The ​Life and Times of Scrooge McDuck 3 csillagozás

Don Rosa: The Life and Times of Scrooge McDuck Don Rosa: The Life and Times of Scrooge McDuck Don Rosa: The Life and Times of Scrooge McDuck

Presenting by popular demand one of the most anticipated collections! The legendary artist Carl Barks created Scrooge McDuck and chronicled many of his most popular adventures. In addition to superb storytelling and wonderful entertainment, he left behind a character who was not only rich in his stories, but one for whom the stories themselves were rich. Modern master Don Rosa, beginning in 1994, undertook the task of recounting Uncle Scrooge's past in a serialized epic. The wonderful result of his efforts is now collected in trade paperback form by Gemstone Publishing as THE LIFE & TIMES OF SCROOGE McDUCK.A collection of the celebrated 12-part Eisner Award-winning series that details the life of the young Uncle Scrooge. The story was originally serialized in the United States in Uncle Scrooge comics. Now it has been collected in one all-encompassing popularly-priced volume.

>!
Fantagraphics Books, Seattle, 2021
496 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781683962540 · Illusztrálta: Don Rosa
>!
Gemstone Publishing, Timonium, 2007
264 oldal · ISBN: 9780911903966 · Illusztrálta: Don Rosa
>!
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780911903966

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Lahara IP>!
Don Rosa: The Life and Times of Scrooge McDuck

(Nem siettem el, majdnem egy évvel az utolsó olvasása után értékelem.)

Hosszú éveket vártam erre a képregényre, hogy végre saját példányom legyen, ahogy mondják, vannak dolgok, amikért érdemes várni, és ez ilyen. Bár a főszereplő kacsa és a többiek is többnyire kacsák, csirkék vagy kutyák, ez csak a külső látszat, és valójában nagyon is emberiek. Don Rosa egyszerűen továbbírta, kiegészítette mindazt, amit Carl Barks korábban létrehozott. Scrooge karaktere testesíti meg meg mindazt, hogy érdemes küzdeni a céljainkért, és a történeten át az is megmutatkozik, mennyire is emberi, mennyire is esendő, hogy vannak hibái, amikor elmarja a húgait maga mellől, és csak az unokaöccse, valamint a unoka-unokaöccsei lévén válik azzá, akit a későbbi történetekből ismerhetünk, az igazi Dagobert bácsivá.
Azt hiszem, én mindig azt mondogattam, hogy Don Rosa egy zseni. Az illusztrációk részleggazdagok, rengeteg apró dolog történik a háttérben is, tulajdonképpen olyan, mint a való élet, párhuzamos világokkal, kevésbé színpadi, ahol csak a főszereplők mozognak, és minden más papírmasé. A humora is remek, nyilván tele van erőszakkal, de egy olyan kort mutat be, ahol ebben semmi rendkívüli nincs. Ebben a kiépített világban van minden, időutazás, mágia, zombi, vadnyugat, kísértetek, és Scrooge történetét végigkíséri a történelem vagy fordítva, szórakoztatva tanít. Szerintem felső korhatára nincs, alsónak azért mondanék egy olyan tízet vagy nyolcat.


Hasonló könyvek címkék alapján

Brian K. Vaughan: Saga 2. (angol)
Gene Luen Yang – Michael Dante DiMartino – Bryan Konietzko: Avatar – The Last Airbender – The Search Part 1.
Noelle Stevenson: Nimona (angol)
Michael Dante DiMartino: The Legend of Korra: Ruins of the Empire 1.
Kazu Kibuishi: The Stonekeeper's Curse
Robert Silverberg – Philippe Thirault: Robert Silverberg's Colonies: Return to Belzagor
George R. R. Martin – Ben Avery: The Hedge Knight: The Graphic Novel
Marjorie Liu: Monstress 6. – The Vow
Quentin Tarantino – Matt Wagner: Django/Zorro
Jeff Smith: Bone – The Great Cow Race