Egyetlen ​nővérem 62 csillagozás

Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Elég ​erős vagy, hogy elviseld az igazságot? Még akkor is, ha ezután együtt kell élned egy hazugsággal?

Az iskolapszichológusként dolgozó Riley MacPherson mindig is úgy tudta, hogy nővére, Lisa tizenhét éves korában öngyilkos lett. Ez a hit formálta bátyja és az ő gyerekkorát, ez a meggyőződés nyomta rá bélyegét a családtagok közti viszonyokra.

Most, amikor több mint húsz év elteltével az édesapa meghal, Riley-ra hárul a feladat, hogy túladjon a házon, a lakókocsiparkon és apja gyűjteményein. Ám amíg a tárgyi örökségtől egyszerű megválni, addig a váratlanul feltáruló családi titkok terhét élete végéig cipelnie kell. Riley olyasmit fedez fel, ami megkérdőjelezi mindazt, amit korábban a testvéreiről, a szüleiről és saját származásáról gondolt. Döntenie kell, hogy mit jelent a múlt a jövője számára, és hogy mit kezdjen az igazsággal.

Diane Chamberlain legújabb regényében sem az izgalmas krimik, sem a női regények rajongói nem fognak csalódni. Felkavaró családi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Alexandra, Pécs, 2017
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634470458 · Fordította: Ivancsics Irma
>!
Alexandra, Pécs, 2017
416 oldal · ISBN: 9789634471165 · Fordította: Ivancsics Irma

Enciklopédia 1

Helyszínek népszerűség szerint

Potomac


Kedvencelte 6

Most olvassa 5

Várólistára tette 106

Kívánságlistára tette 93

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Málnika P>!
Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Néhány éve olvastam az írónőtől a Titkok örvényét, az valahogy nem talált meg, most viszont az Egyetlen nővérem címűnél inkább az okozott hatalmas problémát, hogyan is rakjam le a könyvet. Nem szoktam a fülszövegekre hagyatkozni, de most szóról szóra igaz az ott olvasható: „Felkavaró családi dráma, fordulatos krimi, utazás a lélek legmélyére – letehetetlen olvasmány”.
Riley apja meghal, a hagyatéki folyamat során viszont szép lassan olyan nem várt dolgok derülnek ki a családja múltjáról, amelyek teljesen felülírják az iskolapszichológus lány addig viszonylag biztonságosnak vélt életét. Nyomozásba kezd, hogy az eltemetett titkok végre napvilágra kerüljenek, megtudja ki is ő valójában, hova tartozik. Számomra akkor mélyül el a történet, amikor Lisa szemszögéből is részesei lehetünk a családi tragédiának, átérezve annak minden bánatát és mélységét.
Meg lehet-e bocsájtani a múlt tévedéseit, hazugságait? Lehet-e hazugságban tovább élni? Feltétlenül bűnhődnie kell-e a bűnösnek? Létezhet-e igaz szeretet ennyi hazugság után? Minderre küszködve keresi a választ Riley, a történet végére pedig természetesen meg is találja a maga igazságát.

Kókuszka >!
Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Chamberlain magyarul megjelent előző két könyvét is olvastam. Most sem csalódtam. Szeretem az írónő stílusát, amiről és ahogyan ír. Most is elsődleges szerepet kap a család, a szeretet, a megbocsátás, titkok, szülő, gyermek, testvérek, barátok kapcsolata. A krimi rész nem annyira erős és sok minden előre kiszámítható, inkább a drámai rész viszi a főszerepet. A vége viszont túl meseszerű, oldva a fájdalmas múltat.

Amilgade>!
Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

A két idősíkon játszódó történet egyszerű, de az olvasó teljesen ki tud kapcsolódni benne. Adott Riley, aki érzelmileg sérült, és mintegy buldog úgy kap a nővére sztorija után. Aztán a múltban meg Lisa szála bontakozik ki, hogy mi történt vele, és miért dönt úgy ahogy. Sajnos elég hamar ki lehet következtetni Lisa történetét. Nekem nem lett egyik lány sem a kedvencem, sőt úgy gondolom, hogy a lehető legrosszabb döntést hozták meg anno. De a könyv mindenképp eléri a célját, azaz ki tudja kapcsolni az olvasót. Nem kell hozzá gondolkozni :-)

tinuviel89>!
Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Jó könyv volt, nehezen tudtam letenni, bár én nem szeretem ezt a műfajt. Az igazi nagy titkot a könyv felénél kitaláltam, ez egy kicsit zavart. Tulajdonképpen mindhárom főszereplőt szántam az életük miatt. Talán a fiút legjobban, nehéz lehetett így felnőni. A téma sajnos nagyon aktuális és fájdalmas. A könyv után elgondolkoztam, hogy a szülőknek van-e bármi fogalmuk, lehet-e bármi fogalmuk, hogy mi történik a gyerekeikkel, mi van a gyerekeik lelkében, meg tudják-e őket védeni?

Niki_>!
Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Különösebb izgalom nélkül kezdtem el olvasni ezt a könyvet. Nem tudtam, hogy mire számítsak, egyszerűen csak olvasnom kellett valamit, de nem volt konkrét tervem, hogy mit is, így akadt kezembe. Tetszett a borítója, érdekes volt a fülszövege, nekikezdtem. Aztán magam is megdöbbentem, hogy mennyire beszippantott, mennyire olvastatta magát. Másfél nap alatt végeztem vele. Egyszerűen befaltam.
Amikor befejeztem az olvasását végigfutott bennem, hogy 4 vagy 5 csillagra értékeljem majd. Hisz nagyon olvasmányos volt, végig fent tudta tartani az írónő az érdeklődésemet. Érdekelt a sztori, hogy mi lesz a vége, olvastatta magát rettentően.
Igen ám, de amikor végigfutott bennem az értékelés, felvetődött bennem az a gondolat, hogy ér-e ez a történet 4 csillagot egyáltalán. Hisz több hibája is volt, ha nagyon bele akarok merülni. Nem volt tökéletes egyáltalán, több sebből is vérzett a történet. De nagyon jó volt olvasni és szerettem is olvasni.
Bővebben: https://azajtom.blogspot.com/2019/12/diane-chamberlain-…

anni_olvas>!
Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Szükségem volt végre egy kicsit könnyedebb könyvre. Azért ez sem chicklit kategória, de számomra pihenés volt, és végig lekötött.

