Diós István (szerk.)

A ​szentek élete I-II. 4 csillagozás

Diós István (szerk.): A szentek élete I-II. Diós István (szerk.): A szentek élete I-II. Diós István (szerk.): A szentek élete I-II. Diós István (szerk.): A szentek élete I-II. Diós István (szerk.): A szentek élete I-II.

Míg a korábbi évtizedek hasonló kiadványai a színes eseményekre, a gondos lélek- és jellemábrázolásra helyezték a fő hangsúlyt, addig a Szent István Társulat által most kiadott új, kétkötetes Szentek élete – mely terjedelmét tekintve is egyedülálló – a szentek életét a történeti helyzetbe ágyazottan igyekszik bemutatni. E kiadás újdonsága, hogy kevés kivétellel mindegyik szentről képet is közöl. Az anyagot időrendi mutató, földrajzi helynévmutató és személymutató teszi teljessé. A két kötetben található 600 életrajz mellett először kerülhet a magyar olvasók kezébe a Római Mártirológium, mely latin szertartású katolikus egyház mintegy 5600 vértanújának és szentjének nevét, halála helyét és idejét, és tiszteletének okát közli egy-egy mondatban az ókeresztény kortól napjainkig.

>!
Szent István Társulat, Budapest, 2009
2840 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632771076 · Illusztrálta: Makky György
>!
Szent István Társulat, Budapest, 2002
1014 oldal · ISBN: 9633614058
>!
Szent István Társulat, Budapest, 1990
918 oldal · keménytáblás · ISBN: 9603605423

4 további kiadás


Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 11

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Littlegirl P>!
Diós István (szerk.): A szentek élete I-II.

A másik nagy segítségem volt. Amikor nem találtam semmi infót Bálint Sándor kötetében, akkor ehhez a könyvhöz nyúltam. Igaz, néha nehezen értettem meg a szöveget, de mikor gyakrabban kellett érte nyúlnom kezdtem belerázódni a szövegkörnyezetbe.


Népszerű idézetek

Lyanna >!

Kortársa és kritikus barátja, Damjáni Szent Péter egyik levelében megismerteti velünk Gergely dinamikus jellemét: „Abban a módban és formában, ahogyan Ön közölte velem ezt a megbízatást, nagy ellentétet látok Önben. Miközben egyrészt az atyai kegy jóindulatával kedveskedik nekem, másrészt borzasztó perpatvarral fenyeget. Míg egyrészt melengető fénnyel sugárzik rám, mint a nap, másrészt úgy támad rám, mint a goromba északi szél.”
Damjáni nem tudta megmondani, hogy szerette-e inkább, vagy félt tőle: „Mint valami zsarnok, mint egy Néró, mint oroszlán kényszerített mindenre, mi helyes. Úgy uralkodott rajtam, mint egy szent sátán.”

219. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Louis de Wohl: Assziszi Szent Ferenc
M. Jancard: Liguori Szent Alfonz élete
Ackermann Kálmán: Szalézi Szent Ferenc élete
Jo Lemoine: Casciai Szent Rita
G. K. Chesterton: Aquinói Szent Tamás
Cleonice Morcaldi: Életem Pio atya közelében
Basilius Franz Grassl: A premontrei rend szentjei
Őrfi Mária: Lángolj és világíts
Helena Christaller: A szent láng
Boldog Brenner János vértanú üzenete