Férfiműszak 37 csillagozás

Melegprostik a megfizetett boldogságról
Domszky László: Férfiműszak Domszky László: Férfiműszak

Less ​be a férfiprostituáltak elképesztő világába!
Ebben a riportkönyvben találkozhatsz Kristóffal, aki Dubajban vállal passzív szerepeket, és meghökkentő aberrációkról mesél. Olivérrel, aki heteróként aktívkodik Amerikában és Budapesten, és egészen furcsa módon reagál a kliensei élvezetére. Marcival, akinek nem olcsó társaságát gyerekes külseje miatt Zürichben is keresik a látens pedofilok. Márkkal, akinek a drogtól már felpüffedt az arca, az alkohol számára üdítő, és leginkább a perverz mazochista vendégeket szórakoztatja. A kliensekkel, akik őszintén vallanak az eszkortokkal hónapokig tartó, milliókba kerülő kapcsolatokról, az unokánál fiatalabb fizetett szeretőkről és a durva perverzióikról.
A kötet szerzője, Domszky László a Life.hu és a Mosaic Online újságírója, aki a magyar hírességek mellett olyan világsztárokkal készített interjút, mint Wiz Khalifa, Sean Paul, Jason Derulo, Martin Garrix, Kelly Osbourne, Nico Rosberg és John Newman. A szakmai tapasztalatait… (tovább)

>!
Ad Librum, 2018
160 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155758072
>!
Ad Librum, Budapest, 2017
160 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155686955
>!
160 oldal · ISBN: 9786155686962

Most olvassa 1

Várólistára tette 53

Kívánságlistára tette 50

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Mes>!
Domszky László: Férfiműszak

Domszky László: Férfiműszak Melegprostik a megfizetett boldogságról

Korrekt riportkönyv, érdekes volt. Tetszett, hogy mindkét oldalt megmutatta, azt is aki igénybe veszi a szolgáltatást, és azt is aki nyújtja. Egy klinikai szakpszichológus is ad jellemzést a riportalanyokról. Ahogy a szerző, úgy én is sajnáltam a srácokat, és azokat is akik igénybe veszik ezt a szolgáltatást. A fiúk nem csak a testüket hanem a lelküket, is kiárusítják, mert szerintem az, hogy egy szexuális tárgyként kezelnek, nem igazán felemelő. A könyvben szereplő szexmunkásokat senki nem rabolta el, és kényszerítette prostitúcióra, hanem az életük olyan volt, hogy úgy döntöttek a megfelelő anyagi háttér kialakításához, ezt fogják tenni.
Ami nekem nagyon érdekes volt az a vásárlói oldal, legjobban az első nyilatkozó fogott, meg érdekes volt a kapcsolata az általa fizetett férfiakkal, fiúkkal és azt is megmutatta, hogy akivel többször keveredünk szexuális helyzetekbe, azokkal óhatatlanul kialakul valamiféle kötődés.
Kíváncsi lennék a szolgáltatást nyújtó srácokkal mi lesz pár év múlva, remélem mindenki megtalálja az útját, és nem ezzel fog foglalkozni. Tudom, naiv vagyok, de jó ebben hinni.

kormix P>!
Domszky László: Férfiműszak

Domszky László: Férfiműszak Melegprostik a megfizetett boldogságról

Valószínűleg nem mondok újat azzal, hogy megdöbbentő. Megdöbbentő az, mi minden zajlik egy olyan munka hátterében, amelyet szinte mindenki lenéz és elítél. Domszky László maga is bevallja, hogy voltak előítéletei, mielőtt meghallgatta az alanyait. Amennyire kivettem, őt is alaposan letaglózták a hallottak. És ahogy ő is, úgy én is sajnálatot éreztem néhány esetben.
Részletes kép rajzolódott ki előttem erről a munkáról. Olyan kép, ami eddig még nem tudott. Szóval úgy is jellemezhetném ezt a könyvet, hogy hiánypótló. Akkor is, ha az utóbbi években egyre több kötet jelenik meg, amely hasonló, kényes témákat dolgoz fel.
Tetszett, hogy Domszky egy klinikai szakpszichológus és egy infektológus véleményét is kikérte, hogy ezáltal még több felmerülő kérdést válaszoljon meg (előre), ugyanakkor a szakemberek tévhiteket is eloszlattak és sok érdekes tényre is fényt derítettek.
A könyv értékét az is emeli, hogy nem csak a prostik, hanem a kliensek szemszögéből is bepillantást nyerhetünk ebbe a világba. Számomra talán ez a rész volt a legérdekesebb, az első alannyal én is szívesen elbeszélgetnék.
Az pedig engem is meglepett egyébként, hogy milyen érdeklődéssel olvasom a sorokat, ennek fényében bánt egy kicsit, hogy ilyen rövid lett ez a riportkönyv. A szerző tisztázza, hogy miért nem írta meg több prosti vagy kliens történetét, én azért még olvastam volna.

