A ​szép magyar bor 1 csillagozás

Dlusztus Imre – Kaiser Ottó: A szép magyar bor

A szőlő indái a nemzet több évezredes múltját fonják össze. A francia, a spanyol, a portugál, az olasz, a görög, a német és a magyar, mindössze hét nemzet mutathat ki történelméből ilyen gazdag, az élet minden elemére kiható együttélést az ember és egy gyümölcs között. Krisztus vére. Ez a szent metafora csakis azért születhetett meg, mert a szőlő semmivel sem összehasonlítható, különös, önálló életet élő, megszemélyesítésekre ösztönző, átlényegülő növény. A szőlő gyümölcsféle ugyan, de termésének csak töredékét fogyasztják nyersen. Lédús bogyóit kipréselik ugyan, de a léből csak kicsiny hányad lesz alkoholmentes ivólé…
2003.

>!
Alexandra, Pécs, 2000
160 oldal · ISBN: 9633683653

Hasonló könyvek címkék alapján

Bárány István: A magyar bor
Rácz László – Cs. Varga István: Borkultúra – kettős tükörben
Cey-Bert Róbert Gyula: A bor vallása
Bíró Lajos: A szőlő és a bor ősi magyar titkai
Cey-Bert Róbert Gyula: Tokaji borgasztronómia
Eperjesi Imre – Kállay Miklós – Magyar Ildikó: Borászat
Cey-Bert Róbert Gyula: A magyar bor szellemisége
Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja
Lukács László – Ambrus Lajos – L. Simon László: Édes szőlő, tüzes bor
Cey-Bert Róbert Gyula – Szabó Géza: Balatoni borgasztronómia