Disney ​– Adventi mesekalendárium 12 csillagozás

Disney – Adventi mesekalendárium

„Egy olyan fenyő magasodott előttük, amelyhez foghatót Bambi még sosem látott. Színes bogyókból és pattogatott kukoricából fűzött girland futott körbe rajta. Minden ága végén egy érett, lédús alma lógott. Bambi szerint a legszebb a fa tetejét díszítő arany csillag volt.”

Ünnepi visszaszámlálás 24 minikönyvvel!

A 24 varázslatos és időtlen történetet rejtő adventi kalendárium december minden napjára tartogat egy bájos
Disney-mesét, hogy teljes legyen az ünnepi készülődés.

Várd együtt a karácsonyt kedvenc mesehőseiddel!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2021
576 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634378563 · Fordította: Krivánszky Emőke, Wohl Anita

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Disney – Adventi mesekalendárium

A Disney Adventi mesekalendárium határozottan 2021 egyik legkülönlegesebb könyve. Ebben a hatalmas kiadványban 24 zsebecske található, amelyben 24 apró kis könyv kapott helyet. A könyvecskék egy-egy Disney mese karácsonyi történetét tartalmazzák, amelyhez a szerzők igencsak széles palettáról válogattak meséket, így kisfiúk, kislányok, régebbi és újabb meséket kedvelők, Pixar és klasszikus Disney meserajongók is ugyanúgy megtalálhatják a kedvenc történeteiket.

Számunkra a történetek fele már nem volt újdonság, ugyanis a tavaly megjelent csodaszép Disney karácsonyi mesegyűjtemény 12 meséje is helyt kapott a könyvben, de 12 másik történet valóban új volt benne, ráadásul a formátum miatt a már ismert történetek is másként hatottak.

Személy szerint nekem nagyon tetszett ez a megoldás és nagyon ötletesnek találom az egészet, ráadásul ezek a pici könyvek igazi kis gyerekkézbe való méretűek, amit Bence például hihetetlenül imád. A történetek között akadtak erősebbek és gyengébbek is, és ugyanez elmondható az illusztrációkról is, amelyek közül nem mindegyik követte az eredeti rajzfilm stílusát, például a Némó nyomában meséjénél szerintem nem igazán sikerült eltalálni a jó grafikát.

Nagyon tetszett, hogy a legtöbb történet próbálja megragadni a karácsony lényegét és szeretetről, önzetlenségről, ajándékozásról, barátságról szólnak. Nekem az egyik kedvencem a Robin Hoodos történet volt, de Verdás és a Toy Story-s történeteket is töretlenül imádjuk.

Nem is tudom, hogy a kiadvány méretét negatívumként vagy pozitívumként kezeljem, de tény, hogy tényleg hatalmas és nem tudom, hogy hova fogjuk tenni jövő karácsonyig. :)

Összességében ez egy nagyon ötletesen kialakított mesegyűjtemény, ami nagyon szép részesévé válhat az adventi várakozásnak. Különösen ajánlom ezt azoknak a szülőknek, akik nem szeretnek édességeket tenni a kalendáriumba, hiszen nincs is szebb ajándék minden napra, mint egy újabb csodálatos történet, amin osztozhatunk a gyerekekkel.

http://veronikasreaderfeeder.com/disney-adventi-mesekal…

Anna_Tóth_5>!
Disney – Adventi mesekalendárium

Imádtam a kis rövid meséket, a színes rajzokat, a kedvenc mesehősökkel új történetekben találkozhatunk… ♥ 8 hónapos kislányomat is lekötötték a rövid történetek ☺️♥

Utószó_blogger>!
Disney – Adventi mesekalendárium

Amikor először hallottam az Adventi mesekalendáriumról, rögtön be akartam szerezni, hiszen tudtam, hogy a kötetben 24 karácsonyos Disney mese kapott benne helyett. Karácsony előtt pedig még szívesebben olvasok meséket, mint általában, így azonnal megragadott a könyv, anélkül, hogy tudtam volna, hogy milyen különleges formátumú is ez a mesekalendárium, mely valójában nem is egy kötet, hanem egy olyan gyűjtemény, melyben 24 minikönyv kapott helyet. Ezek 24 kis zsebben kaptak helyet, így hozva létre egy adventi kalendáriumot, azonban a mesék természetesen a számoktól függetlenül is, akármikor olvashatók.

Ez a forma nekem abszolút az újdonság varázsával kapott, és nagy örömmel kezdtem el forgatni a kicsi könyveket, melyek mindegyikében egy Disney mese olvasható. Külön örültem, hogy a könyvecskék tényleg teljesen önálló kis kötetek – saját fülszöveggel –, és mindegyik egyedi illusztrációt is kapott. Bár a mesék nem nagyon rövidek, azért néhány perc alatt elolvashatók, így kiválóak lehetnek estimesének a karácsonyi időszakban. Mivel nagyon sokféle karakter feltűnik a mesékben, a hercegnők mellett például Wall-E, Rontó Ralph, Pinokkió, Némó, Olaf és Micimackó, így a történetek között garantáltan megtalálja a kedvencét minden gyerek.

Bővebb értékelés a blogomon:
https://www.utoszo.hu/2021/12/12/disney-adventi-mesekal…


Hasonló könyvek címkék alapján

Timo Parvela: Miú, Vau és a hatalmas hógolyó
Bartos Erika: Bogyó és Babóca karácsonya
24 mese téli estékre
Jennifer Coulmann: Az igazi ajándék
Kiss Judit Ágnes: Babaróka karácsonya
Takács Viktória: Betlehemi mese
Cynthia Paterson: A bűvös szán
David Bedford: Találkoztam a Télapóval!
Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai
Julia Donaldson: Bot Benő