Egyetlen ​nővérem 41 csillagozás

Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Elég ​erős vagy, hogy elviseld az igazságot? Még akkor is, ha ezután együtt kell élned egy hazugsággal?

Az iskolapszichológusként dolgozó Riley MacPherson mindig is úgy tudta, hogy nővére, Lisa tizenhét éves korában öngyilkos lett. Ez a hit formálta bátyja és az ő gyerekkorát, ez a meggyőződés nyomta rá bélyegét a családtagok közti viszonyokra.

Most, amikor több mint húsz év elteltével az édesapa meghal, Riley-ra hárul a feladat, hogy túladjon a házon, a lakókocsiparkon és apja gyűjteményein. Ám amíg a tárgyi örökségtől egyszerű megválni, addig a váratlanul feltáruló családi titkok terhét élete végéig cipelnie kell. Riley olyasmit fedez fel, ami megkérdőjelezi mindazt, amit korábban a testvéreiről, a szüleiről és saját származásáról gondolt. Döntenie kell, hogy mit jelent a múlt a jövője számára, és hogy mit kezdjen az igazsággal.

Diane Chamberlain legújabb regényében sem az izgalmas krimik, sem a női regények rajongói nem fognak csalódni. Felkavaró családi… (tovább)

Eredeti mű: Diane Chamberlain: The Silent Sister

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Alexandra, Pécs, 2017
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634470458 · Fordította: Ivancsics Irma

Enciklopédia 1

Helyszínek népszerűség szerint

Potomac


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 74

Kívánságlistára tette 69

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Málnika P
Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Néhány éve olvastam az írónőtől a Titkok örvényét, az valahogy nem talált meg, most viszont az Egyetlen nővérem címűnél inkább az okozott hatalmas problémát, hogyan is rakjam le a könyvet. Nem szoktam a fülszövegekre hagyatkozni, de most szóról szóra igaz az ott olvasható: „Felkavaró családi dráma, fordulatos krimi, utazás a lélek legmélyére – letehetetlen olvasmány”.
Riley apja meghal, a hagyatéki folyamat során viszont szép lassan olyan nem várt dolgok derülnek ki a családja múltjáról, amelyek teljesen felülírják az iskolapszichológus lány addig viszonylag biztonságosnak vélt életét. Nyomozásba kezd, hogy az eltemetett titkok végre napvilágra kerüljenek, megtudja ki is ő valójában, hova tartozik. Számomra akkor mélyül el a történet, amikor Lisa szemszögéből is részesei lehetünk a családi tragédiának, átérezve annak minden bánatát és mélységét.
Meg lehet-e bocsájtani a múlt tévedéseit, hazugságait? Lehet-e hazugságban tovább élni? Feltétlenül bűnhődnie kell-e a bűnösnek? Létezhet-e igaz szeretet ennyi hazugság után? Minderre küszködve keresi a választ Riley, a történet végére pedig természetesen meg is találja a maga igazságát.

>!
Kókuszka 
Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Chamberlain magyarul megjelent előző két könyvét is olvastam. Most sem csalódtam. Szeretem az írónő stílusát, amiről és ahogyan ír. Most is elsődleges szerepet kap a család, a szeretet, a megbocsátás, titkok, szülő, gyermek, testvérek, barátok kapcsolata. A krimi rész nem annyira erős és sok minden előre kiszámítható, inkább a drámai rész viszi a főszerepet. A vége viszont túl meseszerű, oldva a fájdalmas múltat.

>!
tinuviel89
Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Jó könyv volt, nehezen tudtam letenni, bár én nem szeretem ezt a műfajt. Az igazi nagy titkot a könyv felénél kitaláltam, ez egy kicsit zavart. Tulajdonképpen mindhárom főszereplőt szántam az életük miatt. Talán a fiút legjobban, nehéz lehetett így felnőni. A téma sajnos nagyon aktuális és fájdalmas. A könyv után elgondolkoztam, hogy a szülőknek van-e bármi fogalmuk, lehet-e bármi fogalmuk, hogy mi történik a gyerekeikkel, mi van a gyerekeik lelkében, meg tudják-e őket védeni?

