Az ​emléktolvaj 8 csillagozás

Domokos Anna: Az emléktolvaj

A ​2114-es év nyara másképp alakul Amelie Rose Anderson számára, mint ahogy tervezte. Amy mágusnövendék, a Római Egyetem Természetfeletti Tudományok Karának hallgatója, aki a tanévzáró után – hogy megspórolja az utazás költségeit – tündérösvényen próbál hazajutni Kolozsvárra. Sajnos az utazás balul sül el, és ő egy vámpírúr birtokára kerül, mint illegális határátlépő. Noha nem saját hibájából tévedt el, a következményeket mégis neki magának kell viselnie. A lány először még az életétől is elbúcsúzik, de szerencséje és rátermettsége a halál torka helyett csodás kalandok felé sodorja, melyek során ő és társai az egész ismert világot fenekestül felforgatják. Képesek-e ádáz ellenségek, félretéve a gyűlöletet összefogni egy közös cél érdekében? Briliáns logika, tiszta lélek, és az igazságba vetett hit elég-e, hogy legyőzzék a gonoszt, ki évtizedeken keresztül átverte a fél világot? Végül pedig, ha mindez sikerül esetleg, mégis hogyan tovább? Hogy kerül a képbe a kódex, a legyező, a kis… (tovább)

>!
Publio, 2015
324 oldal · ISBN: 9789633974698
>!
Publio, Budapest, 2015
196 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633973974

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Kate_Moon IP>!
Domokos Anna: Az emléktolvaj

Előszöris szeretném megköszönni az írónőnek off a lehetőséget, hogy utazókönyvként útjára bocsátotta a könyvet és így elolvashattam. :)
Egy csillagot azért vontam le, mert nagyon érződik, hogy a könyvnek nem volt szerkesztője (vagy hanyag munkát végzett). Tudom, hogy ez a vesszőparipám, de amikor nyomtatásra bocsátanak egy könyvet, akkor részemről „elvárás”, hogy azzal dolgozzanak és a maximumot hozzák ki belőle. Sok könyv azért „hasal” el és nem kap nagyobb figyelmet (és jobb kritikát), mert az „amatőr” írók nem áldoznak erre, pedig fontos része egy mű megjelenésének. off
A borítóért nem vonok le, mert az nem befolyásolja a tartalmat, de sajnos nem a legjobb munka… Elnézést kérek a grafikustól/tervezőtől.
Egy csillagot pedig azért vontam le, mert… nem érintett meg egyik szereplő sem. Úgy érzem a könyv leginkább bevezető volt, nagyon sok volt az információ, tulajdonképpen az írónő csak a világot mutatta be nekünk, a szereplőket nem. Nekem kicsit steril volt a szereplők kapcsolata is, nem éreztem a mélységét a barátságoknak. A főszereplő lány nekem túl „jó” volt, ugyanakkor furának találtam, hogy a szexuális életét ennyire „lazán” kezeli, miközben meg igencsak erkölcsös. Az pedig számomra picit hiteltelen volt, hogy egy huszonéves, tapasztalatlan lány világít rá olyan dolgokra, amelyek több bölcsebb és jópárszáz éves vámpírnak nem szúrtak szemet.
A világ felépítése érdekes volt, úgy érzem lenne a történetben potenciál. Ha lesz folytatása, szeretném elolvasni. :)

4 hozzászólás
Sue_J_Hopeheart IP>!
Domokos Anna: Az emléktolvaj

A könyv utazókönyvként került hozzám, amit nagyon köszönök az írónőnek :) Úgy kerültünk kapcsolatba, hogy együtt dolgozhattam vele a Fátyolszakadás projekten, ami végül is az ő (szerintem szuper jól sikerült) felépített világának fanfic antológiája.
Az emléktolvaj pontosan ebben a világban játszódik. Nagyon tetszett a történet, én faltam a lapokat! Magam is észrevettem a korábbi véleményekben megjegyzett hibákat, amiket egyértelműen a kiadó számlájára lehet írni, és nagyon sajnáltam. A borító tényleg nem az igazi, a megismert történet alapján eszméletlen ütős képet lehetne az elejére tenni. A leírásból én is másra számítottam (de nem volt megtévesztő, sőt megleptek a szálak), viszont amióta saját magam is próbálkozom fülszöveg írásával, azóta tudom: nem egyszerű, és az igények nagyon eltérnek.
A vámpírok és a vérfarkasok közötti gyűlölködés simán eltompíthatta az éleslátásukat, én ennek tudtam be, hogy egy huszonéves mágusnövendék ekkora szerephez juthatott a töbszázéves halhatatlanok között.
Összességében (ismétlem :D ) faltam a lapokat! Többször ilyen részletesen szívesebben olvastam volna, de így is bőven élveztem :)
Köszönöm szépen az élményt, és nagyon várom a folytatást!

Evelin_Takács>!
Domokos Anna: Az emléktolvaj

Imádom ezt a könyvet!! Bármikor el tudnám olvasni mégegyszer és mégegyszer. Semmi klisé, még meg is lepődtem. Nem megszokott történet hatalmas fordulatokkal. Amy karakterét legalább annyira szeretem, mint a sztorit. Ha mindenki így gondolkodna nyugodtabb és összeszedettebb lenne a világ. csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a fantasyt az úriembereket na meg persze a spontán vicces „embereket”. Nagyon jóóóóó!!

