A ​rivális 28 csillagozás

Diane Haeger: A rivális

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​FRANCIA TÖRTÉNELEM EGYIK LEGSZEBB ÉS LEGŐSZINTÉBB SZERELMI TÖRTÉNETE

I. Ferenc francia király szemérmetlenül buja, intrikákkal teli udvarának világa egészen más, mint az a csendes, vidéki élet, melyet Diane de Poitiers a néhai férje oldalán megszokott.
Az özvegy, aki még mindig fiatal és gyönyörű, visszatér az udvarba, ahol Anne d'Heilly, a király féltékeny szeretője azonnal harcba száll ellene.
Diane már-már megfutamodna a fúriaként rá támadó nő elől, amikor rátalál az egyetlen emberre, aki megvédi a kegyenccel szemben: a király második fiára, a fiatal Henrik hercegre.
Barátságuk szenvedélyes szerelemmé mélyül. Henriknek az udvar politikai érdekei miatt feleségül kell vennie Medici Katalint, a pápa csúnyácska unokahúgát.

A herceg viszont kitartóan küzd Diane-ért, aki az iránta tanúsított lojalitásával a később királlyá koronázott Henrik megbízható szövetségese lesz. Hűségéért az uralkodó kastélyt ajándékoz neki. A királyi gyermekek… (tovább)

Eredeti mű: Diane Haeger: Courtesan

Eredeti megjelenés éve: 1993

A következő kiadói sorozatban jelent meg: I.P.C. Mirror

>!
I.P.C., Budapest, 2012
540 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636354121 · Fordította: Varga Tibor

Kedvencelte 8

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Amilgade
Diane Haeger: A rivális

Ezt a történetet már olvastam Medici Katalin szemszögéből. Pont ezért voltam kíváncsi erre a regényre, hogy milyen lesz a „másik” oldal. Érdekes történet lenne, de engem nem tudott elvarázsolni. Diane alakja szerintem eléggé haloványra sikeredett.

>!
VAN
Diane Haeger: A rivális

Nagyon jó kézbe venni a könyvet, gyönyörű kiadás !!!, és a mai történelmi regények egyik legjobbja lett. A második Boleyn-lány mellé bátran tehető. Könnyű és jó olvasni, szép a szerelmi-emberi kapcsolat Henrik és Diane között, és nem billen át olyan könyvbe, mely a történelmi háttért csak ürügyként használja. Lehet, hogy még egyszer el fogom majd olvasni pár év múlva. Igen… jó volt…

1 hozzászólás
>!
narancs_citrom
Diane Haeger: A rivális

Életem első történelmi romantikus regénye. Nagyszerű volt. Az elejétől a végig fent tartotta az érdeklődésemet. A korszakot remekül leírta, izgalmas volt. És bár a történetben voltak olyanok, amelyek nem feleltek meg a valóságnak – ahogyan az írói is leírta a mű végén – de szerintem ezek a „változtatások” jót tettek.

>!
Lolita
Diane Haeger: A rivális

Határozottan tetszett. Tökéletesen leírja, milyen lehetett, ha egy uralkodónak van egy felesége, egy érdekházasság, és mellette másba szerelmes. Amiért levontam fél csillagot, az az a kivetnivalóm, hogy Diane szerintem túl idealizált, tökéletes, semmi hibát nem követ el, ami valljuk be, nem túl hiteles, mert mégiscsak egy kurtizánról van szó.

>!
Lujza1987
Diane Haeger: A rivális

Izgalmas történet. Szerettem minden egyes percét.

>!
Zsofcsi
Diane Haeger: A rivális

Kicsit hosszú, kicsit terjengős. De nagyon jól kialakított történet és szépen felépített karakterek, ami eléggé magával ragad hogy kilépj kicsit a világodból, vissza a múltba.

>!
csilla0923
Diane Haeger: A rivális

Lebilincselő történet, nagyon jól meg van írva, a fordítás is nagyon tetszett. A könyv külleme, a borító is gyönyörű szerintem, igényes munka.
A történetet ismertem, csak más szemszögből…sokat gondolkodtam azon, hogy melyik történetnek mennyi a valóságalapja. Tetszett, hogy sokat tudtam ezeken gondolkodni, csomót utána is olvastam. Kiderült, hogy igazi kis szerelmi történet ez, idealizált szereplőkkel. Egyébként minden ajánló, ami a borítón van, igaz (szerintem). Tényleg nagy ívű történelmi regény, kiváló jellemrajzok vannak benne és tényleg le tud bilincselni.

>!
Baboc
Diane Haeger: A rivális

Eszméletlen jó könyv volt, eddig csak a Sisi korabeli és vele kapcsolatos történelmi regények kötöttek le, de ez nagyon szép volt! Kíváncsi lennék mennyit finomított a történeten az írónő… :)

>!
Felixa P
Diane Haeger: A rivális

A történet olyannyira magávalragadó, romantikus és annyira fényűző, hogy minden egyes rész már megjelent a szemem előtt, akárcsak egy-egy filmjelenet. A helyszínek varázslatosak, a kastély, az apróbb részletek kidolgozottsága… teljesen lenyűgözött. A feszültséget remekül tudja érzékeltetni a leírásokkal. A karakterek (melyek remekül kidolgozottak) közt feszülő ellentétek lenyűgözőek. teljesen magába szippantja az embert a történet. Szerelem, romantika, szórakozás egy könyvben. A borító pedig gyönyörű!

>!
Melisandre
Diane Haeger: A rivális

A főhősnő piedesztálra emelése és nagyfokú idealizálása számomra élvezhetetlenné tette az egyébként sodró lendületű, jó cselekményvezetésű könyvet. A másik, hogy a szereplők jelleme és az események is olyan nagymértékben eltérnek a valóságtól-megtörtént eseményekről, valós emberekről van szó-, hogy nem tudtam maradéktalanul élvezni az olvasást, mert mindig azt éreztem „ez nem így volt” . Az írónőteljes mértékben szubjektíven formálta meg a szereplőit. Amikor pedig eljutottunk Katalin betegségéig, akit a „szent” Diana ápolt 6 napig étlen-szomjan….na akkor letettem a könyvet. Kár érte…..


Hasonló könyvek címkék alapján

Ifj. Alexandre Dumas: A kaméliás hölgy
Madeline Hunter: Merész álmok
Honoré de Balzac: Széplányok tündöklése és nyomorúsága
Émile Zola: Nana
Szepes Mária: Corinna története
Passuth László: Lagúnák
Susan Kren: A szent szajha
Douglas Carlton Abrams: Don Juan elveszett naplója
Kathleen Winsor: Amber