Anatómia ​– Élettan 16 csillagozás

Donáth Tibor: Anatómia – Élettan Donáth Tibor: Anatómia – Élettan Donáth Tibor: Anatómia – Élettan Donáth Tibor: Anatómia – Élettan

Egy élő szervezet – könyvünk esetében az emberi szervezet – megismerése egyet jelent a szerkezet és működése, megismerésével. Az emberi test szerkezetét, felépítését az anatómia, működését, életjelenségeit az élettan tárgyalja. Jóllehet a modern kutatásban e két tudományág elvált egymástól, az oktatásban szerencsésebb, ha az anatómia és az élettan egységes szemlélete érvényesül, hiszen a működés /a funkció/ mindenkor a szerkezet /a struktúra/ szoros függvénye; ugyanakkor a működés visszahat a szerkezetre, és azt alakíthatja. Dr. Donáth Tibor professzor – elsősorban középiskolások számára készült – tankönyve e szemlélet jegyében foglalja össze az anatómia és az élettan ismeretanyagát.

>!
Medicina, Budapest, 2016
394 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632265445 · Illusztrálta: Olgyay Géza
>!
Medicina, Budapest, 2013
338 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632261624
>!
Medicina, Budapest, 2010
338 oldal · ISBN: 9789632261324

10 további kiadás


Most olvassa 7

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

dianna76 P>!
Donáth Tibor: Anatómia – Élettan

Azon kevesek egyike vagyok, aki szeretett anatómiát tanulni, és meg is értette azt. Olyannyira érdekelt a szervek működése, hogy képes voltam pl. a bontott csirke tüdejét a légcsövön át felfújva imitálni a légzést, vagy állati szívet félbevágva meglesni a kamra/pitvar kettősét, de próbáltam megfigyelni a máj belső világát is. És igen, bár félve, remegő gyomorral, de szívesen elmentem volna egy boncolásra. Ahogy elsajátítottam ezt az alapismeretet, máris könnyebb volt megérteni a betegségeket, a normál működéstől való eltérést. Sokat köszönhetek néhai tanárnőmnek, mert amit csak lehetett a mindennapokból vett hasonlatok felvázolásával adott elő, hogy könnyebben rögzüljön. Egy szervrendszerrel gyűlt meg kissé a bajom, az idegrendszerrel.
Ez a könyv is, mint szinte mindegyik tankönyv, arra való, hogy az órai anyagot segítse otthon elsajátítani, feleleveníteni. Erre tökéletes volt anno a jegyzeteimmel kiegészítve. Sajnos sokat felejtettem azóta, s talán épp ideje volna leemelni a polcról ezt a könyvet, és átolvasgatni/áttanulni kicsit.

>!
Medicina, Budapest, 1996
366 oldal · ISBN: 9632423135
Mermaid93>!
Donáth Tibor: Anatómia – Élettan

Ebből tanultam meg az anatómia alapjait. Donáth Tibor nemrég hunyt el, Isten nyugosztalja, számtalan mű és fiatal-nem fiatal köszönheti a tudását! Én is köszönöm ezúttal!

picihopi>!
Donáth Tibor: Anatómia – Élettan

Hááát, jó könyvnek jó könyv, legalábbis jó a minősége… a borítója tetszik a legjobban… és az, hogy nem egy olyan ábrával találkoztam, ahol a számok rosszul vannak beírva, vagy éppen a számokhoz egyáltalán nem írtak magyarázatot… ha orvosin tanulnék, biztos nem venném a kezembe, mert ahhoz pontatlan, de egészségügyi alapismeretekhez szerintem jó olvasmány… :)
És sok érdekesség van benne… de lehet, csak mazochista vagyok.

2 hozzászólás
vic79>!
Donáth Tibor: Anatómia – Élettan

Alapjában véve jó könyvnek ígérkezett, aztán rátaláltam rengeteg hibára. Ez azért is baj, mivel tanuláshoz használja az ember és hibás/hiányzó adatokat tartalmazó könyvből nehéz tanulni.

velkeysanyi>!
Donáth Tibor: Anatómia – Élettan

Nemrossz, habár nem a legrészletesebb, ajánlom gimnáziumi anyag kiegészítéseképpen, mondjuk emelt szintre…

Aemitta>!
Donáth Tibor: Anatómia – Élettan

Érthető, jól lehet belőle tanulni, ill. vizsga előtt átfutni, mert tömör, az alapok vannak benne. Nagyon jól fel tudtam készülni belőle a vizsgákra, sok mindent megértettem és megtanultam a könyvből.


Népszerű idézetek

picihopi>!

Az idegi szabályozás kiterjed összes szerveinkre, szöveteinkre.

237. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Ibrahim A. Kapandji: Az ízületek élettana I-III.
Mándi Barnabás: Anatómia – élettan
Bálint Péter: Orvosi élettan
Fonyó Attila: Élettan gyógyszerészhallgatók részére
Fehér Ottó – Mészáros István: A pszichés működés élettana és kórélettana
Fonyó Attila: Az orvosi élettan tankönyve
Kiss Ferenc – Szentágothai János: Az ember anatómiájának atlasza I-II.
Szentágothai János – Réthelyi Miklós: Funkcionális anatómia I-III.
Benjámin Katalin (szerk.): Az emberi test
Peter Abrahams: Az emberi test atlasza