A szőlő indái a nemzet több évezredes múltját fonják össze. A francia, a spanyol, a portugál, az olasz, a görög, a német és a magyar, mindössze hét nemzet mutathat ki történelméből ilyen gazdag, az élet minden elemére kiható együttélést az ember és egy gyümölcs között. Krisztus vére. Ez a szent metafora csakis azért születhetett meg, mert a szőlő semmivel sem összehasonlítható, különös, önálló életet élő, megszemélyesítésekre ösztönző, átlényegülő növény. A szőlő gyümölcsféle ugyan, de termésének csak töredékét fogyasztják nyersen. Lédús bogyóit kipréselik ugyan, de a léből csak kicsiny hányad lesz alkoholmentes ivólé…
2003.
A szép magyar bor 1 csillagozás
Hasonló könyvek címkék alapján
- Bárány István: A magyar bor ·
Összehasonlítás - Rácz László – Cs. Varga István: Borkultúra – kettős tükörben ·
Összehasonlítás - Cey-Bert Róbert Gyula: A bor vallása ·
Összehasonlítás - Bíró Lajos: A szőlő és a bor ősi magyar titkai ·
Összehasonlítás - Cey-Bert Róbert Gyula: Tokaji borgasztronómia ·
Összehasonlítás - Eperjesi Imre – Kállay Miklós – Magyar Ildikó: Borászat ·
Összehasonlítás - Cey-Bert Róbert Gyula: A magyar bor szellemisége ·
Összehasonlítás - Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja ·
Összehasonlítás - Lukács László – Ambrus Lajos – L. Simon László: Édes szőlő, tüzes bor ·
Összehasonlítás - Cey-Bert Róbert Gyula – Szabó Géza: Balatoni borgasztronómia ·
Összehasonlítás