Mocsári ​Füzi és az elveszett kedd (Csillagpaff 1.) 10 csillagozás

Dominique Valente: Mocsári Füzi és az elveszett kedd

Mocsári ​Füzi egy boszorkánycsalád legifjabb tagja, és neki jutott a legkisebb varázserő – ugyanis ő csak az elveszett holmikat tudja megtalálni, mint például zoknikat vagy fából készült műfogsorokat… Hasznos, de azért nem kifejezetten izgalmas… Ám egy szép napon váratlanul megjelenik Füziéknél Csillagpaff legesleghatalmasabb boszorkánya, Moreg Vaine, és a lány segítségét kéri. Egy egész nap – hogy pontosak legyünk: a múlt kedd – eltűnt. Teljesen. Így Füzi és Moreg Vaine veszélyes kalandra indulnak Csillagpaff vad vidékén, hogy megtalálják azt, amit elvesztettek. Azonban ha nem sikerül kideríteniük, hogy mi történhetett a hiányzó nappal, akkor annak az egész királyságra nézve súlyos következményei lesznek, sőt az egész univerzum széthullhat.
„Mocsári Füzi egy igazi példakép. Lehet, hogy nem ő a leghatalmasabb boszorkány, de erős, bátor, és helyén van a szíve.” Lili
„Nagyon élveztem Füzi kalandját. Rengeteget nevettem a vicces szituációkon. Ugyanakkor egy kicsit szomorú… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

Kiadói ajánlás: 12 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Delfin könyvek Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2021
302 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634992318 · Fordította: Ipacs Tibor · Illusztrálta: Sarah Warburton

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 49

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Navi P>!
Dominique Valente: Mocsári Füzi és az elveszett kedd

Bájos mese az elfogadásról, a barátokról, családról és a rossz döntésekről.
Füzi, Oswin, Tollas, Nolin, Jones, Szerencsétlen és a többiek. Egy látszólag szedett-vedett, össze nem illő társaság, akiket mégis összeköt a hit, a barátság.
Tetszett minden sora, mégha néha el is pityeredtem magam.
Kíváncsian várom a folytatást :)

csfannie>!
Dominique Valente: Mocsári Füzi és az elveszett kedd

„Gyerekkönyvhöz képest elég komoly és fontos mondanivalója van a Csillagpaff sorozat első részének. Füzi kalandjai izgalmasak és veszélyesek, a társai szórakoztatóak, a kötet pedig mesésen néz ki kívül és belül is. Nagyon tetszett, hogy egyes mondatok ki voltak emelve, az illusztrációk szuperül néznek ki, és a fordítás is igényes, amit nagyon fontosnak tartok ennyi fantázianév mellett kiemelni.”

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2021/07/dominique-va…

Juca P>!
Dominique Valente: Mocsári Füzi és az elveszett kedd

„- Néha egyszerűen csak azt kell tenni, ami a helyes”

Ámulatba ejtő ez a borító, a történet pedig varázslatos. Seprűn repülés, sárkányok… Ez a könyv egy kalandos utazás kezdete.
Az illusztrációk Chris Mould munkáira emlékeztettek.

A könyv elején találunk a fantasyvilágról egy térképet is, ami igazán hasznosnak bizonyult, mert olvasás közben nyomon tudtam követni, merre járunk éppen.

Kedveltem Oswint, bár a kép alapján inkább macskának mondanám, mint koboldnak. :D
„Teljesen macskasztikus volt,…”
De Füzi számára igazi támasznak bizonyult a kalandjaik során.

Az útja során Füzi újabbnál újabb barátokra és támogatókra talál, akik segítik őt küldetése teljesítésében. A végén már egészen nagy létszámú kísérete gyűlik össze: Tollas, Valahavolt Nolin, Nélkülözhetetlen Jones és Szerencsétlenség. Tollas volt közülük a kedvencem.

Öröm volt elmerülni ebben a fantasyvilágban, amellyel nem csupán egy kellemes olvasmányt kaptam, hanem egy olyan történetet, ami a barátságról és egyúttal az elfogadásról is szól. Remélem, nem kell sokat várnunk a folytatásra. :)

1 hozzászólás
AniTiger P>!
Dominique Valente: Mocsári Füzi és az elveszett kedd

Nem tudom, hogy nem fáj az arcom, ugyanis szinte végig fültől-fülig érő vigyorral olvastam Mocsári Füzi kalandjának elbeszélését! Oké, bevallom hősiesen, hogy a végén eltört nálam a mécses, de a könyv 90%-át végignevettem a bolondos karakterek, a lehetetlen szituációk és a vicces párbeszédek/koboldmorgások miatt.

Ajánló:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2021/07/dominique…

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
Dominique Valente: Mocsári Füzi és az elveszett kedd

A Csillagpaff egyszerűen elbűvölő. Szórakoztató olvasni, megnevettet, leköt, és tele van jó ötletekkel, gondolatokkal. Gyönyörű üzenetet ad át önmagunk erősebbé tételéről, a szeretetről, a bullyingról és a család fontosságáról. Imádtam olvasni, alig várom a következő részt.

Bővebben a blogomon:
» https://sorok-kozott.hu/2021/07/konyvkritika-dominique-…

Kicsibogár P>!
Dominique Valente: Mocsári Füzi és az elveszett kedd

Magasságos mennydörgés, ez a könyv a kedvencem lett. Tele van humorral, szeretettel, és életbölcsességekkel. Sírtam és nevettem a történeten, amivel jobbnál jobb kalandokat éltem át.Alig várom, hogy folytathassam Füzi kalandjait.

