39. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Démoni ​suttogás (Mila Vasquez 1.) 484 csillagozás

Donato Carrisi: Démoni suttogás

Rettenetes ​bűnténysorozat sokkolja az országot. Egy embernek aligha nevezhető szörnyeteg kislányokat rabol el és csonkít meg. Goran Gavila kriminológusnak és az általa irányított különleges egység tagjainak olyan pokoli régiókba kell leereszkedniük a nyomozás során, ahonnan alig-alig van visszatérés. A tettes mindvégig ördögien megtervezett, lidérces játékot űz velük, minden egyes feltárt gonosztette valamilyen üzenet, amely arra kényszeríti a csapat tagjait, hogy nézzenek szembe azzal a sötétséggel, amelyet valamennyien magukban hordoznak.
Versenyfutás az idővel és harc a mindannyiunk lelkében ott lakozó démonnal: ez az, ami letehetetlenné teszi Donato Carrisi igaz történet alapján írt első regényét. A felkavaró és végtelenül izgalmas történet a jóság és a gonoszság között húzódó keskeny határmezsgyét vizsgálja, amíg fel nem fedi az utolsó, könyörtelen titkot.

„Mire az olvasó rájön, hogy egy agyafúrt pszichopatával van dolga, aki legalább annyira kegyetlen,… (tovább)

Eredeti mű: D. Carrisi: Il suggeritore

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Alexandra, Pécs, 2013
512 oldal · ISBN: 9789633571163 · Fordította: Simonné Kajsza Krisztina

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Goran Gavila · Mila Vasquez · Sarah Rosa


Kedvencelte 122

Most olvassa 23

Várólistára tette 296

Kívánságlistára tette 248

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

>!
FairyDust P
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Életem legjobb krimije lett ez a könyv! Tény, hogy hosszú, de hidd el minden sora le fog kötni! Ennyire jól felépitett cselekménnyel ritkán találkozik az ember. A fő szál millió fele elágazik, és mindegyik hozzád egy kicsit a fő momentum jelentéséhez. Tipikusan az az eset amikor a csavaros törénetet, még egyszer megcsavarja az iró, és akkor „tessék olvasó bogozd ki.” Természetesen ezt mind teljesen pozitiv irányban értem, a végkifejletnél a legapróbb részletekre is megtaláljuk a választ. A szereplők mind rétegelt jellemmel rendelkeznek, és megismerhetjük a hátterüket is, ez is hatalmas pozitivum. Engem teljesen lesokkolt a könyv, és instant felkerült a kedvenceim közé. Áh, ezt el kell olvasnod, és ennyi!
Bővebb ajánló: https://missreaders.com/books/details/11

3 hozzászólás
>!
_Eriii
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Atya világ! Soha az életben nem olvastam ennyire csavaros kegyetlen krimit. Nem csodálkozom, hogy a 23-ik helyen áll a molyon, mert teljességgel megérdemli. Az író olyan mesterien szövi a szállakát, hogy egyszerűen képtelen vagy rájönni a miértekre. Olyan szinten agyafúrt, ördögi, csavaros, lehengerlő, dühítő, sokkoló, hogy nemegyszer fogott el reszketés olvasás közben. Olyan szállak vannak benne, hogy nemegyszer levegő után kapkodsz, mert képtelen vagy elhinni, vagy éppenséggel elhiszed mégis amit a szemeid elé tár az író. Az utolsó oldalon a névtől sokkot kaptam. Ajánlom minden krimi rajongónak, mert ez egy eszméletlenül zseniális sztori. A legjobb fajtából. De, hogy miért nem lett folytatva a sorozat, ez örök rejtély marad számomra……:((((

10 hozzászólás
>!
Lénaanyukája P
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Olvastam már vagy három éve, és emlékeztem is, hogy mennyire jó, de rájöttem, hogy még jobb. Olyan kacskaringós az egész, egyik gyilokból a másik, másikból a harmadik, harmadikból vissza az elsőre… Aztán szépen összeáll az egész. Azért hogy rosszat is mondjak, az apácás vonal egyáltalán nem jött be, pedig szeretem a misztikus cuccokat, de szerintem nem volt idevaló. Meg sok lezáratlan szál is volt benne. spoiler A vége első olvasáskor igencsak lezáratlannak tűnt, de azóta felkerült rá a sorozat cimke, úgyhogy reménykedhetünk, hogy hozzánk is megérkeznek.

