Esti ​Buddha-mesék 8 csillagozás

Dharmachari Nagaraja: Esti Buddha-mesék

Elbűvölő, ​szívderítő és gondolatébresztő mesék gyerekeknek szeretetről és bölcsességről. Ebben a varázslatos könyvben húsz klasszikus buddhista mesét öltöztettünk új, színes köntösbe, hogy a szülők elalvás előtt felolvassák őket csemetéiknek. Az elragadó történetek segítségével a gyerekek számtalan különleges kalandba csöppennek. Képzeletük szárnyra kap, különféle helyzetekbe képzelhetik magukat, a mesék hatására nagyobb belső nyugalomra tehetnek szert, megnő a kreativitásuk és az önbizalmuk, javul a beleérző képességük. A meséket bevezető színes illusztrációk mozgósítják a gyerekek képzeletét. A mesék végén pedig megtaláljuk az adott történet buddhista értelmezését, amelyről az olvasás után elbeszélgethetünk a kicsikkel. A bevezető részben összefoglaltuk a szülők számára a buddhizmus eredetét és lényegét, a befejezésben pedig meditációs gyakorlatokat találunk, amelyeket lépésről lépésre elvégezhetünk a gyerekekkel. Ez a bájos könyv eredeti és vonzó módon ismerteti meg a… (tovább)

>!
Synergie, Budapest, 2017
144 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631240450 · Fordította: Janiga Éva · Illusztrálta: Sharon Tancredi
>!
Synergie, 2010
144 oldal · ISBN: 9788073701611 · Fordította: Janiga Éva

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

>!
stippistop SMP
Dharmachari Nagaraja: Esti Buddha-mesék

Főleg a rajzok. Meg a meditációk. Olykor a mesék is. Varázslatosak. Gyerekként biztos belevesztem volna ezekbe az élénk színekbe, mintha egy másik dimenzióba lépne általuk az ember. Örülök, hogy megvettem anno!

2 hozzászólás
>!
Jeffi SP
Dharmachari Nagaraja: Esti Buddha-mesék

Teljesen rendben van ez a könyv. Vallástól független amúgy. Az elején nagyon jól össze van szedve, hogy mi a buddhizmus és ki volt Buddha, a vallási rész ennyiben ki is merül. A mesék remekül lettek átültetve a mai korra, és külön pozitív (gondolom a fordító vagy a kiadó érdeme), hogy a nevek magyarosítva vannak. Sokkal egyszerűbb szerintem egy magyar kisgyereknek, magyar nevekkel elképzelni a személyeket, mint idegen nevekkel.
A meditációk a végén szintén jópofák. Én csak ajánlani tudom, majd ha az unokaöcsém/húgom belenő, azt hiszem megkapják majd tőlem. De az még vagy 5-8 év :D (9 éveseknek ajánlják)

>!
Kkatja P
Dharmachari Nagaraja: Esti Buddha-mesék

Tényleg gyönyörű képeskönyv, valóban 6-10 éves gyerekeknek való, kedves kis mesékkel és buddhista gondolatokkal, számukra is érthetően elmesélve! :)

>!
Bori_L P
Dharmachari Nagaraja: Esti Buddha-mesék

Nem arról van szó, hogy nem tetszettek a mesék (bár olvastam jobbakat is, az tény), de én azt hittem, hogy ezek buddhista mesék. Hát én megeszem a sapkám reggelire, ha ezek tényleg buddhista mesék. Ha meg esetleg véletlenül mégis azok, akkor miért vannak benne Artúrok, Csongorok meg Bálintok?

>!
mamszi
Dharmachari Nagaraja: Esti Buddha-mesék

Nagyon vágytam rá, végül sikerült megvenni, és nagy boldogság, hogy beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Bálint csak úgy itta a szavait, tényleg ideális esti mesék, gondolatébresztők, inspirálók. A végén mindig pár sorban összefoglalva a tanulság, bár én legtöbbször megkérdeztem tőle a mese végén, és nagyjából elmondta a saját szavaival – olyan jó volt hallani, milyen okosakat mond. :)

3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Paulik Móni – Vincze Zsuzsi: Lili és a bátorság
Michal Sznunit: A lélekmadár
Vlagyimir Szutyejev: A kerekek
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt
Max Lucado: Zöld orr
Buzás Kálmán – Nagy Krisztina (szerk.): Az én mesém 5.
Simon Róbert (szerk.): Az ezeregyéjszaka meséi
Mijoko Macutani: Táró kalandjai a hegyek országában
Danka Krisztina: Egy fazék bölcsesség
Bombicz Judit: Csodák könyve