a könyv ZSENIÁLIS!

Ilyen csavaros és feszültséggel teli krimit még nem olvastam az biztos. Folyamatosan gyártottam az elméleteket a csapattal együtt, de az író valahogy mindig be tudott dobni egy olyan dolgot, amivel mindent felborított. A szereplők közül Mila és Goran párosa volt a kedvencem.
A befejezésen nagyon ledöbbentem és csak arra tudtam gondolni hogy így nem lehet vége…
Remélem, hogy egyszer kiadják a folytatást, mert nem hagy nyugodni ez a lezárás. :)

******************
„Egyszer valakitől azt hallottam, hogy a gonoszságot mindig ki lehet mutatni. A jóságot viszont nem. Mert a gonoszság nyomokat hagy maga után. A jóságot viszont csak tanúsítani lehet.”

Több évnyi várakozás után végre kiadták a sorozat második kötetet, ezért úgy gondoltam nem árt felidézni mi is történt ebben a részben. Amikor belekezdtem rájöttem, hogy nagyon sok mindenre nem emlékszem, így például a végső csavar is újfent nagy meglepetést okozott. Nem hittem volna, hogy ennyire élvezni fogom második nekifutásra is, de egyszerűen képtelen voltam letenni.
Remélem az új kötet is hozni fogja ezt a színvonalat. :)

10 hozzászólás
Lanore P>!
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Nagyon szeretem a krimi műfaját, és ez volt az egyik legjobb, amit valaha olvastam! Le a kalappal az író előtt, fantasztikus kis labirintust hozott össze emberi tévedésekből, félreismerésekből, hazugságokból, megdöbbentő csavarokból, pszichológiából és kriminalisztikából. Azt hittem, már sosem látom meg a fényt az alagút végén, annyiszor vert át Carrisi, hogy meg sem tudom számolni az áll-leeséseimet. És hogy miért vontam le mégis a fél csillagot? Két dolog miatt: egyrészt a halvány, de szerintem felesleges misztikus szál miatt, másrészt pedig a végső „igazság”, a megoldás miatt… nekem ez egyszerűen értelmetlen volt, senki nem tudja elhitetni velem, még egy ilyen csavaros író sem, hogy én ilyen szinten hallgassak valakire… az én gyomrom nem vesz be ilyen mértékű befolyásolhatóságot, főleg akkor nem, ha mellé nem jár egy komplett, válaszokkal teli lezárás. Ettől függetlenül imádtam a könyvet, rég olvastam már ennyire feszült történetet, remélem lesznek további művei is!

25 hozzászólás
NewL P>!
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Nehéz számomra erről a könyvről írni, mert attól függetlenül nagyon tetszett, amennyire borzasztó a története. És itt a borzasztót nem a könyvre, hanem a benne lejátszódó eseményekre értem. Amit és ahogy az író leírt, az nagyon izgalmas téma, és be kell vallanom, hogy az író végig a sötétségben tartott, egyáltalán nem számítottam arra a végkifejletre, amit kitalált. A könyv a végéig fenntartotta az érdeklődésemet (na jó a vége felé egy kicsit félre tettem – úgy pár órára – mert kezdte túlterhelni a agyamat), és egy nagyon jó kriminek gondolom. Ajánlom.

1 hozzászólás
Roszka>!
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Már rengeteg krimit olvastam, de ennyire agyafúrtat még nem igazán. Általában elég korán rájövök ki a tettes, A.C. krimiket ezért nem olvasok már jó ideje,túl gyorsan leesett a tantusz, mondhatom számomra nem igazán kihívás. De ebben a történetben, talán három oldallal előbb esett le a pihe, mint ahogy ténylegesen kiderült a dolog csattanója. De valami döbbenet ez a könyv! Tényleg egész végig csavarok vannak benne, feszültség, és mikor úgy érzem, hogy na, van egy kis nyugi, akkor jön a bomba.!

2 hozzászólás
ZsúésKrisz_Olvas>!
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Kegyetlen, brutális de mégis olvasható, tény, hogy nem rezeltem be tőle, de elgondolkodtatott és lesokkolt, hogy mennyi, de mennyi beteg ember van a világban, akik egyszerűen köztünk járnak, és ez az ami hátborzongató.
http://zsuolvas.blogspot.hu/2016/12/donato-carrissi-dem…


Népszerű idézetek

cassiesdream>!

– Isten hallgat. Az ördög suttog.

264. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Isten · ördög
Diaval>!

A gyerekek nem látják a halált. Mert az életük egy napig tart csupán: reggel attól a perctől, hogy felébrednek, addig, amíg este aludni mennek.

Kapcsolódó szócikkek: halál
kaposi95>!

– Olyan emberekkel vagyunk együtt, akikről azt hisszük, mindent tudunk, holott egyáltalán nem ismerjük őket…

340. oldal

Hush_Campo>!

Mert többnyire az emberi tragédiák, nem pedig a sikerek kovácsolják össze az embereket, gondolta Mila.

Kapcsolódó szócikkek: tragédia
Kacsamadár>!

Egyetlen vágyuk a valóság megismerése, hogy abbahagyhassák a reménykedést. Mert a remény lassan, de öl.

34. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: remény
FreeAngel P>!

A természetben az ember az egyetlen olyan lény, amely képes sírni vagy nevetni.

186. oldal

1 hozzászólás
Hush_Campo>!

– Csak nem a szexről beszélsz?
Az ismeretlen kiábrándultan megrázta a fejét.
– Nagyon beszűkült a horizontod. Egy emberi élet áll rendelkezésedre, barátocskám… Isten legnagyobb és legcsodálatosabb teremtménye. És neked más se jut róla eszedbe, minthogy megdugd…

Hush_Campo>!

A halál illata émelyítő, ugyanakkor édeskés. Abszurditás: először gyomron vág, mint egy ökölcsapás, aztán rájössz, hogy alapjában véve van valami abban a szagban, amit kellemesnek találsz.

Lunèa_Charlotté>!

Mindenki el akarja kerülni az elkerülhetetlent, s közben nevetségessé válik.

Hush_Campo>!

Mert egy embernek vannak gyenge pontjai, ami által megfogható. Egy szörnyetegnek nincsenek.


A sorozat következő kötete

Mila Vasquez sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Guillaume Musso: Egy párizsi apartman
J. D. Robb: Meztelenül a halálba
M. J. Arlidge: Ecc, pecc
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Loreth Anne White: Sötétedik
Yrsa Sigurðardóttir: Örvény
Patricia Gibney: A hiányzók
Chris Carter: Kivégzés
Ambrose Parry: A halál művészete
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza