Hatperces ​napló 4 csillagozás

Dominik Spenst: Hatperces napló

A boldogsághoz vezető út mindenki számára mást és mást jelent. Ez a napló csak egy ajtó a változások felé, de ezen az ajtón mindenkinek magának kell átmennie. A tudományos kutatások szerint napi hat perc elegendő ahhoz, hogy néhány hónap alatt gyökeresen megváltozzon az életünk. A Hatperces napló mindennapos használata hozzájárul a pozitív szokások kialakításához, és a könyvben szereplő számtalan bölcs idézet, a praktikus tanácsok és tanulságos történetek segítenek bennünket az önismeret fejlesztésében, lelki fejlődésünkben és a boldog pillanatok tudatos megélésében.
A könyv tökéletes ajándék önmagunknak, illetve azoknak, akik fontosak számunkra!

>!
Partvonal, Budapest, 2018
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155783272 · Fordította: Novák Petra

Most olvassa 10

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

TeresaM>!
Dominik Spenst: Hatperces napló

Karácsonyi ajándékként kaptam kedves barátnőmtől, ráadásul mindketten úgy gondoltuk, hogy ránk fér egy kis plusz motiváció. A kötet első fele tudományosan megalapozza, hogy miért is jó a hála, a tudatos életvezetés és, hogy miért jó, ha a reggeleket hálával kezdjük és este végig gondoljuk a nap pozitív eseményeit. Ezután kapunk egy minta oldalt, hogy hogyan érdemes kitölteni – ezt sokszor nem tartottam, mert pl több napi feladatot írtam le indoklás nélkül (az indoklások nagyon jók egyébként). Február első hétfőjén kezdtem kitölteni, eleinte rendesen, aztán néha becsúszott, hogy este töltöttem ki a reggeli részt is, szóval néha “csaltam” kicsit. Minden hét elején találunk öt kérdést, amelyek további gondolkodásra késztetnek minket az életünkkel kapcsolatban (család, munka, barátok, életvezetés, a múlt feldolgozása, jövőbeni tervek, emlékek felidézése, stb.). A kérdések nagyon jók és mellé jár minden héthez egy oldal a heti feljegyzéseknek. Ide valójában bármit írhatunk, gondolatot, véleményt, stb. Én mélyebb üzenetű könyvekről véleményt is írtam pl. Emellett van egy heti feladat is, amely szintén a fejlődésünk segíti. spoiler
Sajnos a kérdésekkel elmaradtam elég rendesen, szakdolgozatot írtam és néhány megakasztott kicsit, így még nem teljes a véleményem, ezeket ezután fogom kitölteni és maradtak még jegyzetes oldalak is.
A napok kitöltése tegnap járt le, úgy érzem segített pozitívabb szemlélettel látni a dolgokat. Összességében jó élmény volt a naplót töltögetni.


Népszerű idézetek

csucsorka IP>!

A legjobban úgy jósolhatod meg a jövőt, hogy megteremted azt.
ABRAHAM LINCOLN

73. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Demi Lovato: Légy erős!
Eckhart Tolle: Új Föld
Friderick Lenz: Szörföltem a Himaláján
Dale Carnegie: Hogyan fejezzük be az aggódást és kezdjünk el élni
Robert Maurer: Kaizen
Anthony Robbins: Ébreszd fel a benned szunnyadó Óriást!
Ni Hua-Ching: Belső alkímia
Eyn: A kiváló egyéniség 50 jellemvonása
Oprah Winfrey: Amit biztosan tudok
Timothy Ferriss: Titánok eszköztára