Madáretető 150 csillagozás

Dolák-Saly Róbert: Madáretető Dolák-Saly Róbert: Madáretető

Dolák-Saly ​Róbertnek ez nem a másik oldala, hanem az egyik, ahogy Boborján nevű alteregója mondaná. Az egyik a sok közül. Nem a zenész, nem a dalszerző, nem a tanár, nem a színész, hanem az író, akit a nyolcvanas években a L'art pour l'art tagjaként ismert meg a nagyközönség. A társulattal új műfaj tört be a szórakoztató műsorok világába: megszületett a magyar abszurd humor, az egyetemisták kabaréja. A futuristák meglepetéselvével rokon, szójátékokra épülő, politikamentes, öncélú (?) nevettetés – olykor a halandzsa Karinthy által szentesített rangján. Példa rá a Lila liba, a Winnetou, A három testőr és a jeti vagy a legutóbbi Rigoletto avagy a rotterdami toronyőr. A Madáretető Dolák-Saly Róbert koholmány- és kacsagyűjteménye. Újságírói stílusparódia, ötletakrobatika, többszörös nyelvi bravúr. Abból indul ki, hogy egy elsüllyedt kontinens – az Agyatlantisz – kutatása során a régészek a távoli jövőben felbecsülhetetlen dokumentumok birtokába jutnak: három épen maradt napilapszám… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2002

Libri, Budapest, 2016
162 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634330189
Európa, Budapest, 2012
Európa, Budapest, 2010
164 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630790567

Jagika P>!
Dolák-Saly Róbert: Madáretető

Na, ez az a könyv, amit kifejezetten mások ajánlására olvastam el. Igaz, mértékkel ugyan, de szeretem az abszurd humort és a szóvicceket, bár néha ebből egy kicsit sok volt. Ettől függetlenül Winnetou és társai fantasztikusak, főleg ha olvasáskor „hallom” az előadást is. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy poén családi és baráti szállóigévé vált…

fülcimpa>!
Dolák-Saly Róbert: Madáretető

Szülinapi ajándék a bátyám feleségétől. Amikor átadta, rögvest visszavette és felolvasott belőle. Emlékszem, kényszeredetten nevettem és arra gondoltam, na szép, tuti magának vásárolta :)
Hogy miért is volt bennem ellenérzés? Mert nem bírom az erőltetett Boborján figurát.
Tehát, először kivert a víz de sz@r könyvet kaptam, ám amint az ünnepi ebéd után én magam lapoztam bele, sógornőm örömmel hallgatta vinnyogásom és az ÉN felolvasásom.
Ezeket az apró szeleteket nem érdemes egyben, egyvégtében befalni, ízlelgetni kell, lapozgatni a könyvet. Azon vettem észre magam, hogy voltak kis írások, amiket már vagy ötödjére olvastam, de még mindig nagyon tudtam röhögni.
A szerző egyértelműen elmebeteg, nem e Földön él, de jól van ez így, megbocsátható, ha már ennyi baromságot összegyűjtött az emberek szórakoztatására.

Petra027>!
Dolák-Saly Róbert: Madáretető

Három napilapot olvashatunk, melyek érdekes, izgalamas és olykor vicces híreket, interjúkat és képregényeket tartalmaznak. Nem érdemes kihagyni. Olvasd te is, hogy naprakész legyél!

porcellan>!

Kénytelen voltam megvenni:-))
A könyvesboltban belenéztünk a barátnőmmel és amikor már folyt a könnyünk a nevetéstől és kínosan sokan néztek ránk, úgy gondoltuk kosárba vele aztán spuri kifelé.

Pasxalitsa>!

Elfogult vagyok? Talán. Az biztos, hogy megunhatatlan. Naftalin Ernő, imádlak ❤

Papusz>!
Dolák-Saly Róbert: Madáretető

Ez a gyerek meg nem normális.

