Az ​idegen (Outlander 1.) 1630 csillagozás

Diana Gabaldon: Az idegen Diana Gabaldon: Az idegen

1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után. Egészen addig, míg óvatlanul keresztül nem sétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen „sassenach” válik belőle, vagyis idegen – a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön Urunk… 1743. évében.
Számára ismeretlen erők visszasodorták az időben. Claire olyan intrikák és veszedelmek között találja magát, amelyek az életét veszélyeztetik… és összetörhetik a szívét. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti két egymással összeegyeztethetetlen életben.

Eredeti megjelenés éve: 1991

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
912 oldal · ISBN: 9789633992500 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
912 oldal · ISBN: 9789633992043 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
912 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574590 · Fordította: Farkas Veronika

7 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Diana Gabaldon

487 tag · 868 karc · Utolsó karc: 2023. szeptember 30., 11:23 · Bővebben


Enciklopédia 56

Szereplők népszerűség szerint

Jamie Fraser · Claire Randall · Murtagh FitzGibbons Fraser · Geillis Duncan · Jenny Murray · Ian Murray · Frank Randall · Jonathan Wolverton "Black Jack" Randall · Donas · Dougal MacKenzie · Colum MacKenzie

Helyszínek népszerűség szerint

Skócia · Skót Felföld


Kedvencelte 573

Most olvassa 131

Várólistára tette 838

Kívánságlistára tette 675

Kölcsönkérné 20


Kiemelt értékelések

Orsi_olvas>!
Diana Gabaldon: Az idegen

Minden lánynak járna egy Jamie Fraser.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
908 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632451862 · Fordította: Farkas Veronika
19 hozzászólás
MissFortune>!
Diana Gabaldon: Az idegen

Nem igazán tudom mit mondhatnék, annyira kavarognak bennem az érzelmek.
Egyszerűen tökéletes könyv, minden lapja aranyat ér. Teljesen levett a lábamról. Imádtam!

15 hozzászólás
Márk_2011>!
Diana Gabaldon: Az idegen

Tudtátok, hogy van egy vírus, melynek neve Outlander?
Lassan világjárvány szintű. Bizony! Én már csak tudom! Elkaptam! @Szösszenet @kicsi_Coco és @Zöldövezet fertőztek meg! Úgy történt, hogy először, hallottam róla, aztán láttam másnál a tüneteket, és végül elkaptam! Jelentem gyógyítható! Enyhe tünetek esetére a könyv, erősebb tünetekhez a könyv +film. Enyhe tüntetnek számít a könyv olvasása, mindig, és mindenhol, az erős, mikor már másra sem tudsz gondolni! Szóval én így jártam, és most gyógyulok! Szedem a köteteket, szépen sorban!
Viccet félre téve! Nagyon tetszik, köszi csajok az ajánlást! Eseménydús, izgalmas, tele történelemmel, csodás tájakkal, szerelemmel. Elvarázsolt, beleszerettem!
Nagyon ajánlom!

30 hozzászólás
ncsn87>!
Diana Gabaldon: Az idegen

Huh, azért a vége sokkolt. Főleg, amit Jamivel tett Randall a börtönben. Az agyamba égett és nem tudtam elereszteni. Ki kellett adnom magamból és elmeséltem a páromnak, hogy aludni tudjak… tényleg… Szegény! :S
Szóval inkább kezdjük az elejéről. :) A lényeg, hogy imádtam! *.* :D Skót pasik jöhetnek minden mennyiségben! :D
Azért a feléig el kellett jutnom, hogy belelendüljek. Utána viszont állatira izgalmas volt. Voltak néha picit uncsibb részek, de nem zavart igazán, mivel többen felkészítettek, hogy számítsak rá.
Sokszor úgy éreztem, hogy az írónő túlzottan belement a részletekbe. Ez néha sokkolt. Valamikor a jó és valamikor kicsit a rossz értelemben. De utána mindig átértékeltem és rájöttem, hogy mindenképpen kellettek azok a részek is. Az egész akkori világról akart teljes képet mutatni a szereplőkön keresztül, és persze összehasonlítani a mai életvitelünkkel. Mindegyik világnak megvannak a jó és rossz oldalai. Nehéz lenne eldöntenem, hol maradnék. De annyi biztos, a szívemre hallgatnék. És az Jamié. :D <3 Szóval megértem Clairet. :D
Annyira lenyűgöző és mégis rémisztő ez a kor. A higénia hiánya, az elmaradottság a közlekedésben, a kommunikációban, a barbár viselkedés, a munka a földeken, a boszorkány üldözés, a vallásosság… Annyi különbség van a mai világhoz képest, mégis néha úgy éreztem, jó lehet ott is élni. Pedig az igazságszolgáltatás, az ítélkezés, a bünetés, a politikai viszályok… Huh, durva egy élet… De néha mégis szabadabb. Ez így hülyén hangzik, de ezt érzem. :) Az a táj… *.*
Jamie és Claire nagyon szimpatikus páros. A szenvedélyes jeleneteik és a párbeszédeik, a humoruk, minden jó volt. :) Jamie-be beleszerettem természetesen. <3 A nászéjszakás jelent kedencem lett. :D Kis édes!!! *.* Na, meg Claire elfenekelése utáni jelenetek… :D És Claire. Végre egy főhősnő, aki nem rinyál. Teszi a dolgát és megoldásokat keres, talpraesett. Mondjuk az elején picit furcsáltam, hogy nem akadt ki jobban, hogy egy másik világba került. És hogy elég könnyen Jamie-nek adta magát. De megértem, ő egy jó pasi és skót is ráadásul. :D Az előző házassága meg nem volt felhőtlen, bár ő ezt nem igazán ismerte be magának.
És a meglepi a végén… *.* Kíváncsi vagyok, hogy megy tovább az életük. :)
Szóval úgy terveztem, hogy mást fogok ez után olvasni, de most kell a folytatás! :D És a tv sorozatba is belekezdek, mert ahogy olvastam, simán el tudom képzelni abban a formában is, a gyönyörű tájjal és egy dögös skót pasival kiltben. *.* :D

Ui.: A borítóján az arany minta olyan szép volt. Kár, hogy lejött… Gondolom számíthatok rá, hogy a szitakötő is le fog… :S Csinálhatnák más anyagból!

98 hozzászólás
Mulán>!
Diana Gabaldon: Az idegen

Vegyesek az érzéseim mert valami nagyobbat valami többet vártam de nem kaptam meg azt az átfogó mindent elsöprő élményt mint amit vártam. Felesleges volt elhúzni a könyvet kilencszáz oldalra ezt fele ennyiből kis ki lehetett volna hozni. Helyenként felesleges dolgokat kaptam amin majdnem elaludtam. Én ennél tényleg többet vártam.

bhannaa>!
Diana Gabaldon: Az idegen

Hát hol bujkált eddig ez a gyönyörű könyv előlem?!
Tökéletes volt minden szempontból!
Nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen ez a kötet és végül rávettem magam, hogy elkezdjem. (…és milyen jól tettem)
Már a második lapon megvett, de tényleg!
Annyira megszerettem ezt a világot, és teljesen elvesztem benne!
Egyik legérdekesebb, és legszebb hely Skócia szerintem. Maga a kultúra is gyönyörű!
Ez a könyv tele volt izgalommal, szerelemmel, titkokkal, és természetesen erotikával.
Olyan csodásan írta le nekünk Diana, hogy éppen hol járunk, mit látunk.
Nagyon szeretem a részletes tájleírást és itt volt belőle bőven! <3
Tényleg nem lehetett unatkozni az olvasás közben, mert minden egyes részletnek nagy szerepe volt a könyvben.
Így lett teljes és így lett csodás ez a rész.
Nagyon sok dolog történt 907 oldalon keresztül, és ezt szeretem mikor folyamatos mozgásban vagyunk mint Claire és Jamie. Egy másodpercre sem pihenünk, de ha mégis meg-meg állunk akkor is történik valami és nem az van, hogy most egyhelyben toporgunk.
Nagyon tetszett az is, hogy az írónőnek volt annyi mersze és bántotta a szereplőinket. Nem volt az a sablonos “jaj főszereplő vagyok, mindent túlélek” érzés, mert ha kellett Jamie-nek vagy Claire-nek is adott egy pofont az élet!
Nagyon sok szereplő tűnt fel, ezért próbálom a fontosabbakat előtérbe helyezni.
Claire számomra egy nagyon szimpatikus főhős. Ránézésre egy kis kedves, aranyos ápolónő de mikor megismered akkor rájössz, hogy ez csak egy álca és amúgy egy nagyszájú, pimasz nő.
Nagyon szerettem, és néha volt egy-egy olyan beszólása hogy csak törölgettem a könnyemet annyira nevettem. Nagyon nehéz helyzetbe került, és végig velünk volt ez a szenvedés hogy vissza menjen-e vagy sem. Végig azon voltam, hogy “neee nehogy visszamerészelj menni!! nem látod milyen félistenhez mentél hozzá?!” reméltem, hogy nem megy vissza. Viszont amikor Jamie kivitte a kőhöz az nagyon megható volt. Nagyon nagy erőfeszítés kellett Jamie-nek, hogy elengedje Claire-t.
Hiszen akit igazán szeretsz, azt hagyod elengedni még ha fáj is, hisz tudod ha marasztalod azzal nem lesz semmi sem jobb, sőt lehet még rosszabb lesz.
Jamie… Újabb kitalált személy akibe 100%-ig beleszeret minden olvasó, köztük én is! Szerintem, az Outlander olvasók 80%-át a közös Jamie szeretet tart össze ;D
Az, hogy bàrmi áron védelmet nyújtott Claire-nek annyira nagy “♥️”.
Nem is tudnám szavakkal jellemezni hiszen ő egy FÉLISTEEEN! ;DD
Megismerkedhettünk a múltjukkal is, ami szintúgy nagyon tetszett.
Jamie múltja nagyon szomorú, és kegyetlen, ebből is látszik mennyire erős.
Számomra Frank semleges karakter maradt nem is lett a kedvencem de nem is utálom. Tény, hogy nem illik Claire-hez de ez már mellékes.
Nekem Geilie is kedvenc szereplő lett. Nem értem miért, de számomra szimpatikus volt és ami vele volt csavar az valami elképesztő. Nekem nagyon tetszett, és teljesen ledöbbentem hogy tessék?!
Dougal és Colum szintúgy semlegesek voltak. Nem nagyon szerettem, de nem is nagyon utáltam őket.
Randall volt az, akit hatezerszer is megöltem volna és még utánna is megcsináltam volna vele addíg amíg van belőle egy darab is…
Ennyire undorító, szívtelen karaktert még szerintem senki sem írt az írók történelmében!
Az amit Jamie-vel tett… Te jó isten, csak fogtam a fejem és szinte már sírtam.
Azokat a fejezetek olvasni, nagy erőfeszítés volt.
Jenny-t és Ian-t imádtam. Haláli volt, ahogy Jenny és Jamie veszekedtek. Tényleg mint két kutya :D
A vége pedig…
Jaj istenem, az utolsó fejezeten bekönnyeztem de közben boldog voltam és egy kicsit kába mert nem gondoltam volna, hogy ez lesz a vége!
Viszont, szerintem tökéletes lezàrás volt ezért is vagyok kíváncsi hogy mi lesz a második részben!
Mindenkinek tiszta szívvel ajánlom ezt a könyvet mert egyszerűen egy mestermű.
Elvesz belőled, de mégis ad.
Minden és semmi egyben.
Megfertőződtem, az egyszer biztos!♥️

21 hozzászólás
Evelena P>!
Diana Gabaldon: Az idegen

Valami „könnyű olvasmányt kerestem” és úgy gondoltam, ez a könyv megfelelő lesz. Még 2016 nyarán kezdtem bele, mert üldöztek az egyetemi kötelezettségek, de sokkal inkább volt kedvem ezt olvasni.
Aztán mindig más könyv jött és valahogy elcsúsztam vele. A filmsorozat eddigi évadait mind láttam, és kijelenthetem, hogy nagyszerű a megfilmesítés, szinte teljes pontossággal a könyvet idézi.
Diana Gabaldon pedig úgy ír, hogy közel ezer oldalon át végig fenntartja az érdeklődést. A köveken át utazás mágiája rögtön megragadott, és tudtam, hogy ezt a történetet szeretni fogom. A mesés skót táj elbűvöl, akárcsak az ifjú, elragadó Jamie Fraser, akibe egyszerűen nem lehet nem beleszeretni.
Ritka, hogy két ekkora lélek, ilyen nagy erővel megáldva, mint Claire és Jamie, találkoznak és megváltoztathatatlanul össze is fonódik a sorsuk. Itt nincsenek igazán véletlenek, ennek itt, ekkor és így kellett történnie.
Megszerettem az itteniek nagy részét, a gyógyfüvek és az orvoslás mikéntjéről mindig érdekes volt olvasni, akárcsak a kalandozásokról. Lallybroch és lakói is kedvenccé lettek.
Viszont Randall iránti utálatomat csak még inkább felszította a könyv, a történet vége felé elkövetett tetteitől pedig annyira irtózom, hogy a sorozat azon jeleneteit át is tekertük, a könyvben is nehéz volt ezekről olvasni.
A felmerülő rosszaktól eltekintve Claire és a drága Jamie története páratlan. Nevettem, izgultam és meg is könnyeztem többször. Annyi minden történt, és még mennyi hátra van. Ne hagyjátok, hogy visszatartson az oldalszám ettől a sorozattól titeket! Mert megéri, nagyon is. A magyar borító pedig páratlanul szépre sikerült.

Kawaii_vIVIv>!
Diana Gabaldon: Az idegen

Kicsit bajban vagyok…..
Először is nem teljesen ezt vártam. Én kis butus azt hittem, hogy spoiler
Nagyon nehezen olvastatta magát, elég unalmas volt a történet fejezeteken keresztül. Értem én, ilyen hosszúságú könyvnél nem hajt a tatár, de naaa…
Claire viselkedése nekem kicsit furcsa volt, mármint hééé totál más századba kerülök…hol a nagyobb sokkhatás vagy valami…túl korán elfogadta azt ami van és lett Jamie-vel.
A könyv nagy része nem kötött le túlságosan, viszont voltak olyan részek amiket szerettem és jó volt olvasni.
Nekem hiányzott Frank..mármint okéé Jamie sokkal jobb parti :D de engem érdekelne, hogy Frank mit szólt, hogy eltűnt a neje, a keresés stb.
Végül egészen megkedveltem a klánt, a könyv vége pedig huuuuuu :) spoiler
Előbb vagy utóbb olvasni fogom a folytatást, de most a sorozatot nézem meg.

3 hozzászólás
brena>!
Diana Gabaldon: Az idegen

6 csillagot adnék,vagy akár 10-t!Nagyon nagyon sokat vártam el,de nem csalódtam!
Most fejeztem be 10 perce,még a hatása alatt vagyok.Az idén a 3.legjobb, amit olvastam,izgalmas,letehetetlen,NAGYON JÓ könyv!Sok helyen olvastam, hogy sok benne az erotikus rész..nos egy Nalini könyvhöz képest ez nulla:))Nem vitte túlzásba az ilyen részeket és kellett bele,pont annyi amennyit bele írt. Jaj nagyon olvasnám még és még és még…

Mekkora filmet lehetne ebből csinálni…húhúúú!

Skóciába akarok menni!MOST!:))))))))

Egy bajom volt vele csupán,a nagysága miatt elég nehéz volt tartani.

38 hozzászólás
Bibi_️3>!
Diana Gabaldon: Az idegen

Ohh az Istenit neki! Eskü nem akartam adni 5 csillagot, de az elôbb, ahogy elolvastam az utolsò sorokat, majd letettem ezt a fèltèglàt a hideg ràzott ki!! Akkor vajon tetszett ?!
Végül egy csillag minusz lett, így h leülepedett! ;)

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

MFKata>!

Egyszer sötétben kelni, hogy kalandra induljunk, az elviselhető. Két nap alatt másodszor, annak már mazochizmus szaga van.

52. oldal - Első rész: Inverness, 1945: 2. Álló kövek (Könyvmolyképző, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Claire Randall
1 hozzászólás
Belle_Maundrell >!

– Én el tudom viselni a fájdalmat – mondta halkan –, de a tiédet nem bírnám. Ahhoz nincs elég erőm.

704. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fájdalom · Jamie Fraser
1 hozzászólás
Orsi_olvas>!

– De bármit is tesz, ahhoz erőre lesz szüksége. Úgyhogy fogadjon el egy utolsó tanácsot: kétséges helyzetekben egyen!

40. fejezet

13 hozzászólás
sassenach>!

A humorérzékkel rendelkező szadisták nagyon veszélyesek.

399. oldal

Greylupus>!

– Jamie, mint pár nappal korábban véletlenül megtudtam, soha nem sajátította el a fél szemmel kacsintás tudományát. Ehelyett ünnepélyesen pislogott, mint egy nagy, vörös bagoly.

381. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
Zoey>!

– Nem te vagy az első lány, akit megcsókoltam – mondta lágyan. – De esküszöm, te leszel az utolsó.

646. oldal

Belle_Maundrell >!

A szívem a tiéd, mióta először megláttalak, és a két kezed között tartva a lelkem és a testem vigyáztál rám.

899. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
Zora85>!

Mert ahol szeretet van, ott nincs szükség szavakra. Ennyi. Az halhatatlan. És elegendő.

841. oldal, 38. fejezet - Az apátság (Könyvmolyképző, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
Roxan>!

– […] Még soha nem láttam senkit vigyorogni azon, hogy mindjárt szájba vágják.
– Utána nehezebb lett volna.

Kapcsolódó szócikkek: Claire Randall · Jamie Fraser
4 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Outlander sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Karády Anna: A füredi lány
Ruby Saw: Csak két lépés Észak
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Robin LaFevers: Sötét diadal
Mackenzi Lee: Úriemberek kézikönyve: a bujaságtól az erényekig
Ruby Saw: Lucy
Jennifer L. Armentrout: From Blood and Ash – Vérből és hamuból
Ken Follett: Egy új korszak hajnala
Ruby Saw: Inferno
Ruby Saw: A Vörös és a Vadász