Voyager (Outlander 3.) 27 csillagozás

Diana Gabaldon: Voyager Diana Gabaldon: Voyager Diana Gabaldon: Voyager Diana Gabaldon: Voyager Diana Gabaldon: Voyager Diana Gabaldon: Voyager Diana Gabaldon: Voyager Diana Gabaldon: Voyager

Their passionate encounter happened two centuries ago when the gallant renegade Jamie Fraser sent her back to her own time, pregnant with his child, believing he would be killed in the bloody Battle of Culloden in 1746. Now their daughter has grown up and Claire discovers that Jamie survived.

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
Bantam, 2017
912 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781101966129
>!
Cornerstone, 2011
1076 oldal · ASIN: B005H0CBZ0
>!
B000MV8X56, 2007
ASIN: B000MV8X56 · Felolvasta: Davina Porter

4 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Jamie Fraser · Claire Randall · Murtagh FitzGibbons Fraser


Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Panni777 P>!
Diana Gabaldon: Voyager

Hű, ez aztán vaskos kötet volt, bár beleillik a sorozatba. Büszke vagyok magamra, hogy angolul olvastam, így még szórakoztatóbbnak találtam – illetve jókat nevettem a skót kiejtésen, skót angolon. Tanultam pár kifejezést, aye? Nem is kérdés, hogy ez a rész (is) 5 csillagos! Imádtam, egyszerűen annyira az én stílusomban íródik ez a sorozat, hogy el sem hiszem. Néha csak arra gondolok, hogy hány hosszú kötet van még hátra és teljesen megnyugtat a gondolat. Claire-t és Jamie-t sem lehetett megunni, tetszik a humoruk, szenvedélyük – bár nem kímélte őket az írónő, hiszen rengeteg bajba sodorta őket, legyen az ellenség vagy természeti csapás. Visszagondolva nem is tudnék kedvenc részt mondani, bár az eleje kevésbé tetszett, amikor még 1968-ban voltunk és csak az uncsi történelmi kutatás folyt. Jamie részei kárpótoltak érte. Most már elhatároztam magam, hogy elkezdem a TV-sorozatot is nézni, kíváncsi vagyok, milyen lehet. :)

Habók P>!
Diana Gabaldon: Voyager

Megkínlódtam vele (és tanultam néhány skót szót), de megérte!

norak>!
Diana Gabaldon: Voyager

Nekem is ez a rész tetszett eddig a legjobban. Úgy vettem észre hogy azok a fejezetek amik nem Skóciában játszódtak nem olyan jók, legalább is a második kötet Franciaországi részei nem tetszettek. De ez a kötet nagyon egyben van. Alig volt olyan rész amit átugortam volna,(nem úgy mint a másidikban) Nagyon jól oldotta meg az írónő a könyv első felében azt ahogy megtudjuk hogy mi történt a cullodeni csata után Jamie-vel. Már kezdem is a következőt! :)

3 hozzászólás
Gyopi>!
Diana Gabaldon: Voyager

Aki bicepszre szeretne gyúrni olvasás közben, annak bátram ajánlom ezt a könyvet, hiszen iszonyatosan vastag ez a könyv. Mégis hiába zsibbad el a kezed, úgysem tudod letenni, hiszen annyira izgalmas a történet. Számomra felülmúlta ez a könyv a másik kettőt, én nagyon szerettem, kedvencem lett.
Bővebb értékelés a blogomon: https://bookloverinlondon.blogspot.com/2021/03/diana-ga…

Stitch >!
Diana Gabaldon: Voyager

Gyönyörűen megírt folytatása ennek a csodálatos történetnek. Izgalmas, fordulatos, minden a végére összeér és valamilyen szinten értelmet nyer. De most talán várnék kicsit a folytatással. Annyira hosszú ez a könyv, hogy nagyon. Viszont ennél több rossz dolgot nem is mondhatnék, jobban mondva a hosszúsága nem is egy rossz tulajdonsága. Egyáltalán nem az. Csak azon gondolkodom, hogy lehet ezt a történetet még tovább húzni annyi köteten át ami még ezután hátravan.
Nagyon örülök neki, hogy elolvastam és remélem jó lesz a következő szezon a sorozatban ami erre a kötetre épül majd. :)

AOD>!
Diana Gabaldon: Voyager

Ez egy igen vaskos kötet volt :)
Lehet csak én voltam kevésbé romantikus hangulatban, de ez a minden-körülmények-között-kitart-a-szerelem most már kicsit untatott a fordulatok ellenére is.


Népszerű idézetek

timite>!

„I'm a man, Sassenach,” he said, very softly. „If I thought there was a choice… then I maybe couldna do it. Ye dinna need to be so brave about things if ye ken ye canna help it, aye?” He looked at me then, with a faint smile. „Like a woman in childbirth, aye? Ye must do it, and it makes no difference if you're afraid – ye'll do it. It's only when ye ken ye can say no that it takes courage.”

timite>!

Judging by the state of your hair, Sassenach, I should say that it's going to rain verra soon now.

Stitch >!

It's only that it's a good deal easier to do something that's a bit dangerous than it is to wait and worry while someone else does it.
Ha – I told him – so now you know what's like being married to you.

timite>!

„… It's only that it's a good deal easier to do something that's a bit dangerous than it is to wait and worry while someone else does it.”
„Ha,” I told him. „So now you know what's it like being married to you.”

timite>!

I had a primed pistol, given to me with the stern injuction no to shoot myself in the foot.

Panni777 P>!

„Goodness, Mrs. Malcolm,” the purser had said, shaking his bald head when I complained about the problem. „Seamen will drink anything, ma'am! Spoilt plum brandy, peaches mashed inside a rubber boot and left to ferment – why, I've even known a hand caught stealing the old bandages from the surgeon's quarters and soaking them, in hopes of getting a whiff of alcohol. No, ma'am, telling them that drinking it will kill them certainly won't stop them.”

Stitch >!

-I think perhaps the greatest burden lies in caring for those we cannot help.
-Not in having no one for whom to care?

-That is emptiness. – he said at last, softly – But no great burden.

timite>!

Aye, I do. I should ha' let them burn ye, twenty years ago.

timite>!

Well, then. Ye'll ken that the greylag mate for life? If ye kill a grown goose, hunting, ye must always wait, for the mate will come to mourn. Then ye must try to kill the second, too, for otherwise it will grieve itself to death, calling through the skies for the lost one.

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Outlander sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Heartless
S. A. Chakraborty: The City of Brass
Rick Riordan: The Red Pyramid
William Goldman: The Princess Bride
Kerstin Gier: Ruby Red
Leigh Bardugo: Siege and Storm
Cayla Kluver: Allegiance
Brent Weeks: Beyond the Shadows
Ilona Andrews: On the Edge
Kristin Cashore: Fire