DDia P>!
Domokos Anna: Az emléktolvaj

Éppen olvasom a majd 10 éve kapott Verselő Antológia 2009 c. kötetet (Tudom tudom..miért várok ennyit bármilyen könyv elolvasásával is..?!! Így alakult..), amiben EDDIG javarészt komor, depressziós, érfelvágós verseket és egyéb írásokat olvastam, aztán jött Domonkos Anna..igen, elírták a könyvben…szimpatikus bemutatkozás és végre, VÉGRE valami más, könnyedebb hangvételű és szórakoztató versek. Annyira tetszett, hogy egyből nyomozásba kezdtem..Domonkos Anna, molyon semmi..-.-, beírtam facebookon keresőbe, mígnem a bemutatkozással azonos „adatokkal” felismervén megtaláltam Domokos Annát. Természetesen így már molyon is megtaláltam.
Az emléktolvaj. Pár kattintás és már a kosaramban landolt. Csak azt sajnálom, hogy fizikai példányt nem készítettek belőle, de ilyen lehangoló borítótervezéssel nem is valószínű, hogy kapkodtak volna utána a boltokban. A cím nagyon megtévesztő, (hogy a borítóról ne is beszéljünk), szerencsére a fülszöveg sokat nyom a latba, bár nem arról szól a könyv, amit mindezekkel engednek sejteni..ezek csak mellékszálak, sokkal összetettebb az egész sztori.
Félreértés ne essék, nagyonis tetszett a könyv, sőt könnyített a lelkemen, hogy nem csak sablonos, klisés vámpírtörténeteket lehet írni, igenis lehet újdonságot csempészni a zsánerbe. (Mert úgy gondolom maga a vámpír szó is annak számít).
Több pozitív dolgot is tapasztaltam az olvasás során:
Nem erotikus (amit mellékesen szeretek, de nem kell, hogy a csapból is az folyjon); nem USA; nem egy teljesen új, kitalált világ, hanem új „oszághatárok”; és szerintem nem kiszámítható.
A történet első fele teljesen más irányba tereli az olvasót, mintha csak a Nagyúr és Amy kapcsolata lenne a fő szál, holott az csak egy háttérinfó, ami kell az egészhez. Sorra jöttek a szimpatikus karakterek, Nestor, a tündér, Lionel, az ifjú vérfarkas, Ernesto Garizzi, a mágus stb stb..Politika, környezetvédelem, különböző fajok sorsa, bosszú, béke keretezi a könyvet, pörgős és izgalmas.
Azért „csak” 4*, mert úgy érzem túl hamar, hirtelen lett vége. Fontos kérdések nem lettek megválaszolva (lehet, hogy szándékosan?), nem tudtuk meg, hogy ki volt a főgonosz, ha lehet így nevezni, nem tudtuk meg, hogy végül mi lesz a sorsa a Nagyúrnak. spoiler
Sok minden csak említésszinten került terítékre, ezzel is félreveztve az olvasót, mint pl a kiborgok, biofarm stb.. Mintha csak folytatásért kiáltana a történet..Hiányoltam a karakterek pontosabb leírását off.
Összességében nagyon jó olvasásélmény volt, kíváncsi vagyok az írónő többi művére is, és a jövőbeliekre. Engem a versek és ez a regény meggyőzött, nem mellesleg hiánycikknek gondolom ma Magyaroszágon ezt a zsánert, sőt ez a regény világszinten megállná a helyet. :)

4 hozzászólás
Domokos_Anna>!
Domokos Anna: Az emléktolvaj

Könyvkritika: Domokos Anna: Az emléktolvaj (2015) – Smoking Barrels blog
https://smokingbarrels.blog.hu/2016/04/16/konyvkritika_…

A könyv (e-book) jelenleg is kapható a Lira és Bookline webáruházakban. Nézd meg a linkeket!


Népszerű idézetek

Domokos_Anna>!

– Nagyon szerencsés vagyok, igaz? – néz fel a vámpírra, mintegy összegezve a gondolatait és levonva a végső konklúziót.
– Ha így érzi, Amelie, akkor biztosan így is van.
– És Ön?
– Én nem tudom. Néha úgy érzem, én vagyok a világ legszerencsétlenebb fickója, aztán meg azt, hogy hálátlan dög vagyok, aki bőségben leélt hatszáz évet, mégis nyavalyog.
Most először Amy volt az, aki elnevette magát. Wittmore meglepően őszinte volt és a kép, amit magáról festett igencsak ironikus.
– Ön mit lát bennem? – kérdezett vissza a vámpír, láthatóan nem zavarta a nevetés.
– Ezt most még nem merném megmondani. Amit látok, az sokkal pozitívabb, mint a híre, de ez lehet, hogy csak a felszín, egy álarc. Akkor pedig csak azt válaszolhatnám, amit láttatni akar magáról, abból pedig csak egyetlen dolgot szűrhet le: elég jól játszik-e nekem.


Népszerű triviák

Domokos_Anna>!

Amikor elhatároztam, hogy a regényem 2114-ben fog játszódni, 2014-et írtunk. Ekkor első dolgom volt megírni a következő 100 év történelmét.
Itt olvashatod:
http://domokos.eu/arkadiaminor/tortenelem-2014-2114/
Érdekessége, hogy 2020-at jelöltem meg a fordulat évének, majd a civilizációt megrendítő okok között felsoroltam a járványokat. Az ebolát emeltem ki többek között, és miután végeztem a történelem megírásával, rá két hónapra tört ki az első nagyobb ebola-jrávány. Azért az, ami 2020-ban ránk tört, még az én fantáziámat is felülmúlta.

[domokos.eu]

Kapcsolódó könyvek: Domokos Anna: Az emléktolvaj

Domokos Anna: Az emléktolvaj

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva
Aurora Lewis Turner: A megtörhetetlen átok
Laurell K. Hamilton: Véres csontok
Karen Chance: Megérint a sötétség
Kleinheincz Csilla: Ezüstkéz
Jim Butcher: Főbenjáró
Lana V. Asol: A folyó túloldalán
Karen Marie Moning: Álom és valóság