Porcicák 3 csillagozás

Diószegi Ágnes: Porcicák

A gyermekkor misztikus-mágikus világában gyökerezik Diószegi Ágnes olvasmányos, hiteles hangon megszólaló meséje, amely a rázós témákat sem megkerülve mindennapjaink történéseit, időszerű helyzeteit tükrözi.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
zEtna, Zenta, 2017
56 oldal · ISBN: 9788684339890

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

ziara>!
Diószegi Ágnes: Porcicák

Még nem tudom, mit is gondoljak erről a könyvről. Kicsit olyan „mindent bele” típusú. Az írónő gondolta, hogy az összes fontos témát, ami az ovisokat érdekelheti, foglalkoztatja, belesűríti egy könyvbe, és nekem ettől nem állt össze teljes egésszé. Voltak olyan részek, amelyeket jobban kidomborított, volt, amiket szinte csak érintett. Volt olyan része (különösen a Mamóról szólók), ami igazán tetszett, de az előbbiek miatt adok rá csak 3,5 csillagot. A rajzok nekem nem annyira jöttek be.

Boglárka_Madar P>!
Diószegi Ágnes: Porcicák

Aranyos kis mese, ami az óvodás Lencsi életébe enged bepillantást. Sokféle témát érint, ám sokszor nincs összefüggés az egymás utáni fejezetek között – ami nem lenne probléma alapvetően, de miután sokszor oldaltörés nélkül követik egymást a fejezetek, így kissé zavaró nekem, mert ez a tördelés számomra azt feltételezi, hogy a történet ott folytatódik ahol az előző fejezetben abbamaradt.
Ettől függetlenül a történetek aranyosak, kedvesek, olykor jókat derültem rajta, de volt hogy összeszorult a szívem. Jó alapot jelenthet egyes fontos témákról való beszélgetéshez (betegség, halál, születés, válás, alkoholizmus, „patchwork család”, óvodai mindennapok), de mélyebb magyarázatot igazából csak a halállal kapcsolatos fejezetek adnak.
A rajzok is aranyosak, szerintem illenek a meséhez.

dianna76 P>!
Diószegi Ágnes: Porcicák

Meglepődtem amikor végre ráleltem a könyvtári polcon erre a könyvre. Egy átlagos méretű könyvre számítottam, s közben kaptam egy zsebkönyvet.
A tartalmi szövegből nem derül ki igazán miről is szól a történet. Így meglepetés ért, hogy mindjárt az elején kényes és fájó téma került terítékre. Aztán azt hittem végig erről fog szólni a könyv. Egy kis emlékezésről.
Osztom az előttem szólók véleményét, mely szerint túl sok mindenbe belekapott a szerző, miközben kevés dolog volt, amit be is fejezett. A tetűs rész pl. nagyon semmit mondó lett. Mivel kezelte le a fejét? Hogyan? Mi történt aztán? Mit szólt a többi gyerek? Lett-e csúfolódás belőle? Szóval itt rengeteg kérdés merülhet még fel. Ez csak az egyik téma volt, ami kurtán-furcsán véget ért. Mindenből adagol egy-két mondatot, aztán a gyermekben felmerülő ezer kérdést válaszolja meg a szülő. Ilyennek éreztem ezt a könyvet. Ezzel talán nincs is semmi baj, mert jó alap mindez egy-egy beszélgetésre. Csak ez egyetlen könyvbe belesűrítve túl tömény. A másik, hogy nem tudtam eldönteni a korosztályt, akiknek felolvasható. Volt olyan szövegrész, amihez kicsinek éreztem mondjuk egy óvodást. A könyvecske záró részében visszakanyarodunk oda, ahonnan elindultunk. Ez tetszett, melengette a szívemet. Szóval látok én ebben a könyvben sok jót, csak egy kicsit másként kellett volna összeállítani. Egy cseppet tovább kellett volna vinni egyes részek történetét.
Az illusztrációk nem a legtetszetősebbek, de egy komoly témákat ecsetelő könyvhöz megfelelnek.

>!
zEtna, Zenta, 2017
56 oldal · ISBN: 9788684339890

Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: A három nyúl
Sven Nordqvist: Pettson karácsonya
Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék
A kis gyufaáruslány
Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg
József Attila: Altató
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Móricz Zsigmond: A török és a tehenek