Őrült ​világ 13 csillagozás

Dobray Sarolta: Őrült világ

„Újságíró vagyok, s ez feljogosít minden merészségre, átlépni olyan világokba, amelyektől addig, azt gondoltam, betonfal választ el” – mondja Saci. Vajon hol van a „szerzői bátorság” határa? Mennyire lehet vagány és vakmerő az újságíró, aki utánajár egy különösen kockázatos, kacagtatóan bizarr, vagy szívszorítóan szép történetnek? Dobray Saroltát nem kell félteni az ilyen helyzetekben. Hihetetlenül bravúros, felfoghatatlanul merész riportjai olyan őrült világba kalauzolnak el bennünket, amelyről nem is gondolnánk, hogy mi magunk is benne élünk.

>!
202 oldal

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Levenzia>!
Dobray Sarolta: Őrült világ

Nem voltak nagy elvárásaim a könyvvel kapcsolatban. Néha belefutok ilyen jellegű könyvekbe, és szívesen el is olvasom őket. Nem mondom, hogy az a kifejezetten érdekfeszítő könyv, de el lehet olvasni. Az ember rácsodálkozik dolgokra, amivel nem szembesül amúgy nap mint nap. Miután annyi mindent lenyomtak már az utóbbi időben a torkunkon, úgy gondolom, hogy meglepődni, elrettenni már nem nagyon tudok sajnos :(

AnnaSz>!
Dobray Sarolta: Őrült világ

Izgalmas és megdöbbentő. De nem annyira, mint amennyire lehetne.
Nem szeretnék én nagyképűen és lenézően vélekedni, mert élveztem, de valahogy többre számítottam. Talán túl sok volt a sztori egy könyvbe sűrítve, talán a stílus nem fogott meg igazán, de egy valami biztos – nem 100% ez a könyv.
Ettől függetlenül, azért örülök, hogy elolvastam. Prostitúció, függőségek, szeretethiány, nehéz sorsok – nemcsak olvasni, de írni is nehéz erről a témáról. Csak nekem egy kicsit klisés lett.

lilaszilva>!
Dobray Sarolta: Őrült világ

Mindig is szerettem a riport írásokat. Mindig is szerettem az emberi történeteket. Így nekem ez a könyv nagy kedvencem lett!
Rendszeres Nők Lapja olvasóként meg még inkább, mivel Dobray Sarolta írásaival ezúton ismerkedtem meg.
Mindenkinek tudom ajánlani, aki kedveli az effajta írásokat, véleményem szerint nem fog csalódni! :)

anni_olvas>!
Dobray Sarolta: Őrült világ

A világ tényleg nagyon őrült. Jó kis riportkönyv, nekem tetszett.
(Egyébként a Nők Lapjában közölt cikkeket tartalmazza.)

Arabella>!
Dobray Sarolta: Őrült világ

Az írónő stílusa tetszik, de jobban szeretem a jó és szép dolgokat, mint az őrült világot. Elolvastam és tudnom kell, hogy van ilyen is. Az biztos, hogy nem olvastam még ilyen témában könyvet, viszont ha a kezembe kerül fogok még.

ClumsyCollie>!
Dobray Sarolta: Őrült világ

Kicsit sokkoló volt. Nem ír durván a szerző, csak durva dolgok vannak az életben. Csodálom, amiért minden ilyemibe belemászott, csak azért, hogy írjon róla. Nem tudom, hogy képes lennék-e olyan kevés vonakodással leülni a szipus, koszos fiúkhoz a téren, mint ahogy Sarolta tette. De az időnként külföldön ipart űző nők lelkét se nagyon próbálnám megérteni. Szerecsére nem vagyok riporter. Megdöbbentő dolgok vannak ebben a könyvben, örülök, hogy olvashattam, különben nem hiszem hogy találkozhattam volna velük.


Népszerű idézetek

AnnaSz>!

Szerek a vérben, vágások a karon, piszok a ruhán. Még fiatalok. Mögöttük az élet.

AnnaSz>!

A jó pillanatokat pedig mindenkinek magának kell megcsinálnia.

anni_olvas>!

– Mégis, miből élsz?
– Hirtelen felindulásból…
– Kérni… Szoktál?
– Hogy koldulni? Mondd csak ki szó szerint, hát nincs ezen mit szégyellni! Igen, szoktam. Mikor nagyon dadog már a kezem a fáradtságtól, a hidegtől, akkor odamegyek és… De soha nem ingyen kérem! Írok öt-hat verset naponta, azt el-adom egy kocsmában. Ránézek az ember ábrázatára, látom, hogy értelmesnek néz ki, és sutty… rákérdezek: Öregem, szívességből nem vennél egy-két verset tőlem? Így élek, sajnos… No így. Aztán van a félelem. Mikor kezdek kijózanodni. Mint például éjjel, mikor jött a fagy. Akkor van, hogy rettegek. De egyre ritkábban. Ugyanis én igaz embernek tartom magam. Énnekem tulajdonképpen emberi ellenfelem, ha úgy vesszük, nincsen. Egyedül az Istentől félek.

AnnaSz>!

A pillanat… Tudod, ami volt, elmúlt, ami lesz bizonytalan, de ami van, az biztos.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kármán Irén: Szemben a maffiával
Vujity Tvrtko: Pokoli történetek – Különkiadás
Alföldi Róbert – Csáki Judit: Magánügy
Havas Henrik: Havas story(k) 1
Lakatos Levente: A pillangók ébredése
Krasznahorkai László: Nem kérdez, nem válaszol
Benkő László: A másik ösvény
Lakatos Levente: Simlis
Nyáry Krisztián: Így szerettek ők 2
Tarja Kauppinen: A nép igazsága