The ​Infernal Battalion (The Shadow Campaigns 5.) 1 csillagozás

Django Wexler: The Infernal Battalion Django Wexler: The Infernal Battalion

Military ​might and arcane power clash in Django Wexler’s thrilling new Shadow Campaigns novel.

The Beast, the ancient demon imprisoned beneath the fortress-city of Elysium for a thousand years, has been loosed on the world. It absorbs mind after mind, spreading like a plague through the north. The fell army it has raised threatens the heart of Vordan, and it is under the command of the Beast’s greatest prize: legendary general Janus bet Vhalnich.

As Queen Raesinia Orboan and soldiers Marcus D’Ivoire and Winter Ihernglass grapple with the aftermath of a hard-fought military campaign, they soon discover a betrayal they never could have foreseen. The news arrives like a thunderbolt: Janus has declared himself the rightful Emperor of Vordan. Chaos grips the city as officers and regiments are forced to declare for queen or emperor.

Raesinia must struggle to keep her country under control and risks becoming everything she fought against. Marcus… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Ace, 2018
480 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780451477347
>!
Head of Zeus, 2018
600 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781786696458

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Noro
Django Wexler: The Infernal Battalion

Ez a harc lesz a végső, de tényleg. Mi tagadás, a Shadow Campaigns sorozatát három vagy négy kötetben is kényelmesen el lehetett volna mesélni, de ezzel együtt sem állíthatom, hogy bármelyik részén is unatkoztam volna. Wexler igazi erőssége ugyanis az, hogy a háborút minden részletével együtt mutatja be: a tervezést, a felvonulást, a várakozást, a csatát, a visszavonulást, a túlélők bűntudatát, a politikai manőverezést, majd pedig azt, ahogy kezdődik az egész elölről. (Nekem például a harmadik rész volt a kedvencem, pedig az adott hozzá a legkevesebbet a fő történethez, a Fekete Papok elleni titkos háborúhoz. De zseniálisan mutatta be Winter tábornokká, és a női szabadcsapatok valódi hadosztállyá válását.) Az utolsó részben tulajdonképpen – meglepő módon – kevesebb a háborús cselekmény, és többet látunk a hátországbeli eseményekből. Mégis egy logikus és izgalmas lezárása a sorozatnak.

Nem érdemes ezen a ponton belemenni a részletekbe, mivel a negyedik kötet egy tényleg váratlan csavarral zárult. Az erőviszonyok teljesen átrendeződtek, megjelent egy új ellenfél, a Démonfaló pedig az ellenséges vonalak mögött ragadt. A sztori érdekes módon adaptálja a napóleoni háborúk utolsó szakaszát, ezúttal már kétségtelenül fantasztikus elemekkel a középpontban. A lövészárok-fantasy irányzatának egy újabb kellemes darabja.


Népszerű idézetek

>!
Noro

“I thought it was God who sent us the Beast of Judgment?” Winter said.
“He did,” Abraham said. “But He also sent us the means to keep ourselves safe.”
“God can be sort of a jerk that way,” Alex said.

Chapter 3

>!
Noro

“Give me stolid morons for enemies, every time. The only certain thing when two ‘great’ generals do battle is that a lot of poor soldiers are going to end up dead.”

Chapter 11

>!
Noro

“No king is an honorable man. Not if he wants to keep his throne for long.”

Chapter 14


Hasonló könyvek címkék alapján

George R. R. Martin: A Game of Thrones
Glen Cook: The Books of the South
Joe Abercrombie: Before They Are Hanged
Joe Abercrombie: Half a War
Glen Cook: With Mercy Toward None
Peter Higgins: Truth and Fear
Miles Cameron: A Plague of Swords
Daniel Polansky: Those Below
Joe Abercrombie: The Heroes
R. Scott Bakker: The Thousandfold Thought