Disney ​– Micimackó: 5 perces történetek 4 csillagozás

Disney – Micimackó: 5 perces történetek

Üdvözlünk a Százholdas Pagonyban! Vegyél részt Micimackó születésnapi zsúrján, segíts megtalálni Nyuszi jókedvét, és játssz Zsebibabával! Ezt a kedvenc mesehőseidről szóló, 5 perces, rövid mesékből álló gyűjteményt bármikor olvashatod: alvás előtt, útközben, vagy amikor csak kedved tartja. Fantasztikus kalandokban lehet részed Micimackó elbűvölő világában, amelyek megédesítik az álmodat!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2021
196 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634378372 · Fordította: Wohl Anita

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Disney – Micimackó: 5 perces történetek

Talán nem mi vagyunk az egyetlenek, akiknél a gyerek esténként alig fér el az ágyban, mert a fél Százholdas Pagony vele együtt alszik, hiszen A. A. Milne kedves szereplői az elmúlt 95 évben több millió gyerkőc és felnőtt szívét meghódították.

Szinte pontosan egy éve, hogy megvettük Bencének a szintén Kolibri Kiadós gyönyörűséges Disney Micimackó mesegyűjteményt, ami elindította őt a Micimackó iránti rajongás útján, éppen ezért nem is volt kérdés, hogy ennek a kötetnek is ott a helye a polcunkon.

A Micimackó – 5 perces történetek egy nagyon aranyos mesekönyv, amiben szép színes illusztrációkkal gazdagított rövid meséket találhatunk. Ahogy megszokhattuk, ezek a Micimackó mesék is barátságról, szeretetről és egymás segítéséről szólnak.

Bár nem mindegyik mese tetszett egyformán, de ez egy mesegyűjtemény esetén talán nem is olyan meglepő. Nekünk két kedvencünk volt, Az új Zsebiszitter és A nagy mézescsupor-mentőakció (ez utóbbi egyébként már létező mese volt, talán ezért is érződött erősebbnek).

A papír minőségével viszont nem igazán vagyok megbarátkozva és ezt a problémát már az 5 perces húsvéti történetek kapcsán is tapasztaltam. Szerintem nem túl gyerekbarát, mert elég könnyen gyűrődik. Ilyen szempontból a Disney Micimackó mesegyűjtemény sokkal jobb minőségű, és azon a fajta papíron szerintem a színek is sokkal szebben kijönnek, itt minden illusztráció kicsit halványnak érződik.

Összességében nekünk nagyon tetszett ez a könyv, és bátran ajánlom minden Micimackó rajongónak, akár már két éves kortól.

http://veronikasreaderfeeder.com/disney-%e2%80%8b-micim…
https://www.instagram.com/p/CXS4PtuoK-o/…

Juca P>!
Disney – Micimackó: 5 perces történetek

Ez a kötet is egy remek válogatás, egy picivel jobban is tetszenek a benne lévő mesék, mint Disney – Micimackó mesegyűjtemény című kötetben szereplők. Ebben a könyvben viszont Róbet Gida szemei nem tetszenek, mert pontszemeket rajzoltak neki.
Két kedvenc mesém lett a gyűjteményből Az új Zsebiszitter és Micimackó orvoshoz megy.

Utószó_blogger >!
Disney – Micimackó: 5 perces történetek

Ezeket a történeteket olvasni ezért számomra mindig olyan, mintha egy puha takaróba burkolnák a lelkemet, és egy olyan helyre repítenének, ahol semmi rossz dolog nem történhet. Nem csoda, hogy Micimackó és barátai máig hatalmas rajongótáborral bírnak.

Ami a hamisítatlan Micimackó-hangulatot illeti, ez a kötet sem okozott csalódást! A könyvben 15 mese kapott helyet, melyek tényleg elolvashatók 5 perc alatt, sőt, volt egy-két tényleg nyúlfarknyi, akár 1-2 perc alatt felolvasható történet is. Azonban egyiknél sem volt hiányérzetem, mert mindegyik nagyon aranyos volt, miközben egy kis kaland és tanulság is helyet kapott a jól ismert karakterek meséiben. Nagy nehézségek árán kiválasztottam néhány kedvencet is, köztük rögtön az első történetet, melynek Türelem, Micimackó! a címe, és arról szól, hogy hogyan próbálja eltölteni a napot kedvenc medvebocsunk, amíg a születésnapi meglepetésbulijára vár.

Bővebb értékelés: https://www.utoszo.hu/2021/12/08/disney-micimacko-5-per…


Hasonló könyvek címkék alapján

Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Marék Veronika: Télapó és ezüstmackó
Vázsonyi Endre: Rémusz bácsi meséi
Bonny Becker: Medve látogatója
Disney – Micimackó mesegyűjtemény
Catherine Leblanc: Megérkezett!
Nicholas Oldland: A melegszívű medve
Kormos István: Vackor világot lát
Fésűs Éva: Minibocs
Walt Disney – Micimackó karácsonya