Az ​idegen (Outlander 1.) 879 csillagozás

Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen
1 2
Könyvmolyképző 3.039 Ft-tól
1 2
Bookline 3.229 Ft-tól
1.600 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után. Egészen addig, míg óvatlanul keresztül nem sétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen „sassenach” válik belőle, vagyis idegen – a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön Urunk… 1743. évében.
Számára ismeretlen erők visszasodorták az időben. Claire olyan intrikák és veszedelmek között találja magát, amelyek az életét veszélyeztetik… és összetörhetik a szívét. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti két egymással összeegyeztethetetlen életben.

„Magával ragadó és szívmelengető… pazarul idézi meg a skót vidéket és történelmet.” – PUBLISHERS WEEKLY

„Gabaldon született történetmesélő.” – LOS ANGELES DAILY NEWS

Eredeti mű: Diana Gabaldon: Outlander

Eredeti megjelenés éve: 1991

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
908 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632451862 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
908 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632451862 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
910 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453798 · Fordította: Farkas Veronika

1 további kiadás


Enciklopédia 48

Szereplők népszerűség szerint

Jamie Fraser · Claire Randall · Murtagh FitzGibbons Fraser · Geillis Duncan · Frank Randall · Jonathan Wolverton "Black Jack" Randall · Donas · Dougal MacKenzie

Helyszínek népszerűség szerint

Skócia · Skót Felföld


Kedvencelte 360

Most olvassa 122

Várólistára tette 569

Kívánságlistára tette 516

Kölcsönkérné 14


Kiemelt értékelések

>!
ncsn87
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Huh, azért a vége sokkolt. Főleg, amit Jamivel tett Randall a börtönben. Az agyamba égett és nem tudtam elereszteni. Ki kellett adnom magamból és elmeséltem a páromnak, hogy aludni tudjak… tényleg… Szegény! :S
Szóval inkább kezdjük az elejéről. :) A lényeg, hogy imádtam! *.* :D Skót pasik jöhetnek minden mennyiségben! :D
Azért a feléig el kellett jutnom, hogy belelendüljek. Utána viszont állatira izgalmas volt. Voltak néha picit uncsibb részek, de nem zavart igazán, mivel többen felkészítettek, hogy számítsak rá.
Sokszor úgy éreztem, hogy az írónő túlzottan belement a részletekbe. Ez néha sokkolt. Valamikor a jó és valamikor kicsit a rossz értelemben. De utána mindig átértékeltem és rájöttem, hogy mindenképpen kellettek azok a részek is. Az egész akkori világról akart teljes képet mutatni a szereplőkön keresztül, és persze összehasonlítani a mai életvitelünkkel. Mindegyik világnak megvannak a jó és rossz oldalai. Nehéz lenne eldöntenem, hol maradnék. De annyi biztos, a szívemre hallgatnék. És az Jamié. :D <3 Szóval megértem Clairet. :D
Annyira lenyűgöző és mégis rémisztő ez a kor. A higénia hiánya, az elmaradottság a közlekedésben, a kommunikációban, a barbár viselkedés, a munka a földeken, a boszorkány üldözés, a vallásosság… Annyi különbség van a mai világhoz képest, mégis néha úgy éreztem, jó lehet ott is élni. Pedig az igazságszolgáltatás, az ítélkezés, a bünetés, a politikai viszályok… Huh, durva egy élet… De néha mégis szabadabb. Ez így hülyén hangzik, de ezt érzem. :) Az a táj… *.*
Jamie és Claire nagyon szimpatikus páros. A szenvedélyes jeleneteik és a párbeszédeik, a humoruk, minden jó volt. :) Jamie-be beleszerettem természetesen. <3 A nászéjszakás jelent kedencem lett. :D Kis édes!!! *.* Na, meg Claire elfenekelése utáni jelenetek… :D És Claire. Végre egy főhősnő, aki nem rinyál. Teszi a dolgát és megoldásokat keres, talpraesett. Mondjuk az elején picit furcsáltam, hogy nem akadt ki jobban, hogy egy másik világba került. És hogy elég könnyen Jamie-nek adta magát. De megértem, ő egy jó pasi és skót is ráadásul. :D Az előző házassága meg nem volt felhőtlen, bár ő ezt nem igazán ismerte be magának.
És a meglepi a végén… *.* Kíváncsi vagyok, hogy megy tovább az életük. :)
Szóval úgy terveztem, hogy mást fogok ez után olvasni, de most kell a folytatás! :D És a tv sorozatba is belekezdek, mert ahogy olvastam, simán el tudom képzelni abban a formában is, a gyönyörű tájjal és egy dögös skót pasival kiltben. *.* :D

