Titkok ​örvénye 91 csillagozás

Diane Chamberlain: Titkok örvénye

„Kedves Anna! Nehéz papírra vetni mindazt, amit el kell mondanom, de tisztában vagyok vele, hogy végigolvasni sokkal nehezebb, és nagyon sajnálom…”

Ez a félbeszakadt levél az egyetlen nyom, amelyből Tara és Emerson kiindulhat legjobb barátnőjük, Noelle öngyilkosságának okait kutatva. Minden, amit tudtak róla – szülésznői hivatása, bátor kiállása az igaz ügyek mellett, családja és barátai iránt érzett szeretete –, olyan ember benyomását keltette, aki ragaszkodik az élethez. Miért választotta mégis a halált?
Túl sok mindenről nem tudtak.
A levél és egy szívszaggató titok felfedésével a két nő lassan rájön, hogy valójában mégsem ismerték jól Noelle-t, s miközben egyre inkább kirajzolódik előttük bonyolult személyisége, szerelemmel, árulással, részvéttel és csalással is szembesülniük kell.

A „Titkok örvénye” izgalmas regény, amely mindannyiunk számára felteszi a kérdést: mi az, amit már nem lehet megbocsátani?
A(z) Titkok örvénye (Könyv) szerzője Diane Chamberlain.

Eredeti cím: Diane Chamberlain: The Midwife's Confession

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Alexandra, Pécs, 2014
424 oldal · ISBN: 9789633572504 · Fordította: Frei-Kovács Judit
>!
Alexandra, Pécs, 2013
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633571354 · Fordította: Frei-Kovács Judit

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Grace Vincent · Noelle Downie · Sam Vincent · Tara Vincent


Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 62

Kívánságlistára tette 36


Kiemelt értékelések

bokrichard>!
Diane Chamberlain: Titkok örvénye

Egy még véget nem érő zsúfolt hét egyik olvasási termése Diane Chamberlain (most már mondhatom) általam olvasott második könyve, ami az elsőhöz hasonlóan gördülékeny stílusú gordiuszi csomó, ha úgy vesszük. A térben-időben, és narratívában ugrálásokkal kissé megzavarja a tempót, döcögteti, ha úgy tetszik, de ez nem is nagy baj. A fél csillagot az érzelmi játék hiánya okozza, ami visszatérő probléma. Na jó, nem is várja el az ember, hogy mindenki ilyen fajsúlyú könyveket úgy írjon meg, mint Jodi Picoult, aki a drámai fejlemények koronázatlan királynője, de az, hogy egy jó történet szívemet ennyire ne mozgassa meg, kissé szomorú. Oké, bocsi, lehet az én hetem volt zűrös, és fáradt vagyok de akkor is. Viszont a történet csillagos 5-ös, és érdemes lesz még olvasnom az írónőtől.

1 hozzászólás
Katica_98 P>!
Diane Chamberlain: Titkok örvénye

Lehetetlen egy történet volt! Harmadik könyvem Diane Chamberlaintől, de eddig ez volt a legjobb. (pedig a másik kettőt is szerettem)
Három barátnő történetét olvashatjuk öt szemszögből. Ez egy cseppet sem zavaró. Sőtt! Nagyon jó felépítésű a könyv. A három nő közül egyikük öngyilkos lesz, ami eseménydús, meglepő fordulatokat hoz magával. A két barátnő kutatni kezdi, mi vihette rá barátnőjüket az öngyilkosságra. A kutatás során egy olyan titok kerül napvilágra, ami mindkettőjük életét megváltoztatja.
Egy történet az anya – lány, barátnők kapcsolatáról. A szeretetről, az elfogadásról, a gyászról. Egy olyan eseménydús történet volt, amelyet csordultig lehetett volna tölteni érzelmekkel. Valójában csak egyszer éreztem szívszorítást a mellkasomba. A karaktereket sokkal jobban ki lehetett volna dolgozni. Hiányérzetem volt a végén a mellékszereplőkkel kapcsolatban is. A befejezéshez kellett volna az ő érzelmeikről is olvasni. Sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből a történetből, de így is aki a kezébe veszi a könyvet, szerintem nem tudja letenni. Nekem így is öt csillagos, mert mindezt a negatívumot amit leírtam, ellensúlyozta a sok fordulatos cselekmény. Ennek ellenére bátran ajánlom mindenkinek!

szilvamag_>!
Diane Chamberlain: Titkok örvénye

A Titkok örvénye egy lenyűgöző családi dráma, tele kiváló karakterekkel, határozott és dinamikus cselekménnyel. Találtam benne ugyan hibát, de mivel olvasás közben az érzelmek olyan skáláját éltem át, amikről még én magam sem tudtam, hogy képes vagyok, így ez simán megbocsátható. Bővebben: http://goo.gl/87kX8C

Démonika>!
Diane Chamberlain: Titkok örvénye

Értékelés várható, pár értelmetlen gondolattal később…..

…..

Mennyire ismerjük jól azokat akik közel állnak hozzánk?
Mik az árulkodó jelek, ha egy ismerősünk akit nap mint nap látunk nem akar már többé élni?
Vannak egyáltalán látható jelek?
Hol vannak a megbocsátás határai?

Egy ember meghalt,
egy tucat gyászol.
Kettő nyomoz,
egy titok a felszínre került.
Majd még egy …
És még egy…
És még egy…
Egészen addig kerülnek elő újabb és újabb titkok mígnem a dolgok teljesen visszavonhatatlanul megváltoznak , emlékek mocskolódnak be és törnek össze.
Aztán a fő titok is felszínre kerül ami családokat tépett szét..

Na szóval… Engem ez a könyv kicsit Kate Morton írásaira emlékeztetett. De csak a könyv menetelében másban nem. Mivel ez a könyv több szemszöges volt és szerintem, hogy is mondjam kicsit gördülékenyebb volt az írásmódja (?).. Kate könyveit is imádom , csak kicsit lassabban olvasom őket mint más könyveket több idő kell ahhoz hogy felfogjam mi is történik épp.
Mindegyik karakterek megkedveltem az olvasás során, mindegyikük szemszögéből szerettem olvasni a történetet, de még is Emerson szemén át szerettem látni legjobban a dolgokat, valahogy ő került hozzám a legközelebb. A történet maga is nagyon érdekes volt, bár én túl előre látó vagyok ahhoz hogy ezeket a titkok addig titkok maradjanak ameddig annak kéne lenniük. Mindegyiket idő előtt kitaláltam, de ettől függetlenül nagyon élveztem az olvasást.
Igazából ötcsillagos könyv én csak a vége miatt vontam le fél csillagot, én nagyobb durranásra számítottam. Nagyobb titkokra ( bár ha velem történne meg ilyesmi ezek is elég nagyok lettek volna) de még is nagyobb durranásra számítottam, és valahogy Noelle dolgai kicsit el lettek hanyagolva, hogy igazából mért akkor mért pont azon azon a napon lett öngyilkos és mért nem később/előbb? Mi tett be neki akkor annyira hogy a kanóc begyulladt?

2 hozzászólás
JamiC>!
Diane Chamberlain: Titkok örvénye

Ez a könyv…fantasztikus.
Olyan hihetetlen egyszerűséggel és olyan egyértelműen következnek egymás után az események, mntha valóban örvnybe került volna az olvasó – magába szippantja, magááával rántja a történet.
Nagyon tetszett, hogy több nézőpontból látjuk a történetet – mindig az a női szereplő a narrátor, akinek a szemszögéből látnunk kell az eseményeket.
Noelle öngyilkosságát nem igazán tudtam elfogadni – még az igazság kiderülése után sem… nem hiszem, hogy ne lehetett volna más megoldást találni.
Az öt csillag viszont jár – régen volt a kezemben olyan könyv, ami ennyire magával ragadott volna. Gyönyörű könyv a női barátságról, a női kapcsolatokról.

Manawydan>!
Diane Chamberlain: Titkok örvénye

Maga a történet 5/4: édesanyákról, mostohákról, nevelőanyákról, béranyákról és lányaikról szól, illetve az egymásért folytatott küzdelmeikről. Tetszett ez a felvetés, továbbá olyan etikai, erkölcsi kérdéseket feszeget, ami mindannyiunkat érint vagy életünk során érinthet. Visszatérhet-e egy apa, ha magára hagyta egyszer már a családját? Miért nem jó, ha ismeri egymást az örökbefogadott gyermek és biológiai családja? A béranyaság etikai kérdései? Jóvá lehet-e tenni egy halálos bűnt?Mind-mind nagyon érdekes társadalmi témakör.
A karakterek 5/2: egy szereplőt sem éreztem magamhoz közel. Igazából nem ismerünk meg közelebbről senkit, még magát Noelle-t sem, akinek az élete után nyomoznak a regény szereplői. Vártam, hogy az írónő mikor teszi őt szimpatikussá….sajnos nem következett be.
Nem tetszett az sem, ahogy meg volt írva. Igazából az ember velejééig hatoló tényeket úgy közölnek egymással, mintahogy a sarki fűszeresnél felolvasnám a heti bevásárlólistát….Bár ez lehet inkább fordítási hiba.
A borító viszont csillagos ötös. Nagyon tetszett a kép, és elnézegetném még naphosszat. Nem szeretem ezt a szót, de gyönyörűséges.
Úgyhogy összességében egy erős közepes a regény, de nem biztos, hogy olvasnám még egyszer.

klaratakacs P>!
Diane Chamberlain: Titkok örvénye

Lassan induló történet, akár egy hógolyó, amiből aztán lavina lesz.
Három barátnő közül az egyik (a gyermektelen, egyedülálló) öngyilkos lesz. A másik két nő nem érti és ahogy fellfedeznek egy-egy apró morzsát Noelle életéből az mind olyan tényező, amit nem tudtak róla. Egyre több minden kiderül, ahogy ez a három nő egymáshoz fonódott, tudtuk nélkül Noelle bábjai voltak. De nemcsak ők, hanem a férjeik is. spoiler De ez még nem volt elég, egyre sötétebb lesz a Noelle halála után előkerülő kép. A végén már csak kapkodja az olvasó a fejét, hogy ki kivel van?
Ezért az egy csillag levonás, szerintem túl sok szálat akart beleírni az író a történetbe és nem sikerült igazán rendben tartania az egész gombolyagot. Végül minden lezáródott, de bennem maradtak lezáratlan helyzetek. Talán joban tudtam volna értékelni ha Noelle nem meghal, hanem eléje áll mindazoknak, akiknek az életére hatással volt.

Zanit>!
Diane Chamberlain: Titkok örvénye

Teljesen másra számítottam az Ellopott házasság után.
Az eleje nem tetszett. Sok főszereplő, még több mellékszereplő, kusza szálak.
Aztán ahogy mentünk bele a sűrűjébe, úgy kezdett érdekelni.
A végére egész megszerettem, de a kedvencem nem lesz.

pevike >!
Diane Chamberlain: Titkok örvénye

Lélektani dráma a javából. Fordulatos a cselekmény, gördülékeny és olvasmányos a stílus. Az elején is érdekesnek találtam Noelle karakterét, aztán csak kapkodtam a fejem, hogy mik derültek ki. spoiler Annak azért örültem, hogy ez a titok titok maradt, nekem Tara volt a kedvenc szereplőm. Meddig lehet megbocsátani? Hogy lehet ennyi rossz döntést hozni, és így belekavarodni a titkok hálójába? Az egy csillag levonást a túl sok szemszög és a befejezés miatt kapja. Én úgy éreztem, hogy inkább a cselekményre koncentrál és nem marad idő kifejteni a szereplők érzelmi mélységeit. A végén az anya-gyerek kapcsolatban már kicsit alakult a dolog, de összességében elég kevés volt. A végén anyaként átéreztem mindenki fájdalmát. De számomra maradtak lezáratlan ügyek, pl. Anna szemszögét elég hirtelen hagytuk abba, és Jenny ill. Noelle is kaphatott volna még néhány oldalt – fura ilyet mondani egy 500 oldalas könyv után, de szerintem ebben lett volna még potenciál.

1 hozzászólás
Málnika >!
Diane Chamberlain: Titkok örvénye

Az érdekes, fordulatokban egyáltalán nem fukarkodó történet (néha már túlzásnak is érezhető) egyetlen hibája, hogy nem jut el az ember szívéig, nem sodorja magával. Holott egy lélektani dráma ereje pont ebben rejlene. Egyedül Tara és Anna fejezetei kidolgozottak, lányaikhoz kötődő viszonyuk az egyetlen, ami ténylegesen átélhető, a többire csak kívülről, egyfajta távolságból lehet rácsodálkozni.


Népszerű idézetek

Kókuszka >!

Néha nehéz kifejezni, mennyire szeretsz valakit. Elmondhatod szavakkal, de nem tudod érzékeltetni a mélységét.

347. oldal, 49. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: anyaság · szeretet · Tara Vincent
Málnika >!

Honnan tudhattam volna, mi zajlik benne? Nem volt hajlandó beszélni velem. A saját lányom lassan rejtéllyé vált számomra. Csukott könyvvé. Lassanként kezdtem úgy gondolni rá, mint egy idegenre, aki odafent lakik.

12. oldal, 2. fejezet- Tara (Alexandra, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Grace Vincent · Tara Vincent
pevike >!

Ennek ki kell tartania mindkettejük életén át, a fehér kerítés, a drága frizurák és a tiszta, élére vasalt öltönyök világában, és az ő szedett-vedett bútorokkal berendezett, és vérrel és születéssel teli éjszakáinak világában egyaránt. Ha ez az éjszaka minden, amit kaphat tőle, akkor legalább legyen emlékezetes.

Kapcsolódó szócikkek: megcsalás · Noelle Downie · Sam Vincent
Málnika >!

Grace egyszerűen mély érzésű. Mindent komolyabban vesz, mint a többi ember, ezért néha nehéz közel kerülni hozzá.

371. oldal, 53. fejezet- Tara (Alexandra, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Grace Vincent
pevike >!

– Te vagy az álmom – folytatta a fiú –, Tara pedig a valóság. Veled… mindig úgy érzem, ha megérintenélek, a kezem áthatolna rajtad. Mintha csak jelenés lennél.

Kapcsolódó szócikkek: Noelle Downie · Sam Vincent · szerelem

Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Anne L. Green: Törött szárnyakkal
Gail Carriger: Időtlen
Stephen King: A remény rabjai
Sara Shepard: Tökéletes
J. A. Redmerski: Megölni Sarait
Dennis Lehane: Titokzatos folyó
Jodi Picoult: Találj rám!
Jodi Picoult: Házirend