>!
Zoe27
Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Diane Chamberlain könyveit olvasva mindig elvesztem az időérzéket.
Történeteiben olyan lendület és magával ragadó fordulatok jelennek meg, hogy aki egyszer belekezd egy könyvébe az utolsó betűig képtelenné válik a könyv letételével kapcsolatban, annyira magával ragadja a történet.
Természetesen azt nem szabad elfejteni, hogy minden szerzőnek megvan a maga „ védjegye". Így Chamberlain- nek is, ezért kiszámítható volt a történet. ( Aki olvasta a magyarul eddig megjelent két könyvét az tudja.) Ettől függetlenül viszont nagyon tetszett! :)

>!
Kis_Andrea
Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Úúú, jó volt! :-) A könyv első fele letehetetlen, és rendkívül izgalmas volt, de sajnos a második felére nekem kiszámítható lett a cselekmény, de azért jól haladtam vele, szívesen olvastam tovább, bár Riley elkezdett idegesíteni. A végére vártam volna valami csattantót.

>!
XX73
Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Hajlandó vagy együtt élni egy hazugsággal?

Nem, mert az elhallgatás és a hazugság megmételyez, és ártatlanokat is megsebez. Nemzedékről nemzedékre.

Mindezt jól szemléltette ez a regény is. Szívesen megráztam volna szinte mindenkit, térj végre észre! – és jellemző módon a legikább eszementnek tűnővel tudtam több-kevésbé egyetérteni.

Megrázó volt ezt olvasni, de gondolom, ez volt a cél.

>!
harmatim
Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Tetszett! Maga a könyv haladós, a sztori gördülékeny. Vannak csavarok, amiket egy rutinos olvasó már sejt, de ettől nem veszített az értékéből! A végét éreztem csak kapkodósnak.
Szerencsém volt szabadság alatt olvasni, így még inkább ott éreztem magam. Dany-t kicsit háttérbe tette az írónő. Kiváncsi lettem volna, hogy Ő hogy éli meg az új információkat…
Összességében örülök, hogy ez került sorra most :)

>!
BEV
Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Szeretem az írónő könyveit. A nagy titok azért nem okozott akkora meglepetést, kiszámítható volt, de a történetvezetés, az írónő stílusa olvasmányos, végig fent tartja az érdeklődést. Jó kis kikapcsolódás volt. Dannyt sajnáltam talán a legjobban, bar az apának és a többieknek sem lehetett könnyű. A vége nekem kicsit rózsaszín lett, de összességében jó volt, tetszett.

>!
MiNiki P
Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Csalódás. Olvasom, olvasom, de már azt sem tudom, ki kicsoda, ki kivel van. A kevesebb több….


Népszerű idézetek

>!
Málnika P

Ha valaki egy olyan házban nő fel, ahol valami nagyon nem stimmel, akkor megérzi ennek a valaminek a súlyát, még akkor is, ha nem beszélnek róla. Belé vájja a fogát. Összezavarja. Elgondolkodtatja, hogy képes lesz-e valaha is értelmes képet alkotni a világról.

411. oldal, Epilógus

3 hozzászólás
>!
Kókuszka 

Nem számít, hogy hány embernek vagy fontos, gondolta magában. Ha nem mondhatod el nekik nyíltan, ki vagy, továbbra is magányos maradsz.

267-268. oldal

>!
Brigii P

-Próbálom megérteni, hogy mit miért csinálnak az emberek…

109. oldal

>!
Brigii P

Napközben sokan megálltak a Potomac folyó partján, az erdőben keresztülfutó ösvényen. Szőrmés télikabátjukba és gyapjúsáljukba burkolózva szorosan összebújtak a hidegben, gyermekeik bundás kesztyűbe rejtett kezét vagy a kutyapórázt szorongatva, és a szürke téli táj egyetlen színfoltját bámulták. A sárga kajak a folyó közepén állt jégpáncélba zárva.

5. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Potomac
>!
Brigii P

Sosem gondoltam volna, hogy mire huszonöt éves leszek, szinte minden szerettem elveszítem.

9. oldal

>!
Brigii P

Apa hallgatag ember volt. Talán a leghallgatagabb, akit valaha hátán hordott a föld. Inkább kérdezett, mint beszélt.

15. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dennis Lehane: Viharsziget
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
S. K. Tremayne: Fagyos ikrek
Stephen King: A remény rabjai
Julia Heaberlin: Véres margaréták
Mario Puzo: A Keresztapa
Karin Slaughter: Apja lánya
V. C. Andrews: Törött emlékek
David Baldacci: Kívánj csodát
Stephen King: A halálsoron