Indigo ​Ridge (Az Eden család 1.) 190 csillagozás

Devney Perry: Indigo Ridge

Winslow ​Covington az élet, a szabadság és a törvények híve. A Montana-beli Quincy új rendőrfőnökeként mindenáron bizonyítani szeretné a helyi közösségnek, hogy az állását nem nagyapja, a polgármester befolyásának köszönheti.

A nagypapája szerint csak egyetlen dolga van: jóban lenni a város alapítóival, az Eden családdal. De nem könnyíti meg a helyzetét, hogy egyéjszakás kalandja volt a legidősebb Eden fiúval. Mentségére szóljon, hogy nem is sejtette, hogy a jóképű és megnyerő idegen, aki elcsavarta a fejét a városban töltött legelső estén, Quincy első számú családjának tagja.

Óriási hiba volt a liezon Griffin Edennel, és próbál megfeledkezni róla. A férfi elviselhetetlen, öntelt és rendszeresen emlékezteti, hogy nem közülük való. Winslow próbálja elkerülni Griffint, de amikor holtan találnak egy nőt az Eden-birtokon, kénytelenek együttműködni.

A nyomok arra utalnak, hogy a tettes a város egyik lakója, és Griffin rájön, hogy nagyon alábecsülte Winslow-t. A… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2021

>!
Kossuth, Budapest, 2023
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636361181 · Fordította: Nimila Zsolt
>!
Kossuth, Budapest, 2023
382 oldal · ISBN: 9789636361921 · Fordította: Nimila Zsolt

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Griffin Eden · Winslow Covington


Kedvencelte 20

Most olvassa 14

Várólistára tette 182

Kívánságlistára tette 210

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Kollár_Betti I>!
Devney Perry: Indigo Ridge

Mindig emlékeztetett rá, hogy a rossz idők egyszer véget érnek. Hogy be lehet gyógyítani a sebeket.

Megmondom őszintén, az első fejezet után félretettem a könyvet, valahogy nem fogott meg. Aztán pár nappal később újra elővettem és beszippantott.

Élveztem a nyomozást, izgalmas volt és bár nem lett akkora csattanó vagy fordulat, mint amire számítottam, így is szuper volt. A kisvárosi környezet nekem egyébként is közel áll a szívemhez, úgyhogy ennek külön örültem!

A főszereplő párosunk kémiája ugyan erős volt, de mégsem tudott annyira magával ragadni. Valahogy adva volt az első fejezettől kezdve, hogy vonzódnak egymáshoz és alakult is a dolog, ahogy haladt előre a cselekmény. Tetszett, hogy Griffin értelmes pasas, érzelmileg is intelligens és felnőtt módjára meg tudták beszélni a felmerülő problémáikat vagy kétségeiket. Talán a regénynek nem is az volt a célja, hogy egy perzselő románcot vezessen végig, sokkal inkább az emberi viselkedésre, érzelmekre ment rá, hogy milyen démonokkal is küzdünk vagy küzdhetünk.

Én mindenesetre élveztem az olvasását és kíváncsian várom a következő részeket, a többi Eden gyerek sztoriját. Ó, és a borító meg az élfestés is nagyon el lett találva, olyan rejtélyes és letisztult egyszerre.

Köszönöm szépen a recenziós példányt a @kossuth_Kiadó-nak!

pribrgre P>!
Devney Perry: Indigo Ridge

Az Indigo Ridge egy tipikus kisvárosi romantikus történet off egy kis nyomozással fűszerezve. Nem kell nagy mondanivalókat vagy mélységeket keresni, ez a könyv pusztán szórakoztató, és nem is akar több lenni.

Adott a női főszereplőnk, Win, aki most költözött ebbe a kis városba, Quincybe, ugyanis fiatalsága dacára ő lesz az új rendőrfőnök.
Azt már a fülszöveg elárulja nekünk, hogy kapásból egyéjszakás kapcsolatba bonyolódik a nagy tiszteletnek örvendő, városalapító Eden család trónörökösével.
Az ő kapcsolatuk a továbbiakban elég kiszámítható, én azt gondoltam kicsit tovább megy majd a húza-vona és több lesz a felesleges dráma köztük, de szerencsére nem így történt, kapcsolatuk folyamatosan komolyodott a történet folyamán. :)

Van viszont egy fontos másik szál is, ugyanis az új rendőrfőnök első napjain holttestet találnak az Eden farmon. Öngyilkosságnak tűnik, ám mivel ez a hetedik 10 éven belül, Win fejében megszólal a vészcsengő és nyomozni kezd.
Kíváncsi voltam nagyon hova fut ki ez az ügy, ám azt kell, hogy mondjam erre nem számítottam. Meglepődtem a gyilkos kilétén, és azért ez az én krimi/thriller rajongó szívemnek abszolút plusz pont volt. :))

Kíváncsian várom a következő részt, a romantikus szál izgalmasnak ígérkezik. :)

konyveimlapjai>!
Devney Perry: Indigo Ridge

Végre egy romantikus könyv, amiben nem futunk fölösleges köröket és a felnőtt szereplők képesek felnőtt módjára viselkedni! Igazi felüdülés volt egy ilyen miscommunication mentes történetet olvasni.

A helyszín csodás, a karakterek nagyon szerethetőek, a sztori abszolút viszi magával az olvasót. Rég volt már, hogy ilyen rövid idő alatt olvastam ki könyvet. A nyomozás remekül megfűszerezi a romantikus szálat; az írónő megtalálta a tökéletes egyensúlyt a kettő között, így vagy itt, vagy ott, de mindig volt valami fejlemény a sztoriban.

Ennek ellenére nekem még valami hiányzott az igazán maradandó olvasmányélményhez. Nem hiszem, hogy meg tudnám mondani pontosan mi, de bízom benne, hogy a folytatásokban már én is megkapom azt a kis pluszt, amit ebből még hiányoltam.

Ha egy könnyed, mégis izgalmas, kisvárosi sztorira vágytok, talpraesett, szerethető karakterekkel, akkor az Indigo Ridge-el nem tudtok mellé lőni.

off

Bethany P>!
Devney Perry: Indigo Ridge

Őszintén bevallom, engem nem nehéz lenyűgözni, ha kicsit viccesebb, vagy van benne egy cuki jelenet, akkor már nem fogom annyira lehúzni. Viszont kedvencet nehezen avatok. Lehet egy könyv vicces, ha közben meg ordító hibák vannak benne, vagy a könyv fele töltelék, netán jobb lenne ajtó támasznak. Nos, itt nagyon nem ez volt a helyzet. Olyan hamar magába szívott a könyv, hogy észre sem vettem, és már ki is olvastam.

Nagy elvárással voltam a könyv felé. Mindenhonnan is ez folyt, így úgy voltam, vele, hogy ennek jónak kell lennie. Azt kell, hogy mondjam, felülmúlta a várakozásaimat. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen történetre van szükségem éppen, de atyaég! Oh, és több romantikus krimit kéne olvasnom.

Én szeretem a jófiúkat. De még jobban szeretem a kemény jófiúkat, Griffin pedig pontosan ebbe a kategóriába tartozott. Ha nagyvárosban élne, ő lenne az, aki az idős nénit átkíséri a zebránál, majd a következő sarkon már fel is szed egy csínos csajt, mindezt daliás lovag módjára. Kedves, karizmatikus és családcentrikus volt. Olyan jó volt olvasni, hogy a családja ennyire összetart, és ilyen jó viszonyban vannak egymással. Kellemes melegség járt át, amikor az Eden család szóba került.
Winn tökéletes keveréke volt a karrier orientált ambiciózus nőnek és a sunshine cukorborsónak. Ami pedig még jobbá tette a könyvet, az a kommunikáció. A misscommunication trope annyira le tud vinni az életről, hogy azt szavakba nem tudom önteni. Persze! Van az az eset, amikor egy kis titok jó, de van egy bizonyos határ. Itt pedig őszintén beszéltek egymással a szereplők. Az elején lefektették, hogy egyszeri eset volt. Majd azt, hogy ez csak és kizárólagosan stresszlevezetés. Több lett. Mit csinált a két karakter? Gondolkodás nélkül elfogadta! Nem elmenekültek, meg jött a felesleges rizsa, hanem felnőtt emberek módjára kimondták: lesz, ahogy lesz. Pedig mindkettőjüknek volt veszítenivalója.
Kettejük között a szikra, a kémia, a forrósság és minden, amivel illetni lehetne, olyan *chef kiss*. Imádtam, hogy kimondanak mindent, megbeszélnek mindent, még azt a kis civódást is, ami volt közöttük.

Az események pörögtek, nem volt üresjárat. Mindig kaptunk egy kis infót, vagy történt valami. Nagyon jól adagolta az írónő a lapokat, végig altatta az olvasó figyelmét. Bár elszórt néhány magot, a gyilkossággal kapcsolatban, csak egy kicsivel a csattanó előtt esett le a húszfillér. Kellemes egyensúlyban volt a krimi, a romantika, a humor és a forróság is. A végén pedig igazán nagy adrenalin löketet adott az írónő. Egy pillanatig elgondolkodtam, hogy talán csúnya vége lesz a könyvnek, de szerencsére jó befejezést kapott. Alig várom, hogy a család többi tagjáról is olvashassak. A végén már kaptunk is egy kis ízelítőt, hogy ki lesz a következő Eden a listán.

Összességében egy zseniális könyvet kaptunk készhez. Szerintem nem tudnék hibát mondani, minden tökéletesen klappolt az én ízlésemnek. Bekerült a kedvencek közé, és kétszer sem mondom, hogy a komfort könyveim közé is lehet, hogy becsusszan.

4 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Devney Perry: Indigo Ridge

A történetet két szemszögből követhetjük végig: az egyik Winslow életét mutatja be, ahogyan megérkezik Quincy-be, hogy betöltse az új rendőrfőnöki posztot, azonban hamar rá kell jönnie, hogy nem várják tárt karokkal. A kisvárosban mindenki ismer mindenkit és nehezen vesznek be maguk közé új tagokat, így a munkahelyén a beosztott rendőrök is elég ellenségesen fogadják őt. A másik szemszög pedig Griffin szemszögét mutatja be, aki a városban él, a családja és a családi birtok számára az első, nem fér bele egy nő se az életébe, valahogy mégis sikerül összegabalyodnia Winslow-val. A krimi szál már a kötet elején megjelenik: egy fiatal lány öngyilkosságot követ el a helyi Indigo Ridge hegyéről leugorva. Winslow a megérzései alapján elkezd nyomozni, amit senki sem ért a városban, mert ők már megszokták, hogy időről időre valaki a mélybe veti magát a hegyről, a nő azonban kitart amellett, hogy valami nem stimmel az esettel. Egyszerre volt izgalmas, szórakoztató és romantikus a kötet, úgyhogy én nagyon élveztem az olvasását, kellemes kikapcsolódást nyújtott.
Bővebben: link

j_eszter6>!
Devney Perry: Indigo Ridge

A fülszöveg alapján nem teljesen erre számítottam, de pozitívan csalódtam.
Winslow Covington visszatér apja szülővárosába, hogy betöltse a rendőrfőnöki állást.
Nem indul zökkenőmentesen az élete Quincybe, de Winn egy rettentően talpraesett és határozott ember.
A sztori egyébként egyből belevág a dolgok közepébe, és megismerkedhetünk Griffin Edennel, aki egy szexi vadnyugati félisten. off
Imádtam azt a burális kémiát, ami a szereplőink között volt, még akkor is, amikor megpróbálták letagadni a köztük lévő izzást.
És amit a legjobban imádtam az az Eden család.
Az egész káoszával és szeretetével együtt. Mindig figyelnek egymásra és támogatják egymást.
Winslow egy csodálatos életre és társra talál rá Quincyben.
Alig várom, hogy olvashassam a többi testvér történetét.

3 hozzászólás
B_Kittina P>!
Devney Perry: Indigo Ridge

Teljesen ismeretlen volt számomra az írónő neve, amíg meg nem láttam a @Kossuth_Kiadó kínálatában a regényét.

A gyönyörű borítón egyből meg is akadt a szemem, a fülszöveget olvasva, pedig biztos voltam benne, hogy nekem való lesz ez a történet. És, hogy mennyire igazam is lett…?!

Saját magamat is megleptem vele, mert sosem gondoltam volna, hogy ezt a közel 400 oldalt ilyen hamar elfogom olvasni. Szerencse, hogy másnap ünnepnap volt, mert nem biztos, hogy tudtam indulni dolgozni, mert éjjel negyed 2-ig olvastam, mikor màr szó szerint elaludtam a könyv felett, így kénytelen voltam letenni.

Olvasás előtt több nyomozásra, kicsit erősebb krimi szálra számítottam, de hamar be kellett látnom, hogy nem ezen lesz a hangsúly, amit nem bánok, sőt… Bár a nyomozás kimenetelén nem is kicsit lepődtem meg, igaz, a sejtéseim jó felé mutattak.

Egyetlen egy szereplőt sem tudnék kiemelni, aki ne lett volna szimpatikus, a kötelező negatív karaktereket leszámítva. A főszereplőket imádtam, mind a ketten kedvenc karakteriem lettek, a mellékszereplők közül pedig a nagypapát tudnám mondani, aki a szívembe lopta magát.

Igazi kikapcsolódás volt számomra. Tökéletes kisvárosi idill, romantikus hangulat, szerethető szereplők, (majdnem) teljesen drámamentes cselekmény, cuki epilógus. Hozta a hallmark-filmes hangulatot.♥♥

Remélem hamarosan olvashatom a folytatást is, ahol Knox és Memphis történetét ismerhetjük meg. Már alig várom!

Hálás köszönet a recenziós példányért! ♥

>!
Kossuth, Budapest, 2023
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636361181 · Fordította: Nimila Zsolt
vivi_reads>!
Devney Perry: Indigo Ridge

Nem számította arra, hogy ennyire tetszeni fog ez a könyv. Imádom a romantikus krimiket, és ez pont azt adta, amire szükségem volt. Egy kis kikapcsolódást a mindennapokból. Winn és Griff jó páros voltak, a hibáikkal együtt eltudták fogadni egymást, ami pedig a legjobban tetszett, hogy veszekedtek, de hálisten nem fajult drámával, hanem érett felnőtt módjára lekommunikálták.
A cselekményszál is viszonylag gyorsan pörgött, meg volt a szükséges feszültség, és a végén igen csak megdöbbenten a gyilkos kilétén! Szerintem ez már önmagában szuper, hiszen tényleg váratlan csavar volt. A mellékszereplők is cukik voltak, alig várom, hogy a többi testvérről is olvashassak. A spicy jelenetek nem voltak túl tolva, de ahol voltak az ütős volt!♥‍ Igazi cowboy románc a javából. A befejezés pedig annyira vattacukros lett, amennyire egy romantikus történet csak lehet.

Szeretettel ajánlom azoknak, akik szeretik a romantikus krimiket, a cowboyokat és a bátor rendőrnőket! Egyikből sincs hiány!

Köszönöm szépen a @Kossuth_Kiadó -nak a lehetőséget! Gyönyörű ez a könyv, kívül és belül is!♥

2 hozzászólás
fannislibrary P>!
Devney Perry: Indigo Ridge

„Ó, te jó ég, hát egyáltalán nem erre számítottam, amikor kinyitottam az Indigo Ridge-et – ezt pedig a lehető legjobb értelemben mondom. Azt hittem, hogy egy cukormázas kisvárosi románcot kapok, ami bizonyos mértékig igaz is, de szerencsére az írónő nem esett át a ló túloldalára és viszonylag megmaradt a realitás talaján. Nem mellesleg ezt a lassan felépülő szerelmi szálat megspékelte egy jó adag adrenalin-lökettel, hogy véletlenül se tudjam letenni öt percre a könyvet… nem mintha panaszkodnék emiatt. :)
Mostanában eléggé elterjedtek azok a romantikus könyvek, amelyekben a szereplők közötti viszony nem éppen egészséges. Szerencsére Devney Perry szembe ment az árral: Winslow és Griffin kommunikációja a legkevésbé sem toxikus, a dinamikájuk jó, a kémia közöttük pedig egyenesen tökéletes. Ami még plusz pont, hogy ténylegesen felnőttként viselkednek egymással, nem esnek vissza a dacos tinik szintjére, és egy érett kapcsolatot alakítanak ki maguk között – már csak emiatt is megéri elolvasni a regényt.”