Ui.: A borítóján az arany minta olyan szép volt. Kár, hogy lejött… Gondolom számíthatok rá, hogy a szitakötő is le fog… :S Csinálhatnák más anyagból!

81 hozzászólás
>!
Orsi_olvas
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Minden lánynak járna egy Jamie Fraser.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
908 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632451862 · Fordította: Farkas Veronika
4 hozzászólás
>!
brena
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

6 csillagot adnék,vagy akár 10-t!Nagyon nagyon sokat vártam el,de nem csalódtam!
Most fejeztem be 10 perce,még a hatása alatt vagyok.Az idén a 3.legjobb, amit olvastam,izgalmas,letehetetlen,NAGYON JÓ könyv!Sok helyen olvastam, hogy sok benne az erotikus rész..nos egy Nalini könyvhöz képest ez nulla:))Nem vitte túlzásba az ilyen részeket és kellett bele,pont annyi amennyit bele írt. Jaj nagyon olvasnám még és még és még…

Mekkora filmet lehetne ebből csinálni…húhúúú!

Skóciába akarok menni!MOST!:))))))))

Egy bajom volt vele csupán,a nagysága miatt elég nehéz volt tartani.

37 hozzászólás
>!
Elhaym
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Amint kezembe vettem a könyvet meglepett a hossza, ilyen hosszú regényt ugyanis még nem olvastam. Egy könyvmolynak ez csak öröm és ha mellé egy zseniális történet is párosul akkor már csalódni sem lehet benne. Sőt még ezt a kötetet is rövidnek fogjuk találni, szereplőket nehéz elengedni a végén.
30 év alatt rengeteg könyvet elolvastam, de egyikben sem volt benne az a két jelenet amit akartam. Már úgy éreztem, hogy sosem fogok olyat találni amiben benne lennének, de aztán megjelent az Outlander. Nagyon boldoggá tett, hogy ebben benne volt amit kerestem, meg is bocsátottam, hogy lassan indult be a történet.

Ez a könyv is mély nyomot hagyott bennem, történet egyedi és nagyszerű. Megérdemelné a kiváló értékelést, de az E/1 miatt nem tudok rá 10 pontot adni. :(
Aki szereti a történelmi kalandregényeket amiben van szerelmi szál, humor és dráma is az semmiképp ne hagyja ki ezt a sorozatot.

Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2011/01/19/diana-gabaldon-o…

58 hozzászólás
>!
vIVIv
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Kicsit bajban vagyok…..
Először is nem teljesen ezt vártam. Én kis butus azt hittem, hogy spoiler
Nagyon nehezen olvastatta magát, elég unalmas volt a történet fejezeteken keresztül. Értem én, ilyen hosszúságú könyvnél nem hajt a tatár, de naaa…
Claire viselkedése nekem kicsit furcsa volt, mármint hééé totál más századba kerülök…hol a nagyobb sokkhatás vagy valami…túl korán elfogadta azt ami van és lett Jamie-vel.
A könyv nagy része nem kötött le túlságosan, viszont voltak olyan részek amiket szerettem és jó volt olvasni.
Nekem hiányzott Frank..mármint okéé Jamie sokkal jobb parti :D de engem érdekelne, hogy Frank mit szólt, hogy eltűnt a neje, a keresés stb.
Végül egészen megkedveltem a klánt, a könyv vége pedig huuuuuu :) spoiler
Előbb vagy utóbb olvasni fogom a folytatást, de most a sorozatot nézem meg.

>!
Via_BertaღVivienღ P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Nehezen tudok neki állni az értékelésnek. Tényleg. Kicsit gondban is vagyok. Sajnos
Nem is tudom melyik gondolatomat írjam le először.
Nos talán kezdjünk egy gyónással:
Atyám! A Molyok istene, vétkeztem!
Előbb néztem meg az adaptációt, mint olvastam volna a könyvet!
Ez hiba volt, most már tudom.
A büntetést talán meg is kaptam érte.
A történet szépen lassan csordogál, mint egy kis patakocska, azonban ez a patak tud ám gyorsan folyni, sebesen haladni zúgóknál, kicsapni a medréből és elsodorni mindent. Főleg a lelked egy részét ragadja magával.
Lassú folyású az eleje, mikor megismerjük a kicsit unalmas, ámbár jó lelkű Franket, a kapcsolatát Clairrel. A körülményeket minkét kerül 1743-ba.
Megismerkedünk a Skót felföld zord szépségével. Igazán részletes és szép leírásokat kapunk, amiket én nem szeretek, de itt olyan volt, mintha engem is körül vett volna a hideg, csípős köd, könnyű volt beleélnem magam a környezetbe is. Én szeretem a hideg, esős időt amúgy :D
A lassabb részeket felváltotta egy-egy igazán romantikus, csipkelődős jelenet,amiket imádtam. Az erotikus jelenetek finomak és csak sejtetőek voltak, és nagyon szerettem bennük azt, hogy nem a szokásos, sablonos erotikus jelenet leírás volt. Itt volt közben nevetés, pirulás, bénázás, tanítgatás, őszinteség és teljes odaadás.
A történet néha talán túlírtnak is tűnhet- néha én is így éreztem mikor olvastam.
Voltak feleslegesnek tűnő részek, amiket ki is hagyhattak volna, mint a sorozatban meg is tették.
Mégis most, hogy volt időm kicsit emészteni a könyvet rájöttem, hogy a jelentéktelennek tűnő, hétköznapi dolgokat leíró jelenetek, mint a futtató melletti heverészés, kertben való munka, a csikó világra segítése, mind olyan jelenet volt, ami miatt a korszakba, Leochba könnyű volt beilleszkedni nekünk is. Megismertük mi is a hétköznapi és békés oldalát a skót életnek. És olyan jó volt :)
Randall…te beteg, undorító féreg! Imádom, hogy így tudom utálni! Pontosan azt a hatást érte el nálam Gabaldon ezzel a karakterével, amit egy gonosz tevőtől vár az ember.
A sorozatban Randallt alakító színész tökéletesen alakítja ezt a mocskot! Hihetetlen! Végig ő volt a fejemben, annyira pontos volt a színészi játéka! :)
Claire egy erős, érett és okos nő. A tudása elengedhetetlen az egész könyv alatt. Jamie sokkal tartozik neki az biztos :)
Okosan hozza meg a döntéseit, hogy kinek mondhatja el, honnan is jött ő. Jól/ jóra használja a tudását a történelemmel kapcsolatban. Összességében közel került hozzám. Szerettem a vicceit,a csipkelődéseit,a riposztjait. Szerettem ahogy szerette Jamiet.
Jamie…
Tiéd a szívem örökké! Furcsa volt, hogy egy-két év korkülönbség van csak közöttünk XD
Ahhoz képest sokkal komolyabb volt, mint vártam a korától.
Ugyan akkor… Jamie ártatlan volt. Pirulgatós és bizonyos dolgokban tudatlan, már-már gyermeki naivitással tekintett a szex témaköre felé, és bizony hitt a családtagjai rossz utasításainak és a szemének is lovak? most komolyan? XD
Hihetetlen módon tud szeretni. Mélyen és őszintén
Mint mondtam ő egy igazán tiszta ember, becsületes és csak akkor öl, ha tényleg muszáj.
A végén az önfeláldozása… szomorú volt, fájdalmas.
És…. az a bizonyos vég.
Ami elrontotta az egészet számomra.
Tudom, hogy ez fura és borzalmas, amit írni fogok, DE!
A sorozatban sokkal jobban volt megjelenítve a Jamiet ért borzalmak és annak következményei.
Nem a naturalitást sajnáltam. Nem. A könyvben Jamie egy ideig erős és még viccelődik is mikor kiszabadítják. Lassan csordogálnak az információk a szörnyűségekről, de cseppet sem kaptunk eleget belőle. nem is tudom miért tartottam tőle
Jamie kiborulását, depresszióját nem értettem meg míg Clairrel nem beszél, de ott sem éreztem igazán borzalmasnak a tetteket. Lehet csak azért, mert előtte a filmen lepergett a szemem előtt egy sokkal állatiasabb formája a tetteknek, de sajnos az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ha egy erősebb leírást kapunk Randall cselekedeteiről, akkor jobban meg tudom érteni Jamiet.
A sorozatban Jamie hallucináció reálisan rögtön a kiszabadítása után kezdődnek#még zavaros volt a feje# , míg itt, mint fentebb írtam is, csak később jelentkeznek, addig még viccelődik is, amit kicsit furának találtam.
A sorozatban szintén szemléletesebb, igazibb volt a Jamie és Claire kapcsolata a Randllt követő időkben.
Sajnos a könyvben nekem a lelki dolgok itt nem voltak jól ábrázolva. Nem is tudom máshogy magyarázni, csak azzal, hogy kevés és kevésbé volt összefüggő.
Ettől a hiányosságtól eltekintve közel került hozzám a könyv és még így, 4 csillaggal is nem kizárt, hogy kedvencemmé vált.

30 hozzászólás
>!
cintiatekla
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

A karakterek, illetve az írónő stílusa is mind olyan elemei a könyvnek, ami miatt gyakorlatilag seperc alatt kiolvassa az ember, feltéve ha az első néhány oldal, és maga az időutazós téma elnyeri a tetszését. Nem mondanám semmiképp, hogy könnyű olvasmány, mert nem (belőlem például rengeteg érzelmet előcsalt), de megéri, hiszen egy olyan világot tár elénk, amibe talán még kedve is szottyanhat az olvasónak valóságosan belekeveredni.

Magába szippantott a történet, alig tudtam letenni, egyszerűen imádtam. Még még még!

Bővebben: http://teklakonyvei.blogspot.hu/2017/01/diana-gabaldon-…

>!
dwistvan P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Eléggé történelmi, eléggé kalandos és leginkább mély érzelmekkel teli küzdelem. Az egymásért folytatott küzdelemből, az együtt megélt megpróbáltatásból ki tud alakulni egy ennyire szoros összetartozás. Ennek az érzelemnek tanulságos íve volt. Láthatóan kortalanul, hiszen ez független az évszázadoktól. De úgy is vehetjük, hogy a mai világban már nincs olyan szükségszerű egymásrautaltság, ami kialakíthat ekkora érzelmet. Fellelhető a történetben több feminista gondolat, üzenetképpen a régimódi gondolkodás ellenében. A történet viszont bebizonyítja elegáns meseszövésével, egyfolytában izgalmasan, olykor kegyetlenségeket, másszor romantikát tartalmazva a nők egyedülálló kitartását, és önfeláldozását, szeretetük csodálatos erejét.
Ez a regény csodálatosan felépített kerek egész. Ezek után még folytatódik is. Mi jöhet még ezek után? A következő részre is kíváncsi vagyok.

>!
Bleeding_Bride IP
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Sosem voltam ilyen fáradt éjfélkor… De megérte semmit sem aludni, és a tegnapi ruhába,a könyv mellől és vele indulni reggel melóba. Ezt csak előzetesen-> ha magamhoz tértem a hatása és a holnap délig alvásból ertelemesebben is kifejezem rajongásom

28 hozzászólás
>!
Szami81
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Oke, az elso 60 oldallal vert izzadtam, napokig piszkalgattam, letettem, olvastam kicsit, mast olvastam. Remesen untam es szokatlan volt az irasmodja. Aztan abban a pillanatban, hogy Claire idohurokba kerult a skot felfoldon es visszautazott 200 evet az idoben engem is elkapott a tortenet.
Jamie es Claire mindketten annyira makacsok, szokimondok es szenvedelyesek, egymasnak teremtettek, szorakoztato volt olvasni a civodasukat.
Jamietol pedig nincs az a sziv, ami el ne olvadna.

– Ó, igen, sassenach – válaszolta kicsit szomorúan. – Az urad vagyok… és te az enyém. Úgy tűnik, nem birtokolhatom a lelked anélkül, hogy el ne veszíteném a sajátom. – Az oldalamra fordított, és körém fonta a testét.

Én el tudom viselni a fájdalmat – mondta halkan –, de a tiédet nem bírnám. Ahhoz nincs elég erőm.

Nagyon fura hatassal volt ram ez a konyv. Amikor epp olvastam, annyira vitt a tortenet, hogy nem tudtam letenni tobbszaz oldalon at. Amikor valamiert felbehagytam, akkor meg nagyon nehezen vettem ra magam, hogy folytassam.
Franc se erti.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Zoey

– Mi baja van szegény gyermeknek? – követelt magyarázatot Jamietől. – Baleset érte?
– Nem, csak hozzám jött feleségül – felelte Jamie, – de nyugodtan hívja ezt balesetnek.

452. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
>!
MFKata P

Egyszer sötétben kelni, hogy kalandra induljunk, az elviselhető. Két nap alatt másodszor, annak már mazochizmus szaga van.

52. oldal - Első rész: Inverness, 1945: 2. Álló kövek (Könyvmolyképző, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Claire Randall
>!
sassenach

A humorérzékkel rendelkező szadisták nagyon veszélyesek.

399. oldal

>!
Belle_Maundrell 

– Én el tudom viselni a fájdalmat – mondta halkan –, de a tiédet nem bírnám. Ahhoz nincs elég erőm.

704. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
>!
Greylupus

– Jamie, mint pár nappal korábban véletlenül megtudtam, soha nem sajátította el a fél szemmel kacsintás tudományát. Ehelyett ünnepélyesen pislogott, mint egy nagy, vörös bagoly.

381. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
>!
Zoey

– Nem te vagy az első lány, akit megcsókoltam – mondta lágyan. – De esküszöm, te leszel az utolsó.

646. oldal

>!
Orsi_olvas

– De bármit is tesz, ahhoz erőre lesz szüksége. Úgyhogy fogadjon el egy utolsó tanácsot: kétséges helyzetekben egyen!

40. fejezet

6 hozzászólás
>!
Belle_Maundrell 

A szívem a tiéd, mióta először megláttalak, és a két kezed között tartva a lelkem és a testem vigyáztál rám.

899. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
>!
Zora85

Mert ahol szeretet van, ott nincs szükség szavakra. Ennyi. Az halhatatlan. És elegendő.

841. oldal, 38. fejezet - Az apátság (Könyvmolyképző, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
>!
Rileey

Amikor kinyitotta a száját, felsóhajtott, és hosszú szája mosolyra görbült, és a pillantása találkozott az enyémmel. Némán felvontam a szemöldököm.
– Ó, igen, sassenach – válaszolta kicsit szomorúan. – Az urad vagyok… és te az enyém. Úgy tűnik nem birtokolhatom a lelked anélkül, hogy el ne veszíteném a sajátom.

467. oldal


A sorozat következő kötete

Outlander sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Az angyal
Robin LaFevers: Halandó szív
Michael Crichton: A 13. harcos
Christopher Paolini: Eragon
Rachel Vincent: Stray – Kóborok
Frank E. Peretti: Áttörés a sötétségen
Spirit Bliss: A múlt árnyai
Neil Gaiman: Csillagpor
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Kristin Cashore: Graceling – A garabonc