Mona29 P>!
Dominique Valente: Mocsári Füzi és az elveszett kedd

Nagyon nagy elvárással indultam neki ennek az olvasásnak és nem csalódtam. Sőt! Ez valami eszméletlen jó volt! Annyira kedves, vidám, szeretettel tele, miközben nagyon komoly témákat boncolgat. Az, ahogyan ez a kis szedett-vedett, látszólag össze nem illő társaság a sok-sok kalandon átverekedte magát és barátokká váltak, példaértékű. Nagyon megszerettem őket, Füzit, Oswint, Tollast, Nolint, Jonest, Szerencsétlent és a többieket.
Alig várom a folytatást!

vollys>!
Dominique Valente: Mocsári Füzi és az elveszett kedd

Nagyon bájos és varázslatos történet. :) És még humoros is!
Minden megtalálható benne, ami egy jó kis ifjúsági történet esetén elengedhetetlen: boszorkányok, koboldok, sárkányok, és egy nagy rejtély: Hová tűntek a keddi emlékek?
Füzi egy nagyon szerethető karakter, egy kislány, aki nem gondolja, hogy bármi értékes lenne benne, mégis bátran nekivág egy megoldhatatatlannak tűnő rejtélynek. Az események során új barátokat talál, egyre magabiztosabbá válik. A történet erről szól igazán, hogy higgyünk magunkban. Örülök, hogy elolvashattam, és amint az unokahúgom elég nagy lesz hozzá, megkapja tőlem ajándékba. :)
Egy dolgot nem értettem: Miért nem fordítottak le minden nevet, ha már a nagyját magyarították? De mindez nem von le az értékéből. A következő kötetre is vevő leszek.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Maxim_Kiadó KU>!

– El…tűnt?
Moreg mereven bámult rá. – Igen.
Kínos csend telepedett rájuk.
Füzi Moreget bámulta.
A boszorkány pedig őt.
A jelek szerint semmilyen más magyarázat nem volt. A boszorkány minden bizonnyal megőrült. Flóri nagyi azt mondta, hogy néha a legjobbakkal is megesik. Ő már csak tudja, hiszen neki is elment az esze.

Maxim_Kiadó KU>!

Valahavolt Nolin hirtelen felült.
– TE MAJDNEM ELHOZTAD A VILÁGVÉGÉT?
A jelek szerint épp azt a pillanatot idézte fel, amikor Füzi megpróbálta magához hívni a napot, Moreg Vaine pedig pánikba esett.
– HOGY MICSODA? – bömbölte odakint Tollas döbbenten. – Te majdnem elhoztad a világvégét?
Füzi vállat vont:
– De csak majdnem.

csfannie>!

A mágia sosem pusztul el – egyszerűen csak kivárja, amíg készen nem állunk rá.

csfannie>!

A fiúnak tudnia kellett volna, hogy küzdeni fog, hogy még jóval azután is képes lesz kapaszkodni az életébe, amikor mindenki más már feladta volna.

Maxim_Kiadó KU>!

– Én NEM vagyok macska! – ellenkezett Oswin. Füst kígyózott ki a táska tetején, majd vadul megrázkódott. – Az emberek manapság nem tisztelik a szörnyeket! Én a szörny vagyok az ágy alól. – Szipogott egyet.

Maxim_Kiadó KU>!

– Azt mondta, hogy elutazunk – morogta sötéten.
– Meg azt is, hogy megmentjük a világot – panaszkodott.
– De arról egy szót sem szólt, hogy ilyen nyavalyás seprűkön fogunk repkedni.

Maxim_Kiadó KU>!

– Nos, a látnokoknak is népszerűtlennek kellene lenniük. Senki sem akar olyasvalaki társaságban lenni, aki előrejelzi a halálát. Azonban nagyon kevesen képesek ilyesmit előre megmondani, így jó barátai az embernek, mert mindig azt mondják, amit hallani akarunk.

Maxim_Kiadó KU>!

– Mosodai szolgáltatás. A herceg szereti a finom holmijait Laelbe küldetni. Tudja, mit szoktak mondani az elfekről és a mosásról…
– Mit? – kérdezte az őr.
– Ó! Hát, hogy jók benne…
– Azt hittem, hogy egy viccet mondasz majd.
– Miből gondolta?
– Hát, amikor azt mondtad, hogy: „Tudja, mit szoktak mondani az elfekről és a mosásról”, akkor az ilyesmit általában valami vicc szokta követni.
– Maga viccesnek nevezi az elfeket, vagy mi?

csfannie P>!

Valaha a dicsőséget szerette volna, azt, hogy a családja tudja meg, hogy mit tett, hogy legalább egyszer azt gondolják róla, hogy „különleges” vagy „fontos”, de mostanra már rájött: egyáltalán nem számít, hogy mit gondolnak. Az a fontos, hogy ő mit gondol saját magáról.

Maxim_Kiadó KU>!

Oswin abbahagyta a zsörtölődést.
– Mert én kobold vagyok, és a szörny az ágy alól… Legalábbis valaha az vótam. Most én vagyok a szörny a táskában, ami valóban nem cseng olyan jól – felelte Oswin egy sóhajtás kíséretében, miközben óvatosan félig kidugta a fejét a becipzárazott táskából, hogy megnézze magának.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lucy Strange: A nővérek átka
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
Brandon Mull: A mesés menedék
Tuutikki Tolonen: Mumusdadus színre lép
Michelle Harrison: Egy csipetnyi mágia
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy
Szigeti Kovács Viktor: A táltos
Nyulász Péter: Helka
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
C. S. Lewis: Narnia krónikái