Félkövér 39 csillagozás

Dombóvári István: Félkövér

Jelenlegi információk szerint ez az egy életed van… Ne éld le dagadtan az életedet! A döntés a kezedben van. Te magad vagy a betegség és a gyógyszer is. Hú, ez már ilyen Steven Seagal-os volt…De most színre lépek! Megint a súlyproblémáimról fogok beszélni! Most minden erről fog szólni. Mindent elmondok, de akkor többet ne kérdezzetek!
Akármekkora közhely, de az életünk mindig küzdelem. Kezdve attól, mikor csak spermiumok vagyunk – mármint a férfiak.

Már akkor arról szól az egész, hogy gyorsabbnak kell lenni a másiknál. Én mondjuk kábé zigóta koromban voltam utoljára optimális súlyú. Mindannyian népszerűségre törekszünk, keressük a helyünket a világban. Legyen szó fogyókúráról vagy önmegvalósításról, sosem adhatjuk fel. Nem menekülhetünk hazugságokba. Elmesélem fogyókúráimat és a többi harcomat az életben, talán ebből ti is erőt meríthettek a mindennapi küzdelmeitekhez.

>!
Jaffa, Budapest, 2018
228 oldal · ISBN: 9789634750918
>!
Jaffa, Budapest, 2017
228 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155715136

Enciklopédia 1


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Dombóvári István: Félkövér

Én imádom Dombit. Nagyon szerettem volna már olvasnia valamelyik könyvét. Hát kicsit csalódásnak éltem meg, nagy benyomást nem tett rám. Száraz volt és sok. Az önálló estjén ezt elő is adja és szerintem élőben sokkal viccesebb.
De ettől függetlenül, jó volt ilyet is olvasni.

gabiica P>!
Dombóvári István: Félkövér

Alapvetően kedvelem Dombit, bírom a humorát, nem érzem erőltetettnek, ha Showder Klubról vagy egyéb fellépésekről van szó. Ezt a könyvet viszont eléggé erőltetettnek éreztem. Kicsit olyan volt, mintha önmaga ellen beszélne azzal, hogy őt nem érdekli a túlsúly és az ezzel kapcsolatos beszólások vagy viselkedés, de mégis erről szól az egész, egy újabb bőr van lehúzva róla.
Ha kizárom az előbbit, egy igenis humoros, karakteres könyvet kapok, és igazából még jobban meg lehet kedvelni az embert az írás mögött. Eléggé kettős érzelmeim vannak. Az erőltetettsége ellenére humoros volt, jók voltak a poénok, teljesen bele tudja képzelni magát az ember az adott szituációba. Tetszett a nyíltsága, hogy semmit sem takargat, több ilyen őszinte írásra lenne szükség!

ValerinLanz P>!
Dombóvári István: Félkövér

Ez a második könyv, amit magyar humoristától olvasok, már ha Bihari Viktória annak számít. Érdekes, hogy mindkettőnek gondja van a súlyával, és ebből aztán tényleg sok poént lehet gyártani.
Dombóvári Istvánt eddig egyszer láttam fellépni az Efott fesztiválon, és meglepően élveztem az előadását. Szóval nekem aztán egyáltalán nem a fogyása meg a visszahízása miatt ismeretes, sőt, eddig nem is tudtam arról, hogy volt neki egy ilyen rögös útja.
Jó volt arról olvasni, honnan indult, habár én sem elfogadni, sem megbocsátani nem tudom, ha valaki úgy viselkedik az iskolában, ahogy nő. Utána megtapasztalta, milyen a kemény munka, szóval szerintem megkapta a büntetését.
Érdekes volt, mennyire kellett hajtania azért, hogy egyáltalán meghallgassák a műsorát. Nem kísérem aktívan figyelemmel, de a hazai stand up felhozatalból az ő nevét ismerem egyedül.
Nagyon együtt éreztem vele és veszettül bólogattam, mikor a fogyás nehézségeiről beszélt. Hogy ez a kicsi csoki nem fog megártani. Meg hogy kit érdekel, ha így nem fogadnak el, akkor sehogy. Meg hogy az agya fáziskéséssel vette észre a visszahízást. Nem olyan sok még az, hol járok még a régi énemhez képest! Nagyon könnyű elcsábulni. Az életmódváltás egy folyamatos harc, mert soha többé nem eheted meg azt, amit akarsz.
Érdeklődve olvastam a végén a Norbival való együttműködését. Én is úgy állok a fickóhoz, hogy ne mondja már meg nekem, hogyan fogyhatok le, egyedül is menni fog. De akinek mégsem megy egyedül, akinek kell egy katonatiszt, aki ott áll felette és szabályokat ad, azoknak mégiscsak hasznos lehet Norbi.
István nem mondott újat ezzel a könyvvel – sportolj, de az étkezés fontosabb, tehát iktasd ki a cukrot, a szénhidrátot, stb. –, viszont közel kerülhet az emberekhez, hiszen a saját történetét meséli el.
Remélem az utolsó próbálkozása már maradandó lesz. :)

csakegyluca P>!
Dombóvári István: Félkövér

Imádom dombit, és showder klubot is. Ez a könyv rátett egy lapáttal. Nekem sokat segített. Olyan ötleteket hallottam amit még soha. Ezeke a tippek sokat segítettek, és neked is fognak ha le akarsz fogyni ;-)

bodr>!
Dombóvári István: Félkövér

Mivel nem nézek tévét, számomra teljesen ismeretlen volt az írója, csak a cím kétértelműsége keltette fel az érdeklődésemet. Emiatt a médiás utalásokat sem nagyon tudtam hová tenni. A könyve alapján azonban megkedveltem a fickót.

Attól sem kell tartani, hogy standuposként teleszórta a könyvét agyzsibbasztó poénokkal, mert egy-két számomra oda nem illő humorkodáson kívül a többi vicces rész látszólag ösztönösen érkezett a szövegbe, ezért nem erőltetett a stílus.

Hogy mennyire motiváló a mű a túlsúlyos emberek számára, arról nem tudok nyilatkozni, mert én épp a BMI index másik végén kullogok, viszont mivel ilyen irányú fantáziát is látok benne, a saját példányomat továbbpasszoltam egy célközönségbelinek.

Cholito>!
Dombóvári István: Félkövér

Eddig is szerettem Dombit, de ezzel a könyvvel nagyot nőtt a szememben. Le a kalappal előtte.

MarkóNagyJulcsi P>!
Dombóvári István: Félkövér

Alapból nagyon szeretem Dombi előadásait. Kíváncsi voltam erre a könyvére is. Én is régóta küzdök a súlyommal ilyen-olyan módszerekkel, jó volt olvasni más szemszögét, sokszor humoros de mégis komoly megközelítésből.

Renáta_G>!
Dombóvári István: Félkövér

Ez a könyv mindenkinek szól. Életmódtanácsokat senki ne várjon tőle, ez inkább amolyan életrajzi könyv, megtoldva általános igazságokkal, melyekkel a legtöbb kövér ember szembesül. Sőt, aki tudja, hogy milyen stand up comedy közben Dombóvári, akkor azt is hozzá kell tennem, hogy ne várja, hogy fájni fog a hasa a nevetéstől olvasás közben, de azért erősen benne van a szerző humoros oldala is. Közvetlen, őszinte, szerethető, élvezetes írás. Örülök, hogy egy kicsit lehetőségem volt megismerni egy másik oldaláról is. Belesni a gyerekkorába és felnőttkori megpróbáltatásaiba.

Bővebben: http://kulturpara.blog.hu/2017/09/07/dombovari_istvan_k…

jolanka2>!
Dombóvári István: Félkövér

Annyira Dombi stílusban van megírva, hogy néha visszacsengett a fülemben a hangja… Néhány poén visszaköszönt a stand upos fellépésekből, ez nem volt annyira szerencsés, mert igen, a közönség mindig újra vágyik. Viszont gratula, meglett a diploma, lementek a kilók, hülyeségeket meg mindenki csinál – néha bizony félre kell tenni a büszkeségünket.

Dorina_Tóth>!
Dombóvári István: Félkövér

Kellemes könyv volt. Gyorsan haladtam vele. Dombitól egy kicsit viccesebb könyvre számítottam, de így is nagyon élvezhető volt.


Népszerű idézetek

Fancsuka>!

Az emberek felszínesek, a külső alapján ítélnek. Régebben a jómód jele volt, büszkeségre adott okot a kövérség.
Most szégyen, mert a gyengeség jele.

1.

Fancsuka>!

Kinek mi áll rendelkezésére: van,aki már gyerekkorában jól néz ki, van, akinek gazdagok a szülei (ergo ő is gazdag lesz), akinek pedig egyiksem jutott, az megpróbál vicces lenni.

1,

Amapola P>!

Jelentkeztem az ATV-n a Humorbajnokságra.
… Nem volt igazi közönség, hanem 30 fizetett statiszta. Ők parancsra röhögtek, és meg volt nekik mondva, hogy nem nyúlhatnak a kellék pogácsához.

89. oldal

Fancsuka>!

A skatulyákat nem kerülhetjük el. Az a nem mindegy, hogy milyen az a skatulya. Nagy-e, vagy kellemes-e számodra? Nem hiszem, hogy Roger Moore-t zavarná, ha azt mondjak neki, hogy ő volt a legjobb James Bond.

Előszó

Fancsuka>!

Most minden erről fog szólni. Mindent elmondok, de akkor többet ne kérdezzetek!

Előszó

csakegyluca P>!

Emlékeim szerint mindig elébe mentem annak, hogy csúfoljanak a súlyom miatt

29. oldal

Tavasz>!

Úgy kellene ezt csinálni, hogy mindkét félnek jó legyen, nekem is, neki is. Amikor jönnek a fényképezőgépekkel, mindig mondom, hogy üljünk le és dumáljunk. Mindig tisztelem, ha ő megtisztel engem. De ne csak egy darabot akarjon hazavinni belőlem, ne csak dokumentálni akarjon.

146. oldal, 7. fejezet (Jaffa Kiadó, 2017.)

Amapola P>!

Felemelő és csodálatos, hogy pár, betegségnek tűnő dolog elmúlik a fogyókúra hatására. Csakis azzal, hogy helyesen táplálkozol.

155. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kertész Erzsébet: Vilma doktorasszony
Nyáry Krisztián: Festői szerelmek
Nyáry Krisztián: Merész magyarok
Fekete István: Ballagó idő
Menyhért Anna: Női irodalmi hagyomány
Horváth Csaba: Reptéri nyúl
Bertényi Iván: Nagy Lajos király
Janikovszky Éva: De szép ez az élet!
Király Jenő: Karády mítosza és mágiája
Pomogáts Béla: Radnóti Miklós