6 hozzászólás
>!
gabiica P
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Ó, te magasságos! Ez valami eszméletlenül jó volt!
Bevallom, hogy nagy elvárásokkal vettem a kezembe a könyvet, csupa jót hallottam róla és bennem volt a félsz, hogy nekem egyáltalán nem fog tetszeni. De szerencsére hatalmasat csalódtam, természetesen kellemesen.
Ez a könyv egyszerűen tökéletes volt!
Már az írásmód is magával ragadott, szinte magam előtt láttam minden eseményt is minden szereplőt, annyira valóságosan és annyira jól volt megírva a történet.
Minden szereplő különleges volt a maga módján, mindenkinek megvolt a specialitása, ami miatt helyt kapott ebben a csapatban. Nagyon izgalmas volt, ahogy egyre több minden kiderült az emberekről és az olvasó ráébredt, hogy tényleg semmi sem az, aminek látszik.

A történet igazából több szálon fut, ezáltal tényleg nagy odafigyelést igényel, hogy mindent megértsen és összerakjon az olvasó, de igazából még ez sem elég ahhoz, hogy minden összefüggést lásson, hiszen az író mindig csavar rajta egyet, ami megváltoztat mindent. És épp ezért volt olyan jó. Ezért tartotta fenn végig az érdeklődésemet, hiszen egyáltalán nem számítottam a cselekmény következő lépésére.

Hihetetlenül jó krimi, brutális és kegyetlen, tele izgalommal és csavarokkal. Ez egy olyan könyv, amit mindenképp el kell olvasnod, ha szereted az IGAZÁN jó krimit!

2 hozzászólás
>!
Lanore P
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Nagyon szeretem a krimi műfaját, és ez volt az egyik legjobb, amit valaha olvastam! Le a kalappal az író előtt, fantasztikus kis labirintust hozott össze emberi tévedésekből, félreismerésekből, hazugságokból, megdöbbentő csavarokból, pszichológiából és kriminalisztikából. Azt hittem, már sosem látom meg a fényt az alagút végén, annyiszor vert át Carrisi, hogy meg sem tudom számolni az áll-leeséseimet. És hogy miért vontam le mégis a fél csillagot? Két dolog miatt: egyrészt a halvány, de szerintem felesleges misztikus szál miatt, másrészt pedig a végső „igazság”, a megoldás miatt… nekem ez egyszerűen értelmetlen volt, senki nem tudja elhitetni velem, még egy ilyen csavaros író sem, hogy én ilyen szinten hallgassak valakire… az én gyomrom nem vesz be ilyen mértékű befolyásolhatóságot, főleg akkor nem, ha mellé nem jár egy komplett, válaszokkal teli lezárás. Ettől függetlenül imádtam a könyvet, rég olvastam már ennyire feszült történetet, remélem lesznek további művei is!

25 hozzászólás
>!
NewL P
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Nehéz számomra erről a könyvről írni, mert attól függetlenül nagyon tetszett, amennyire borzasztó a története. És itt a borzasztót nem a könyvre, hanem a benne lejátszódó eseményekre értem. Amit és ahogy az író leírt, az nagyon izgalmas téma, és be kell vallanom, hogy az író végig a sötétségben tartott, egyáltalán nem számítottam arra a végkifejletre, amit kitalált. A könyv a végéig fenntartotta az érdeklődésemet (na jó a vége felé egy kicsit félre tettem – úgy pár órára – mert kezdte túlterhelni a agyamat), és egy nagyon jó kriminek gondolom. Ajánlom.

1 hozzászólás
>!
ZsúésKrisz_Olvas
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Kegyetlen, brutális de mégis olvasható, tény, hogy nem rezeltem be tőle, de elgondolkodtatott és lesokkolt, hogy mennyi, de mennyi beteg ember van a világban, akik egyszerűen köztünk járnak, és ez az ami hátborzongató.
http://zsuolvas.blogspot.hu/2016/12/donato-carrissi-dem…

>!
Mazsidrazsi
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Jaaaj, ez a könyv……az utolsó 50 oldalnál többször falhoz vágtam, mert mondom ilyen nincs! :O

Tökéletesen ajánlom azoknak, akik szeretik az ilyen félrevezetős krimit. A háromnegyedéig minden rendben volt, egy kicsit nyomasztó hangulatú, de igényes, izgalmas nyomozású, jól felépített krimit kaptam. Viszont a végétől még ma sem tudok szabadulni! Ha szeretted a Viharszigetet és a Pillangó-hatást, akkor ez a könyv Neked való!
Olyan szinten megzavart az író, hogy szavakba se tudom foglalni! Igaza volt apukámnak – ő hamarabb olvasta, mint én – ez valami fantasztikus olvasmány! Még több ilyet nekem!

