The ​Lasaran (Aldebarian Alliance 1.) 46 csillagozás

Dianne Duvall: The Lasaran

New ​York Times bestselling author Dianne Duvall brings readers the first novel in a thrilling new sci-fi series full of action, intrigue, humor, and romance.

Taelon searches the galaxy for his younger sister, who mysteriously disappeared while on a diplomatic mission. When an ally reveals that she was seized and is being held prisoner on Earth, Taelon descends upon the blue planet, intent on freeing her and exacting vengeance. However, all does not go as planned. Before he can find her, Taelon is captured and becomes the subject of torturous experiments. For what feels like an eternity, all he knows is pain and fury… until a mind tentatively touches his own and a woman’s voice forever changes his world.

After suffering tragic losses, Lisa is finally beginning to carve out a future for herself when chance sends her to the Anomalous Cognition Research Institute. What at first appears to be a benign organization seeking participants for a psychic study instead turns… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
460 oldal · ASIN: B085KW6R28

Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Szilvi00 P>!
Dianne Duvall: The Lasaran

A komfortzónámon kívül eső könyvet szerettem volna olvasni. Ez csak részben jött össze! Földönkívüli fajok, vámpírok és sci-fi elemek ide vagy oda, a könyv nagy része mégiscsak a romantika körül forgott. Igaz, Taelon és Lisa elég különleges párost alkotottak, a megismerkedésük pedig minden volt, csak romantikus nem. A barbár kísérletezésektől például szabályosan rosszul voltam. Taelon eredetileg a húgát akarta megkeresni a Földön, de fogságba esett és úgy találkozott Lisa-val…
Bár egy spin-off sorozatot olvastam, így is világos volt minden. Az írónő érhetően és tömören elmagyarázta azt, amit a Lasara bolygón élő fajról tudni kellett. Ugyanez igaz, a Földön élő természetfeletti lényekre is.
Jóllehet bőven volt benne izgalmakban gazdag és akciódús jelenet, én elsősorban a romantikáért rajongó olvasóknak ajánlanám.

>!
460 oldal · ASIN: B085KW6R28
10 hozzászólás
Trice29>!
Dianne Duvall: The Lasaran

Hatalmas kedvenc lett. Annyira egyedi ez a történet ♥
Faltam a sorokat, nehéz ezt a könyvet félre tenni. A szereplők lenyűgöztek, remélem hosszú lesz ez a sorozat, mert annyi olyan szereplő van, akikre nagyon kíváncsi lennék. Lisa&Taelon kedvencek mindketten, imádtam a kettősüket. Abby már most kenyérre kent, nagyon kíváncsi vagyok rá is. Sürgősen folytatós ♥

11 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Dianne Duvall: The Lasaran

Aldebari Szövetség 1

Ó, igen, igen, igen, imádtam, imádtam, imádtam.
Félve kezdtem el ez a sorozatos, azt gondoltam, hogy talán nem lesz olyan jó, mint a Halhatatlan őrzők sorozat. Aztán csodás meglepetésként kiderült, hogy ez amolyan oldalági folytatása annak. Tehát megint találkozhattam a régi csapat egy részével.
A tehetséges Lisa és a földönkívüli Taelon remek párost alakítottak, imádtam őket.
Emellett a családi szeretet és összetartozás fontos része volt a történetnek, természetesen a lángoló szerelem, az anyaság és a szülői szeretet sem maradt ki.
Hatalmas meglepetések és izgalmas események letehetetlenné tették a könyvet. Alig várom a következő részt, remélem nem kell sokat várnom rá.

papramona>!
Dianne Duvall: The Lasaran

Próbálgatom a szárnyaim sci-fi vonalon, de mégis szerettem volna megmaradni a biztonságos fantasy vagy romantikus talajon és ezzel a könyvel ez tökéletesen sikerült is. Akcióban dús a történet, gyomoridegem volt sokszor közben, annyira izgultam, hogy mi következik, számomra újszerű volt a benne feltárt világ, fajokban gazdag, kiszámíthatatlan cselekménnyel, váratlan, érdekes. Nagyon tetszik a sorozat és folytatni fogom.

