Megjelenésének várható időpontja: 2018. október 18.

Csak ​a bolondok boldogok 7 csillagozás

Diana Soto: Csak a bolondok boldogok

Csupán 24 óra kell ahhoz, hogy a világ a fejetetejére álljon. Pákozdiék elsőre hétköznapi családnak tűnnek. Egy mindent tudni akaró anya, egy fotelbe ragadt apa és egy különleges titkot rejtő testvérpár. Ez a szombat reggel azonban véglegesen megváltoztatja az életüket. Elmegy az áram…

Mit rejt a valóság, ha rákényszerít minket a beszélgetésre?

Mi történik, ha nem tudunk többé az internet mögött elrejtőzni?

>!
Underground, Budapest, 2018
120 oldal · puhatáblás · Megjelenés időpontja: 2018. október 18.

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog P
Diana Soto: Csak a bolondok boldogok

Egyesével rántja le rólunk Diana Soto a bőrréteget és fedi fel a valóságot. Megdöbbentő volt szembesülni a ténnyel, hogy mennyire hozzánk nőtt már a technológia, mennyire nem tudunk meglenni nélküle. Elég egy áramszünet és a valóság csúf szörnyként tekint ránk.

Az internet, a közösségi oldalak elveszik tőlünk az életet.

Észre sem vesszük és már az enyészeté leszünk.
A teljes ajánlót itt olvashatjátok:
https://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/09/20/diana-…

>!
Vicky3 P
Diana Soto: Csak a bolondok boldogok

Ez az olvasmányélményem tényleg egy hatalmas ugrás volt a komfortzónám menedékéből, az utolsó emlékeim a drámaolvasásról valahova a középiskolai évekre és Shakespeare-re korlátozódnak és nem mondanám, hogy túlságosan átszövik a jó érzések. Jó, alapvetően az irodalomóra se tartozott a kedvenceim közé, szóval nem feltétlen a dráma műfajt kéne okolnom ezért. De színházba járni, na meg kísérletezni is imádok, szóval belevágtam.

A központi téma nem is lehetne ennél aktuálisabb probléma, az internet és a technológia befolyása a mindennapi életünkre. Mindezt egy tipikus magyar családon keresztül: tv előtt gubbasztó apa, folyamatosan fényképező anya, aki mindent megoszt a közösségi médián „mély” gondolatokkal tűzdelve, a „bezzeg az én időmben” nagypapa és (a szokásos átlag) két gyerek. Na meg a jól megszokott ötödik fél a családokban, a kommunikációhiány. Első körre egy átlagos családot ismerhetünk meg, akik önként az internet fogságába estek, hogy meneküljenek a való élet elől. Viszont, ahogy haladunk előre a színekkel és rétegről rétegre bomlik ki előttünk a történet egy áramszünetnek köszönhetően, úgy válik egyre nyilvánvalóbbá, hogy sokkal több mindent rejt ennél ez a dráma.

Megannyi társadalmi problémát felsorakoztat a szerző, mindezt család-orientáltan és olvasás közben gyakran kapod magad azon, hogy nagyban bólogatsz, hogy ez milyen igaz, milyen ismerős. Úgy érzem jól ragadta meg az író a mondandójának és a kritikájának a szócsövét, elvégre a családi közeg, amit megteremtett, közérthetővé, könnyen feldolgozhatóvá és átélhetővé teszi az olvasója számára. Bemutatja, hogy a család, mint fogalom mennyit vesztett az értékéből és jó szerével már csak vérkötelék miatt együtt élő ismerős ismeretlenek alkotják, rávilágít, hogy a látszat fenntartása alatt és az önámítás mögött csak parlagon hagyott párkapcsolatok burjánzanak. Megeleveníti az elszigeteltség teljes magányát, az iskolai bántalmazások komolyságát, az akár egyetlen rossz döntés miatti éltere szóló következményeket. De leginkább a mindent átszövő teljes kommunikációhiányt, nemtörődömséget és önámítást. Bepillantást enged a színfalak mögé, hogy mi rejtőzik az egy-egy jól sikerült „boldog” kép mögött.

