Vadállatok 18 csillagozás

Don Winslow: Vadállatok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A jövő több mint rózsás a kaliforniai marihuánatermesztés két királyának, Chonnak és Bennek. Mindenük megvan, ami csak kellhet: csajok, fű, napfény. Ám egy napon kapnak egy videoüzenetet a Baja Kartelltől. A felvételen éppen hét drogkereskedőt fejeznek le. Az üzenet világos: vagy rajtunk keresztül értékesítitek a füveteket, vagy… Ben és Chon igyekeznek ellenállni, de a kartell elrabolja O-t, gyönyörű és szexis csajukat, a váltságdíj pedig húszmillió dollár. Eközben a kartell feje, Elena Lauter véres akciókban számol le riválisaival, majd Ben és Chon olyan ajánlatot tesz neki, amit nem utasíthat vissza. Emberek hullnak, akár a legyek, Ben és Chon pedig merész tervet agyal ki, amelynek eredményeként nemcsak O-t kapják vissza, hanem pénzüknél is lesznek. A terv tökéletes. A megvalósítás is annak indul, csakhogy…

Barbár állatok címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2012
248 oldal · ISBN: 9789639868946

Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Epyck
Don Winslow: Vadállatok

Első kérdésem hogy akkor hova is kéne értékelést írni, ide vagy a Barbár állatokhoz, mivel a két könyv ugyan az, de ha már ezt jelöltem be, akkor ide. Második, hogy akkor most mi lett a vége? spoiler
Kezdjük ott, hogy a Gandzsa urait olvastam először, tehát ahhoz viszonyítva tudok nyilatkozni. Azt vettem észre hogy az előzményhez képest a folytatásban a karakterek gyakorlatilag visszafele fejlődtek. Winslow úgy gondolta ír egy laza könyvet, ezt, aztán rájött, hogy ez akár még jó is lehetne, és megírta az előzmény folytatást a Gandzsa Urait. Na mármost, ez így szórakoztató ugyan, de elég gyengécske.
Számos zavaró eltérés van a két könyv sztorija között. De ami a legzavaróbb az egészben az O. Valami borzasztó egy karakter. Értem én hogy muszáj egy csajt beszuszakolni a fiúk mellé, de pont egy ilyet??? Winslow néha azt írja, hogy mert O nem buta. Nem, O valóban nem buta, O sötét, eszméletlen sötét, és elviselhetetlen, egy lépést nem tettem volna azért, hogy megmentsem.
Úgy egyébként egész jó könyv, viszont közel sem annyira átgondolt és összeszedett mint a Gandzsa Urai.

>!
Unstable
Don Winslow: Vadállatok

Az a baj ezzel a könyvvel hogy a Gandzsa urait előtte olvastam. Ez az időrendnek jót tett de az egy 10-ből 10-es könyv volt ez meg mondjuk egy gyenge 8-as azután. Ha a könyv olvasása előtt láttam volna a filmet akkor nem olvasom el. Egyébként végig feszesen megírt adrenalinbomba ez is csak a folytatás-előzmény még ütősebb. Nem irodalmi szempontból nagy regény. Kikapcsol mint egy jó film. Szinte az (is lehetne).

>!
Sántha_Orsolya
Don Winslow: Vadállatok

Azt mondták jobb lesz,mint a film. Nem jobb. Sőt. A film egyszernézős, megteszi, ha az embernek ilyesminez van kedve, de a könyvet nem ajánlom, szánjátok másra azt a pénzt, azt az időt. Ha mondjuk háromszor ekkora terjedelemben írja meg, lehetett volna egész jó, mert az alapsztori tetszetős.Csak ahhoz már nem lett volna elég néhány felszínes karakter meg az érdekes tördelés. Ahhoz tartalom kellett volna.

>!
Mina_Martin
Don Winslow: Vadállatok

Az Alexandra weboldaláról rendeltem.
Nagyon tetszik, hogy két borítója van és én választhatom ki hogy melyikkel olvasom.
Ügyes káromkodások vannak benne és remekül leírják a bűncselekményeket, de nem tetszik, hogy inkább egy forgatókönyvhöz hasonlít és nem egy regényhez.
Minden esetre nem adok túl rajta, mert valamiért megfogott a világa.


Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Clancy: A kokain akció
Tom Clancy: Kokainháború
John Grisham: Csodatévő
Olen Steinhauer: A Turista
John Grisham: A csodatévő
John Grisham: Az esőcsináló
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Anne Priest: Angyalkönny
Baráth Viktória: A főnök
Baráth Viktória: A főnök 2.