Anatómia ​– Élettan 17 csillagozás

Donáth Tibor: Anatómia – Élettan Donáth Tibor: Anatómia – Élettan Donáth Tibor: Anatómia – Élettan Donáth Tibor: Anatómia – Élettan

Egy élő szervezet – könyvünk esetében az emberi szervezet – megismerése egyet jelent a szerkezet és működése, megismerésével. Az emberi test szerkezetét, felépítését az anatómia, működését, életjelenségeit az élettan tárgyalja. Jóllehet a modern kutatásban e két tudományág elvált egymástól, az oktatásban szerencsésebb, ha az anatómia és az élettan egységes szemlélete érvényesül, hiszen a működés /a funkció/ mindenkor a szerkezet /a struktúra/ szoros függvénye; ugyanakkor a működés visszahat a szerkezetre, és azt alakíthatja. Dr. Donáth Tibor professzor – elsősorban középiskolások számára készült – tankönyve e szemlélet jegyében foglalja össze az anatómia és az élettan ismeretanyagát.

>!
Medicina, Budapest, 2016
394 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632265445 · Illusztrálta: Olgyay Géza
>!
Medicina, Budapest, 2013
338 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632261624
>!
Medicina, Budapest, 2010
338 oldal · ISBN: 9789632261324

10 további kiadás


Most olvassa 3

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Camelia>!
Donáth Tibor: Anatómia – Élettan

Szerintem nagyon jó kis könyv. Érettségire és semmi komolyabb tanulmányokhoz nem ajánlom, de ettől függetlenül nekem jól jött.
Néha azt éreztem túl sok mindent akar belesűríteni a könyvbe, és emiatt sok dolgot, amit esetleg kéne nem fejt ki részletesen. Nekem emiatt két könyvből kellett tanulni, de túl lehet élni.
Az ábrák nagyon jók, szépek és részletesek. Abból könnyen lehet tanulni, vagy esetleg dolgozatot íratni, ha valakinek ahhoz van kedve. :D

dianna76 P>!
Donáth Tibor: Anatómia – Élettan

Azon kevesek egyike vagyok, aki szeretett anatómiát tanulni, és meg is értette azt. Olyannyira érdekelt a szervek működése, hogy képes voltam pl. a bontott csirke tüdejét a légcsövön át felfújva imitálni a légzést, vagy állati szívet félbevágva meglesni a kamra/pitvar kettősét, de próbáltam megfigyelni a máj belső világát is. És igen, bár félve, remegő gyomorral, de szívesen elmentem volna egy boncolásra. Ahogy elsajátítottam ezt az alapismeretet, máris könnyebb volt megérteni a betegségeket, a normál működéstől való eltérést. Sokat köszönhetek néhai tanárnőmnek, mert amit csak lehetett a mindennapokból vett hasonlatok felvázolásával adott elő, hogy könnyebben rögzüljön. Egy szervrendszerrel gyűlt meg kissé a bajom, az idegrendszerrel.
Ez a könyv is, mint szinte mindegyik tankönyv, arra való, hogy az órai anyagot segítse otthon elsajátítani, feleleveníteni. Erre tökéletes volt anno a jegyzeteimmel kiegészítve. Sajnos sokat felejtettem azóta, s talán épp ideje volna leemelni a polcról ezt a könyvet, és átolvasgatni/áttanulni kicsit.

>!
Medicina, Budapest, 1996
366 oldal · ISBN: 9632423135
Merpeople >!
Donáth Tibor: Anatómia – Élettan

Ebből tanultam meg az anatómia alapjait. Donáth Tibor nemrég hunyt el, Isten nyugosztalja, számtalan mű és fiatal-nem fiatal köszönheti a tudását! Én is köszönöm ezúttal!

Aemitta>!
Donáth Tibor: Anatómia – Élettan

Érthető, jól lehet belőle tanulni, ill. vizsga előtt átfutni, mert tömör, az alapok vannak benne. Nagyon jól fel tudtam készülni belőle a vizsgákra, sok mindent megértettem és megtanultam a könyvből.


Népszerű idézetek

picihopi>!

Az idegi szabályozás kiterjed összes szerveinkre, szöveteinkre.

237. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Ibrahim A. Kapandji: Az ízületek élettana I-III.
Mándi Barnabás: Anatómia – élettan
Bálint Péter: Orvosi élettan
Fonyó Attila: Élettan gyógyszerészhallgatók részére
Fehér Ottó – Mészáros István: A pszichés működés élettana és kórélettana
Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve
Kiss Ferenc – Szentágothai János: Az ember anatómiájának atlasza I-II.
Szentágothai János – Réthelyi Miklós: Funkcionális anatómia I-III.
Benjámin Katalin (szerk.): Az emberi test
Peter Abrahams: Az emberi test atlasza