A fél csillag levonás azért, mert L'art pour l'art-on való felnövésemnek köszönhetően tudom, mennyit dob ezen marhaságokon az előadásmód…

oltidori I>!
Dolák-Saly Róbert: Madáretető

Még mindig iszonyú szórakoztató, tele intelligens humorral, de még ez a kb. 150 oldal is sok. Nem szeretek sokáig ülni egy könyvön, de ezt egyszerre bevinni kissé humortúladagolást okoz. :D

szeptember99>!
Dolák-Saly Róbert: Madáretető

Mikor rájöttem a kötet 'logikájára', nagyon tetszett a könyv. Legjobban Winnettou kalandjai, Az egri csillagok és a többi képregény tetszett, illetve a művészetek rovat.

Társkeresés

Én egy negyvenhárom éves, szép arcú, kissé molett, de aranyszívű kozmetikusnő vagyok. Keresem azt a jóképű, hatvan év feletti, vékony, magas, intelligens, híres színészt, aki a Darvas Iván.

46. oldal (Európa, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Darvas Iván

Kezdő űrhajósok 12 pontja
1. Először is: ne zavarjuk meg a visszaszámlálást röhögcséléssel!
2. Ne piszkáljuk a mellettünk ülőt start közben!
3. Ha kilövés után bárki csönget, ne nyissunk ajtót!
4. Súlytalanság állapotában ne köpködjünk!
5. A szájunk elé belebegő, gyanús állagú folyadékgömböt csak akkor kapjuk be, ha meggyőződtünk arról, hogy más nem szegte meg az előző szabályt!
6. Utazás közben mindig legyen nálunk toll, hátha ki kell töltenünk egy-két űrlapot!
7. Legyen velünk egy tapasztalt hollywoodi színész, aki már játszott űrös filmben.
8. Vigyünk magunkkal kolbászt, mert az univerzumra különösen érvényes a közmondás, hogy „Több Nap, mint kolbász”!
9. Társaságban ne pulzár!
10. Csak akkor menjünk űrsétára, ha tiszta a levegő!
11. Űrséta közben ne engedjük el kutyánk pórázát, ha kedveljük őt!
12. Ne álljunk szóba idegenekkel!

Horrorszkóp
A rákokra, a szüzekre és a vízöntőkre ráeshet a könyvespolc hirtelen. Ha tehetik, ne olvassanak, könyvtárba se járjanak, sőt kerüljék a könyvespolc témájú filmeket is.

Kapcsolódó szócikkek: Vízöntő csillagjegy

Vasárnapi dráma
Kozma László, 39 éves, abádszalóki lakos Párta utcai lakásán lefogta, és több késszúrással megölte azt a csirkét, amit a felesége vett a vasárnapi ebédhez. Kozmáék a védtelen állatot saját halott tyúknak tekintik.

Társkeresés

Én, kérem„ egy tisztességes, egyedülálló nő vagyok. Eszem ágában sincs megosztani a békés magányomat holmi jöttment alakkal, aki majd széthajigálja a mocskos alsógatyáit a lakásomban, éjszakánként telehorkolja a hálószobámat, és nem képes maga után kikapcsolni a tévét. Jobban teszi, ha nem jelentkezik, mert én leszedem a fejét, befőzöm télire, és fölteszem a stelázsira a lecsó mellé! Takarodjon innen, maga tolakodó gazember! Jelige: MÉG MIT NEM!

88. oldal (Európa, 2010)

Daru>!

KÖNYVajánlat
Ajánlom, hogy olvassanak könyveket!

75. oldal (Európa)

Morn>!

Helyhiány miatt két hírt összevontan közlünk:

Tegnap egy Váci utcai ékszerüzletben tűz, Kecskés pedig egy mexikói öklözőt ütött ki.
A porig égett boltban az anyagi kár, a magyar fiú győzelme pedig a világbajnoki cím elnyerése szempontjából jelentős.

22. oldal (Európa, 2010)

Felhívás!

Mindenki jöjjön fel hozzám!

47. oldal (Európa, 2010)

Találós kérdések

Mi az? Kutya, de nem macska?

(Kutya)

139. oldal (Európa, 2010)

Öngyilkosság
Egy pedagógus furcsa módon vetett véget életének: felrobbantotta magát egy csónakban. Testének darabjai a Dunába hullottak. A rendőrök eddig csak egy tanári kart találtak a vízben.