33 hozzászólás
>!
bokrichard
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Egy komoly kérdés merült fel bennem: HOL A FOLYTATÁS??!! Mert ez annyira jó volt, hogy azonnal kellene!!
Az év eddigi legjobbja számomra. Nemhiába a sok rajongó szó, ez a könyv mindet megérdemli. Brutális, briliáns, zseniális, és még sorolhatnám a korábban, mások által is említett jobbnál jobb jelzőket. Az egész a végéig már-már kibogozhatatlan, de az utolsó oldalak választ adnak a kérdésekre (?). A pszichológia, a kriminológia és a tudományos oldal tökéletes összhangban, patikamérlegen kimérve megmutatkozik. Annyit, ha szabadna belekötni, hogy a médium nem kell bele, de ez csak szőrözés, hisz az egész úgy, ahogy van megvett kilóra!

5 hozzászólás
>!
Zsuzsanna_Makai 
Donato Carrisi: Démoni suttogás

Isten hallgat – Az ördög suttog
Baromi jó volt. Megint egy olyan könyv, ami miatt holnap hullafáradt leszek, mert 3 órám maradt alvásra. De muszáj volt befejeznem, mert egyrészt tudnom kellett, mi a vége, másrészt az izgalomfaktor úgysem hagyott volna…
Nagyon tetszett, h nem volt se országhoz, se városhoz kötve a sztori, ugyanúgy lehetett volna pl Svédország v Mexikó. A hatodik lány talánya igazából ha valaki figyel, akkor a válasz adva volt.
Jaa, és visszaolvastam, amikor a pap azt mondja, h ott az asztalon a tea, Mila jól megcukrozza, de nem ivott bele, szóval…


Népszerű idézetek

>!
Diaval

A gyerekek nem látják a halált. Mert az életük egy napig tart csupán: reggel attól a perctől, hogy felébrednek, addig, amíg este aludni mennek.

>!
kaposi95

– Olyan emberekkel vagyunk együtt, akikről azt hisszük, mindent tudunk, holott egyáltalán nem ismerjük őket…

340. oldal

>!
Hush_Campo

Mert többnyire az emberi tragédiák, nem pedig a sikerek kovácsolják össze az embereket,

>!
FreeAngel

A természetben az ember az egyetlen olyan lény, amely képes sírni vagy nevetni.

186. oldal

>!
Kacsamadár

Egyetlen vágyuk a valóság megismerése, hogy abbahagyhassák a reménykedést. Mert a remény lassan, de öl.

34. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: remény
>!
Hush_Campo

– Csak nem a szexről beszélsz?
Az ismeretlen kiábrándultan megrázta a fejét.
– Nagyon beszűkült a horizontod. Egy emberi élet áll rendelkezésedre, barátocskám… Isten legnagyobb és legcsodálatosabb teremtménye. És neked más se jut róla eszedbe, minthogy megdugd…

>!
Lunèa_Charlotté

Mindenki el akarja kerülni az elkerülhetetlent, s közben nevetségessé válik.

>!
Hush_Campo

A halál illata émelyítő, ugyanakkor édeskés. Abszurditás: először gyomron vág, mint egy ökölcsapás, aztán rájössz, hogy alapjában véve van valami abban a szagban, amit kellemesnek találsz.

>!
Lunèa_Charlotté

– Efféle gyönyörű látvány előtt megfeledkezünk a legfontosabb és legnyilvánvalóbb dologról: ezek a lepkék soha többé nem röpülnek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rita Monaldi – Francesco Sorti: Imprimatur
Pierre Lemaitre: Téboly
Lauren Beukes: Tündöklő lányok
Karen Rose: Sikíts értem
M. J. Arlidge: Üsd, vágd
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Bleeding Bride: A téboly kertje
John Cure: A gonosz új arca
Chris Carter: A keresztes gyilkos
Kristina Ohlsson: Lotus blues