Disney ​– 5 perces történetek hősies lányokról 11 csillagozás

Disney – 5 perces történetek hősies lányokról

Vágj bele egy új kalandba kedvenc Disney- és Pixar-szereplőiddel! Lovagold meg a hullámokat Lilóval, bújócskázz Vaianával, és csípd nyakon a rosszfiúkat Judy Hopsszal! Öt perc alatt elolvashatod a történeteket – akár elalvás előtt, akár egy közös meséléshez, amikor csak szeretnéd!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2020
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634377559

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
Disney – 5 perces történetek hősies lányokról

Ez egy kétségkívül hiánypótló mesekönyv, ami szerintem telitalálat lehet azoknak a gyerekeknek, akik imádják a Disney és a Pixar meséit, szívesen eltöltenének több időt a főszerepplőkkel, mondjuk egy-két rövidebb esti mese alkalmával.

Vannak benne kiemelkedő történetek, a legtöbben az erős üzenet mellett a humor is megtalálható, ráadásul az illusztrációk is szépen megidézik a rajzfilmek hangulatát, abszolút nem éreztem azt, hogy kilógna a képből.

Összességében csak ajánlani tudom ezt a könyvet, még a gyengébben sikerült mesék ellenére is. A könyv hátulján lévő szöveg szerint 3 éves kortól lehet felolvasni.

Bővebben a blogomon:
» https://sorok-kozott.hu/2020/12/konyvkritika-disney-5-p…

_Nikki>!
Disney – 5 perces történetek hősies lányokról

„Sokak számára ismerősek lehetnek a Kolibri Kiadó 5 perces történetei, akik nem csak a Disney, de a Pixar és Marvel univerzumból is merítettek már a közelmúltban. Mivel volt szerencsém már két hasonló kötetet olvasni, így megvolt a határozott elképzelésem arról, hogy mégis mit fogok kapni a könyvtől és bár nem vártam túl sokat, ezúttal nagy örömömre, pozitívan kellett hogy csalódjak…

Az előző kötetek ugyanis vegyes érzéseket hagytak bennem. Hiába ugyanis a csodás illusztráció és a kötés minősége, ha a nyelvezet vagy a történet hagy maga után kívánni valót. Az alapötlet viszont, mely szerint ezúttal a bátor és hősies lányokról lesz szó, nem hagyott nyugodni, tökéletes választásnak tűnt egy lelkes ötévesnek, aki előtt még ott az egész, gyakran nehéz élet. Bíztam abban, hogy ezúttal más lesz, ezúttal talán minden történet rejt majd magában valamiféle tanulságot és aminek legalábbis egy minimális cselekménye van, ha nem is feltétlen emelkedik szépirodalmi magasságokba.”

A teljes értékelés »https://nemfelunkakonyvektol.hu/2020/12/disney-%e2%80%8…

Clementine_929 P>!
Disney – 5 perces történetek hősies lányokról

Hm, ennek a lovas párja valahogy jobban tetszett, egy csomó helyen olyan illusztrációk voltak, mintha csak kikapták volna a rajzfilmből, így sok újat nem nyújtott sajnos. De sebaj! Aranyos ettől még.

Utószó_blogger>!
Disney – 5 perces történetek hősies lányokról

Ha általánosságban akarok beszélni a kötetről, akkor először is el kell mondanom, hogy a könyv – ahogy azt a Disney kiadványoktól megszokhattuk – nagyon szép és igényes kiadás lett, a lapok vastagok, az illusztrációk pedig olyanok, mintha a mesék filmváltozatából vették volna ki őket, így azonnal felismerhetjük kedvenc szereplőinket. Érdekes, hogy ezek a karakterek főleg régebbi mesékből származnak, így Aranyhaj vagy épp Elzáék helyett a kötetben feltűnik Mulan, Jázmin az Aladdinból, Minnie egér, vagy épp Lilo. Persze van néhány olyan szereplő is, aki már az újabb mesékből ismerős, ilyen Vaiana, Judy Hopsz, de talán ide sorolható még A hercegnő és a béka Tianája is. Nincs persze baj azzal, ha nem mindig ugyanazok a karakterek szerepelnek a Diney mesekönyveiben, sőt kimondottan üdítő volt régi kedvenceket is felfedezni a hősök között, sőt, tetszett, hogy olyan lányok is megmutatták a vagányabb oldalukat, akik a saját meséjükben még elég passzívak voltak, így például Csipkerózsikáról is kiderült, hogy nemcsak sokáig tud várni a hercegre, de remekül tud lovagolni is. Más kérdés, hogy a kisebb gyerekek vajon ismerik-e még ezeket a kevésbé új karaktereket.

Bővebb értékelés a blogomon: https://www.utoszo.hu/2020/12/17/disney-5-perces-torten…

SToth_Tunde>!
Disney – 5 perces történetek hősies lányokról

Szuperek voltak. Talán 1-2 volt amire azt éreztem, hogy kicsit össze van csapva de szerencsére elég hosszúak voltak így is hogy még élvezhető legyen.


Népszerű idézetek

Szelén>!

Ahogy Szimba kitért az orrszarvúak útjából, belerohant egy seregnyi flamingóba.
– Bocsi! – kurjantott a rikoltozó madaraknak.

74. oldal Kalandra fel!

Szelén>!

– Amikor elkezdtem, én is csak ennyit tudtam csinálni. Nem tudtam pörögni, és kétballábas voltam. Rengeteget kellett gyakorolnom, de ha nekem sikerült, neked is fog. Próbáld ki!

48. oldal A tamburintánc


Hasonló könyvek címkék alapján

Sven Nordqvist: Findusz elköltözik
Zelk Zoltán: A három nyúl
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék
Julia Donaldson: A majom mamája
Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé
Rotraut Susanne Berner: Őszi böngésző
A kis gyufaáruslány
József Attila: Altató
Csukás István: Pom Pom meséi – Festéktüsszentő Hapci Benő
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű