Disney ​– Vaiana 29 csillagozás

Disney – Vaiana Disney – Vaiana

A történet főhőse, Vaiana, arra született, hogy egy nap Motunui törzsfőnöke legyen. Amikor szeretett szigete veszélybe kerül, vitorlát bontva útnak indul, hogy teljesítse küldetését, és megmentse a népét. Vajon sikerül Vaianának fényt derítenie a tenger rejtélyére, és rátalál saját élete valódi céljára?

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Disney mozis könyvgyűjtemény

>!
Kolibri, Budapest, 2017
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634370093 · Fordította: Takács Orsolya
>!
Kolibri, Budapest, 2016
72 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634370024

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
Coffee I
Disney – Vaiana

Tipikusan olyan mese volt, amilyenre vágytam: nekem tetszett, a lányok pedig elaludtak. :-D
Komolyra fordítva: élveztem a felolvasást, érdekelt a vége. Sokat dobott az élményen a gyönyörű illusztráció és az átlátható szövegelrendezés. Külalakra és tartalomra is igényes könyv, egyetlen nyelvtani baki zaklatott csak fel pár percre.

>!
Narutofan98 P
Disney – Vaiana

A filmet még azóta sem láttam, hogy kijött, pedig már rongyosra hallgattam az összes dalt YouTube-on. :D Nagyon tetszett maga a rajzolás, maga a történet leírása. Szívesen elolvastam, mielőtt nekivágok a filmnek.

>!
hollow_crown
Disney – Vaiana

A történettel semmi gondom nem volt, nagyon látványos lehet a mese, tetszik a világ, tetszik a rajz, tetszik a tanulság. DE ezek a nevek…és egyre több név és egyre cifrábbak és aztán megjelenik valami (vagy valaki?) és nem tudom kinek ki, micsoda, mi, merre… Bár lehet, csak túl fáradt vagyok.

>!
Jaina
Disney – Vaiana

Vaiana egyértelműen a Disney univerzum legvagányabb hercegnője, a gyerekekkel nagyon szeretjük ezt a mesét. Gyönyörűek a könyv illusztrációi, viszont sajnos a szöveg hagy némi kívánnivalót maga után. Az összes vicces jelenet hiányzik, az szinte élvezhetetlenül le van egyszerűsítve a történet. A fordítás szintén borzasztó zavaró, olyan, mintha a fordító nem látta volna magyarul a mesét (lásd a horog-kampó eltérést például) :(

>!
ZsuZsanna5
Disney – Vaiana

Érdekes kis történet. Tetszik a vagány csaj főszereplő és a tökéletlen félisten nehezen kialakuló barátsága. Jók a kalandok, szépek a képek.

>!
Caledonia_Valley P
Disney – Vaiana

Az eredeti mesét nagyon szeretem, a könyv azonban sokkal kevesebbet adott, mint vártam. Az illusztrációk gyönyörűek, ám a fordítás hagy némi kivetnivalót maga után. Ami leginkább idegesített, az a Te Fiti neve előtt lévő felesleges „a” betű, mintha csak egy pesti gyerek azt mondaná: a Józsi, a Mari, a Pisti stb. stb. Ez rettenetesen zavart, és sokat levont az olvasás élvezhetőségéből…

>!
Kyupirappa
Disney – Vaiana

Unokatesóimnak vettem ki a könyvtárból, a kicsivel el is kezdtük olvasni az elejét, pár részt elmagyarázott, hisz látta a mesét, én viszont nem. Vagy egy hónapra kölcsönadtam nekik, de nem olvasták el, csak én, miután visszahozták. Őszintén szólva, ez nem az én mesém, nem tudtam mit kezdeni a karakterekkel, furcsa volt nekem ez a világ, viszont a rajzok gyönyörűek.

>!
szymba23
Disney – Vaiana

Nem volt rossz ez a Disney könyv sem. Átadta azt amit az animációs filmben megszerettem. :)

>!
lilijan
Disney – Vaiana

Nehéz elképzelni, hogy vkik ezért a szövegért és fordításért pénzt kaptak. Az illusztrációk Disney-bájosak.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Walt Disney – Dínó tesó
Walt Disney – Csingiling és a kalóztündér
Walt Disney – Repcsik
Walt Disney – Zootropolis
Walt Disney – Csingiling és a Soharém legendája
Walt Disney – Szenilla nyomában
Barbie Mariposa
Glenn Dakin: L'ecsó
Eric Geron: Disney – A Szépség és a Szörnyeteg
Zelk Zoltán: A három nyúl