Disney ​– Karácsonyi mesegyűjtemény 22 csillagozás

Disney – Karácsonyi mesegyűjtemény

Készülj az ünnepekre kedvenc mesehőseiddel! Olvasd el, hogyan szervezi meg Ralph és Vanellope a rosszfiúk karácsonyi partiját! Borítsd ünnepi díszbe az otthonod Woodyval, Buzz-zal és a Toy Story többi szereplőjével! Kövesd nyomon Elza és Anna első közös karácsonyát! Az elbűvölő ünnepi mesegyűjtemény történetei életre keltik a karácsony varázslatos…

Tagok ajánlása: 2 éves kortól

>!
Kolibri, Budapest, 2021
206 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634377566 · Fordította: Wohl Anita
>!
Kolibri, Budapest, 2020
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634377566

Kedvencelte 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

Detti_Olvasósarka P>!
Disney – Karácsonyi mesegyűjtemény

Csodaszép rajzok, aranyos, szívmelengető történetek!
Legjobban a hercegnős történetek tetszettek, percekig csodáltam a gyönyörű illusztrációkat!
2 mese volt, ami nem tetszett; a Dagobert bácsis és a Ralphos, de én inkább a lányos meséket szeretem, így nem meglepő, hogy ez a 2 nem talált utat hozzám.
Karácsonykor biztosan fogom még lapozgatni, meghozza a kedvet az ünnepekhez! :)

Hópárduc P>!
Disney – Karácsonyi mesegyűjtemény

Hihetetlenül szép karácsonyos mesékkel lettünk gazdagabbak. :)

AranyCsillag>!
Disney – Karácsonyi mesegyűjtemény

Nem tudok levonni fél csillagot, mert annál sokkal jobb volt, így 4,75 csillagot érdemel :D Azt is csak azért, mert az egyik mesét már ismertem, anélkül 5 csillag és új kedvenc! :)
Szóval, az úgy kezdődött, hogy van ez a könyv: Walt Disney – Karácsonyi mesék és csak arra emlékszem, hogy rengetegszer olvastuk kiskoromban és nagyon-nagyon szerettem. Mivel ez hasonlított és egy Libriben bele is lapoztam és megállapítottam, hogy ugyanolyan stílusúak benne a képek, mint a fentebb említett könyvben, így megbeszéltem Anyával, hogy megrendelem neki Popper Péter egyik könyvét, ha beletesszük ezt is a kosárba az ingyenes szállítás miatt. Beleegyezett. :) Úgyhogy köszi-köszi Anyu! ♥
Egyszerűen csodálatos volt ez a könyv, visszarepített kiskoromba, és anya hangján hallottam a meséket. :) Annyira jó érzés volt, hogy szavakkal szinte le sem tudom írni. :) Ráadásul mindegyik mese új volt számomra, kivéve a 101 kiskutyás (és ezért az a miniatűr levonás, mert kicsit csalódott voltam, hogy ismétlést is felfedezek benne, de az a mese is annyira jó, hogy végül mégsem bántam annyira). :)
Aranyhaj meséjét kicsit rövidnek éreztem, a Jégvarázsnál meg a kisfilm történetét vártam, de újdonságot kaptam. :) A legeslegnagyobb kedvencem Wall-e meséje volt, abszolút 5*, annyira aranyos volt, hogy teljesen elérzékenyültem.
Az ilyen mesék miatt érdemes olvasni, ilyenekért érdemes kisgyermeknek lenni. Azt hiszem új kedvencet avattam (így 25 éves fejjel), és mindenképpen megőrzöm, hogy karácsony tájékán ebből olvashassak majd a gyerekeimnek. :)
off

Utószó_blogger>!
Disney – Karácsonyi mesegyűjtemény

Mi lehetne jobb párosítás, mint a karácsony és a Disney-mesék? Nem sok minden jutott eszembe, így hát gyorsan elolvastam a Disney vadonatúj, különleges mesegyűjteményét, mely 12 ízig-vérig karácsonyos történetet tartalmaz új és régebbi Disney-hősökkel. Azt már előre leszögezném, hogy nem okozott csalódást a kötet, de még mielőtt rátérnék a tartalomra, szokás szerint meg kell említenem a gyönyörű kivitelezést: a könyv keménytáblás, belül pedig nagyon szép, színes illusztrációk díszítik a kötet oldalait. Szeretem, hogy az ehhez a könyvhöz hasonló Disney-mesekönyvekben mindig pontosan úgy jelennek meg a karakterek, ahogy a mesékből ismerjük őket, így mellékesen azt is érdekes volt megfigyelni, hogy hogyan változott a technika mondjuk a Suzy és Tekergő és a Jégvarázs között.

De nemcsak a gyönyörű kivitelezés miatt foglalt el azonnal előkelő helyet a szívemben a mesekönyv, ugyanis a történetek is nagyon jól sikerültek. Találkozhattam újabb mesehősökkel, például Annával és Elzával, de régebbiek is feltűntek egy-egy mesében, például nagy örömömre Micimackó és barátai! És ha már itt tartunk, talán Micimackó cuki története lett a kedvencem is a kötetből, melyben a csacsi öreg medve megfeledkezik az ajándékokról, de véletlenül mégis mindenkinek örömet okoz. Nagyon tetszett emellett Wall-E szívmelengető karácsonyi meséje is, melyben a kis robotok próbálták utánozni az emberek ünneplését, vagy Aranyhaj története, melyből kiderül, hogy a lány a toronyban nem éppen úgy ismerte meg a karácsonyt, ahogy mi.

Bővebben a blogomon: https://www.utoszo.hu/2020/12/16/disney-%e2%80%8b-karac…

SáraKata P>!
Disney – Karácsonyi mesegyűjtemény

Aranyos kis történetek karácsonyra Disneytől. Kislányommal együtt olvastuk. Gyönyörű, figyelemfelkeltő képek társulnak a csodás történetek mellé. Találkozhatunk többek között Aranyhaj első karácsonyával, a Toy Story játékainak karácsonyával, Wall E és Eva első közös karácsonyával és Mickey Karácsonyi énekével is.

Edina_Palotas_Dascal>!
Disney – Karácsonyi mesegyűjtemény

A Mikulás egy aktuális ajándékkal lepte meg a lányomat, próbáltunk így hangolódni az ünnepekre.
Ebből a sorozatból már van egy könyvünk, az érdekesebbnek tűnt nekem és a négy évesemnek is. Sajnos ezért többször más könyvet választott, leginkább egy már ismertett.
Aranyosnak aranyos volt, de nem igazán nyerte el a tetszesünket.
Valószínűleg lesznek mások akiknek viszont tetszeni fog.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sven Nordqvist: Pettson karácsonya
Marék Veronika: Télapó és ezüstmackó
Marék Veronika: Kippkopp karácsonya
Walt Disney – Boldog karácsonyt Miki egér és barátai társaságában
Csörgő Anikó – Füzesi Zsuzsa: Csodaország
Borsi Darázs József: Jön a Télapó
Móra Ferenc: A didergő király
Mauri Kunnas – Tarja Kunnas: Télapó tizenkét ajándékot kap
Sven Nordqvist: A kobold karácsonyi titka
Radvány Zsuzsa: Hull a pelyhes fehér hó…