A ​rivális 30 csillagozás

Diane Haeger: A rivális

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​FRANCIA TÖRTÉNELEM EGYIK LEGSZEBB ÉS LEGŐSZINTÉBB SZERELMI TÖRTÉNETE

I. Ferenc francia király szemérmetlenül buja, intrikákkal teli udvarának világa egészen más, mint az a csendes, vidéki élet, melyet Diane de Poitiers a néhai férje oldalán megszokott.
Az özvegy, aki még mindig fiatal és gyönyörű, visszatér az udvarba, ahol Anne d'Heilly, a király féltékeny szeretője azonnal harcba száll ellene.
Diane már-már megfutamodna a fúriaként rá támadó nő elől, amikor rátalál az egyetlen emberre, aki megvédi a kegyenccel szemben: a király második fiára, a fiatal Henrik hercegre.
Barátságuk szenvedélyes szerelemmé mélyül. Henriknek az udvar politikai érdekei miatt feleségül kell vennie Medici Katalint, a pápa csúnyácska unokahúgát.

A herceg viszont kitartóan küzd Diane-ért, aki az iránta tanúsított lojalitásával a később királlyá koronázott Henrik megbízható szövetségese lesz. Hűségéért az uralkodó kastélyt ajándékoz neki. A királyi gyermekek… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1993

A következő kiadói sorozatban jelent meg: I.P.C. Mirror I.P.C.

>!
I.P.C., Budapest, 2012
540 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636354121 · Fordította: Varga Tibor

Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 42

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Amilgade>!
Diane Haeger: A rivális

Ezt a történetet már olvastam Medici Katalin szemszögéből. Pont ezért voltam kíváncsi erre a regényre, hogy milyen lesz a „másik” oldal. Érdekes történet lenne, de engem nem tudott elvarázsolni. Diane alakja szerintem eléggé haloványra sikeredett.

Székely_Ági>!
Diane Haeger: A rivális

Egyik kedvenc műfajom a történelmi romantika, ez a könyv tökéletes ebben a kategóriában. A történelmi szál alapos kutatómunka eredménye, a szerelmi pedig tele izgalommal, érzelmekkel. A karakterek a legapróbb részletekig kidolgozottak. Én sem mehetek el szó nélkül a borító mellett,ami egyszerűen gyönyörű és tökéletes passzol a történethez.

Pompadour>!
Diane Haeger: A rivális

Nagyon jó kézbe venni a könyvet, gyönyörű kiadás !!!, és a mai történelmi regények egyik legjobbja lett. A második Boleyn-lány mellé bátran tehető. Könnyű és jó olvasni, szép a szerelmi-emberi kapcsolat Henrik és Diane között, és nem billen át olyan könyvbe, mely a történelmi háttért csak ürügyként használja. Lehet, hogy még egyszer el fogom majd olvasni pár év múlva. Igen… jó volt…

1 hozzászólás
Melisandre>!
Diane Haeger: A rivális

A főhősnő piedesztálra emelése és nagyfokú idealizálása számomra élvezhetetlenné tette az egyébként sodró lendületű, jó cselekményvezetésű könyvet. A másik, hogy a szereplők jelleme és az események is olyan nagymértékben eltérnek a valóságtól-megtörtént eseményekről, valós emberekről van szó-, hogy nem tudtam maradéktalanul élvezni az olvasást, mert mindig azt éreztem „ez nem így volt” . Az írónőteljes mértékben szubjektíven formálta meg a szereplőit. Amikor pedig eljutottunk Katalin betegségéig, akit a „szent” Diana ápolt 6 napig étlen-szomjan….na akkor letettem a könyvet. Kár érte…..

narancs_citrom>!
Diane Haeger: A rivális

Életem első történelmi romantikus regénye. Nagyszerű volt. Az elejétől a végig fent tartotta az érdeklődésemet. A korszakot remekül leírta, izgalmas volt. És bár a történetben voltak olyanok, amelyek nem feleltek meg a valóságnak – ahogyan az írói is leírta a mű végén – de szerintem ezek a „változtatások” jót tettek.

Lolita>!
Diane Haeger: A rivális

Határozottan tetszett. Tökéletesen leírja, milyen lehetett, ha egy uralkodónak van egy felesége, egy érdekházasság, és mellette másba szerelmes. Amiért levontam fél csillagot, az az a kivetnivalóm, hogy Diane szerintem túl idealizált, tökéletes, semmi hibát nem követ el, ami valljuk be, nem túl hiteles, mert mégiscsak egy kurtizánról van szó.

Lujza1987>!
Diane Haeger: A rivális

Izgalmas történet. Szerettem minden egyes percét.

Zsofcsi>!
Diane Haeger: A rivális

Kicsit hosszú, kicsit terjengős. De nagyon jól kialakított történet és szépen felépített karakterek, ami eléggé magával ragad hogy kilépj kicsit a világodból, vissza a múltba.

Baboc>!
Diane Haeger: A rivális

Eszméletlen jó könyv volt, eddig csak a Sisi korabeli és vele kapcsolatos történelmi regények kötöttek le, de ez nagyon szép volt! Kíváncsi lennék mennyit finomított a történeten az írónő… :)

Felixa P>!
Diane Haeger: A rivális

A történet olyannyira magávalragadó, romantikus és annyira fényűző, hogy minden egyes rész már megjelent a szemem előtt, akárcsak egy-egy filmjelenet. A helyszínek varázslatosak, a kastély, az apróbb részletek kidolgozottsága… teljesen lenyűgözött. A feszültséget remekül tudja érzékeltetni a leírásokkal. A karakterek (melyek remekül kidolgozottak) közt feszülő ellentétek lenyűgözőek. teljesen magába szippantja az embert a történet. Szerelem, romantika, szórakozás egy könyvben. A borító pedig gyönyörű!


Hasonló könyvek címkék alapján

Sandra Gulland: A Napkirály szeretője
Jeanne Kalogridis: Medici Katalin, a démoni királyné
Kathleen Winsor: Amber
Serge Golon – Anne Golon: Angélique, az angyali márkinő
Orczy Emma: A Vörös Pimpernel
Victor Hugo: A párizsi Notre-Dame
Annemarie Selinko: Désirée
Sandra Gulland: Adieu, Bonaparte!
Émile Zola: Hölgyek öröme
Juliette Benzoni: Az intrikus