Egyetlen ​nővérem 16 csillagozás

Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Elég ​erős vagy, hogy elviseld az igazságot? Még akkor is, ha ezután együtt kell élned egy hazugsággal?

Az iskolapszichológusként dolgozó Riley MacPherson mindig is úgy tudta, hogy nővére, Lisa tizenhét éves korában öngyilkos lett. Ez a hit formálta bátyja és az ő gyerekkorát, ez a meggyőződés nyomta rá bélyegét a családtagok közti viszonyokra.

Most, amikor több mint húsz év elteltével az édesapa meghal, Riley-ra hárul a feladat, hogy túladjon a házon, a lakókocsiparkon és apja gyűjteményein. Ám amíg a tárgyi örökségtől egyszerű megválni, addig a váratlanul feltáruló családi titkok terhét élete végéig cipelnie kell. Riley olyasmit fedez fel, ami megkérdőjelezi mindazt, amit korábban a testvéreiről, a szüleiről és saját származásáról gondolt. Döntenie kell, hogy mit jelent a múlt a jövője számára, és hogy mit kezdjen az igazsággal.

Diane Chamberlain legújabb regényében sem az izgalmas krimik, sem a női regények rajongói nem fognak csalódni. Felkavaró családi… (tovább)

Eredeti mű: Diane Chamberlain: The Silent Sister

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Alexandra, Pécs, 2017
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634470458 · Fordította: Ivancsics Irma

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 59


Kiemelt értékelések

>!
tinuviel89
Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Jó könyv volt, nehezen tudtam letenni, bár én nem szeretem ezt a műfajt. Az igazi nagy titkot a könyv felénél kitaláltam, ez egy kicsit zavart. Tulajdonképpen mindhárom főszereplőt szántam az életük miatt. Talán a fiút legjobban, nehéz lehetett így felnőni. A téma sajnos nagyon aktuális és fájdalmas. A könyv után elgondolkoztam, hogy a szülőknek van-e bármi fogalmuk, lehet-e bármi fogalmuk, hogy mi történik a gyerekeikkel, mi van a gyerekeik lelkében, meg tudják-e őket védeni?

>!
Zoe27
Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Diane Chamberlain könyveit olvasva mindig elvesztem az időérzéket.
Történeteiben olyan lendület és magával ragadó fordulatok jelennek meg, hogy aki egyszer belekezd egy könyvébe az utolsó betűig képtelenné válik a könyv letételével kapcsolatban, annyira magával ragadja a történet.
Természetesen azt nem szabad elfejteni, hogy minden szerzőnek megvan a maga „ védjegye". Így Chamberlain- nek is, ezért kiszámítható volt a történet. ( Aki olvasta a magyarul eddig megjelent két könyvét az tudja.) Ettől függetlenül viszont nagyon tetszett! :)

>!
Constanze089
Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem

Az ajánló alapján nagy reményeket fűztem hozzá, de végül nem varázsolt el ez a történet. Hanyagolható volt, nem tartott izgalomban: ha nem vettem a kezembe egy nap, nem hiányoltam, ezért nehezen is fejeztem be. Talán azért, mert ízlésem szerint túl hamar kiderült az igazság… Összességében azt tudom rá mondani, hogy egy limonádé: strandon heverészve, vagy egy lustálkodós hétvégén könnyed kikapcsolódást nyújt, de nem hordoz magában akkora izgalmakat, mint, ahogy azt beharangozták.


Népszerű idézetek

>!
GBrigi P

-Próbálom megérteni, hogy mit miért csinálnak az emberek…

109. oldal

>!
GBrigi P

Napközben sokan megálltak a Potomac folyó partján, az erdőben keresztülfutó ösvényen. Szőrmés télikabátjukba és gyapjúsáljukba burkolózva szorosan összebújtak a hidegben, gyermekeik bundás kesztyűbe rejtett kezét vagy a kutyapórázt szorongatva, és a szürke téli táj egyetlen színfoltját bámulták. A sárga kajak a folyó közepén állt jégpáncélba zárva.

5. oldal

>!
GBrigi P

Sosem gondoltam volna, hogy mire huszonöt éves leszek, szinte minden szerettem elveszítem.

9. oldal

>!
GBrigi P

Apa hallgatag ember volt. Talán a leghallgatagabb, akit valaha hátán hordott a föld. Inkább kérdezett, mint beszélt.

15. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Rick Riordan: Athéné jele
J. K. Rowling: Harry Potter
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
George R. R. Martin: Kardok vihara
Susan Kay: A fantom
Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége