Táltosmackó 7 csillagozás

Donászy Magda: Táltosmackó Donászy Magda: Táltosmackó

A kisiskolásoknak szóló elbeszélésfüzér majd száz évet repít vissza az időben: egy hajdanvolt, megejtően szép gyermekkor epizódjai elevenednek fel. Ódon világ, virág- és birsalma illat, csuhé- és fababák az almárium tetején… Az apák az első világháború frontjain harcolnak, s mindez sötétlő árnyék a gyermeki lét horizontján. Ám a történetek mindenre elszánt, aprócska hősnője, aki egyszer még kisfiúvá is átvedlik, hogy ő is részese lehessen megannyi bátor kalandnak, rendületlenül hisz az Édesapa hazatérésében. A lírai hangulatú mesékben, hétköznapi varázslatokkal teli világban Reich Károly illusztrációival csakugyan minden csoda megtörténhet.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Holnap, Budapest, 2007
120 oldal · ISBN: 9789633467978 · Illusztrálta: Reich Károly
>!
Móra, Budapest, 1966
122 oldal · Illusztrálta: Reich Károly

Kedvencelte 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
AeS P
Donászy Magda: Táltosmackó

Ezt gyerekkoromban rengetegszer és rongyosra!
Aki csak teheti, szerezze be, és nem csak azért, mert a gyerkőccel alkalmasint meg is lehet vitatni az erkölcsi tanulságokat, és minden mást, amit az ilyen mesék után szokás; hanem mert ezek most már hivatalosan is száz éves történetek. Az idő megy, és lassan már a második világháborúról sem lesz kit megkérdezni, az elsőről pláne nem, de ez a könyv beszél az 1914-es gyerekek helyett azóta is.

2 hozzászólás
>!
dianna76 P
Donászy Magda: Táltosmackó

Nagy lelkesedéssel álltam neki, mint múlt idéző olvasásnak. Sajnos alulmaradt a könyv a vártnál. Voltak fejezetek, történetek, amik tetszettek, de nem mindegyik tudott maradéktalanul lekötni. Ráadásul kicsit kesze-kuszának éreztem, azaz nem volt meg benne a sorrendiség, ill. az események egymásutánisága. Levágták pl. a kislány haját (elvileg nullás géppel), de két történettel arrébb már újra fonott hajjal virít. Viszont nagyon tetszett az egyszerű gyermekkor, ami rám tekintett az oldalakról. A Csálé Kati címet viselő kötettel úgy látom sok lesz az azonosság a történeteket illetően, de mindegyik másként van tálalva. Szerintem azt jobban fogom szeretni, mert egy történetfolyamot alkotnak a rövid fejezetek.

>!
Holnap, Budapest, 2007
120 oldal · ISBN: 9789633467978 · Illusztrálta: Reich Károly
>!
Anó P
Donászy Magda: Táltosmackó

Első osztályos korom évvégi jutalomkönyve. Főhőse a kis Magda, akivel mindig történik valami, nyughatatlan, érzékeny kislány. Nagyon sokszor elolvastam, szép rajzait megpróbáltam utánozni, s szinte szó szerint rongyosra olvastam a könyvecskét.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bálint Ágnes: Én vagyok a Tévé-Maci
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban
Gyárfás Endre: A vendégfogadók
Alan Alexander Milne: Micimackó kuckója
Katlin Stockheim: Brumi Nagyi születésnapja
Kormos István: Vackor az első bében
Bálint Ágnes: Jó éjszakát, Maci!
Weöres Sándor: A medve töprengése
Csukás István: Brum Brum Brúnó, a nagy vadász
Sebők Zsigmond: Dörmögő Dömötör