A ​démon jele (Kara Gillian 1.) 247 csillagozás

Diana Rowland: A démon jele

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor ​a fiatal rendőrnőt, Kara Gilliant ötévnyi utcai járőrözés után előléptetik nyomozóvá, azonnal egy brutális gyilkosság közepébe csöppen. Az áldozat holttestére a helyi víztisztítótelepen találnak rá, testén a kegyetlen kínzásokra utaló ezernyi seb között rábukkannak egy művészi tökéletességgel kidolgozott és hátborzongatóan ismerős jelre. A louisianai Beaulacban azt hitték, három éve véget ért a rettegett sorozatgyilkos vérengzése, most azonban minden jel arra utal, hogy a Jelfaragó visszatért.

Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy ez nem egy átlagos gyilkosság, hanem egy természetfeletti erővel rendelkező démon borzalmas bűntette. Mivel Kara misztikus képességekkel rendelkezik – másik látása révén képes megidézni a démonokat –, különös összefüggésekre bukkan, és nemcsak arra jön rá, mire készül a gyilkos, de arra is, hogy mikorra tervezi mindent elsöprő gaztettének végrehajtását. Mire eljön a telihold napja, már csak a gyilkos személye kérdéses.

Kara az életét… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Kelly, Budapest, 2011
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633350003 · Fordította: Farkas Veronika

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Rhyzkahl · Kara Gillian · Ryan Kristoff


Kedvencelte 46

Most olvassa 4

Várólistára tette 130

Kívánságlistára tette 58

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

tmezo P>!
Diana Rowland: A démon jele

Jaj, de jó volt, nagyon élveztem. Elejétől a végéig lekötött, egy percig nem unatkoztam. Tetszett a démonvilág, Kara észjárása, képessége. Jók voltak a karakterek, tele volt titkokkal, érdekes volt a nyomozás, még csak nem is sejtettem semmit. Ezt szeretem. :)))

Lanore P>!
Diana Rowland: A démon jele

Jellemző, hogyha ennyire tetszik egy könyv, annak nem lesz folytatása… pedig minden sorát imádtam! Izgalmas volt, újszerű, érdekes, tele démonokkal és misztikummal, csavarokkal. A főszereplő nyomozó, Kara dögös, belevaló, erős és független nő, nagyon tetszett a karaktere, a gondolkodása. Könnyen olvasható, letehetetlen történet volt, nagyon jó lenne olvasni még az írónőtől!

4 hozzászólás
gab001 P>!
Diana Rowland: A démon jele

Úgy érzem, számomra Kara Gillian az ideális női főszereplő: határozott, talpraesett, szókimondó, kellően érzékeny és mégis kőkemény zsaru. Egy kevésbé jól megírt könyvet is szívesen olvastam volna az ő gondolataival. De szerencsére nem kellett, hiszen volt benne minden, ami jó; izgalmas történet, érdekes démonok, jól felépített nyomozás, szimpatikus és ellenszenves szereplők kellő egyensúlyban. Rögtön gyanakodtam az elkövetőre, de aztán már mindenki másra is. A vége ugyan lezártnak nevezhető, de mindenképp szeretném folytatni a sorozatot, akár angolul is, mert tényleg élveztem az olvasást.

Rémálom P>!
Diana Rowland: A démon jele

Egy átlagos fantasyra számítottam, és annyira nem azt kaptam. :D Újabb kedvenc sorozatot köszönthetek a könyvtáramban, és már alig várom a második részt. Bár erősen sok káromkodás van benne, de nem lesz tőle rossz a szöveg, hiszen felnőttekről szól, nehéz helyzetekben. Így a sok „kibaszott” meg „szar” egyáltalán nem zavart, csak adott egy alapstílust. Hasonló, mint az Anita Blake, annyiban, hogy itt is van egy véres gyilkossági nyomozás szál és emellett a főhős magánélete és múltja is hangsúlyban van, és bár van részletes szexjelenet (szám szerint kettő), nem olyan elborult és morbid, mint Hamiltonnál. Imádtam a humorát, nem lehet rajta unatkozni, remélem, sok részes lesz. (Van egy-két nyitva hagyott szál, amiből talán nagyobb történet is kerekedhet, de teljesen lezárt kötet.)

4 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Diana Rowland: A démon jele

Régebben olvastam, igaz félve, mert valami ördögűzős marhaságra számítottam. Abszolút pozitív csalódás volt. Kara Gillian egy okos és talpraesett nyomozónő, aki különleges képességet örökölt, kapcsolatba tud lépni màs világból/bolygóról származó lényekkel. Ezeket a lényeket hívja jobb hiján démonoknak. Titkát őrizve egyedül él és mégcsak randizni sem jár. Aztán az egyik szeánsz alkalmával véletlenűl betoppan hozzá egy magasrangú démonlord. Innentől kezdve felpörögnek az események. Sok-sok titok, talány és még egy bűntény is megoldásra vár. Sajnos a sorozat többi része csak angolul érhető el, de megéri elolvasni, mert egy klassz hősnő mellett sok izgalmat és némi tiltott románcot is kaphatunk.

6 hozzászólás
kiruu P>!
Diana Rowland: A démon jele

Úristen!
Ez rohadt jó volt. Olyan régóta szemezgettem vele a könyvtárban és most végre rászántam magam.
Faltam a sorokat.. Szórakoztató, nem átlagos és izgalmas. Az enyhe romantikus szál pedig csak dob egyet rajta.
Teljesen elvarázsolt.
Könyörgöm fordítsák le a második részt!

1 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Diana Rowland: A démon jele

Kara Gillian 1.

Ez egy szuper könyv volt, imádtam minden sorát. Szétizgultam magam és egyáltalán nem gondoltam, hogy az lesz a hunyó, aki végül is lett. Mindenki másra gondoltam, de nem ők lettek és ennek nagyon örültem, mert egyáltalán nem volt kiszámítható a történet.
Jó kis nyomozós fantasy történet, gondolom minden részben újabb esetek kerülnek megoldásra Kara zseniális közreműködésével.
És persze megint egy félbehagyott sorozat a Kelly kiadó jóvoltából. Mivel csak egy rész jelent meg, remélem felvállalja valamelyik kiadó a további részek kiadását :(

7 hozzászólás
Fairy>!
Diana Rowland: A démon jele

Ez egy jó démonos sorozatnak indul!
Tetszett,hogy a démonok szintekre voltak osztva és nagyon tetszett a démonok világa.
Kara belevaló csaj nem fél szembeszállni a démonokkal.
Jó kis krimi tele fordulatokkal.
Kíváncsi vagyok a következő kötetre.

Szédültnapraforgó>!
Diana Rowland: A démon jele

Nem vagyok egy démonvadász, de tetszett a regény :)
Brutális gyilkosságok, sok hullával – egyes részeknél gyomorforgató jelenetekkel – rossz és jó démonok, nyomozás, családi történetek, szex és a végére egy igazi kis romantika.
Zanzásítva ennyi lenne.
Aki szereti a misztikumot és vad orgiát, feltétlenül olvassa el.
Sajnálom, hogy nincs folytatás…olvastam volna még Kara nyomozónőről és Ryan ügynökről :)

2 hozzászólás
Marcsi P>!
Diana Rowland: A démon jele

Nagyon jól esett. :D
Az írónő stílusa olvastatja magát, teljesen beszippant a történet és annyira jó a megfogalmazás, hogy olyan mintha filmet néznék. Teljesen véletlenül találtam a könyvet, (amit ezúton is köszönök @Csingike, hogy utaztatsz) és nagyon sajnálom, hogy nem adták ki a többi részét.
Mindent rendesen megmagyaráz, így olyan volt már a 40. oldaltól, mintha mindig is tudtam volna mi az idéző vagy az argánum.
A főhősnőnk nagyon szimpatikus, teljesen tisztában van saját magával, miben jó, miben nem. Nincs elszállva magától, céltudatos és pont kellő mértékig szarkasztikus. :) Ryan-nel nagy harcaim voltak, mert hol imádtam, hol felidegesített a bunkózásssal, de persze a felétől már minden a helyére került. :)
A történet pont elég akciódús volt, szeretem a sorozatgyilkosokat! :D Az utolsó 70 oldalnál csak kapkodtam a fejem, totál meglepett az írónő!
5 csillag! :)


Népszerű idézetek

Enoia>!

Rögtön felismertem, kivel állok szemben. A Nagyon Kíváncsi Szomszéddal.

138. oldal

Shanara>!

Ha nem próbálkozol, sosem jutsz el sehová.

187. oldal (Kelly Kft., 2011.)

Sunshine>!

– Nem akart minket megölni.
Ryan felhúzott szemöldökkel nézett rám.
– Ó, tényleg? Akkor egész jól színlelte.

Petrasek>!

Légy óvatos azzal, mit kívánsz,jó?

163. oldal

Sunshine>!

– Ezt nem mondhatod komolyan. Ekkora csodabogár vagy, és nem nézel Star Treket?
Ráförmedtem:
– Nem vagyok csodabogár, és igenis nézek Star Treket. Láttam. Párat.
Ryan színpadiasan forgatta a szemét.
– És én még azt hittem, te vagy a tökéletes nő!

Kapcsolódó szócikkek: Star Trek
Sunshine>!

A megérzések fontosak. Ez az a módszer, amivel a tudatalattija értésére adja, hogy valamire figyelnie kell.

203. oldal

gwyneira>!

Túl nehéz megakadályozni az embernek a saját szétesését, amikor semmi sem emlékezteti arra, hogy kicsoda, és hol kellene lennie.

Enoia>!

– Gillian nyomozó – szólt közbe Kristoff elviselhetetlenül hűvös és érzelemmentes hangon –, leghőbb vágyunk együttműködni a helyi rendfenntartó erőkkel a letartóztatás foganatosítása és a sorozatos bűntények elkövetőjének elítélése érdekében.
Pislogtam egyet. Aztán ragyogó mosolyt küldtem felé.
– Remek! Köszönöm, szivi! – csaptam rá könnyedén a karjára, és visszafordultam a holttest felé. – Akkor csak egy percet kérek.

166. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kara Gillian · Ryan Kristoff
Petrasek>!

Lehet, hogy az álmoknak nincs fizikai hatásuk, de ettől még komoly veszélyeket hordozhatnak.

270. oldal

Kapcsolódó szócikkek: álom
Sunshine>!

– Ne légy hülye. Van egy vendégszobám, amit meg soha nem használt senki. Valószínűleg te leszel az első vendég itt.
— Remek – felelte Ryan nevetőráncokkal a szeme körül. – Akkor elég szánalmasan nyafogtam. Boldoggá tesz, ha felszentelhetem a vendégszobádat.
Felnevettem.
– Arra menj. A következő ajtó az előtér felé. Amelyikben az ágy van. Ha abba jutsz, amelyikben a fürdőkád van, túlmentél.


Hasonló könyvek címkék alapján

Max Gladstone: Nagyrészt halott
Lilith Saintcrow: Az Ördög szolgálatában
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Amanda Stevens: Örök kísértés
Karen Chance: Árnyak vonzásában
Ferrett Steinmetz: Flex
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán
Clive Barker: A vér evangéliuma
Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés
Deborah Harkness: Az élet könyve