DeathQueen P>!
Domszky László: Férfiműszak

Domszky László: Férfiműszak Melegprostik a megfizetett boldogságról

Végre eljutottam odáig, hogy szöveges értékelést is írjak a könyvről ne csak csillagozzam. Már azóta szemeztem a könyvvel, amióta megjelent, de mostanáig nem jutottam el oda, hogy el is olvassam. A maga nemében egyedülállónak tartom ezt a könyvet. A riportalanyokat sajnáltam is meg nem is. Nemcsak lelki, hanem fizikai megterhelést is jelent az a „szakma”, amit ki így, ki úgy, de választott. Az különösen tetszett a könyvben, hogy nemcsak azok szemszögéből mutatja meg ezt a világot, akik a „szolgáltatást nyújtják”, hanem azokéból is, akik igénybe veszik ezt. Néhol elképesztően bizarr dolgokat olvastam és rendesen el is fintorodtam, hogy vannak ilyenek.

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
Domszky László: Férfiműszak

Domszky László: Férfiműszak Melegprostik a megfizetett boldogságról

Egy ideje már tervezem, hogy valamely regényembe betegyek egy olyan karaktert, aki szó szerint a testéből él, így amikor megláttam, hogy ez a könyv megjelent, rögtön tudtam, el kell olvasnom.

Jó volt ez a riportkönyv, nagyon olvastatta magát. Egy nap alatt végeztem vele, igaz, csak 160 oldalas. Informatívnak éreztem, sok mindent átadott, megmutatott egy idegen világot, és olyan emberek érzelmeiről és érzéseiről olvastam, akik amúgy maguktól nem mesélnék el, hogy mi rejlik a szex, a pénz és a drogok mögött.

Viszont úgy éreztem nem volt eléggé alapos a könyv, sok témába csak belekaptunk, de nem lett rendesen kifejtve, jó pár dolog meg nem is kapott kiemelt szerepet. Engem például komolyabban érdekelt volna, hogy mit szólt a család, amikor kiderült, mivel keresi a fiú a kenyerét.

Bővebben:
http://sorok-kozott.hu/2017/11/konyvkritika-domszky-las…

Chris>!
Domszky László: Férfiműszak

Domszky László: Férfiműszak Melegprostik a megfizetett boldogságról

Egy prostituált élete sem lehet egyszerű, vallom, hogy minden, ilyen munka mögött súlyos emberi sorsok rejtőznek. Ha pedig az ember luxusprostituált, bizonyosan más motiváció húzódik meg a cselekedetek mögött, ráadásul ők a „luxus”-jelző miatt válhatnak különösen érdekessé. Ez a kettő már önmagában is elég érdekes, azonban, ha mindezt megfejeljük azzal, hogy egy sokkal kevésbé elfogadott közegben (jelen esetben a melegek körében) történik mindez, valóban izgalmas emberi történetekről olvashatunk.

Sajnos azonban mindez elmarad, ugyanis elég hamar kiderül, hogy a megkérdezettek – (ál)név szerint: Kristóf, Marci és Márk – mindannyian lusták voltak továbbtanulni / szakmát tanulni / fizikai munkát végezni, ezért választották a könnyebb utat. Ezt ők maguk is több soron kijelentik, hogy élvezik a luxust, a pénzzel bánni nem tudnak, amilyen könnyen jön, olyan könnyen ki is folyik a kezükből, és nem lennének képesek tényleges munkát végezni. Éppen ezért én nem is tudom sajnálni őket, hogy miket kell kiállniuk egy-két ügyféllel való együttlét során, hogy mennyire undorodnak az öreg testektől, a pedofiloktól, az ijesztőbbnél ijesztőbb fétissel rendelkező vevőktől, vagy, hogy a stricik milyen keményen bánnak velük. Ezeket a srácokat nem kényszeríttette senki (se ember, se élethelyzet) ebbe a munkába, saját maguk vállalták, szabadon, és azért azt mindenki tudja, hogy mivel jár ez a foglalkozás.

De ettől függetlenül vannak erős fejezetei a könyvnek. A különböző aberrációkról, fétisekről én is borzongva olvastam a sorokat, ahogyan például a nemi betegségekről szóló részek is érdekesek voltak. A három srácon túl megismerkedünk Olivérrel, aki heteróként próbált helyt állni ebben a világban, de a „másik oldal” is képviseli magát, tehát megszólalnak olyanok is, akik igénybe veszik ezeket a szolgáltatásokat.
Ha csak a fejezetek tematikáját nézzük, akkor valóban egy elég sok mindenre kiterjedő könyvet olvashatunk, amely a témáját komolyan veszi górcső alá. Én mégis hatalmas hiányérzettel csuktam be a kötetet. Egyfelől három prostituált elbeszélése alapján lehetetlen pontos képet adni erről a szakmáról, márpedig én ezt vártam volna. Igen, a legvégén a szerző ír arról, hogy azért csak hárman szólaltak meg, mert ő beszélt többel, de kiderült, hogy mindenkit csak a pénz motivált. (Mondjuk ez biztosan így van, de ettől függetlenül érdekesebb lett volna, ha több alanya lett volna a riportoknak.) Ugyanígy: egyetlen hetero prosti és két kuncsaft vallomása is édeskevés ahhoz, hogy ebből bármit le lehessen szűrni.