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2023/11/devney-perry…

kellyolvas P>!
Devney Perry: Indigo Ridge

Különösebb utánajárás nélkül választottam ezt a könyvet, mert nagyon tetszett a borítója és a fülszövege is, szeretem váltogatni a műfajokat, és vágytam már egy bűnügyes olvasmányra, jó kis nyomozással, amiben azért a romantika is helyet kap. És azt is figyelembe vettem, hogy kisvárosi történet. Tulajdonképpen meglepődtem, hogy ebben a regényben az új, szemtelenül fiatal rendőrfőnök asszony beilleszkedése és az első komoly nyomozása fog jobban tetszeni, mint a szexi cowboy-al folytatott románc. Kaptam azért további mélységet a történethez, ez a fiatal hölgy pár éve vesztette el balesetben a szüleit (emiatt állandó rémálmokkal küzd), testvére nincs, egyedüli családtagja a nagyapja maradt. Volt még egy hatalmas érv az élete gyökeres megváltoztatása mellett, hirtelen vége szakadt a nyolc éves kapcsolatának. Szeretem az efféle újrakezdéseket, amikor a főszereplők mindent hátrahagyva új életet kezdenek, és a kisvárosi környezet ehhez plusz bónusz. Új ház, hiányzó bútorok, káosz a lakásban, és közben meg kell ismerkedni a helyiekkel, és új főnökként be kell illeszkedni egy már kialakult munkahelyi közösségbe, ahol persze nem mindenki fogadja kellő tisztelettel Winslow-t. Ha már a helyszíneket említettem, az Eden-birtokról nagyon szerettem olvasni, tetszett maga a természeti környezet is, de a mindennapos munkákról szóló beszámolók is érdekesek voltak. De visszatérve a nyomozásra, nagyon értékeltem Winn kitartását, hogy hallgatott a megérzéseire, és addig kutakodott, míg talált is nyomokat. Őszintén szólva a gyilkos kiléte és az indíték sem okozott meglepetést, a végső bonyodalom számomra nem igazán lett izgalmas, jöttek sorban a kiszámítható lépések. A nyomozással párhuzamosan persze a szerelmi szál is alakulgat, ami nekem kevésbé tetszett. spoiler A szerző elég nagy súlyt fektetett a többi testvér megismerésére, hiszen a további sorozatrészek róluk fognak szólni, kezdve a korban hozzá legközelebb álló Knox-al, de megkedveltem a többieket is, jó kis összetartó család. Az írásmód általában rendben volt, a kettős POV bejött, azonban nekem túl sok rövid mondatot tartalmazott a szöveg.
A szerző a nyomozásos sztorit kiegészítette ezzel a nem hétköznapi szerelmi szállal, mert önmagában egyik sem lenne érdekfeszítő, együtt azonban elég jól működik, nincsenek felesleges körök, gördülékenyen folyik a cselekmény, így egész szórakoztató olvasmányélményt nyújt. Blogbejegyzés link


Népszerű idézetek

lalaslibrary>!

– Ne vedd magától értetődőnek az elmédet, Griffin. Vagy a szívedet. Mindkettő adomány. És ki tudja, hogy holnap működni fognak-e.

Tizenkettedik fejezet - Griffin

lalaslibrary >!

Ezt a nőt nem lehetett kibírni alkohol nélkül.

Negyedik fejezet - Griffin

Kapcsolódó szócikkek: Griffin Eden · Winslow Covington
lalaslibrary >!

Senkinek sem kell tudnia Quincyben, hogy háromszor is a csúcsra juttattam az új rendőrfőnököt.

Negyedik fejezet - Griffin

Kapcsolódó szócikkek: Griffin Eden
lalaslibrary >!

– Milyen volt a napod?
Lehajoltam, nem bírtam magammal, és futólag az ajkához érintettem az enyémet.
– Máris sokkal jobb lett.

Hatodik fejezet - Griffin

Kapcsolódó szócikkek: Griffin Eden · Winslow Covington
lalaslibrary>!

– Innen tudtad, hova költöztem be?
– Nem, csak megkérdeztem az édesanyámat. Az ingatlanos az egyik legjobb barátnője.
– Ennyit a magánéletről – mormoltam.
– Kisváros. A magánélet relatív.

Hatodik fejezet - Griffin

Kapcsolódó szócikkek: Griffin Eden · Winslow Covington
Kollár_Betti I>!

Azt mondják, az idő minden sebet begyógyít, de ez kamu.

Kollár_Betti I>!

– Ha nem értek valamit, néha a végéről kezdem, és onnan haladok a kezdet felé.

Kollár_Betti I>!

Csak akkor tudhatod, mi folyik egy otthon falai között, ha te magad is ott élsz.

Bethany P>!

– Hiányoztam?
– És én hiányoztam neked?
– Igen.


A sorozat következő kötete

Az Eden család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Anita Boza: Édes borzongás
Gillian Flynn: Holtodiglan
Ana Huang: Twisted Love
Ella Steel: Érzéki rabság
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Lakatos Levente: Tönkreteszlek
Arbi Herds: Veszélyes igazságok