!

Az ​idegen (Outlander 1.) 802 csillagozás

Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen
1 2
Könyvmolyképző 2.811 Ft-tól
1 2
Bookline 3.229 Ft-tól
Könyvtár

1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után. Egészen addig, míg óvatlanul keresztül nem sétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen „sassenach” válik belőle, vagyis idegen – a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön Urunk… 1743. évében.
Számára ismeretlen erők visszasodorták az időben. Claire olyan intrikák és veszedelmek között találja magát, amelyek az életét veszélyeztetik… és összetörhetik a szívét. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti két egymással összeegyeztethetetlen életben.

„Magával ragadó és szívmelengető… pazarul idézi meg a skót vidéket és történelmet.” – PUBLISHERS WEEKLY

„Gabaldon született történetmesélő.” – LOS ANGELES DAILY NEWS

Eredeti mű: Diana Gabaldon: Outlander

Eredeti megjelenés éve: 1991

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
908 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632451862 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
910 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453798 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
908 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632451862 · Fordította: Farkas Veronika

Enciklopédia 48

Szereplők népszerűség szerint

Jamie Fraser · Claire Randall · Murtagh FitzGibbons Fraser · Geillis Duncan · Frank Randall · Donas · Dougal MacKenzie · Jonathan Wolverton "Black Jack" Randall

Helyszínek népszerűség szerint

Skócia · Skót Felföld


Hirdetés

Kedvencelte 325

Most olvassa 113

Várólistára tette 526

Kívánságlistára tette 482

Kölcsönkérné 13

Elcserélné vagy eladná

>!
2.400 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
agi89 könyve Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen Megjegyzés

Kiemelt értékelések

+
>!
ncsn87
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Huh, azért a vége sokkolt. Főleg, amit Jamivel tett Randall a börtönben. Az agyamba égett és nem tudtam elereszteni. Ki kellett adnom magamból és elmeséltem a páromnak, hogy aludni tudjak… tényleg… Szegény! :S
Szóval inkább kezdjük az elejéről. :) A lényeg, hogy imádtam! *.* :D Skót pasik jöhetnek minden mennyiségben! :D
Azért a feléig el kellett jutnom, hogy belelendüljek. Utána viszont állatira izgalmas volt. Voltak néha picit uncsibb részek, de nem zavart igazán, mivel többen felkészítettek, hogy számítsak rá.
Sokszor úgy éreztem, hogy az írónő túlzottan belement a részletekbe. Ez néha sokkolt. Valamikor a jó és valamikor kicsit a rossz értelemben. De utána mindig átértékeltem és rájöttem, hogy mindenképpen kellettek azok a részek is. Az egész akkori világról akart teljes képet mutatni a szereplőkön keresztül, és persze összehasonlítani a mai életvitelünkkel. Mindegyik világnak megvannak a jó és rossz oldalai. Nehéz lenne eldöntenem, hol maradnék. De annyi biztos, a szívemre hallgatnék. És az Jamié. :D <3 Szóval megértem Clairet. :D
Annyira lenyűgöző és mégis rémisztő ez a kor. A higénia hiánya, az elmaradottság a közlekedésben, a kommunikációban, a barbár viselkedés, a munka a földeken, a boszorkány üldözés, a vallásosság… Annyi különbség van a mai világhoz képest, mégis néha úgy éreztem, jó lehet ott is élni. Pedig az igazságszolgáltatás, az ítélkezés, a bünetés, a politikai viszályok… Huh, durva egy élet… De néha mégis szabadabb. Ez így hülyén hangzik, de ezt érzem. :) Az a táj… *.*
Jamie és Claire nagyon szimpatikus páros. A szenvedélyes jeleneteik és a párbeszédeik, a humoruk, minden jó volt. :) Jamie-be beleszerettem természetesen. <3 A nászéjszakás jelent kedencem lett. :D Kis édes!!! *.* Na, meg Claire elfenekelése utáni jelenetek… :D És Claire. Végre egy főhősnő, aki nem rinyál. Teszi a dolgát és megoldásokat keres, talpraesett. Mondjuk az elején picit furcsáltam, hogy nem akadt ki jobban, hogy egy másik világba került. És hogy elég könnyen Jamie-nek adta magát. De megértem, ő egy jó pasi és skót is ráadásul. :D Az előző házassága meg nem volt felhőtlen, bár ő ezt nem igazán ismerte be magának.
És a meglepi a végén… *.* Kíváncsi vagyok, hogy megy tovább az életük. :)
Szóval úgy terveztem, hogy mást fogok ez után olvasni, de most kell a folytatás! :D És a tv sorozatba is belekezdek, mert ahogy olvastam, simán el tudom képzelni abban a formában is, a gyönyörű tájjal és egy dögös skót pasival kiltben. *.* :D

Ui.: A borítóján az arany minta olyan szép volt. Kár, hogy lejött… Gondolom számíthatok rá, hogy a szitakötő is le fog… :S Csinálhatnák más anyagból!

78 hozzászólás
+
>!
Orsi_olvas
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Minden lánynak járna egy Jamie Fraser.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
908 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632451862 · Fordította: Farkas Veronika
4 hozzászólás
+
>!
brena
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

6 csillagot adnék,vagy akár 10-t!Nagyon nagyon sokat vártam el,de nem csalódtam!
Most fejeztem be 10 perce,még a hatása alatt vagyok.Az idén a 3.legjobb, amit olvastam,izgalmas,letehetetlen,NAGYON JÓ könyv!Sok helyen olvastam, hogy sok benne az erotikus rész..nos egy Nalini könyvhöz képest ez nulla:))Nem vitte túlzásba az ilyen részeket és kellett bele,pont annyi amennyit bele írt. Jaj nagyon olvasnám még és még és még…

Mekkora filmet lehetne ebből csinálni…húhúúú!

Skóciába akarok menni!MOST!:))))))))

Egy bajom volt vele csupán,a nagysága miatt elég nehéz volt tartani.

37 hozzászólás
+
>!
Elhaym
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Amint kezembe vettem a könyvet meglepett a hossza, ilyen hosszú regényt ugyanis még nem olvastam. Egy könyvmolynak ez csak öröm és ha mellé egy zseniális történet is párosul akkor már csalódni sem lehet benne. Sőt még ezt a kötetet is rövidnek fogjuk találni, szereplőket nehéz elengedni a végén.
30 év alatt rengeteg könyvet elolvastam, de egyikben sem volt benne az a két jelenet amit akartam. Már úgy éreztem, hogy sosem fogok olyat találni amiben benne lennének, de aztán megjelent az Outlander. Nagyon boldoggá tett, hogy ebben benne volt amit kerestem, meg is bocsátottam, hogy lassan indult be a történet.

Ez a könyv is mély nyomot hagyott bennem, történet egyedi és nagyszerű. Megérdemelné a kiváló értékelést, de az E/1 miatt nem tudok rá 10 pontot adni. :(
Aki szereti a történelmi kalandregényeket amiben van szerelmi szál, humor és dráma is az semmiképp ne hagyja ki ezt a sorozatot.

Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2011/01/19/diana-gabaldon-o…

58 hozzászólás
+
>!
dwistvan P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Eléggé történelmi, eléggé kalandos és leginkább mély érzelmekkel teli küzdelem. Az egymásért folytatott küzdelemből, az együtt megélt megpróbáltatásból ki tud alakulni egy ennyire szoros összetartozás. Ennek az érzelemnek tanulságos íve volt. Láthatóan kortalanul, hiszen ez független az évszázadoktól. De úgy is vehetjük, hogy a mai világban már nincs olyan szükségszerű egymásrautaltság, ami kialakíthat ekkora érzelmet. Fellelhető a történetben több feminista gondolat, üzenetképpen a régimódi gondolkodás ellenében. A történet viszont bebizonyítja elegáns meseszövésével, egyfolytában izgalmasan, olykor kegyetlenségeket, másszor romantikát tartalmazva a nők egyedülálló kitartását, és önfeláldozását, szeretetük csodálatos erejét.
Ez a regény csodálatosan felépített kerek egész. Ezek után még folytatódik is. Mi jöhet még ezek után? A következő részre is kíváncsi vagyok.

+
>!
Szami81 
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Oke, az elso 60 oldallal vert izzadtam, napokig piszkalgattam, letettem, olvastam kicsit, mast olvastam. Remesen untam es szokatlan volt az irasmodja. Aztan abban a pillanatban, hogy Claire idohurokba kerult a skot felfoldon es visszautazott 200 evet az idoben engem is elkapott a tortenet.
Jamie es Claire mindketten annyira makacsok, szokimondok es szenvedelyesek, egymasnak teremtettek, szorakoztato volt olvasni a civodasukat.
Jamietol pedig nincs az a sziv, ami el ne olvadna.

– Ó, igen, sassenach – válaszolta kicsit szomorúan. – Az urad vagyok… és te az enyém. Úgy tűnik, nem birtokolhatom a lelked anélkül, hogy el ne veszíteném a sajátom. – Az oldalamra fordított, és körém fonta a testét.

Én el tudom viselni a fájdalmat – mondta halkan –, de a tiédet nem bírnám. Ahhoz nincs elég erőm.

Nagyon fura hatassal volt ram ez a konyv. Amikor epp olvastam, annyira vitt a tortenet, hogy nem tudtam letenni tobbszaz oldalon at. Amikor valamiert felbehagytam, akkor meg nagyon nehezen vettem ra magam, hogy folytassam.
Franc se erti.

5 hozzászólás
+
>!
Bleeding_Bride IP
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Sosem voltam ilyen fáradt éjfélkor… De megérte semmit sem aludni, és a tegnapi ruhába,a könyv mellől és vele indulni reggel melóba. Ezt csak előzetesen-> ha magamhoz tértem a hatása és a holnap délig alvásból ertelemesebben is kifejezem rajongásom

28 hozzászólás
+
>!
Levandra
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Ti elképzeltétek már, hogy milyen lenne, ha valami csoda folytán egy-kétszáz évvel visszarepülnétek az időben? Kik lennétek, hogyan boldogulnátok, mivel foglalkoznátok, hogyan illeszkednétek be és hogyan telnének a napjaitok a megszokott technológiai vívmányok nélkül? Én bizony igen! És most itt ez a regény és emlékeztet arra az egykori gyermeki énemre, aki hasonlóan álmodozott. Utazni a múltba és átélni a kalandokat: ez a könyv megadja számodra ezt a lehetőséget. Ráadásul másodszor is sikerült beleszeretnem a Skót-Felföldbe!

1945-ben kicsit nehézkesen indult a történet, nem zavart, mert végre nem a napjainkban játszódó regényt tartottam a kezemben. Frank nem volt szimpatikus a számomra, túl merev volt és sokszor elfeledkezett Claireről, talán kicsit terhére is volt, ezért javasolta, hogy találjon magának hobbit. Nem tűnt egy ideális házasságnak. Clairet szemmel láthatóan untatta férje szenvedélye, a családfakutatás és a múlt tanulmányozása. Úgy tűnt, csupán a szex az, ami összeköti ezt a párost.

Tovább: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2016/03/diana-gabaldon…

6 hozzászólás
+
>!
kitti0824
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Elég sokáig halogattam ezt a könyvet, hisz már márciusban beszereztem, mégis most kezdtem csak el olvasni. Persze a hosszúsága miatt..de hogy milyen bolond voltam :DD
Nagyon-nagyon élveztem ezt a könyvet. Szívem szerint már olvasnám is a folytatását, de sajnos nincs kéznél.
Az elején még nem volt kedvem folytatni. Untam azt a sok történelmet, és nem értettem, miért foglalkoznak ennyit az ük-ük-ük mittudomén kivel! Meg a sok gyógynövény..:D De onnan, hogy Claire visszament 200 évet..na onnantól alig tudtam letenni. Kicsit mondjuk furcsálltam, hogy Claire-t annyira nem rázta meg, hogy a múltban van. Egész könnyedén kezelte. Egyből sebesülteket kezelt, és még azt sem furcsállta, hogy lőtt sebe van az embernek..:D Az tűnik fel neki, hogy nincsenek fények a városba XD
Claire amúgy hihetetlenül makacs, ez már észrevehető az első múltba töltött napján. Nagyon talpraesett, és bátor. Egy rossz szavam nincs ellene, max csak hogy néha tényleg túlzásba vitte a makacskodást.:) De ettől eltekintve nekem nagyon a szívemhez nőtt…
Jamie úgyszintén. Ő is ugyanolyan makacs tökéletesen összeillenek Claire-el xD viszont jó humorú, bátor, okos és vakmerő. és skót! XD Imádtam őt *-* Megértem a csajt, hogy beleszeretett. A férjével amúgy is furcsa volt a kapcsolata. Bár olyan sokat nem szerepeltek ők ketten, hogy jobban megismerjük..
Azon eléggé meglepődtem, hogy mennyire más szokások voltak akkoriban. Persze valamennyire tisztában voltam a dolgokkal, de az írónő baromi részletesen leírt mindent, és így látva elborzaszt, mennyire más volt akkoriban minden.:/ Nem tudom, én képes lennék-e ott élni..
Főleg ez a folytonos verés rémisztett meg. A korbácsolás az oké..de a saját gyerekedet, ha egy kicsit rosszalkodik, agyonverni övvel? Hogy leülni se tudjon? Basszus..:/
És Jamie Claire-t..XD Na jó, azon mondjuk kicsit mosolyogtam…főleg, a többiek reakcióján, miután lement vacsorázni.:DD
Ja..amúgy a nászéjszakán is nevettem egy jót. Én nem gondoltam volna az elején, hogy Jamie spoiler
Amúgy a jelenet, amikor Claire-nek volt lehetősége spoiler
Randall kapitány egy utolsó, nyomorult féreg. Azt amit a börtönben tett Jamie-vel még mindig alig hiszem el. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy képes valaki ilyet tenni..
Remélem spoiler
És ami Claire fejében is megfordult..az enyémben is. Most akkor spoiler
Az a nő, akit mindenki boszorkánynak hitt..most nem jut eszembe a neve..ő akkor ugyebár spoiler Remélem találkozunk még ilyen személlyel a többi részben..:)
Amúgy néha azt éreztem, hogy túlságosan részletezve van egy egy jelenet, amire annyira nem voltam kíváncsi! :D Mondjuk Claire és Jamie amikor ötvenedik alkalommal fekszik le egymással, annyira nem vagyok kíváncsi a részletekre XD Meg én jobban bírtam volna, ha nem meséli el Jamie részletesen, hogy mi a fenét csinált vele Randall. El tudtam képzelni…de így olvasva 100x rosszabb volt://
Kíváncsi vagyok, hogy fog fojtatódni kettejük kalandja, illetve, hogy hogyan tervezik spoiler bár nem tudom, hogy ez jó ötlet-e, mert minden amit tesznek, hatással van a jövőre, és Claire teljesen megváltoztatja ezáltal..