Demise P>!
Dianne Duvall: The Lasaran

Ezzel Dianne Duvall nálam új szintre emelkedett.
Eddig egy kellemes vámpíros olvasmány volt a Halhatatlanos sorozata, amelyben hullámzó minőségű részeket kaptunk.
Ebben az új sorozatában a földönkívüliek kapnak fő szerepet, az első kötetben Amiriska testvérével vezeti be a világot.
Tehát kapunk, vámpírokat, halhatatlanokat, földönkívülieket és űrutazást is. Kérem a következőt!

ancsa_17 P>!
Dianne Duvall: The Lasaran

Dianne Duvall-tól volt már szerencsém olvasni így kíváncsian vágtam bele ebbe a könyvbe.
Adott egy földönkívüli – Taelon – aki miután eljött a földre, hogy megkeresse a testvérét, az emberek elfogják és megkínozzák. Teljesen elítéli, gyűlöli az emberi fajt. Szabadulásakor egy terhes emberi nővel menekül. Lisa kicsit változtat az emberekről alkotott véleményén. spoiler
Lisa egy tehetséges, pont ez lesz a „veszte”. Ezért rabolják el és kezdenek kísérletezni rajta. Elrablása után kómában tartják, mikor felébresztik addigra meg már nagyon terhesen ébred. Azt mondják neki, balesete volt a férje meghalt, és az amnéziája miatt nem emlékszik a férjére, illetve hogy gyereket vár. De lesznek a történetben még fordulatok.
Aki szereti az írónő műveit annak biztos ez a történet is tetszik majd.

Veress_Éva>!
Dianne Duvall: The Lasaran

Nem gondoltam volna, hogy ez a kötet ennyire fog tetszeni.
Az eleje kicsit döcögős volt, de érdekesek voltak az átfedések. A második fele pedig huh. Hírtelen átcsaptunk sci-fi-be ami meglepő módon teljesen rendben volt. A második kötet óta várom már, hogy az író kezdjen valamit a földön kívüli szállal is. Azt kell, hogy mondjam nagyon szépen összehozta.
Amiért átkozom magamat az, hogy belekezdenem a következő könyv bevezetésébe, mert így annyira de annyira kíváncsi lennék rá…. pedig hol van az még?

donzella P>!
Dianne Duvall: The Lasaran

Vámpírok földkörüli pályán. A Halhatatlan Őrzők elhagyják a Földet, segítve Amiriska családját, ezzel egy teljesen új dimenziót adnak az eddig alkotott világnak. A fantasy világ érdekesen keveredik a sci-fi-vel, a természetfeletti a technológiával és mindenkettőnek megvan a maga szerepe.
Ugyan ez még „csak” előkészítő regény – a fele a földön, fele az űrben játszódik, de már most előkészíti a terepet 4-5 történetnek.

hovi P>!
Dianne Duvall: The Lasaran

Ebben a részben igazából még csak a felszínt kapargattuk a földönkívüli létnek/életnek.
Taelon és Lisa már feltűntek a Halhatatlan őrzők sorozatban, Seth könyvében, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam rájuk.
Mindketten úgymond megjárták a poklot is. Lisa úgymond könnyű prédának tűnt a fogvatartói szemében, hiszen teljesen egyedül volt, Taelonról nem is beszélve.
Még mindig fájó olvasni, milyen messzire képes elmenni az emberi faj a nagyobb hatalom megszerzése érdekében (még egy fikcióban is).
Öröm az ürömben, hogy a szabadulás után egymásra támaszkodva sikerült végül egymásra találniuk és megtalálni a Halhatatlanokat, és Amariskát.
Meglepő, de ebben a könyvben derült ki, hogy honnan származik az a vírus, ami vámpírokká változtatja az embereket.
Aztán azt hinné az ember, hogy itt a történet vége, akkor jön egy újabb csavar és még több bonyodalommal és nehézséggel szembesülnek hőseink. Sok dolog lezáratlan marad. Mi jöhet még?


A sorozat következő kötete

Aldebarian Alliance sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ilona Andrews: Wildfire
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star
Patricia Briggs: Silver Borne
Amy Harmon: The Law of Moses
Jeaniene Frost: This Side of the Grave
Jennifer L. Armentrout: The Power
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Gail Carriger: Timeless
Karen Chance: Shatter the Earth