Zoe27>!
Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Diane Chamberlain könyveit olvasva mindig elvesztem az időérzéket.
Történeteiben olyan lendület és magával ragadó fordulatok jelennek meg, hogy aki egyszer belekezd egy könyvébe az utolsó betűig képtelenné válik a könyv letételével kapcsolatban, annyira magával ragadja a történet.
Természetesen azt nem szabad elfejteni, hogy minden szerzőnek megvan a maga „ védjegye". Így Chamberlain- nek is, ezért kiszámítható volt a történet. ( Aki olvasta a magyarul eddig megjelent két könyvét az tudja.) Ettől függetlenül viszont nagyon tetszett! :)

ValerinLanz P>!
Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Azta! A borító és a cím alapján nem gondoltam volna, hogy ez egy szappanopera lesz. A borítót egyébként megint nem értem, egyáltalán nem stimmelt szerintem, de mindegy.
Riley apja tehát meghalt, a lány pedig hazatér a családi házba, hogy eladja, ami nem kell, és lezárja ezt a fejezetet. Van egy bátyja, Danny, valamint régebben volt egy nővérük, Lisa, aki állítólag öngyilkos lett. Lisa idejéből is kaptunk fejezeteket, ennek örültem, mert így tisztább képet kaphattunk.
Ha őszinte akarok lenni, nem kedveltem meg ezt a családot. Lisa csodagyerek volt, jól hegedült, emiatt azonban nagy nyomás nehezedett rá. Szinte nem is volt gyerekkora, és Danny úgy érezte, az egész életüket Lisához kell igazítani. Riley ebből semmire sem emlékezett, még nagyon kicsi volt. Az apja régi ismerősei – akik maguknak akarták a lakókocsi parkot – azonban elültetnek Riley fülében néhány információt. spoiler Riley persze tudni akarja, mi az igazság. spoiler Nagyot néztem én is, mikor mindez kiderült. Ettől függetlenül is úgy érzem, ez a család nagyon önző volt. Az apa, de főleg Lisa meg Riley. Folyamatosan azzal foglalkoztak, nekik mi a legjobb, vagy nekik mi volt a legrosszabb. Szegény Danny, nem csodálom, hogy bekattant. spoiler
Nem volt rossz kötet, jól is haladtam vele, de az önzőségen sajnos nem tudtam felülkerekedni.

Hajni125>!
Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Nagyon tetszett a könyv. Az írónő stílusa rettenetesen megfogott, ezért olvastam el ezt a könyvét is. Egyszerűen lebilincselő, magával ragadó olvasmány. Biztos, hogy fogok tőle még olvasni. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

XX73>!
Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Hajlandó vagy együtt élni egy hazugsággal?

Nem, mert az elhallgatás és a hazugság megmételyez, és ártatlanokat is megsebez. Nemzedékről nemzedékre.

Mindezt jól szemléltette ez a regény is. Szívesen megráztam volna szinte mindenkit, térj végre észre! – és jellemző módon a legikább eszementnek tűnővel tudtam több-kevésbé egyetérteni.

Megrázó volt ezt olvasni, de gondolom, ez volt a cél.


Népszerű idézetek

Málnika P>!

Ha valaki egy olyan házban nő fel, ahol valami nagyon nem stimmel, akkor megérzi ennek a valaminek a súlyát, még akkor is, ha nem beszélnek róla. Belé vájja a fogát. Összezavarja. Elgondolkodtatja, hogy képes lesz-e valaha is értelmes képet alkotni a világról.

411. oldal, Epilógus

3 hozzászólás
Kókuszka>!

Nem számít, hogy hány embernek vagy fontos, gondolta magában. Ha nem mondhatod el nekik nyíltan, ki vagy, továbbra is magányos maradsz.

267-268. oldal

Brigii P>!

-Próbálom megérteni, hogy mit miért csinálnak az emberek…

109. oldal

Brigii P>!

Napközben sokan megálltak a Potomac folyó partján, az erdőben keresztülfutó ösvényen. Szőrmés télikabátjukba és gyapjúsáljukba burkolózva szorosan összebújtak a hidegben, gyermekeik bundás kesztyűbe rejtett kezét vagy a kutyapórázt szorongatva, és a szürke téli táj egyetlen színfoltját bámulták. A sárga kajak a folyó közepén állt jégpáncélba zárva.

5. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Potomac
Brigii P>!

Sosem gondoltam volna, hogy mire huszonöt éves leszek, szinte minden szerettem elveszítem.

9. oldal

Brigii P>!

Apa hallgatag ember volt. Talán a leghallgatagabb, akit valaha hátán hordott a föld. Inkább kérdezett, mint beszélt.

15. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dennis Lehane: Viharsziget
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
S. K. Tremayne: Fagyos ikrek
Stephen King: A remény rabjai
Julia Heaberlin: Véres margaréták
Mario Puzo: A Keresztapa
Karin Slaughter: Apja lánya
V. C. Andrews: Törött emlékek
David Baldacci: Kívánj csodát
Stephen King: A halálsoron