Friderikusz ​és Hajdú serpája voltam 26 csillagozás

Dömsödi Gábor: Friderikusz és Hajdú serpája voltam

Friderikusz ​Sándor és Hajdú Péter. Hogyan vált ez a két sztár a magyar média meghatározó alakjává? Ki adhatna erre a kérdésre hitelesebb választ, mint Dömsödi Gábor, aki hosszú éveken keresztül dolgozott velük együtt, az első szakmai lépéseiktől fogva segítve, követve pályafutásukat.

A könyv természetesen szubjektív módon ad magyarázatot, hiszen az író az egyik főszereplővel némiképp elfogult. Mindig is kiemelkedő tehetségnek tartotta, ezért nagyra értékelte őt, és emiatt hibáival szemben is elnézőbb. A másik főszereplőt ugyanakkor a kezdetektől fogva fenntartásokkal kezelte, és még akkor sem tartotta barátjának, amikor már látszólag remekül kiegészítették egymást, és jól ment a közös munka. De a szerző megpróbál igazságos lenni. Bemutatja a kedvelt szaktárs hibáit, és keresi a másik erényeit. Eközben szembesíti magát azokkal az okokkal, amelyek miatt ő maga nem lett olyan sikeres, mint közvetlen munkatársai.

Dömsödi Gábor a magyar televíziózás két kimagasló… (tovább)

>!
312 oldal · ISBN: 9786155152436

Enciklopédia 9


Most olvassa 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

konyvolvaso>!
Dömsödi Gábor: Friderikusz és Hajdú serpája voltam

Ez a címben szereplő 2 fiatalember nagy népszerűséget szerzett magának a tv-s szerepléseikkal. Érdekes volt hirtelen belecsöppeni abba a világba ahol a csatornák tömege versenyzett a nézőért és nem csak 1 volt. Ekkor kerültek a népszerű műsorok élére és szórakoztatták a nézőket. Vannak érdekes kalandok, történetek. Ki mire kiváncsi annak megfelelő olvasmányt fog keresni saját maga szórakoztatására. Ajánlom annak aki már élt abban a korszakban amiről szól és szeretne visstöbbet megtudni.zaemlékezni vagy annak akit érdekel, hogy a rendszerváltás éveiben mi történt Magyarországon vagy aki Friderikuszról, Hajdúról szeretne

tees06>!
Dömsödi Gábor: Friderikusz és Hajdú serpája voltam

Nekem tetszett a könyv. Szakmai szemmel nézve teljesen igaz amit leír és ilyen a média világa. Sajnos ma már csak úgy lehet előre jutni, ahogyan Hajdú is tette. Ez van és ez gáz, hogy már nem az számít mennyire tehetséges az ember. Fridi még tehetséges volt, de Hajdúnak csak jó kapcsolatai voltak és mostanra kiépített magának egy olyan kört amiben ő az ász. Közben meg alig tud valamit és csak a pénzt látja mindenhol. Természetesen Dömsödi sem szent, hiszen kihasználta azt, hogy ismerte őket és pénzt csinált belőle. De ez még mindig egy egyenesebb módszer mint amit Hajdú csinál.

Molu P>!
Dömsödi Gábor: Friderikusz és Hajdú serpája voltam

Érdekes dolgokról ír, de nem érdekesen.
Ezenkívül, szól inkább szakmáról és ott dolgozók magatartásáról. Dömsödi még akkor kezdte a pályáját amikor híressé, sztárrá az lehetett, aki keményen dolgozott, kíváló értékekkel és tudással rendelkezett. Most más világot élünk. Nem csak a médiában. Szégyenteli, ahogy nem tisztelik az idősebbeket, tanárokat vagy kollégat akik többet tettek le már az asztalra… Viszont ebben a könyvben látunk példákat, amik rosszindulattal is párosulnak, ami megrázó.
Szó mi szó, a médiavilág az egy teljesen más világ. Nem csoda, hogy aki bekerül, különbnek érzi magát másoktól. Csak a mély érktékrenddel rendelkező ember képes nem elszállni. Az itt címben szereplő két ember ki-ki a maga egyedi módján kertült a hírességek névsorába, de szegénységi bizonyítványt tudnak csak felmutatni Emberi jellemből.


Népszerű idézetek

konyvolvaso>!

Így aztán, azon a bizonyos november 7-én, amikor útra kelt az ország Gorenje fagyasztóládáért, mentünk mi is. A fagyasztóláda ugyanis sokkal kevesebbe került Bécsben, és akkor már járhattunk világútlevéllel, és volt mindenkinek valutakerete is, korra és nemre való tekintet nélkül (gyerekeknek talán kevesebb), és ezt össze lehetett vonni családon belül. Így aztán az első kínálkozó alkalommal mindenki bepakolta a nagyszűlőket a valutájukkal együtt a kocsiba, és elindult hűtőládát vásárolni azon a napon, ami nekünk munkaszünet volt, de az osztrákoknak munkanap.

94. oldal

konyvolvaso>!

1990.október 26-tól a taxisok útlezárással tiltakoztak az elöző nap bejelentett drasztikus, 65 százalékos üzemanyag-áremelés ellen. Leállt az élet Budapesten.
53.oldal

53. oldal

Kapcsolódó szócikkek: 1990 · Budapest · taxi
Molu P>!

Tehát minden az önképen és a rólunk kialakult közvélekedésen múlik. Ezt viszont nem elég elméletben tudni, ebben hinni is kell. Ebben nagy volt Friderikusz, és ezt remekül csinálja Hajdú is. Egyikükben sem merül fel, hogy ők nem érnek annyit, amennyit kapnak. Pedig mindketten túlfizetettek.

115. oldal

Molu P>!

… hogyan legyün sekeresek, ha van gyomrunk ehhez. Ez először értékválasztás, és csak ezután tehetség kérdése.

123. oldal

Molu P>!

Egy idő után azt találtam mondani Paliknak:
-Lacikám, húzd ki a nyelved időnként a Tamás fenekéből, különben nem érzi, hogy nyalod!

134. oldal

Molu P>!

A tévés sztárok között senkit sem láttam még boldognak kis hazánkban. Másodpercekig igen, de ez csak egy pillanat és nem állapot!

135. oldal

Molu P>!

Hajdú Péter legfőbb ereje abban van, hogy végtelenül magabiztos. Ezen egy darabig mindenki gúnyolódik, majd elbizonytalanodik. Hiszen még soha nem találkozott hasonló önértékelési zavarral, és a halandó ilyenkor magában keresi a hibát, és végül hisz Hajdúnak.

169. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hajdú Péter
Molu P>!

Késő éjszaka indultunk vissza előadás után, és Sanyika mondta, hogy a város szélén van egy benzinkút. Volt is, de zárva, hiszen akkor még szocializmusban éltünk, és tudjuk, akkor a benzinkút normál állapota a zárt állapot volt.

196. oldal

Kapcsolódó szócikkek: benzinkút
Molu P>!

A hírességre törekvés jellemezte Pétert a legfőképpen, és nekem mindig is fájt, hogy ez mennyire öncélú.


Hasonló könyvek címkék alapján

Vörös Tamás: Mr. Frizbi
Bódy Gábor: Végtelen kép
Vitray Tamás: Az egész fele
Szilágyi János: Privát
Molnár Gál Péter: Zenthe
Rózsa György: Nem kapcsoltam
Fröhlich Márta – Rózsa György: Kapcsoltam
Zsolt Péter: Hírnév! Jólét! VV!
Szilágyi János: Kollégák
Kandász Andrea: Elmesélem Brother