És legvégül: hiányzott nekem a konklúzió. Mert igazából semmivel nem lettem több (vagy kevesebb), hogy elolvastam ezt a kötetet, nem tudok másként tekinteni erre a „munkára”, nem tudom megérteni őket, együtt érezni velük.

Szemben a Vastapsfelelősökkel, ami egy igazán remekül megírt riportkönyv, a Férfiműszakból pont az hiányzik legjobban, amiért meg kellett volna íródnia.

(Ó, igen, a masszásról szóló részeknél kétszer is szerepelt a „happy and”-kifejezés. Igen, így. Ezen nem tudom túltenni magam.)

KNW I>!
Domszky László: Férfiműszak

Domszky László: Férfiműszak Melegprostik a megfizetett boldogságról

A témától többet vártam – a könyvtől, ami vékonyka, sajnos nem reméltem többet. Kár, hogy nem mert mélyebben belemenni a riporter pl. a családi háttérbe, akár úgy is, hogy a pszichológussal együtt beszél a fiúkkal. Kár, hogy nem tudtam meg többet mindennek a lelki okairól, velejáróiról, mert sokkal több van ebben a témában, mint amennyi kiderült.
Zavart a tördelés, ami nyilvánvalóan arra ment, hogy meglegyen a dolog 100 oldal. Különösen az üres, de számozott oldalak bántották a szememet.
A szerkezet is kényelmetlen volt, nem jó helyen maradtak abba fejezetek, logikátlan váltások, a vége felé logikátlan mondattan.
Szóval oké a könyv, csak nem elég. A piros borító pedig szerintem gáz :(
A hátoldalon szereplő mottó is (Letépjük a látszatot).

FZolee>!
Domszky László: Férfiműszak

Domszky László: Férfiműszak Melegprostik a megfizetett boldogságról

Valahogy sejtettem, hogy az escortok élete nem feltétlenül szép és jó, ez a könyv megerősített benne. A könyv szerintem jól összefoglalja az életstílus hátrányait (meg az előnyeit is, de azt egy szóban is össze lehet foglalni: pénz). A szakértők kommentjeivel azonban nem mindig voltam megelégedve, bár az infektológus által közölt számok és tények érdekesek voltak.
Rövid könyv volt, de azt hiszem ennyi bőven elég is volt. Ne legyetek escortok! :)

V_Szilvió IP>!
Domszky László: Férfiműszak

Domszky László: Férfiműszak Melegprostik a megfizetett boldogságról

Szerettem, de valamiért egy alaposabb és kevésbé értékelős könyvet vártam, amiben csak történetek vannak, és nem mondja el a szerző, hogy mit gondol, egy olyat, amiben tisztázódnak a fogalmaim, amiben közelebb kerülök a témához, de ez így is egy korrekt riportkönyv, ami remélem az első a sorban, mert én olvasnék még a témában. :)
Az értékelésem pedig: http://egymelegsracolvas.hu/domszky_laszlo_ferfimuszak_…

SayanKimblee>!
Domszky László: Férfiműszak

Domszky László: Férfiműszak Melegprostik a megfizetett boldogságról

A riportkönyvek közel sem tartoznak a kedvenceim közé. Általában úgy gondolom, hogy megérdemelnek egy esélyt, majd egy kis olvasás múltán a hajamat tépve vetném őket a tűzre….. Ez a könyv viszont teljesen más volt.
Elég régóta szerettem volna már elolvasni, és hála az égnek, nem kellett csalódnom benne.
Mindegyik fejezete élvezhető volt, sőt, egyenesen olvastatta magát. Egy másodpercre sem untatott. Érdekes volt beketintést nyerni ezeknek a férfiaknak az életébe, a történeteikbe, az érzéseikbe.
Örülök, hogy kipattant ez az ötlet Domszky László fejéből, szerintem remek lett a végeredmény. És meglátásom szerint nagyon is reálisan írta körül a hazai melegek helyzetét, akikre a társadalmunk nagy része kívülállókként tekint.

Sutha>!
Domszky László: Férfiműszak

Domszky László: Férfiműszak Melegprostik a megfizetett boldogságról

Eléggé elgondolkodtató történeteket ismerhettem meg. Nem gondoltam volna, hogy ennyire kiterjedt a prostitúció a kontinensen. Sokszor csak kapkodtam a fejemet, hogy eléggé szemellenzővel élek, mi minden folyik körülöttem a világban. Tökéletesen teljesítette a könyv az elvárásaimat.


Hasonló könyvek címkék alapján

Zombori Attila: Szexpiaci körséta
Juhász Gábor: Szivárványon innen és túl
Papp Réka Kinga: Aki kurvának áll
Gyuris Petra – Meskó Norbert – Tisljár Roland (szerk.): Az evolúció árnyoldala
Boldizsár Ildikó: A fiú, aki Varjúvárról álmodott
Kapitány-Fövény Máté: Függőben
Szvetlana Alekszijevics: Csernobili ima
Hercsel Adél: Láthatatlan pokol