Disney ​Hercegnők – Lélegzetelállító történetek 19 csillagozás

Disney Hercegnők – Lélegzetelállító történetek

Keress Ariellel varázslatos éjjeli liliomot, derítsd ki Jázminnal, mit jelent igazi hercegnőnek lenni, és csatlakozz Belle-hez egy nagy kalandra! Vesd bele magad ebbe az öt gyönyörű, felemelő mesébe, és meglátod, le sem tudod majd tenni ezt a csodálatos gyűjteményt. Légy bátor, hallgass a szívedre, és sose add fel a reményt – ezekkel a hercegnőkkel az oldaladon bármi lehetséges!

Eredeti cím: Disney Princess – Breathtaking Stories

Kolibri, Budapest, 2018
128 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634372318 · Fordította: Horváth M. Zsanett

Perly>!
Disney Hercegnők – Lélegzetelállító történetek

Nagyon szép és igényes mesekönyv. A borítón mondjuk, kicsit megdöbbentem. Azt hittem, olyan lesz, mint a Micimackó mesegyűjteménynek, de tévedtem, ugyanis ez szivacsos és keménytáblás. Ami természetesen nem baj, csak fura, hogy ennyire különböznek a „sorozaton” belül.
A történetek egytől egyig mind aranyosak. A Belle-es mesében nagyon tetszett az elkutyulódik szó, de inkább Arielhez illik jobban, mint Belle-hez (tőle rengetegszer hallottam már). Az illusztrációk gyönyörűek (bár egyes oldalakon a hercegnők elég furára sikeredtek). Az egyetlen negatívuma: néhány oldal olyan sötét, hogy a fekete betűket alig lehet elolvasni. Ettől függetlenül megérdemli az öt csillagot. :-)

Dolostiel>!
Disney Hercegnők – Lélegzetelállító történetek

Bájos történet 5 kedvelt Disney hercegnővel. Majdnem csak a kedvenceim voltak benne. :)
Az illusztrációk szépek, a történetek kedvesek, és tanulságosak. A szövegek elég rövidet, így inkább a kisebbeknek ajánlanám, bár a történetek mindenkit megmosolyogtatnak majd! :)

Millázs>!
Disney Hercegnők – Lélegzetelállító történetek

Nagyon szeretjük (igen, a fiam is, még). :)
Szép kiadás, nagy és színes rajzokkal, szép lányokkal (abnormálisan vékony darázsderékkal), kevés szöveggel, de minden történetben a bátorság, az okosság és a jószívűség kiemelkedő szerepet kap.

Belle, az ószeresnek nem adtad vissza a zsák ruhát!

Annamária_Seres P>!
Disney Hercegnők – Lélegzetelállító történetek

Gazdagon illusztrált, csodálatos könyv. Nem csak a gyerekeimet varázsolta el.

FarkasBarbara>!
Disney Hercegnők – Lélegzetelállító történetek

Ez a mesekönyv tényleg lélegzetelállító! És nem csak kívülről! A benne lévő 5 mese mind szép és kedves, a szereplők segítőkészek és bátrak, jó példát mutatnak a gyerekeknek. Nagy kedvenc lett nálunk!

Garabonciás>!
Disney Hercegnők – Lélegzetelállító történetek

Voltak benne egész jók, a számomra a kánonból keveset „foglalkoztatott” Merida története nagyon tetszett, ahol a bajba jutott kistestvérét menti meg. Illetve rögtön az első Ariel-mese is jó volt, ahol nagyon bátor és megmenti a bajba jutott halakat. Jó volt, hogy a szintén keveset szerepeltetett Mulan is kapott egy mesét, ahol ugyan elveszit valamit, de mégis egy sokkal értékesebb dologgal lesz gazdagabb. Belle története nekem slampos volt, talán még Jázminénál is jobban.

Edina_Palotas_Dascal>!
Disney Hercegnők – Lélegzetelállító történetek

Nagy élvezett volt gyerek korom ismert és szeretett hercegnőit most más mesékben felismerni. Főleg úgy , hogy egy 3 éves ugrál mellettem és közben kiabál, hogy mesét akar.
Tetszet, hogy a hercegnők hűségesek maradtak az alap történethez: Belle feláldozo, Merida bátor, Jázmin jóságos és így tovább. Így egy új, de mégis ismert történet szállnak örvendhetem.
Maga az illusztrációk és a színezés megszokott, azaz a Disney által ígért magas minőségű. Így kellő társa egy szép mese könyvnek.