Winston ​Churchill harapós humora 4 csillagozás

Dominique Enright: Winston Churchill harapós humora

Ő volt korának legnagyobb szónóka és legnagyobb államférfija, a második világháború legnagyobb politikusa, a XX. századnak vagy éppen minden időknek legnagyobb angolja. A szabad világ mérhetetlenül sokat köszönhet Sir Winston Churchillnek.
Ennek a mitikus arányú hősnek a páncélzata mögött azonban mélyen érző, csodálni valóan szellemes és határtalanul humoros – némelykor igencsak csúfondáros kedvű – ember lakozott. Leghíresebb beszédei és mondásai utat találtak a történelemkönyvekbe és a mindennapi beszédbe egyaránt, de jó néhány aforizmáját, szójátékát, szellemességét, önmagán vagy másokon csattanó térfáját csak kevesen ismerik. Ez az élvezetes gyűjtemény száz meg száz mulatságos és gonoszkodó tréfájával hódol e csupa szív, elképesztően éles eszű, szertelenül tréfás és káprázatosan tehetséges angol férfiú üdítő szellemességének.

Eredeti mű: Dominique Enright: The Wicked Wit of Winston Churchill

>!
Korona, Budapest, 2004
168 oldal · ISBN: 9639589594 · Fordította: Bárdos László · Illusztrálta: Galbovy Attila

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Amapola P
Dominique Enright: Winston Churchill harapós humora

Vicc- és anekdota gyűjtemény, mint ilyen nem rossz, de nem is több annál. Elszórakoztatott, bár – vicckedvelő emberként – elég sokat ismertem már (ha nem is mindet Sir Winstonnal :-))

>!
Virág_Balázs_Face I
Dominique Enright: Winston Churchill harapós humora

Winston papa nem ment a szomszédba, ha hülyeségről volt szó, s nem is nagyon fogta vissza a gátlástalan, de mégis elegáns humorát, ami néha mar, mint a sav, de mindig frappáns! És nagyon szerette a szójátékokat, amiket nem lehet átültetni magyarra. Lehet rajta kuncogni rendese, szóval ha C. Úr egy másik oldala is érdekel, akkor tessék.

>!
lha
Dominique Enright: Winston Churchill harapós humora

Nagyon akartam és nagyon vártam a könyvet. Imádom az öreget :) zseniális szövege van. Ezért is szerettem volna egyben látni a szállóigéit. De sajnos nem adta meg azt az örömöt, amit vártam tőle. Voltak benne jó anekdoták, mondások. De sok poén így ledordítva azért nem jött át. Szóval a gyűjtemény nekem néhol kicsit erőltetett, egyébként pedig gyenge és kevéske. Ennél sokkal több idézetet találni tőle, ténylegesen nagy mondásokat is, amik itt nem szerepelnek. Egyébként találni benne tényleg fergeteges sztorikat is. Zseni volt a fickó, az nem kérdés :)


Népszerű idézetek

>!
cippo IP

Táviratváltás:
„Van szerencsém meghívni a miniszterelnök urat Pygmalion című darabom bemutatójára. Jöjjön el és hozza el egy barátját is, ha van. Bernard Shaw”
„Köszönöm a jeles író megtisztelő meghívását. Sajnos nem tudok elmenni az első előadásra. Elmegyek a másodikra, ha lesz. Winston Churchill”

>!
cippo IP

Szeretem a disznókat. A kutyák felnéznek ránk. A macskák lenéznek bennünket. A disznók egyenrangúnak kezelnek.

Az állatokról

1 hozzászólás
>!
cippo IP

Beszélgetés Nancy Astor és Winston Churchill között:
– Winston, ha az Ön felesége lennék, mérget öntenék a kávéjába!
– Nancy, ha az Ön férje lennék, meg is innám azt!

>!
LNB

A kapitalizmusnak az a sajátos hibája, hogy egyenlőtlenül részesít a javakban. A szocializmusnak az a sajátos erénye, hogy egyenlően részesít a nyomorban.


Hasonló könyvek címkék alapján

Huszár Károly – Papp Olivér (szerk.): Egy kövér ember meséi
Martin Amis: Koba, a rettenetes
Robert Graves: Én, Claudius
Ian Kershaw: Hitler 1936–1945
Jonas Jonasson: A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt
Bertényi Iván: Nagy Lajos király
Kertész Erzsébet: Szendrey Júlia
Bolyki Tamás (szerk.): A legnagyobb magyar királyok
Péter Katalin: A szigetország uralkodói
Brigitte Hamann: Erzsébet, Magyarország királynéja