Bővebben: https://three-points-of-view.blogspot.com/2018/10/a-tec…

>!
adrykacska P
Diana Soto: Csak a bolondok boldogok

Az utóbbi hónapokban rendszeresen kirándulok a komfortzónámon kívül és ezt eddig még soha nem bántam meg, ahogy a Csak a bolondok boldogok dráma olvasását sem.

A témája miatt kötelezővé tenném mindenkinek ezt a verses drámát. Egyszerű, érthető nyelvezetének köszönhetően minden korosztály számára felfogható a szerző üzenete. Nagyon jó példa arra, ami a 2000-es évek óta csendben zajlik a háztartásokban.

Aktuális problémát tár az olvasói elé, ezzel remélve, hogy észbe kapunk és nem jutunk Szandi és Elemér sorsára. Az utolsó sorok olvasása közben mély szomorúság járt át, hogy ez a történet akármelyik közeli ismerősömékkel is megtörténhetett volna.

A teljes értékelésért kattints a linkre: https://adrykacska.blogspot.com/2018/08/diana-soto-csak…

>!
Judyt IP
Diana Soto: Csak a bolondok boldogok

Elgondolkodtató, esetenként szívet szaggató drámában lesz részed, ami után nagy valószínűséggel elgondolkodsz, és átértékeled a saját családi életedet is.

Bővebben: https://watchaholics.hu/2018/08/31/diana-soto-csak-a-bo…

>!
elkepzeltkonyv
Diana Soto: Csak a bolondok boldogok

Továbbra is nagy rajongója maradok Diana Soto munkásságának. Azártatlan bűnössel és Az akasztott királlyal már megmutatta, hogy a klasszikus drámai szerkezet és nyelvezet a modern korban is érvényesülhet, a Csak a bolondok boldogok pedig arra világít rá, milyen finom társadalomkritikus látásmóddal rendelkezik. Ez a dráma minden hibája ellenére fontos, mert elgondolkodtat, és arra késztet, hogy újragondoljuk a kapcsolatainkat, és eldöntsük, mi a fontos: látszatboldogság, vagy az igazi kapcsolatok.https://elkepzeltkonyv.blogspot.com/2018/09/eloolvasas-…

>!
Kovács_Ági_3
Diana Soto: Csak a bolondok boldogok

Nagyon elgondolkodtató volt az egész történet. Igazán tanulságos és életszagú volt. Olyannyira, hogy manapság mindenki valamilyen kütyüt használ már.
És én is közéjük tartozom. Illet annyira, mégsem mert hallássérültként lényegesebben könnyen kapcsolatot tartani más emberekkel. Viszont nem szabad elfelejteni azt sem, hogy nem a virtuális világban élünk. Ott nincs érzelem, érintés. Nincs aki, oda menjen az emberhez és átölelje a másikat csak úgy.

Bővebben itt olvashatod:
http://magyarszerzokonyve.blogspot.com/2018/09/diana-so…

>!
Majk_Pirity
Diana Soto: Csak a bolondok boldogok

A valóságot kapod mégha meg is kínoznak a sorok. Szerintem megrázó éppen ezért is volt nehéz végigolvasni pedig kiválóan lett megírva. ✌


Hasonló könyvek címkék alapján

Spiró György: História
Forrai Ágnes: Rudolf és Karolina
Orbán János Dénes: A magyar Faust
Gunnar D. Hansson: A Lomonoszov-hátság
Edmond Rostand: Cyrano de Bergerac
William Shakespeare: William Shakespeare összes drámái II.
Vang Si-fu: A nyugati szoba
Balogh Elemér – Kerényi Imre: Csíksomlyói passió
William Shakespeare: Shakespeare összes művei III.
William Shakespeare: William Shakespeare összes drámái III.