Az ​ősi magyar rovásírás és mai alkalmazásai 3 csillagozás

Dittler Ferenc: Az ősi magyar rovásírás és mai alkalmazásai

A székely-hun-magyar rovásírásról eddig megjelent könyvek jobbára a rovásírás eredetét, tárgyi emlékeit és szabályszerűségeit tárgyalták. Dittler Ferenc könyve azonban ősi örökségünk mai, művészi szintű életre keltésével foglalkozik. A szerző az összerovások (ligatúrák) mestere. Az összerovások kiterjedt alkalmazása kizárólag a magyarok elődeire jellemző és e könyvből számtalan ötletes formáját tanulhatjuk meg. Dittler Ferenc játszik a betűkkel és nekünk is kedvet csinál a játékhoz. Máris tollat ragadunk, változatokat alkotunk saját és szeretteink nevének leírására, várakat építünk, virágcsokrot kötünk a betűkből és mosolygunk…

A kötet számos „kalligrafikus” képe nem csak bevezet rovásírásunk művészetébe, hanem ösztönző erőt ad annak gyakorlásához, továbbadásához. A könyv végén található rovásírásos történelmi szöveg kitünő lehetőséget teremt arra, hogy a kötetet olvasókönyvként is használjuk.

>!
192 oldal · ISBN: 963701411X · Illusztrálta: Dittler Ferenc

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Goofry P
Dittler Ferenc: Az ősi magyar rovásírás és mai alkalmazásai

Gazdagon illusztrált, játékos „képeskönyv”, amely segítséget nyújt az „összerovás” alkalmazási területeinek megismeréséhez. Célja tehát elsősorban ezen ligatúrák írásmódjainak bemutatása, mely már-már képzőművészeti magasságokba emeli a kalligrafikus írásjelek alkotta szövegeket, tárgyakat. A rovásírásból jó példákat ad a könyv logikai betűrejtvényekre és a kreativitásra. Tetszetős, szép megjelenésű kiadvány, melyet immáron átforgatva úgy érzem, hogy kezdem pedzegetni a témát.

>!
gjudit8
Dittler Ferenc: Az ősi magyar rovásírás és mai alkalmazásai

Ez már igazi művészet. Az összeírások szinte rejtvényszerű formákat idéznek… Igazi modern alkalmazási lehetőségeket és ötleteket kínál a könyv.


Népszerű idézetek

>!
gjudit8

A múlt megismerése, az ősök tisztelete, a hagyományok ápolása és mai alkalmazása azért egyre időszerűbb, mert korunkat és a jövőt nem a felszínen működő és folyton változó érdekviszonyok egyre zavarosabb hatásai fogják élhetővé tenni, hanem éppenséggel az elmúlt évtízezredek által kikristályosított, értékálló ősi elvek betartására törekvő egyéni emberi magatartás.

54. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

David Harris: Kalligráfusok Bibliája
Módszeres tanmenet a szépíráshoz aczéltollszemekkel
Gáncs Nikolasz: Shodo – Az ecset útja
Jean Bordet: Kalligráfia
Horváth Edit: Grafológia
William M. Timlin: The Ship that Sailed to Mars
Rafik Schami: Das Geheimnis des Kalligraphen
Rosemary Sassoon: The Practical Guide to Calligraphy
Rafik Schami: Die dunkle Seite der Liebe
David Harris: The Art of Calligraphy