Tisztelt Olvasóbíróság! Minősített bűnesettel állunk szemben. Engedelmükkel ismertetem a tényállást. Elsőrendű vádlott Pandacsöki Boborján már évek óta megfigyelés alatt áll. Felszólításunkra nem volt hajlandó igazolni magát, azzal az olcsó kifogással, hogy nincs személyi igazolványa. Súlyosbító körülmény, hogy – mint mondja – őt ez nem is érdekli, merthogy a szóban forgó okmány nem ehető (sem céklával, sem csokiöntettel). Pedig Boborján kézzel foghatóan valós személy: Dolák-Saly Róbert álnéven fejti ki színpadi és írásos tevékenységét. Tettestársa, Szászi Móni másodrendű vádlott bujtogatásban, bűnpártolásban marasztalható el. Az elkövetők írásaikban nem átallottak a humor eszközeihez folyamodni. Sőt: aljas szándékkal illusztrációkat csempésztek az önmagukban is botrányos szövegek közé. Mi több: ártatlan, védtelen állatokat rajzoltak és fényképeztek le! Kérem a tisztelt olvasóbíróságot, hogy a felsorolt vádpontok figyelembevételével a kiszabható legsúlyosabb büntetést rója ki az… (tovább)
Boborján 47 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 2004

Beszélgettem a Besenyő Pista bácsival, és megmondta a véleményem: szerintünk a Boborján jó kis könyvecske, de még jobb, amikor nézzük őtet a tele vizilóban.
A könyvben vannak rajzok, nem látni ennél viccesebbet, amíg asszem ellát, de most itt a végre, és jól megcsillagozom nekije. Csak négyszer, mert öt csillag csak akkor jár, ha élőben, vagy legalább a tévében. Vagy ha kapok két csokit.

Fülig ér a szám, annnnyira IMÁDOM!!! Lehetne kivételesen 10 csillagot adni rá????
Egyébként ajándékba kaptam! A jetitől :D (A jeti a legkedvesebb barátom beceneve :) )
Ha egy picit is magam alatt vagyok, ez a könyv mindig segít!
Na és persze mondanom sem kell, hogy DSL „hangján” olvasom Boborján összes megnyilvánulását :D :D

Néha azt gondolom, nekik van egy külön hülyeség-mirigyük a fejükben, onnan jönnek folyamatosan a viccek, mert hogy más embernek ennyi és ilyen jó.. nem lehet máshogy :) csak ülök és röhögök :))

Nagyon jó volt újraolvasni a már ismert sztorikat, és bővíteni a repertoárt a még nem ismertekkel =)

Műsorvezető
Nos, mondja Boborján, ön szerint maga hány évig fog élni?
Maszkimum ezeret.
Műsorvezető
Óh! Ha ilyen sokáig él, nem fél attól, hogy esetleg majd unatkozni fog?
Boborján
Nem. Nem, mert viszek magammal könyvet.
Aha. És azt olvasgatja?
Igen
Műsorvezető
Ha már itt tartunk, elárulná nekünk, hogy milyen könyveket szeret?
A pirosat.
Műsorvezető
Értem, és van magának otthon gyűjteménye piros könyvekből?
Boborján
Van. Kettőt tegnap festettem be.
A legtovább élő ember

Boborján (kikelve magából)
Nem? Akkor meg miért akarják, hogy én olvassam a maguk koszos könyveit? Ráadásul az összeset. Mi vagyok én? Aktakukac? Könyvtárhernyó? Kötetgiliszta, vagy regénypióca? Esetleg könyvmolylepke? Mi? Olyat kapsz, hogy beadod a kulcsot a kiadóba! Buta ponyvacsótány!

Műsorvezető
[…] Mondja, vissza tud emlékezni arra, hogy mi volt az első könyvélménye?
Boborján
Vissza. Amikor a fejemre esett a könyvespolc.
Műsorvezető
Értem, de én természetesen nem ilyen jellegű élményre gondoltam, hanem olyan mesekönyvre vagy regényre, amit…
Boborján
Ja, a mesekönyv, az tavaly reggel esett a fejemre, amikor fölágaskodtam.
Műsorvezető
Nem az érdekel engem, hogy hova esett a mesekönyv, hanem, hogy olvasta-e?
Boborján
Dehogy olvastam, úgy földhöz vágtam, mint amikor mérges vagyok. A fejemre esik, aztán még olvasgassam is? Kényeztessem? Vakaragassam a gerincét? Mi vagyok én, könyvmasszőr? Vagy pisziáter?

Műsorvezető
Olvasta például a Tartuffe-öt?
Egészségére!
Műsorvezető
Köszönöm, de nem tüsszentettem.
Boborján
Dehogynem! Most mondta, hogy üff!
Műsorvezető
Boborján! A Tartuffe, az egy színmű! Egyáltalán tudja maga, hogy miről szól a Tartuffe?
Boborján
Hát, ha az színmú, akkor az biztos egy vörös-sárga tehén, aki meg van fázva…
Műsorvezető
Szerintem maga nem olvasta a Tartuffe-öt.
Boborján
Mér' olvastam volna, amikor az nem is könyv, csak egy színmú, nem?
Műsorvezető
Nem, de ebbe most ne menjünk bele. Mond az magának valamit, hogy Aranysárkány vagy Pacsirta?
Boborján
Egy szót se. Ez meg milyen hülyeség? Hogy mondana nekem valamit egy sárkány? A pacsirtáról már nem is beszélve. És mit mondanának, mi? A sárkány maszkimum azt, hogy „háu”, a pacsirta meg azt, hogy „csipcsirip”. És ha ezt mondanák, akkor mi van? Attól olvasottabb lennék? Jaj, de hülyeség ez!
Műsorvezető
Ezek Kosztolányi-regények, de mindegy. Mondok akkor mást…
Boborján
Az jó lesz! Ez már olyan unalmas volt.
Műsorvezető
A Candide című regényt olvasta?
Boborján
A kandidit? Azt nem olvastam. Mit lehet olvasni egy bácsi mellbimbóján? Az tényleg megjelent könyvben, hogy kandidi?
Műsorvezető (fásult beletörődöttséggel)
Persze hogy megjelent.
Boborján
Ezek szerint az én köldökömet is ki lehetne adni? Látom magam előtt a kirakatba': hatalmas, nagy könyv, rajta a címe: Boborján köldöke. A borítóján egy csinos fotó a hasamról, ahogy éppen tartom a köldökömet. Jaj, de szép lesz! Csak úgy kapkodják majd az emberek! Olyan sokat megvesznek, hogy besztcelle… hogy celebesz… hogy a legjobb zeller lesz belőle.
→ |
---|

Műsorvezető
Boborján, nem mondták még magának, hogy komplett őrült?
Nem is vagyok komplett!
Hát tényleg nem.