7 hozzászólás
+
>!
nettikeee P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Nagyon-nagyon ötletes és jóóóó!
Rengeteg minden történt, de nem volt összezsúfolva, megvolt a láncolata mindennek! Istenem, nem csodálom, hogy kihoztak egy egész évadnyi sorozatot egy könyvből! :D
Magával ragadó 900 oldal volt, az tuti!
Én Frankről szerettem volna azért kicsit többet tudni, hogy ő hogy éli meg az eltűnést… Claire-nek egyébként szerintem túl könnyű volt megszoknia a 18. századot. Nem panaszkodott, mindent megcsinált és elvégzett, rengeteget ivott… Folyton pasikkal volt körbevéve (az mondjuk mellékes, hogy inkább disznók voltak, mint úriemberek), az egész színjáték annyira nagyon természetesnek és magától értetődőnek tűnt.
Jamie szerintem jó arc, igazi első szerelmes kamaszfiú, még ha kicsit el is késett vele… Eléggé összetett személyiség, volt, ahol nagyon imádtam, mert annyira cuki volt és romantikus és úúúúúgy vártam már egy olyan könyvet, ahol a nő az érettebb… :D Ez is pluszpont… A kisfiús vágyakozásai, az élményei, hogy folyton védeni akarta Claire-t, hogy megbüntette, mert őt így nevelték. Forrófejű, de szeretni való.
Claire, mint mondtam, itt-ott túlságosan is természetes volt, és ez kiakasztott. Viszont végre egy olyan történet, ahol „normális” a szerelmi háromszög… Vagy négyszög, vagy sokszög… attól függ, melyik irányból nézzük. Mert Claire-t mindenki szerette. Mindenki vágyott utána, különböző okokból, de mindenkinek ő kellett. De ő Jamie-é és Franké volt. Szomorú, nem?
Kíváncsi lennék, hogy majd, ha esetleg hazajut a saját korába, vissza mehetne-e még egyszer? költői kérdés, kérlek senki nem spoilerezzen!


Népszerű idézetek

+
>!
Zoey

– Mi baja van szegény gyermeknek? – követelt magyarázatot Jamietől. – Baleset érte?
– Nem, csak hozzám jött feleségül – felelte Jamie, – de nyugodtan hívja ezt balesetnek.

452. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
MFKata P

Egyszer sötétben kelni, hogy kalandra induljunk, az elviselhető. Két nap alatt másodszor, annak már mazochizmus szaga van.

52. oldal - Első rész: Inverness, 1945: 2. Álló kövek (Könyvmolyképző, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Claire Randall
+
>!
sassenach

A humorérzékkel rendelkező szadisták nagyon veszélyesek.

399. oldal

+
>!
Belle_Maundrell

– Én el tudom viselni a fájdalmat – mondta halkan –, de a tiédet nem bírnám. Ahhoz nincs elég erőm.

704. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Greylupus

– Jamie, mint pár nappal korábban véletlenül megtudtam, soha nem sajátította el a fél szemmel kacsintás tudományát. Ehelyett ünnepélyesen pislogott, mint egy nagy, vörös bagoly.

381. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Zoey

– Nem te vagy az első lány, akit megcsókoltam – mondta lágyan. – De esküszöm, te leszel az utolsó.

646. oldal

+
>!
Orsi_olvas

– De bármit is tesz, ahhoz erőre lesz szüksége. Úgyhogy fogadjon el egy utolsó tanácsot: kétséges helyzetekben egyen!

40. fejezet

6 hozzászólás
+
>!
Belle_Maundrell

A szívem a tiéd, mióta először megláttalak, és a két kezed között tartva a lelkem és a testem vigyáztál rám.

899. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Zora85

Mert ahol szeretet van, ott nincs szükség szavakra. Ennyi. Az halhatatlan. És elegendő.

841. oldal, 38. fejezet - Az apátság (Könyvmolyképző, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
+
>!
Rileey

Amikor kinyitotta a száját, felsóhajtott, és hosszú szája mosolyra görbült, és a pillantása találkozott az enyémmel. Némán felvontam a szemöldököm.
– Ó, igen, sassenach – válaszolta kicsit szomorúan. – Az urad vagyok… és te az enyém. Úgy tűnik nem birtokolhatom a lelked anélkül, hogy el ne veszíteném a sajátom.

467. oldal


A sorozat következő kötete

Outlander sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Spirit Bliss: A múlt árnyai
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Alexandre Dumas: A fekete tulipán
Alexandre Dumas: A régens lánya
Arthur Japin: Casanova menyasszonya
Jósika Miklós: A nagyszebeni királybíró
Ethel Lilian Voynich: Vihar Itália felett
Victor Hugo: A párizsi Notre-Dame
Stendhal: A pármai kolostor
Alexandre Dumas: A három testőr