Marilyn ​Monroe 6 csillagozás

Donald Spoto: Marilyn Monroe

Amikor ​"Amerika nagy szőke hajas babája" 1962-ben meghalt, valójában új életre is született. Életének 36 évét utóéletének 36 éve olyan sokszor hozta újra meg újra nyilvánosságra, hogy Marilyn élőbb, mint valaha. Marilyn Monroe jelenség lett – hol a reklámipar, hol a média, hol a politika akarta kisajátítani magának, nem beszélve a sok kis- és középszerű emberről, akik mind a meztelenségéből, szőkeségéből, „ágyba húzó” mosolyából akartak megélni – kulcstartóként, vetkőzős töltőtollként vagy poszterként árusítva ezt a talán valójában egyszerűen mindenkit szeretni akaró, nagylelkű, nagyszívű, igazi nagy sztárt. Milyen érdekes lenne kiszámolni, hány embert is tartott el Monroe még a halálában is! Mert hogy életében mennyit, arról Spoto rendkívül tárgyilagos, minden álszeméremtől mentes könyve vérfagyasztóan (vagy inkább vérforralóan?) pontos adatokat közöl.
Egy igazi hollywoodi sztár egyetlen pillanatban, a legintimebbekben sem lehet egyedül. Hadseregnyi ember akar belőle… (tovább)

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1996
480 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635483147 · Fordította: Félix Pál

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések


Népszerű idézetek

>!
s_emese0612

Valamennyi osztálytársnője arról számolt be, hogy nem volt feltűnően szép lány; a haja vagy az arcvonásai egyáltalán nem voltak szembeszökőek. De – hogy Mary Baker Eddy egészen más összefüggésben mondott szavai idézzük – „állati mágnesesség” áradt belőle.

47. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Marlon Brando: E dalra tanított anyám
Michael Feeney Callan: Robert Redford
Géczi Zoltán (szerk.): Robin Williams
Szentgyörgyi Rita: Redford
Michael J. Fox: Szerencsés ember
Andrew Morton: Angelina
Matthew Smith: Marilyn Monroe, az áldozat
Bradányi Iván: A Hullámok Hercegnője
Rhona Mercer: Angelina Jolie életrajza
Norman Mailer: Marilyn