A ​sikeres menedzser 1 csillagozás

Donald H. Weiss: A sikeres menedzser

A jó menedzser tud valamit, ami nélkül alkalmasint csődbe jutna vállalata: irányítani. Az irányítás: művészet. A jó vezetőnek az a feladata, hogy elvégeztesse a mnkát beosztottaival, az ő érdekükben, a vállalat hasznára, a maga javára. Könnyen, gyorsan olvasható könyvünk Önnek is segítségére lesz, hogy magabiztosan és hozzáértően irányítsa embereit.
Könyvünkből megtanulhatja, hogy: hogyan vegye fel, hogyan tanítsa be új munkatársait; hogyan alakítson ki termékeny munkahelyi légkört; hogyan bánjon sértett, nehéz emberekkel; hogyan ellenőrizze és értékelje beosztottai munkáját; hogyan keresse meg, hogan javíttassa ki a hibáikat; hogyan döntsön helyesen, gyorsan.
Mindenki tudja, hogy a mai versenyhelyzetben csak megfelelő képességekkel lehet előbbre jutni. Az Amerikai menedzser Társaság (American Management Association) sorozata segít kialakítani azokat a készségeket, amelyekkel Ön is kitűnhet a szürke tömegből.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Menedzserek kiskönyvtára

>!
Park, Budapest, 1986
62 oldal · ISBN: 9637970150 · Fordította: Gergely Júlia

Kiemelt értékelések

>!
MissWenut
Donald H. Weiss: A sikeres menedzser

Nem tudom hogy mit vártam a könyvtől, de lényegesen többet, az biztos. Hát senki ne gondolja, hogy ettől a 62 oldalas füzetkétől sikeres menedzser lesz. Tulajdonképpen egy Dolores nevű fiktív vagy valós nő esetét veszi példának. És az alapján próbál bemutatni eseteket. Nagyon gyenge, nagyon felszínes az egész. 4 csillagot azért adtam rá mégis, mert ami benne van, az talán nem rossz. A rossz csak hogy csak ennyike.


Népszerű idézetek

>!
MissWenut

A hatékony vezetői munka alfája és omegája az önbecsülés, az alkalmazottak értékébe vetett hit, valamint a bizalom abban, hogy ezek az emberek képesek elvégezni a munkájukat.

13. oldal

>!
MissWenut

A menedzsernek egyetlen feladata van: érje el a tőle elvárt eredményeket megadott időn belül, a rendelkezésére álló erőforrások hatékony felhasználása révén.

7. oldal

>!
MissWenut

Egy régi kínai filozófus szerint az irányítás művészete: rávenni az embereket, hogy tegyék azt, amit várnak tőlük, és abban a hitben ringatni őket, hogy saját elképzeléseiket valósítják meg.

9. oldal

>!
MissWenut

Ki-ki igyekezzék minél előbb tisztába jönni a maga indítékaival. Érdemes megismernie a saját szükségleteit, mert ha jobban megértette őket, képes lesz másokéit is megérteni.

17. oldal

>!
MissWenut

Az irányító tevékenységhez mindenekelőtt tervezésre van szükség. Meg kell tervezni, hogyan fogják a munkát elvégezni, ki mikor és hol.

26. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Chris Iveson – Evan George – Harvey Ratner: Brief coaching
Carmine Gallo: Steve Jobs az innováció mestere
Hans Finzel: A vezetők tíz leggyakoribb hibája
Simon Sinek: Kezdj a miérttel
Lee Bryce: A sikeres nő nem férfi
Bene László: A vezetés tudományos megalapozása
Marosi Miklós: Szervezés, ösztönzés, hatékonyság
Nagy Beáta (szerk.): Szervezet, menedzsment és nemek
Ellen Nevins: Az igazi főnök sosem mondja, hogy köszönöm
Gyökér Irén: Humánerőforrás-menedzsment